Woord van Leven Woord van Leven April 2012 April 2012.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Woord Van Leven Oktober
Advertisements

Stichting ROEP 23 februari 2011
Woord van Leven April 2011 “Laat niet gebeuren wat Ik wil, maar wat U wilt.” Marcus 14,36.
Woord Van Leven Mei 2008.
Woord van Leven Januari 2010.
Woord van Leven Januari 2014.
Woord van Leven Februari 2011.
Woord van Leven Maart 2013.
Woord van Leven November 2013.
Discipelschap.
Woord Van Leven April 2013 "Klaag niet over elkaar, broeders en zusters." Jakobus 5,9.
Woord van Leven September 2012.
Woord van Leven Augustus 2013.
Woord van Leven Februari 2013 “Wij weten dat we van de dood zijn overgegaan naar het leven omdat we elkaar liefhebben.” 1 Johannes 3,14.
Woord van Leven April 2014.
September 2013 Woord van Leven “We moeten niet liefhebben met de mond, met woorden, maar waarachtig, met daden.” 1 Johannes 3,18.
Woord van Leven Juli 2012 “Wie heeft zal nog meer krijgen, en het zal overvloedig zijn; maar wie niets heeft zal zelfs het laatste worden ontnomen.”
Woord van Leven Februari 2010.
Woord van Leven November 2009.
Woord van Leven Mei 2010.
Woord van Leven Mei 2011.
Woord van Leven December 2011.
Woord Van Leven Maart 2014.
Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
Woord van Leven Novermber 2011 “Wees dus waakzaam, want jullie weten niet op welke dag en op welk tijdstip hij komt.” Matteüs 25,13.
Woord van Leven December
Woord van Leven November 2012.
Woord van Leven December 2009 “Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede werken zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de.
Woord van Leven Woord van Leven Januari 2012 Januari 2012.
Woord van Leven Februari
Woord van Leven Januari 2013 “Overdenk eens goed wat het wil zeggen: ‘Barmhartigheid wil ik, geen offers’.” Matteüs 9,13.
Woord van Leven Juli 2011 Blijf wakker en bid dat jullie "Blijf wakker en bid dat jullie niet in beproeving komen; de geest is wel gewillig, maar het.
Woord van Leven December 2012 “Wie Hem ontvingen en in zijn naam geloven, heeft Hij het voorrecht gegeven om kinderen van God te worden” Johannes 1,12.
Woord van Leven September 2010 “Niet tot zevenmaal toe, zeg ik je, maar tot zeventig maal zeven.” Matteüs 18,22.
Woord van Leven Juni 2011 “U moet u niet aanpassen aan deze wereld, maar uw gezindheid vernieuwen. Zo zult u ontdekken wat God van u wil en wat goed.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Woord van Leven Augustus 2011.
December 2013 Woord van Leven "Moge de Heer uw liefde voor elkaar en ieder ander groter maken, zodat uw liefde even overvloedig wordt als onze liefde.
Woord van Leven Oktober 2012 “Als U het zegt, zal ik de netten uitwerpen.” Lucas 5,5.
Woord Van Leven Mei 2014 “Namens Christus vragen wij: laat u met God verzoenen.” 2 Korintiërs 5,20.
Juni 2013 Woord van Leven "Het is een blijk van Gods genade, wanneer u verdraagt wat u moet lijden voor uw goede daden." 1 Petrus 2,20.
Woord van Leven Oktober 2013.
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
GROEIEN EN VRUCHT DRAGEN.
Woord van Leven Oktober 2009.
Oktober 2014 Woord van Leven “Ik ben het brood dat leven geeft. Wie bij mij komt zal geen honger meer hebben, en wie in mij gelooft zal nooit meer dorst.
Woord van Leven Juni 2014.
Woord van Leven September 2011.
Woord van Leven Juni 2010.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Woord van Leven Juli 2014.
Chiara Lubich e P. Fabio Ciardi
Kom tot inkeer en hecht geloof aan dit goede nieuws.
Woord van Leven Augustus 2014.
Woord van Leven Woord van Leven Augustus 2012 Augustus 2012.
Woord van Leven November
Woord van Leven Maart 2015.
Woord van Leven Maart 2011.
September 2014 Woord van Leven “Aanvaard elkaar daarom ter ere van God, zoals Christus u heeft aanvaard.” Brief aan de Romeinen 15,7.
Woord van Leven November 2014.
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Woord van Leven April 2015 “Ik ben voor iedereen wel íets geworden” (1 Cor 9, 22)
“Ga de weg van de liefde.”
«Heb uw naaste lief als uzelf» (Marcus 12, 31).
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
“Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan.” Matteüs 25, 40 Woord.
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Woord van Leven Januari 2017
Transcript van de presentatie:

Woord van Leven Woord van Leven April 2012 April 2012

“Jullie zijn al rein door alles wat ik tegen jullie gezegd heb.” Johannes 15,3 “Jullie zijn al rein door alles wat ik tegen jullie gezegd heb.” Johannes 15,3

Waarschijnlijk hebben de leerlingen van Jezus een schok van vreugde gevoeld bij het horen van deze duidelijke en bemoedigende woorden.

Het zou prachtig zijn als Jezus dit ook tot ons zou kunnen zeggen! Hoe moeten we deze woorden begrijpen?

Jezus maakt de vergelijking van de wijnstok en de ranken. Hijzelf is de ware wijnstok. De Vader is de wijngaardenier, die de onvruchtbare ranken afsnijdt en iedere rank die vrucht draagt zuivert zodat deze nog meer vrucht kan voortbrengen.

“Jullie zijn al rein door alles wat ik tegen jullie gezegd heb.” Johannes 15,3 “Jullie zijn al rein door alles wat ik tegen jullie gezegd heb.” Johannes 15,3 Dan geeft Jezus als uitleg:

“Jullie zijn al rein...” Wat wordt hier met reinheid bedoeld?

Het gaat erom hoe we innerlijk tegenover God staan, of er misschien obstakels, zoals zonden, uit de weg geruimd moeten worden.

Om die reinheid te bereiken is de hulp van boven nodig.

Ook in het Oude Testament was de mens zich ervan bewust dat hij onmogelijk op eigen krachten tot God kon naderen. God zelf moest het hart zuiveren en een nieuw innerlijk geven

Een prachtige psalm, zegt: “Schep, o God, een zuiver hart in mij” (52,12).

“Jullie zijn al rein door alles wat ik tegen jullie gezegd heb.” Johannes 15,3 “Jullie zijn al rein door alles wat ik tegen jullie gezegd heb.” Johannes 15,3

Volgens Jezus is er een middel om rein te zijn: dat is zijn woord.

Want het woord van Jezus is niet zoals menselijke woorden. Christus is daarin aanwezig. Door het woord komt Hij in ons. Door het te aanvaarden en het in praktijk te brengen zorgen we dat Christus in ons hart wordt geboren en groeit.

Paus Paulus VI schreef in 1967 een prachtig commentaar: “Hoe stelt Jezus zich in de ziel tegenwoordig? Door de mededeling van het Woord komt de goddelijke gedachte naar binnen, de Zoon van God die mens is geworden. Je zou kunnen zeggen dat de Heer zich in ons incarneert wanneer wij aanvaarden dat het Woord in ons komt leven.”

“Jullie zijn al rein door alles wat ik tegen jullie gezegd heb.” Johannes 15,3 “Jullie zijn al rein door alles wat ik tegen jullie gezegd heb.” Johannes 15,3

Het woord van Jezus wordt ook wel vergeleken met een zaadje dat in het binnenste van de gelovige wordt uitgezaaid. Als het opgenomen wordt, dringt het door in de mens en net als een zaadje ontwikkelt het zich, groeit het en brengt het vrucht voort.

Het verchristelijkt ons doordat het ons gelijkvormig maakt aan Christus. Wanneer het woord door ons wordt opgenomen, heeft het de kracht en het vermogen om ons verre te houden van het kwaad. Zolang we het woord in ons laten werken, zullen we vrij zijn van zonde, en dus rein. We zullen alleen zondigen als we ophouden om aan het woord gehoor te geven.

“Jullie zijn al rein door alles wat ik tegen jullie gezegd heb.” Johannes 15,3 “Jullie zijn al rein door alles wat ik tegen jullie gezegd heb.” Johannes 15,3

Wat betekent dit Woord van leven voor ons dagelijks leven? Als we de woorden van God in praktijk brengen, ons er ieder ogenblik mee voeden, herevangeliseren we onszelf. Zo kunnen we bereiken dat we dezelfde gedachten en gevoelens hebben als Jezus. Zo kunnen we Hem opnieuw in de wereld laten leven.

Zo kunnen we onze samenleving, die vaak in kwaad en zonde gevangen zit, de goddelijke reinheid en transparantie tonen die het evangelie geeft.

Laten we deze maand proberen om vooral het woord in praktijk te brengen dat ons aanspoort tot de wederzijdse liefde met degenen die ook deze intentie hebben

Als we het woord beleven in de wederzijdse liefde ontstaat werkelijk het effect van reiniging, heiligheid, zondeloosheid, vruchtbaarheid en nabijheid van God.

Een mens is in zijn eentje niet in staat om weerstand te bieden aan de druk van de wereld.

Maar in de wederzijdse liefde vinden we de sfeer en de kracht voor een authentiek christelijk bestaan.

“Woord van Leven ”, Leven ”, uitgegeven door de Focolarebeweging. Tekst van Chiara Lubich,”( ), Eerder verschenen als wooord van leven in mei Lay-out Anna Lollo in samenwerking met Don Placido D’Omina (Sicilia, Italië) Informatie: Deze powerpoint in verschillende talen is te downloaden op: “ Jullie zijn al rein door alles wat ik tegen jullie gezegd heb.” Johannes 15,3 “ Jullie zijn al rein door alles wat ik tegen jullie gezegd heb.” Johannes 15,3