RAAD VAN KERKEN NEDERLAND

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Een schooldag in groep 1, 2 en
Advertisements

‘Over taal en rekenen gesproken…’ September/oktober 2010.
Programma – Voorstellen & verwachtingen
Maatschappelijke Baten van Basisregistraties Project van de Stuurgroep Werkend Stelsel Serious Ambtenaar 2014 Ambassadeur worden van hergebruik.
VO-CONGRES 2014: KLAAR VOOR DE TOEKOMST 20 maart 2013
Ben jij de enthousiaste maatschappelijke stagiair die op zoek is naar een leuke maatschappelijke stageplek? Ben jij de leerling die op zoek is naar een.
VÓÓR Welzijn Loosduinen
Het jeugdwerk van de Samen-op-Weggemeente Kudelstaart
KERK EN STAGE MAATSCHAPPELIJKE STAGES VOOR JONGEREN RAAD VAN KERKEN NOORD-HOLLAND OSMA.
Maatschappelijke Stage. Maatschappelijke Stage 23 september 2010 Zet projectbureau MaS Dymf van Dooren.
• Beste gemeenteleden, • Op de komende pagina’s ziet u de oproepen: vraag en aanbod, van de hartenmap. • Ziet u een vraag of aanbod waar u iets mee kunt?
Marco Oving Projectleider
Bas van den Hoogen Wisselwerk maatschappelijke stages.
Gebiedsplan Hillesluis
© team 3 Ouderavond 2013 Dinsdag 24 september 2013.
De Gouden Glans van MaS Effecten van maatschappelijke stages voor stagebiedende organisaties in Amsterdam.
Grenzen aan vrijwilligerswerk?. SGL Stichting gehandicaptenzorg Limburg Zorg beter met vrijwilligers 21 november 2013.
Welkom Kennisbijeenkomst ‘Vrijwilligersmanagement’
400 jaar Rijksuniversiteit Groningen 15 mei t/m 15 juni 2014.
Kansen Voor Jongeren Voorlichtingsbijeenkomst 26 maart 2012.
Aanwezigheid meester Hans: Meester Hans is komende week aanwezig op: Maandag: – u – u Dinsdag: – u Woensdag:
Maatschappelijke stage
Noot voor de workshopgever: Deze presentatie kan gebruikt worden als inleiding bij de workshop en de activiteit rondom het uitdelen van de 25 mei actie.
Welkom MAS
Verantwoorde palliatieve zorg in Verpleeg- en Verzorgingshuizen
Maatschappelijke stage Studiedag VECON 3/4/2008 Jump Koch Chris Zwart CPS Onderwijsontwikkeling en advies Amersfoort.
Wat is het eigenlijk? Welke bedoeling zit erachter? Waarom is dit belangrijk voor mij? Wat, hoe, wanneer, wie en vragen!
Wat is het eigenlijk? Welke bedoeling zit erachter?
Wat is MaS? MaS staat voor Maatschappelijke Stage
Wat is het eigenlijk? Welke bedoeling zit erachter? Waarom is dit belangrijk voor mij? Wat, hoe, wanneer, wie en vragen!
4e Brede netwerkbijeenkomst 24 juni 2010 Dagvoorzitter Prof. dr. Marieke Schuurmans, coördinator NUZO.
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pieter Paul Bakker, Nederlands Jeugdinstituut.
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pink Hilverdink, Nederlands Jeugdinstituut.
Programma – 13.55Voorstellen & verwachtingen – 14.15Jongerenstrategie – Jongerenprojecten – 14.45Voorbeelden uit de praktijk.
in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West
In de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West Welkom.
in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
In de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West Welkom.
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
Het Nederlandse Rode Kruis
MAATSCHAPPELIJKE STAGES VOOR JONGEREN
Voorlichting VWO 3 26 september 2011 Joanne Duijvestijn Teamleider VWO 3,4,5 en 6.
Voorlichting VWO 3 24 september 2012 Joanne Duijvestijn Teamleider VWO 3,4,5 en 6.
Voorlichting VWO 3 20 september 2010 Joanne Duijvestijn Teamleider VWO 3,4,5 en 6.
Inspiratiebijeenkomst Sociale Netwerken Versterken 27 juni 2013.
Programma 9.30 uur Ontvangst/inschrijving uur Welkom & Presentatie programma door dagvoorzitter door Jan Seeleman, dagvoorzitter (tevens secretaris.
B IJEENKOMST NVTZ 26 maart PROGRAMMA  Ontvang en informele ontmoeting  Welkom door Marius Buiting (16.30u)  Introductie door  Alice Makkinga.
Welkom bij de lancering van GOvoorelkaar Dé verbinding tussen hulpvragers en vrijwilligers!
Wat is een netwerk? Een vaste groep gemeenteleden die elkaar helpt om Jezus te volgen in hun dagelijks leven. Netwerken.
Stagecoördinatie op De Rank
De Maatschappelijke Stage (MaS) op het Lorentz Lyceum
Tijd om SAMEN in ACTIE te komen! Maak een ander blij! Dat geeft ook jou een goed gevoel!
Programma – 14.10Voorstellen & verwachtingen – 14.25Jongerenstrategie – Jongerenprojecten – 14.50Voorbeelden uit de praktijk.
1 Ouderinformatieavond De Sparrenhoek & De Tuinen 30 november 2011.
Welkom op donderdag 22 januari 2015 Vanaf 17:00 tot 19:00 uur (incl
Gastles: Maatschappelijke stage
JONGEREN SAMEN IN ACTIE !!! Voor (mensen in) hun eigen omgeving! Daar doe je graag aan mee!
Welkom in deze eredienst
Welkom in deze eredienst
RGO Middelharnis Voorlichtingsavond H4/A4 september 2013.
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
Uitstapje naar Nemo Draaiboek.
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
Ouderavond klas 3B Margreet van Fruchten - maandag 14 September 2015.
De vrijwilliger-loze maatschappij Presentatie Vrijwilligersmarkt 10 oktober 2015 Karel Loohuis, Burgemeester gemeente Hoogeveen.
Maatschappelijke Stage in de Sport 23 september 2010.
© MOVISIE Een leefbare samenwerking Door: Bora Avric (senior organisatieadviseur en o.a. projectleider van het project ‘Sportief Participeren’ binnen MOVISIE),
Maatschappelijke stage
De toekomst van de maatschappelijke stage
Transcript van de presentatie:

RAAD VAN KERKEN NEDERLAND NIEUWE KRACHTEN MET KERK EN STAGE 14 MEI 2014 MET DANK AAN

Voedsel inzamelen voor de Voedselbank

Jongeren doen vrijwilligerswerk in de kerk

Jong en oud ontmoeten elkaar

De opbrengst van de inzet van MaS-jongeren als vrijwilliger Jongeren leren nieuwe vaardigheden, andere mensen en groepen kennen en leren iets te doen voor de samenleving. Wat leren wij van de jongeren? Haal het Maximale uit de MaS!

Assisteren op een spelmiddag voor kinderen in de buurt

Programma Voor de pauze 13.00 uur Opening door de dagvoorzitter Klaas van der Kamp, algemeen-secretaris Raad van Kerken Nederland 13.10 uur Officiële presentatie themanummer Kerk en Stage 13.15 uur Diaconaal leren. Prof. Dr. Herman Noordegraaf, bijzonder hoogleraar en docent diaconie aan de PThU 13.40 uur Bereiken van jongeren. Corjan Matsinger, teammanager afdeling Kerk, Youth for Christ Nederland 14.00 uur Uit de praktijk. Elianne Schultz, coördinator maatschappelijke stage, Protestants Jeugdwerk Amsterdam 14.20 uur Ronde tafelgesprek met de inleiders 14.50 uur Pauze

Programma Na de pauze 15.15 uur Workshops met Nieuwe Krachten workshop 1 Nieuwe Krachten voor de oecumene met Jac van Oppen en Kristel van der Loop, bisdom Den Bosch. workshop 2 Nieuwe Krachten voor Beleid met Ronald Hetem, Movisie. workshop 3 Nieuwe Krachten voor het diaconaat, jongeren als changemakers, met Jakob Stolk, lokaal jeugdwerker JOP en trainer en Hanneke van den Biggelaar, projectleider Togetthere with a group, Jessica van de Belt en Pieter ten Broeke. 16.15 uur Korte terugkoppeling en afsluiting 16.30 uur U kunt nog even napraten tijdens de Netwerkborrel 17.00 uur Einde

Laat scholieren helpen bij de rommelmarkt

MaS vanaf 2014 niet meer verplicht Echter de MaS gaat door! Jaarlijks zoeken 100.000 scholieren een leuke stageplek. Criteria MaS op je diploma: 30 uur stage + stageovereenkomst

Presentatie van de kerken op de stagemarkt in Weesp

Workshop 1: Nieuwe Krachten voor de Oecumene In de oecumene zijn we altijd op zoek naar nieuwe methoden, nieuwe werkwijzen, nieuwe contacten. Wat is nu daadwerkelijk de kern en de kracht van oecumene? Jac van Oppen vertelt hierover en Kristel van der Loop geeft u praktische handvaten hoe u daadwerkelijk interkerkelijk aan de slag kunt gaan met jongeren en diaconie. Vervolgens is er tijd om uw eigen ideeën aan de orde te brengen en hierover met elkaar in gesprek te gaan. Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen.  Jac van Oppen, medewerker kerkopbouw bisdom Den Bosch Kristel van der Loop, projectmedewerker Jongeren en Diaconie bisdom Den Bosch (werkgebied: M25, DiaconAction en maatschappelijke stage)

Workshop 2: Nieuwe Krachten voor Beleid De toekomst van MaS in en rond de kerken Een goede samenwerking tussen organisaties en scholen is belangrijk. Een goede voorwaarde daarvoor is dat organisaties een heldere visie hebben op de maatschappelijke stage en weten hoe ze leerlingen inzetten en welke opbrengst ze verwachten. Tijdens de workshop zullen we hierop ingaan. Daarbij kijken we ook naar de maatschappelijke ontwikkelingen zoals de participatiesamenleving en het belang van maatschappelijke stage hiervoor. De deelnemers aan deze workshop krijgen inzicht de meerwaarden van de maatschappelijke stage voor de eigen organisatie en handvatten over hoe de maatschappelijke stage binnen de eigen organisaties vorm gegeven kan worden. Ronald Hetem, adviseur Movisie, afdeling Participatie en Actief Burgerschap

Workshop 3: Nieuwe Krachten voor diaconaat Jongeren als changemakers Tijdens deze workshop gaat u een eigentijdse maatschappelijke stage vacature bedenken, waar de jongeren hun ‘stoel voor omdraaien’ om stage bij u te komen lopen.   Jakob Stolk, Lokale Jeugdwerker en trainer JOP Hanneke van den Biggelaar, projectleider Togetthere with a group Jessica van de Belt, jongere Pieter ten Broeke, jongere

Bakken voor een gezellige High Tea in Westerheem Heemskerk

10 redenen voor meedoen aan MaS (I) 1 Onze vrijwilligersgroep en kerkelijke gemeenschap vergrijst. 2 In ons beleidsplan staat dat we meer jongeren willen bereiken en betrekken. 3 Maatschappelijke stage is een manier om met jongeren in contact te komen. 4 Op een aantal momenten in het jaar hebben we - een korte tijd - veel vrijwilligers nodig. 5 Wij willen ook aan jongeren graag laten zien wat de kerk doet.

10 redenen voor meedoen aan MaS (II) 6 Jongeren kunnen van ons leren, en wij kunnen van de jongeren leren. 7 Het is leuk om nieuwe gezichten te zien. 8 Door het betrekken van jongeren kunnen we weer andere jongeren bereiken. 9 Het is positief voor het imago van de kerk en het vrijwilligerswerk. 10 Misschien blijven ze als vrijwilliger of komen ze later nog een keer terug.

Een muzikaal optreden verzorgen voor ouderen Optreden is leuk voor jezelf en voor anderen, altijd en overal

Helpen in de tuin 19

Voor info en vragen over Kerk en Stage www.kerkenstage.nl Email: rvk@raadvankerken.nl Email: ktbkks@gmail.com

SUCCES