Vierde Adventszondag 20 december 2009

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Johannes 11:1-44 Lazarus, de broer van Maria en Marta
Advertisements

Liturgisch bloemschikken
2 de Adventszondag 7 december 2008 Johannes 1 vers Johannes zegt: Ik ben de Messias niet, maar ik vertel jullie dat hij al onder jullie is, hij komt.
1. Jezus laat zijn wonden zien
Oudjaar Petrus 3:8-9 Zie dit niet over het hoofd: voor de Heer is één dag als duizend jaar en duizend jaar als één dag. Hij is niet traag met het.
Adam en Eva Adam en Eva – Noach Adam en Eva – Noach – Abraham?
Gebed om zegen.
H E E R U B E N T W E L K O M...geloven, getuigen, groeien...
Zingen Vers 1 U kennen, uit en tot U leven,
Zingen Vers 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij het loflied aan,
Godsdienst.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Vierde zondag van de 40 dagentijd 3 april 2011 Ontmoeting in voorbijgaan Johannes 9: 1-13 Jezus ziet in het voorbijgaan een blinde die vanaf zijn geboorte.
Vierde zondag van de 40 dagentijd 14 maart 2010 Exodus 7; 8-25 Als de Farao om een wonder vraagt, laat Mozes zien dat de staf een slang wordt. De Farao.
4 de Adventszondag 21december 2008 Lucas 1 vers Gegroet Maria, begenadigde, de Heer is met je. De kracht van de Allerhoogste bedekt je als een schaduw.
Vredeszondag 21 September 2008 Verbinding geeft vrede, leert delen. Matteus 20 vers 1-16 De werkers van het eerste uur zijn ontevreden omdat ze meer verwachten.
3de Adventszondag 14 december 2008
Pasen 24 april 2011 Ontmoeting in de tuin
Derde Adventszondag 13 december 2009
Eerste Adventszondag 29 november 2009
1ste Adventszondag 2 December
Vijfde zondag van de 40 dagentijd 10 april 2011 Ontmoeting bij het graf Johannes 11:17–44 Jezus hoorde dat Lazerus al vier dagen in het graf lag. Jezus.
Tweede adventszondag 5 december 2010
1 ste Kerstdag 25 december 2008 Johannes 1 vers 1-5 Het Woord was in het begin bij God en was God. In het Woord is leven en het leven is het licht voor.
Derde adventszondag 15 december 2013
Kerst 2010 Micha 5: 1-4a Uit jou, Betlehem in Efrata, te klein voor iedereen. Uit jou komt een herder voort, bekleed met macht van de Heer, Hij brengt.
1ste Adventszondag 30 november 2008
Kerstfeest 2009 Lucas 2: 1-20 Het kind in de stal is het middelpunt van waaruit het Licht straalt. Hemel en aarde raken elkaar en jubelen.
Vierde adventszondag 19 december 2010 Micha 7 vers 3 en vers De deugdzaamste is als een doornstruik, de oprechtste is erger dan een stekelhaag.
Derde adventszondag 12 december 2010 Micha 6: 1-8 Jullie denken door geschenken mij te dienen, maar mens, er is jou gezegd wat goed is! Je weet wat de.
Derde zondag van de 40 dagentijd 27 maart 2011 Ontmoeting bij de bron Johannes 4: 3-26 Jezus ontmoet bij de Jacobsbron een samaritaanse vrouw en vraagt.
GODS DAGELIJKSE LEIDING
Verheugd was ik toen ik hoorde: ‘Wij gaan naar het huis van de HEER,’
Het beeld dat Lukas oproept: Gods hemelse legermacht brult een overwinningslied
Onderweg naar iets moois! 1Petrus 1, 5: Jullie zien de redding tegemoet die aan het eind van de tijd zeker geopenbaard zal worden.
Welkom op TOV!.
Vierde adventszondag 23 december 2012 “Vruchtbaar Leven” Lucas 1: Toen Elisabeth de groet van Maria hoorde, sprong het kind op in haar schoot; zij.
Pasen - zondag 31 maart 2013 Het graf is open, het nieuwe Leven is opgestaan. Hij die opgestaan is wijst ons de weg door de dood en het open graf heen.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
De vierde zondag van advent 2009
Vierde zondag van de veertigdagentijd zondag 15 maart 2015 Laetare ‘verheug u’ Psalm 23 De Heer is mijn herder, het ontbreekt mij aan niets. Johannes 6:
Tweede adventszondag 9 december 2012 Keer je naar het Licht Lucas 3:3 “Begin een nieuw leven en laat u dopen” verkondigde Johannes, “dan zal God vergeven.
Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan..
Eerste adventszondag 28 november 2010
Zingen Vers 1 Hoor, de englen zingen de eer van de nieuw geboren Heer!
Gedicht Sarah: Eén kaars gaat er nu branden En zegt aan iedereen Er is een feest ophanden De duisternis gaat heen.
Welkom Zondag 3 mei 2015 Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst: Anita Dahmen Orgel: Herman Kamp Lezingen: I Johannes 2: 28-3: 10 Efeziërs.
Zingen Vers 1 Heer, onze God, hoe heerlijk is uw naam,
Hoe vier je Kerst?.
Kerst 2015 Jesaja 9 vers 5 Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven: de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbare.
Eerste Adventszondag 29 november 2015 Lucas 1:5-25 De engel Gabriël verscheen aan Zacharias en zei: “Jullie zullen een zoon krijgen en hij zal vervuld.
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
Spoor van Kerstproject 2011 Vertel Het Maar Licht Dit wordt voorgelezen door: Liese Kolk.
Advent – leven in verwachting Niet alleen Kerst, maar ook en misschien vooral: Verwachting van terugkomst van Jezus.
welkom op de Kerstviering van de Koningin Julianaschool
JEZUS ZONDER HANDEN.
De bloemschikking. Rose is de kleur van de derde adventszondag. Het paars (de kleur van ootmoed en verwachting) mengt zich met het wit van kerst (de kleur.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Pinkstertekens 1. windvlaag 2. vuur allen vol van de Heilige Geest 3. spreken in vreemde talen vol wijn? : 120 kaarsen.
Het waarachtige licht dat ieder mens verlicht was komende in de wereld eerste hoofdstuk van het evangelie van johannes vers acht.
De bloemschikking. Paars is de kleur van de eerste adventszondag de kleur van ootmoed en verwachting Vol hoop zien we uit naar het licht van Kerst de.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Samen in de naam van Jezus Samen in de naam van Jezus, heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen.
SCHEPPING EN VERWONDERING. De Bijbel begint met te vertellen wie God is en wat de verhouding tussen de schepping en Hem is. Hij is de Schepper die Zijn.
Preek over Genesis 21:1-7 1 e Adventszondag. Introductie Advent 2015 Bijzondere geboorten: a.De geboorte van Isaak b.De geboorte van Obed c.De geboorte.
De bloemschikking.
Kerstzondag 25 december 2016 Genesis 2: 3
Derde Adventszondag 11 december 2016
Tweede adventszondag 10 december 2017
Op weg naar de vrede vier je de verlossing Op weg – vol vreugde over de verlossing Op weg – vol verlangen naar de vrede Op weg – vol vertrouwen op.
Transcript van de presentatie:

Vierde Adventszondag 20 december 2009 Lucas 1 vers 57-80 Johannes wordt geboren en krijgt zijn naam, dan kan Zacharias weer spreken en looft God, omdat Hij omziet naar de mensen en denkt aan zijn belofte aan Abraham. Heel het bergland van Judea spreekt erover. Het licht komt bij de mensen.

De vier advents- kaarsen branden De vier advents- kaarsen branden. Het wit van Kerst straalt volop in het paars van de verwachting.

De witte anthurium is het symbool voor Zacharias De witte anthurium is het symbool voor Zacharias. De magnolia en andere knoppen staan symbool voor het geheim van het nieuwe begin dat begonnen is bij de geboorte van Johannes.

Gods licht begint te stralen bij Johannes om als verlossend licht tot volle glorie te komen bij de geboorte van Jezus, Christus, Messias.

Het goud is Gods zuiverheid die zorgt dat Zijn vrede komt zodat wij onze voeten kunnen zetten op die weg van vrede.

Johannes, belofte van nieuw leven wegbereider van de Heer de Levende tot in eeuwigheid. Als een twijg aan het dode hout met knoppen vol belofte voor nieuw leven. Licht van ons leven richt ons kijken, naar knoppen geheim van een nieuw begin om te groeien vanuit de bron in Uw Licht. Leer ons zien.