Het dynamiet van het Evangelie.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Relaties Van levensbelang…….. Relaties Profetie: 19 september 2010 – Relatie met God is het belangrijkste in een mensenleven – Belangrijk om missionair.
DE GEMEENTE Jezus wil ons leiden naar,de tot volle wasdom gekomen volheid van Christus. Zalige gemeente van de Here Jezus Blessed, gezegend, bevoorrecht.
1. 12 DAAROM, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen... 2.
Urk 1 december Want ALLEN hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods, 24 en worden OM NIET GERECHTVAARDIGD uit zijn GENADE, door de verlossing.
2Koningen 7. wanneer: tijd van: waar: 8-ste eeuw voor Chr. Elisa Samaria, hoofdstad tienstammen-rijk.
Weten en... beseffen Weten en beseffen zijn twee verschillende dingen. Weten dat de bergen in de Alpen hoog zijn is wat anders dan dit ook te beleven.
1 Tim 4. 1 Tim 4 1 Timotheüs 4 Afval in de laatste tijden 1 Maar  de Geest zegt uitdrukkelijk dat in latere tijden sommigen  afvallig zullen worden.
28 En het geschiedde, toen Jezus deze woorden geëeindigd had, dat de scharen versteld stonden over zijn leer, 29 want Hij leerde hen als gezaghebbende.
שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה אחד
God en ons.
Evangelie = blijde boodschap = goed bericht Paulus in 1Timotheüs 1:11 “... de gezonde leer, naar het evangelie der heerlijkheid van de gelukkige God, dat.
‘Met de Bijbel kun je alle kanten op…’ LEERMEESTER DER HEIDENEN 7 En ik ben daartoe als een verkondiger en een apostel gesteld – ik spreek waarheid en.
1 Timotheüs Ik vermaan u dan allereerst... elders: vertroosten Gr. parakaleo = lett. naast-roepen > aanmoedigen elders: vertroosten Gr. parakaleo.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
Zzz Titus 2: Want de genade Gods is verschenen, heilbrengend voor alle mensen, 12 om ons op te voeden, zodat… 2.
OVERVLOEDIG IN HET WERK DES HEREN. 22 Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. NIET: allen in Christus…
Hout, hooi & stro 1Korinthe
vorige keer: verschil tussen SCHULDBETALING en LOSPRIJS voorbeeld 1: schuldbetaling...
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
8 dec Zoetermeer 1. 1 Hetgeen was van den beginne, hetgeen wij gehoord hebben, hetgeen wij gezien hebben met onze eigen ogen, hetgeen wij aanschouwd.
5 januari 2014 Deventer. EVANGELIE EU ANGELION 2.
4 mei 2014 Zoetermeer 4 mei 2014 Zoetermeer. 1Timotheüs 6 12 Strijd DE GOEDE STRIJD DES GELOOFS, grijp het eeuwige leven, waartoe gij geroepen zijt.
8 sept Zoetermeer 1. EVANGELIE EU ANGELION 2.
ALVERZOENING?!.
1Korinthe 15:11 Daarom dan, ik (= Paulus) of zij (=de twaalf), ZO ZO prediken wij,
1 donderdag 21 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 24 donderdag 21 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 24.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Geldermalsen  (Jezus)”…. gij zult mijn getuigen zijn ……………tot het uiterste der aarde.  “GETUIGE”: Delen wat God heeft gedaan in mijn leven.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
26 juni 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik... slot hfst. 14: laat alles in orde en tot opbouw geschieden. eerste verzen hfst. 15:  samenvatting van het Evangelie:
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
Bodegraven. terugblik: de aard van het opstandingslichaam  korrel zaad > plant  aardse lichamen > hemellichamen  vergankelijk > onvergankelijk.
Kalm en rustig leven? 1 februari 2015 Urk. 1 Timotheüs 2 1 Ik vermaan u dan allereerst smekingen, gebeden, voorbeden en dankzeggingen te doen voor.
Garderen. Lucas En Hij zeide tot hem: Wat staat in de wet geschreven? Hoe leest gij? = Jezus tot de wetgeleerde.
Titus 2 de gezonde leer 1 Maar gij, kom uit voor hetgeen met de gezonde leer strookt...
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
25 september 2014 Bodegraven Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 1Korinthe 15.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
18 augustus 2013 Den Haag. 11 Het woord is betrouwbaar: immers, indien wij met Hem stierven, zullen wij ook met Hem leven; 12 indien wij volharden, zullen.
5 maart 2015 Rotterdam. terugblik...  1-ste avond: wat is 'evangelie' en 'evangeliseren'?  wat heeft elk 'evangelie' in de Schrift gemeenschappelijk?
12 maart 2015 Bodegraven. terugblik...  inleiding op het Johannes-evangelie  de proloog van Johannes 1:1 t/m 3  onderwerp: het woord (>logos) van God,
Getuige van het licht Catechismus met Kerst?! Catechismus met Kerst?! Van twee kanten naar elkaar toe: Van twee kanten naar elkaar toe: Jezus Christus.
Het evangelie van de opstanding
1Korinthe OM NIET 18 Wat is dan mijn loon? Dit: door mijn evangelieprediking HET EVANGELIE OM NIET te mogen brengen, en zo van mijn bevoegdheid.
16 april 2015 Rotterdam het Evangelie van de vrede.
18 juni 2015 Rotterdam. vorige keer van Christus  het evangelie van de heerlijkheid van Christus (2Kor.4:4) vanavond: van de gelukkige God  het evangelie.
11 okt Zoetermeer. Titus 3 1 Herinner hen eraan, dat zij zich aan overheid en gezag onderwerpen, gehoorzaam, tot alle goed werk bereid zijn, de.
Rotterdam. Romeinen 9 19 Gij zult nu tot mij zeggen: Wat heeft Hij dan nog aan te merken? Want wie wederstaat zijn wil? Gr. BOULÉMA = raad,
14 januari 2016 Hendrik Ido Ambacht Het Woord van God: levend en krachtig.
31 januari 2016 Zoetermeer. Hand.16:6 en 18:23 Galaten 4 13 Ja, jullie weten, dat ik aan jullie (...) heb geëvangeliseerd (...) 14 (...) jullie hebben.
Les 10 voor 5 maart Paulus zette in zijn brieven de scene van de Grote Strijd uiteen:
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Brief aan de Galaten -6- Hoe ging het?. Vervolgens….na 3 jaar in Jeruzalem Kefas verslag doen, 15 dagen daar. Handelingen 9:26-28 Galaten 1:18.
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
Bent u een monotheïst? 19 maart 2017 Nieuw Buinen.
de vrucht van de geest: geloof - 3
1.
De waarheid is een feit! De opstanding als vaste hoop verankerd in de historie! 1) Strijden om de waarheid 2) Lijden aan de waarheid 3) Verblijden.
HOOP doet LEVEN! 12 februari 2017 Zoetermeer.
Bediening van het Woord
de brief aan de Romeinen
"betrouwbaar is het woord..." GoedBericht Conferentie
DE GELUKKIGE GOD! 3. aan Paulus toevertrouwd
DE GELUKKIGE GOD! 5. een gelukkig mens! zondagmiddag 27 mei 2018 Maarn.
lichtende sterren 4. wat het goede bericht aan het licht brengt
Leven en Dood.
Dienen en liefhebben Romeinen
Transcript van de presentatie:

het dynamiet van het Evangelie

9. Dit is een geloofwaardig woord en alle aanneming waard, 10 9. Dit is een geloofwaardig woord en alle aanneming waard, 10. want hiertoe arbeiden wij en worden gesmaad, dat wij onze hoop gevestigd hebben op de levende God, die een Redder is van alle mensen, speciaal van gelovigen. 11. Beveel en leer dit. 1Timotheüs 4:9-11

15. Dit is een geloofwaardig woord en alle aanneming waard, dat Christus Jezus in de wereld gekomen is om zondaren te redden, onder welke ik een eerste plaats inneem. 1Timotheüs 1

9. Dit is een geloofwaardig woord en alle aanneming waard, 10 9. Dit is een geloofwaardig woord en alle aanneming waard, 10. want hiertoe arbeiden wij en worden gesmaad, dat wij onze hoop gevestigd hebben op de levende God, die een Redder is van alle mensen, speciaal van gelovigen. 11. Beveel en leer dit. 1Timotheüs 4:9-11

4. … God, onze Redder, die wil, dat alle mensen gered worden en tot erkentenis der waarheid komen. 5. Want er is één God en ook één middelaar van God en mensen, de mens Christus Jezus, 6. die Zich gegeven heeft tot een losprijs voor ALLEN; en daarvan wordt getuigd te juister tijd. 7. En ik ben DAARTOE als een heraut en een apostel gesteld (ik spreek waarheid en geen leugen) als een leermeester van de natiën, in geloof en waarheid. 1Timotheüs 2

10. … Christus Jezus, die de dood van zijn kracht berooft en onvergankelijk leven aan het licht brengt door het Evangelie. 11. En ik ben DAARTOE aangesteld als verkondiger, apostel en leraar. 12. Om DIE reden draag ik ook dit lijden en ik schaam mij daarvoor niet… 2Timotheüs 1

9. Dit is een geloofwaardig woord en alle aanneming waard, 10 9. Dit is een geloofwaardig woord en alle aanneming waard, 10. want hiertoe arbeiden wij en worden gesmaad, dat wij onze hoop gevestigd hebben op de levende God, die een Redder is van alle mensen, speciaal van gelovigen. 11. Beveel en leer dit. 1Timotheüs 4:9-11

10. … opdat zij de leer van God, onzen Redder, in alles mogen versieren. 11. Want de reddende genade Gods is verschenen aan alle mensen… Titus 2