In Christus is de kerk één !

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
M/V in de kerk 1 e themadienst. Volgorde • Hand. 15:28 “Het heeft de heilige Geest en ons goed gedacht …” • Waar begin je? • Nieuwe bijbeluitleg? • Wegkruipen.
Advertisements

Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Gods wijsheid kun je alleen aanvaarden door de Geest 1 Korintiërs 2:6-16.
Efeze 2:19-22 Tekstboekje Hoofdstuk 11
Hoe zit het met de kerk? & Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?
N God roept, geeft gaven en leidt ons met Zijn Geest. Christus verlossingswerk is de basis. n Hij roept ons om te dienen, liefdevol, bescheiden en integer.
Heeft de gemeente mij nodig? En ik de gemeente? Gaven en bedieningen1.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
De christelijke boodschap
Open en toch duidelijk Week van Gebed: er is meer wat ons samenbindt dan wat ons scheidt! Komende synode: hoe blijven we samengaan? Mensen verlaten de.
Efeze Toen nu de zeven dagen nagenoeg om waren, zagen de Joden uit Asia hem (= Paulus) in de tempel, en brachten al het volk in opschudding.
IK WEET HET! ,,GROOT IS DE HEER’’
GELOVEN IS BESLISSEND VOOR EEUWIG
Verbondenheid. Efe 2:16 de bron van verbondenheid is de dood van Christus.
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Handen af van het evangelie van genade! Paulus met hartstocht en passie in de bres voor het evangelie van genade om de jonge gelovigen in ‘Kelten-land’
De sleutel(s) van het koninkrijk van God
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
In deze dienst zal Ds. Van den Berg voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb. 102 : 1, 2, 3 en 4 Na de zegen Ps. 122 : 1 en 3 Schriftlezing: Efeziërs 2 :
Welkom in ‘De Voorhof’ Zondag 21 HC Franeker 12 september 2010 Thema: Wat moet je nou weer met de kerk?
Breuken in de Kerk overzicht in vogelvlucht God openbaarde zich in de geschiedenis van het Joodse volk.
Preek Hebreeën 4:
De kerk De gemeente.
DE KLASSIEKE OUDHEID De ontwikkeling van het jodendom en christendom als de eerste monotheïstische godsdiensten.
15 december 2013 Rotterdam 1. Caesarea – een haven, een poort 2.
Preek. Het kruis van Christus als baken wijst je de weg naar het leven.
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
GOD BELOOFT EEN NIEUW EN BETER VERBOND Jeremia 31:31-34.
Hoe moet je als gelovige omgaan met het geschapene?
Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“
Discipelschap Dankzij hem hebben we door het geloof toegang gekregen tot Gods genade, die ons fundament is, en in de hoop te mogen delen in zijn luister.
Ds. Hans Eschbach Kom Heilige Geest, vernieuw uw kerk, vernieuw mijn leven Kom Heilige Geest Vernieuw uw kerk Vernieuw mijn leven.
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Heb je de kerk nodig? Kun je geloven zonder kerk?.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
… DOOR LEVENDE CHRISTENEN Leerdienst evangelisatie - 2 LEEF HET DOOR! 1.God wil dat het doorgaat 2.door levende christenen 3.door een bewegende kerk Gods.
Brief aan de Galaten -11- De twee evangeliën. Galaten 2: evangeliën 2 apostelschappen Paulus en Petrus.
Brief aan de Galaten -13- De twee evangeliën. Galaten 2: evangeliën 2 apostelschappen Paulus en Petrus.
Vrij van de wet!? Galaten. Moet je de wetten van Mozes houden of juist niet? Wat is de kracht van het geloof? Hoe voorkom je dat een christen zijn vrijheid.
Lucas 24:44-48; Christus’ kerk in de startblokken: nieuwe opdrachten volgens Gods oude plan. 1 Start-zondag.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
26 juni 2016 Zoetermeer. de voorzegging in Jesaja 28 1 de voorzegging in Jesaja 8 2 Paulus' commentaar in Romeinen 9/10 3.
 Naderen tot de Vader.  “Verscholen?”  Gods telefoonnummer… Dit zegt de HEER, die de aarde heeft gemaakt, die haar heeft gevormd en gegrondvest, wiens.
Je oudste broer is gevonden!. Wat is Yachad? -Yachad = ‘samen’ -Opgericht vanuit Stevaj en BTC. Gekoppeld aan de GKv -Ondersteuning voor evangelieverkondiging.
Erger niet... 1.
Invoegdienst `t Veerlicht
1 Petrus Gaat over: Verlossing Nederigheid, de minste willen zijn
de brief aan de Romeinen
Gelovigen hebben elkaar nodig!
1.
Les 2 Jouw keus of Gods keus?
Bediening van het Woord
Kom Heilige Geest Vernieuw uw kerk Vernieuw mijn leven
Geestelijke Groei-avond Bommelerwaard
de brief aan de Romeinen
de tussenmuur weg ge broken
DE SLEUTEL TOT EENHEID Les 4 voor 27 oktober 2018.
BEELDEN VAN EENHEID Les 6 voor 10 november 2018.
Geloven zonder de kerk? Wedergeboorte en bekering Kind van God worden
Het Christendom Circa het jaar 0.
Stopstreep.
‘Maken de muren dan christenen?’
Ik geloof in God, de bron van alle leven
Ik ben de kerk.
De betekenis van onze geloofsbelijdenissen
Wij geloven in de goede Vader
Ik geloof in God die de wereld heeft bestemd
Transcript van de presentatie:

In Christus is de kerk één ! 1. de oude muur met ‘verboden toegang’ 2. de nieuwe draagbalk van Christus’ kruis 3. de levende tempel in Christus door de Geest. Ef.2,11-22 + HC Z21. P van den Berg.

de oude muur met ‘verboden toegang’ Tot Christus een ‘muur’ rond Gods volk - alleen Israël is Gods verbondsvolk - door besnijdenis, reinheids- en spijswetten. Christus brak de muur af! - Petrus bij Cornelius – Cornelius bij de kerk - Gods nieuwe verbondsvolk door geloof

2. de nieuwe draagbalk: Christus’ kruis Van twee één in zichzelf - het kruis = verzoend met God en elkaar Rijker voor heiden én Jood de heiden: de muur is weg de Jood: het voorhangsel is weg Samen door één Geest voor Gods troon in Christus één lichaam.

A . Let op de Hoeksteen Christus. staar je niet blínd op muren tussen christenen, maar geloof in en getuig van Christus, want in dé muur tussen kerk en wereld staan de poorten open voor wie Christus gelooft.

B. Relativeer de kerkmuren niet. Sta op het fundament van apostelen en profeten - als persoon, gemeente en als kerkverband. door je in een ‘hokje’ te laten meebouwen word je meegebouwd in Góds universele kerk.

C. Verabsoluteer de kerkmuren niet. Niet het kerk-lid-zijn op zich redt, maar de geloofsband met Christus en zijn gemeente. Anders wordt elk verschil kerkscheidend en verlies je andere gelovigen uit het oog. Als GKv-er in de ruimte van de katholieke kerk.