Colofon Het boek dat hierbij hoort heet - zo leer je nog eens wat over de invoering van de vmbo ict-route. Geschreven door Jos de Kleijn en Carla van.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wegwerken van gevaarlijke kruispunten en wegvakken in Vlaams-Brabant
Advertisements

Wat bedoelen we ermee? Hoe volg je dat?
Praktisch verkeersexamen
Het maken van een overlevingsgids
Verkeerstraining! voor fietsers
Veilig naar school een zorg voor ons allemaal
Veiligheid op school.
Hier een snelle en goedkope oplossing voor Stabroek.
Borneo eiland.
Uitslag opdracht 2 (samsam, nr
Colofon Het boek dat hierbij hoort heet - zo leer je nog eens wat over de invoering van de vmbo ict-route. Geschreven door Jos de Kleijn en Carla van.
verkeerskrant gemaakt door:
Colofon Het boek dat hierbij hoort heet - zo leer je nog eens wat over de invoering van de vmbo ict-route. Geschreven door Jos de Kleijn en Carla van.
Lopen. de benen de fiets de kar de bel/ bellen/tring.
Verkeers- stellingenspel
Omgeving EBC Regenboog Ontwikkelingen EBC en omgeving.
Dalton middelen Op Daltonschool de Kleine Kapitein.
De ECHO van elk kind Project ECHO Bangalore India Empowerment of Children and Human rights Organisation Een PowerPoint over Good Practice…
digitale verkeerskrant van Rilland
Lesgeven en begeleiden
A. Een sleutelhanger De opdracht Vooronderzoek Gadgets De situatie Hulp B. Een toelichting B. Touw aan boord A. Bestaande gadgets Dit project is geschreven.
Wat vinden bewoners van Maarsseveen-Molenpolder van het verkeer in hun straten? Gerco van den Berg, Liesbeth Tettero, Gerard Baars, Wim de Groot, Helena.
Goed lezen en nadenken! Hierbij een raadsel, eigenlijk alleen bedoeld voor hoogbegaafden. Desondanks stuur ik 'm ook maar naar jou: Je rijdt in een auto,
Goed lezen en nadenken! Hierbij een raadsel, eigenlijk alleen bedoeld voor hoogbegaafden. Desondanks stuur ik 'm ook maar naar jou: Je rijdt in een auto,
Fietsvriendelijke maatregelen bij Verkeerslichten
Veilig naar school! Wat maakt dat dit een veilige schoolomgeving voor kinderen is? -Praktijkvoorbeelden van de inrichting van een veilige schoolomgeving-
Westelijke ontsluiting Ronde 20 november 2012
Een levensboek voor ouderen
Projectleider Matthijs Numan Toelichting op het Collegebesluit over het Europaplein Hoe is het besluit tot stand gekomen? Verdere besluitvorming.
De verkeersborden.
Parkeerparadijs Lange Nieuwstraat. Inhoudsopgave Problematiek Oorzaken Gevolg Voorgestelde oplossing Annex – foto’s.
Klik op ‘start’ om te beginnen.
Praktische verkeersproef
Les 3: Verkeer TOETS.
‘Veilig en duurzaam naar school’ Project mobiliteit 2008 Gemeente Destelbergen - Heusden.
Praktijk verkeersexamen basisschool St. Aloysius 2014.
Fietsbeleid Putten Veiligheid. Waarom Fietsveiligheid vergroten Fietsen bevorderen Recreatie en toerisme aantrekkelijk maken Wat aanpakken Geen vrijliggende.
Les 1: Verkeer.
Actiegroep Veilig Veldhoven’ Graag traag in onze straat ! Voor een verkeersluwe, fietsvriendelijke en mooie straat. Toelichting verkeersdossier van 30.
Van krachtwijk naar fietswijk
D 1 verplichting de door de pijl aangeduide richting te volgen
Verkeersveiligheid. Een Overzicht Een Analyse Omschrijving Een Rapport Een Presentatie Een Persbericht Persoonlijke stellingname.
Veiligheid op school.
Het praktisch verkeersexamen start vanaf de Dolderweg in Steenwijk
Het praktisch verkeersexamen start vanaf
Verkeerssituatie rond onze school
Verkeersveilige Schoolomgeving
De grote verkeersquiz Hoeveel ken jij over de verkeersborden?
1 Second opinion Groenezoom-rotonde Presentatie van de resultaten Hans van der Stok 10 juni 2014.
Pagina 1 SAMENWERKING MET- EN TEN BEHOEVE VAN HET MKB Dick Brandt MKB Cyber Advies Nederland.
Plattegrond maken Explorers ’12. Uitleg Opdrachten: doormiddel van opdrachten maak je je plattegrond compleet. Kleur/legenda: vergeet niet om alles.
ENQUETE VERKEERSVEILIGHEID VEILIG NAAR SCHOOL IN AALST Ouderraad SJC, hier vertegenwoordigd door Wencelaus Mertens, voorzitter Jo Vandenbossche, lid
Bestemmingsplan Buitenwatersloot voormalig Combiwerk Presentatie voor de Commissie Ruimte Verkeer en Wonen 27 oktober 2014.
Troelstralaan De Troelstralaan loopt van Ringbaan-West tot Van Hogendorplaan en is een doorgaande weg in de wijk Goese Polder. Deze wijk, waar de bouwactiviteiten.
Informatieavond groep 3
Speelstraat. Wettelijke bepaling. Openbare weg waar tijdelijk en tijdens bepaalde uren aan de toegangen volgend hek is geplaatst. Ganse breedte van de.
Ongevalsregistratie Hoe komen we te weten wat we moeten weten?
Wegwijs Groep 8 Thema 4De buurt en verkeer Introductieles: 30 minuten Zelfstandig werken: 90 minuten Afsluiting: 30 minuten. presenteren.
Het praktisch verkeersexamen start vanaf de Dolderweg in Steenwijk
Het praktisch verkeersexamen start vanaf
Verkeerskundige toets Kindcentrum Zeeland
Kennedybaan geschiedenis
Hier een snelle en goedkope oplossing voor Stabroek.
Onderzoek water!! WaterLab www. onderzoekwater.nl Kijkje terug
De gemeente Vierweg.
‘ANWB-fietsverlichtingsactie… …bij jou op school’
Werken als wegbeheerder bij de provincie
Het grote voetgangersexamen
Nieuwbouw school Kinderburg Rank
Transcript van de presentatie:

Colofon Het boek dat hierbij hoort heet - zo leer je nog eens wat over de invoering van de vmbo ict-route. Geschreven door Jos de Kleijn en Carla van der Brandt. Het maken van een overlevingsgids

Verkeersveiligheid rond de school

Teveel verkeersongelukken Wereldwijd zijn er meer dan 1 miljoen verkeerslachtoffers per jaar. In Nederland per jaar meer dan 800 dodelijke ongelukken. Kinderen tussen 0 – 16 jaar zijn betrokken bij meer dan 20% van alle fietsongelukken. Ook de onderdoorgang onder de provinciale weg is niet veilig voor fietsers. Het is een ingewikkelde situatie. Er komen veel wegen samen bij het viaduct.: de Baron van Wassenaerstraat, het Zanderijpad, Parnassia, de Nieuwe Duinweg. Als de school wil verhuizen naar de nieuwbouw , wil de directeur een fietsvriendelijke omgeving. Welke projectgroep vindt de beste oplossing voor het fitets- en brommer veilig maken van de toegang tot de school.

Wat wil de school? Mijnheer van, Efferink is de directeur van de praktijkschool. Hij wil weten welke oplossingen er mogelijk zijn voor de verkeersveiligheid van de praktijkschool. Hij denkt aan de volgende mogelijkheden Aparte fietspaden, waardoor langzaam verkeer en gemotoriseerd verkeer geschieden worden. Verkeersdrempels, waardoor er minder snel gereden kan worden Stoplichten met aparte stoplichten voor fietsers Een betere wegindeling en verlichting Als projectgroep werk je een van deze mogelijkheden uit. Je maakt een voorkant en een achterkant en daartussen werk je een van deze alternatieven uit.

De voorkant De directeur wil op de voorkant een professionele plattegrond op schaal met foto’s van de hele situatie van het viaduct. Een tekening met daarop de volgende straten: Baron van Wassenaerstraat, Zanderijpad, onderdoorgang viaduct, Parnassia, Nieuwe duinweg. Op de plattegrond zijn de maten van de straten nauwkeurig aangeven. De lengte van de straten, de breedte van de stoepen en straten en de onderdoorgang.

Aparte fietspaden De directeur wil eerst een onderzoeksverslag over de hoeveelheid verkeer onder het viaduct tussen half acht en kwart over acht. Het verkeer is uitgesplitst in voetgangers, fietsers, brommers en auto's. Daarna wil de directeur een voorstel voor de plek van fietspaden. De plekken van de fietspaden zijn getekend op een plattegrond.

Aparte stoplichten voor fietsers De directeur wil eerst een onderzoeksverslag over de hoeveelheid verkeer onder het viaduct tussen half acht en kwart over acht. Het verkeer is uitgesplitst in voetgangers, fietsers, brommers en auto's. Daarna wil de directeur een voorstel voor de plek van stoplichten. De plekken van de stoplichten zijn getekend op een plattegrond. Bij elk stoplicht staat voor welk verkeer het stoplicht bedoeld is.

Verkeersdrempels De directeur wil eerst een onderzoeksverslag over de hoeveelheid verkeer onder het viaduct tussen half acht en kwart over acht. Het verkeer is uitgesplitst in voetgangers, fietsers, brommers en auto's. Daarna wil de directeur een voorstel voor de plek van verkeersdrempels. De plekken van de verkeersdrempels zijn getekend op een plattegrond. Bij elk verkeersdremepel staat voor welk verkeer deze bedoeld is.

Andere wegindeling De directeur wil eerst een onderzoeksverslag over de hoeveelheid verkeer onder het viaduct tussen half acht en kwart over acht. Het verkeer is uitgesplitst in voetgangers, fietsers, brommers en auto's. Daarna wil de directeur een voorstel voor de andere wegindeling door middel van extra belijning voor het verkeer. De belijningen zijn getekend op een plattegrond. Bij elk belijning staat voor welk verkeer het bedoeld is.

De achterkant De directeur wil op de achterkant aanbevelingen lezen over de verbetering van de verkeersveiligheid op de school. De aanbevelingen mogen ook in de vorm van foto’s of foto’s met een toelichting erbij geschreven. Van de voorkant en achterkant en jullie onderzoek maak je een mooie boekje.

Hulp bij de opdrachten Plan van aanpak Planningsformulier Voorbeeld boekje