VOEDING EN REUMA
DE VOLGENDE ONDERWERPEN KOMEN AAN BOD WAT VERSTAAN WE ONDER GOEDE VOEDING DE SCHIJF VAN VIJF HOE BEPAALT MEN DE BEHOEFTE WELKE EISEN STELLEN WE AAN DE VOEDING BIJ GEWIJZIGDE OMSTANDIGHEDEN
DE SCHIJF VAN VIJF GROENTE EN FRUIT VLEES,VIS,MELK,EII OF VERVANGERS GRAANPRODUCTEN,AARDAPPELEN,RIJST MINDER VERZADIGD VET VEILIG
BEHOEFTE: LEEFTIJD LENGTE/GEWICHT BMI GESLACHT
AANDOENINGEN DIE INVLOED HEBBEN OP VOEDINGSPATROON OVERGEWICHT DIABETES NIERINSUFFIFICIENTIE ALLERGIE
OVERGEWICHT WANNEER MEN MEER EET DAN MEN NODIG HEEFT WORDT HET TEVEEL OMGEZET IN VETWEEFSEL EN WORDT MEN ZWAARDER.
DIABETES HET LICHAAM IS NIET IN STAAT DE SUIKERS (KOOLHYDRATEN) UIT UW VOEDING GOED TE VERWERKEN. VOEDINGSEISEN : + GOEDE VOEDING + REGELMAAT + ADVIES OP MAAT
ALLERGIE OF VOEDSELINTOLERANTIE ER IS SPRAKE VAN VOEDSELINTOLERANTIE WANNEER MEN SNEL NA DE MAALTIJD KLACHTEN KRIJGT, BUIKPIJN, DIARREE BIJ ALLERGIE IS VAAK SPRAKE VAN ALLERLEI ANDERE VERSCHIJNSELEN, HUID, BENAUWDHEID ZWELLING
VOORKOMEN VAN ALLERGIE/INTOLERANTIE VOLDOENDE VARIATIE IN DE VOEDING VERMIJDEN VAN VOEDINGSMIDDELEN DIE KLACHTEN GEVEN.
CONCLUSIE DE BASIS IS GEVARIEERDE GEZONDE VOEDING DAGELIJKS BEWEGEN ER BESTAAN INDIVIDUELE VERSCHILLEN BIJ VRAGEN RAADPLEEG DE DIETIST
VRAGEN