Take Care Project: Gezondheidstaalgids voor migranten periode: 1 november 2012 - 31 oktober 2014.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Logo Gemeente Laat Kracht en Pracht van (lokale) Sport zien! Datum 2012 Presentatie Sprekers:
Advertisements

Vrijwillige buurtwerking in een plattelandsomgeving Buurtwerking Lennik.
 Precaire levensomstandigheden  Slechte huisvesting  Geen/beperkte gezondheidszorg  Werkloosheid: geen/beperkte inkomen  “zwart”/illegaal werk Situatie.
Het Groeiboek: Wat staat er in en wat kan je ermee?
Ervaringen in samenwerking
De Horstgemeenschap Van passanten tot participanten.
Activiteiten afasie regio Utrecht
Regelhulp Regelhulp.nl is een digitale wegwijzer van de overheid voor iedereen die zoekt naar zorg of ondersteuning. Het webportaal bevat actuele informatie.
Pascal Wiggers, Digital Life Centre – Create-IT Applied Research, Hogeschool van Amsterdam Care4Balance Care4Balance ontwikkelt een ICT system voor de.
ACTIEF OUDER WORDEN? VRIJWILLIGEN! Kathy Louagie Stafmedewerker Vlaamse Ouderenraad.
IEE/08/631/SI Duur van het project: 36 maandenJuli 2012 Leer de volgende generatie weg te stappen van de auto
1 Lifelong Learning Programme GRUNDTVIG Multilateral project INTEGRA Integratie kit voor Migranten – Basis taalvaardigheden om te kunnen omgaan met financiële.
Ouderenweekcampagne Actief ouder worden, een leven lang • Ouderenweek 2012: november • Europees Jaar 2012 ‘Actief ouder worden en solidariteit tussen.
Stichting Dijk van een Kust
Anders Denken = Anders Doen! VERNIEUWEND ONDERNEMEN EN NETWERKEN “New roads towards the Labour Market: web based employment services of the JobCreator”
1 GRUNDTVIGPROJECT VORMINGSACTIVITEIT “GROOTOUDERS & KLEINKINDEREN AAN DE COMPUTER” Welkom!
Regiopartnerschappen Schoolbesturen internationaliseren in samenwerking met scholen en andere organisaties in de omgeving Judith Dayus-Brouwer.
Welkom bij de startbijeenkomst van Shape Up Maastricht.
Hoofdstuk 1 Het begin van Europese samenwerking.
Ontwikkelingen TGN Pépin Cabo Projectleider TGN.
Handicap + studie nieuwe stijl Congres OCW Studeren met een functiebeperking Utrecht, 24 november 2011.
Nationaal Actieprogramma Diabetes 24 november 2011 Elize van Ballegooie Senior Implementatiemedewerker NAD Ytje van der Veen Implementatiemedewerker DVN.
Reïntegratie, dat regelen wij zelf
Leeftijdsvriendelijke gemeente: een hefboom voor actief ouder worden
Nieuwe vrienden maken en
Hoofdstuk 1 van EGKS tot EU.
Presentatie Resultatendag Digidorp/Digitale dorpscafés.
Reeks 1 Reeks 2 STOP TEST Je kennis van de Europese landen !
Samen Inburgeren Welzijnsoverleg Rabot 11 december 2012 Meer info:
Welzijnsoverleg Regio Gent vzw – Welzijnsoverleg Regio Gent vzw – Gezondheidsdienst Gent De Gezondheidsdienst van de Stad Gent.
TU/e Regional Leonardo Bureau We do mean business
COMENIUS ZAVO in Europa, Europa in ZAVO. INHOUD Partners Partners Inhoud project Inhoud project Werkwijze Werkwijze Waarom Comenius op ZAVO Waarom Comenius.
KIVI Speurwerkprijs ‘Noodzaak van innovatie in de gezondheidszorg’ Prof.dr.ir. Theo de Vries 16 december 2003 KIVI Speurwerkprijs 2003.
Sjoerd Kooiker (met dank aan Josje den Ridder)
112 juni 2012 Handreiking Gezonde Gemeente Handreiking Gezonde Wijk Betrekken van burgers bij opstellen en uitvoeren van lokaal gezondheidsbeleid.
STEDELIJK GEZONDHEIDSZORG CONCEPT een zoektocht naar sterke kanten gemeenten tav zorg voor gezondheid resultaat zoektocht als vertrekpunt.
België Bulgarije Cyprus Denemarken Duitsland Estland Finland Frankrijk
Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Italië 1973
De patiënt aan zet Lynn Rulkens Programmamanager zorginnovatie, CZ
Herstelondersteunende zorg in Nederland
Medische zorg voor Ongedocumenteerde vreemdelingen “illegalen”
DUTCH CULTURE Joint Programming Initiative Cultural Heritage Amsterdam, 27 november 2013 Jan van ‘t Hof.
Kennis- en innovatiecluster Zorgeconomie Werkatelier Media & Zorg 11 november 2010 Gespreksleider Igor Heinen.
Pressure Line voert nationale en internationale projecten uit op het gebied van ontwerp, communicatie, promotie en educatie.
Pressure Line is een bureau voor visuele en creatieve communicatie. Onze specialisatie is grafisch ontwerp, maar ook voor opdrachten op het gebied van.
9 juni ’09 ‘‘Het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zij n platteland’
De start * 2010 * Initiatief: NIGZ (CBO),NHG, LHV, Pharos, AMC, NIVEL, Stichting Lezen & Schrijven *Intentieverklaring ondertekend door 30 organisaties.
Europa.
Ontwikkelingen Marcia de Boer (logopedist) en Gerna Scholte (logopedist/ taal- spraakpatholoog) 12 oktober 2012 Partners:
Ervaringsdeskundige Ambassadeurs
Langer doorwerken door oudere werknemers
Werk maken van een groene economie! Hoe de AOC’s groen ondernemen! Samen werken aan sterk groen onderwijs! 12 november 2014 Sophie van Kasteren, Citaverde.
Hard/t voor IS Het PI: Een actor in ontwikkeling 13 oktober 2008 Delft Sara Kinsbergen.
Education and Culture Internationale credit mobiliteit met partnerlanden.
Workshop ondersteunen eigen regie van de patiënt: Jeroen Havers Angela de Rooij 4 december 2014.
Europees Fonds voor de Meest Behoeftigen (EFMB) Vereisten ()
HOE WORD JE EEN WINNING TEAM?
Haal het beste uit jezelf en anderen! Toekomstbestendige Bloei.
ERASMUS PROJECT Sint-Hendrik 8 december PROJECT PARTNERS 1. ENGELAND 2. SPANJE 3. ITALIË 4. POLEN 5. ROEMENIË 6. GRIEKENLAND 7. BELGIË.
Oriëntatie op het beroep Kwartaal 1 Week 4
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
Vroegtijdige stotterbehandeling Het Lidcombe Programma De behandelgids van het Lidcombe Programma kan gedownload worden van de website van het Australian.
Vluchtelingen in een gastvrij Brabant Roos Sohier Provinciale Raad Gezondheid/BrabantAdvies.
Project Interculturele Palliatieve Zorg
Hoofdstuk “Cognities” Medische Psychologie
De migrantenpoli nu, en in de toekomst
Kwaliteit van leven voor ouder wordende mensen en de betrokkenheid van familie Zorg en ondersteuning voor ouder wordende mensen met een verstandelijke.
Nederland en de rest van de wereld
Nederland en de rest van de wereld
VERWACHTE UITKOMST VERWACHTE IMPACT DOELGROEPEN
Transcript van de presentatie:

Take Care Project: Gezondheidstaalgids voor migranten periode: 1 november oktober 2014

Take Care Project Gezond zijn is een van de belangrijkste voorwaarden om gelukkig te zijn en te kunnen functioneren in het leven van alledag. Als iemand zich ziek voelt of last heeft van een aandoening, gaat hij/zij naar de dokter en krijgt een medische behandeling. Dit klinkt snel en gemakkelijk. Voor nieuwkomers, die de taal van hun nieuwe land niet machtig zijn, of voor oudkomers, die geen goed Nederlands spreken, is dit een heel ander verhaal en kan dit voor de nodige problemen zorgen. In tijden van toenemende menselijke mobiliteit over de gehele wereld en vooral in de EU, worden meer en meer mensen geconfronteerd met dit probleem.

inhoud Doel van het ‘Take Care Project’ Gezondheidszorg toegankelijker maken voor migranten die stuiten op een taalbarrière. De kennis van migranten over gezondheidszorg in de lokale taal vergroten. Een methodiek ontwikkelen voor een innovatieve manier van informatie verstrekken op het gebied van taal en gezondheidszorg. Bijdragen aan interculturele communicatie.

inhoud Partners Partners uit 8 Europese landen: Bulgarije, Cyprus, Duitsland, Litouwen, Nederland, Portugal, Roemenië en Spanje zullen nauw samenwerken met organisaties die de integratie en welzijn van migranten ondersteunen. Ook zullen zij samenwerken met onderwijsinstellingen en zorgverleners om een breed Europees netwerk te creëren tijdens de duur van dit project.

inhoud Activiteiten Het onderzoeken van de behoeften en huidige ervaringen van migranten rond gezondheidsproblemen. Voorbeelden verzamelen van huidige organisaties die migranten medische informatie bieden. Een Gezondheidstaalgids voor migranten ontwikkelen. Een training ontwikkelen welke gebruikt kan worden met de Gezondheidstaalgids. Trainingen aanbieden aan organisaties en instituten die verantwoordelijk zijn voor de integratie van migranten. Houden van (korte) taal cursussen voor migranten.

inhoud Ontwikkelingen Een methodiek ontwikkelen voor het verstrekken van taal- en gezondheidszorg informatie. Een Gezondheidstaalgids voor migranten ontwikkelen (paper-based, digitaal en een website) met inhoud in 8 talen, een medische woordenlijst in 17 talen en een 'medische route' aan zorginstellingen in het gastland.

Bedankt! Gezondheidstaalgids voor migranten