Stop! Sta eens even stil..

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Oog in oog op de Berg Autoriteit, kracht en heerlijkheid …
Advertisements

Joringel lette niet op haar en bekeek de kooien met de vogels.
Is er leven na de dood?.
Waterdragers VYA 14 juli 2013.
Psalm Een pelgrimslied. Ik sla mijn ogen op naar de bergen,
Waarom ben ik hier op aarde?
Wordt zonde geërfd? “Hervormd” (Calvinistisch) standpunt: Kinderen worden geboren ‘schuldig aan Adams zonde’ Katholiek standpunt: Kinderen worden geboren.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
… en wat wil Jezus van jou?
Handelingen 7: 44 De tent der getuigenis hadden onze vaderen in de woestijn, zoals Hij het geboden had, die tot Mozes zeide, dat hij haar moest maken naar.
Het dak eraf Marcus21-12.
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
Bestemming God eren ….
Het evangelie beleven (deel kerkdienst voor de preek)
Genezing!.
Jezus vroeg zijn leerlingen: `Wie is de Mensenzoon volgens de mensen?' Matt 16/13.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
De Ben Adam Psalm 8.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.. Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
OVER WAT JE ZEGT EN WAT JE DOET
Het contactspel 6 tieners tekenen en uitbeelden! De rest van de tieners geven antwoord, bij elk goed antwoord verdienen hun 2 letters en uiteindelijk.
HeiLiG.
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
God is trouw Hij gaf zijn woord
God zegent je zodat je zult heersen 1.
GOD LEREN KENNEN WIE IS GOD? Jakob bij Pniël.
WAT EEN GOD! JESAJA 63:7-9; 64:3; 65:1,2.
Wie is God voor jou?.
onze roeping als gemeente
Welkom in de samenkomst
Mahatma Gandhi “door de daarin vervatte leringen op te volgen, “[zouden] de problemen van de gehele wereld opgelost zijn".
Wandelen met de Ontzagwekkende
De stem van God 2x Jozef: -Mattheus 2 vers Genesis 45 vers 1-7.
Sta op en schitter.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Openb. 4: Ik, Johannes, had een visioen. Er stond een deur open in de hemel. En een stem zei: ‘Klim hierheen op, dan laat ik je zien wat er hierna.
Parasja B’Shalach Toen hij weg zond. Exodus 13, ,16 Haftara: Richteren 4,4 – 5,31 Barak & Debora B’rit Chadashah(N.T.): Openb.15,2-4.
De Ark van Noach (2). De Ark van Noach (2) Genesis 7: 1 En de HERE zeide tot Noach: Ga in de ark, gij en geheel uw huis, want u heb Ik in dit geslacht.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Welkom in de samenkomst
Welkom op TOV!.
Preek. Het kruis van Christus als baken wijst je de weg naar het leven.
DE GROTE WITTE TROON deel 2 9 november 2014 Zoetermeer.
Ze kon dieren en vogels naar zich toe lokken. Wanneer het maantje in het kooitje schijnt, maak los Zachiël, op het juiste moment ".
Beelden van de kerk.
Welkom op TOV! Thema voor vanavond: Getuigen Enthousiast zijn over Jezus.
de verheerlijking op de berg
Welkom en afkondigingen
terug naar het paradijs
3e Advenszondag 13 december 2015
De volgende dia’s graag direct na votum en groet.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Er bloeit iets op! Kerstproject Er is een roos ontloken uit barre wintergrond, zoals er was gesproken door der profeten mond. En Davids oud geslacht.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Christus Jezus’ voorbestaan Studiedag 14 november 2015.
Exodus 25:9 Volgens alles wat Ik u zal tonen, een ontwerp van de tabernakel en een ontwerp van al zijn voorwerpen, zó moet u het maken.
Welkom in deze kerkdienst op zesde lijdenszondag.
Red de verlorenen! Lucas 10,30-37 "Een man reisde van Jeruzalem naar Jericho. Onderweg werd hij door rovers overvallen. Zij rukten hem de kleren van het.
♪ 25:2,3 ♪ 25:6,7 ♫ KND Voor we gaan ✝ EXO 34:27-35 ♪ 536:1,2,3,4 ✝ LUK 09:18-36 ♫ OPW 334 ♪ 834:1,2,3 ♪ 630:1,2,4.
Waarom zijn we hier op aarde?. Wat is de zin van ons bestaan? Waar leef jij voor? Wat is jouw levensdoel? Waarom ben jij hier op aarde? Heb jij dat helder?
Illustratie van Kees de Kort Marcus 10:49-52 En Jezus stond stil en zei dat men hem roepen moest. Toen riepen ze de blinde en zeiden tegen hem:
Ieue - Jireh Genesis 22: En het gebeurde na deze dingen dat de God (Elohim) Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie,
De goddelijkheid van de heilige Geest
Les 2 Naar boven kijken Wat doe ik hier vandaag?
Les 16 Wees heilig.
Transcript van de presentatie:

Stop! Sta eens even stil.

Stop! Sta eens even stil. Tekst: Jesaja 6:1–8: In het sterfjaar van koning Uzzia zag ik de Heer, gezeten op een hoogverheven troon. De zoom van zijn mantel vulde de hele tempel. 2 Boven hem stonden serafs. Elk van hen had zes vleugels, twee om het gezicht en twee om het onderlichaam te bedekken, en twee om mee te vliegen. 3 Zij riepen elkaar toe: ‘Heilig, heilig, heilig is de HEER van de hemelse machten. Heel de aarde is vervuld van zijn majesteit.’ 4 Door het luide roepen schudden de deurpinnen in de dorpels, en de tempel vulde zich met rook. 5 Ik schreeuwde het uit: ‘Wee mij! Ik moet zwijgen, want ik ben een mens met onreine lippen, en ik leef te midden van een volk dat onreine lippen heeft. En nu heb ik met eigen ogen de koning, de HEER van de hemelse machten, gezien.’ 6 Toen nam een van de serafs met een tang een gloeiende kool van het altaar en vloog daarmee op mij af. 7 Hij raakte mijn mond ermee aan en zei: ‘Nu zijn je lippen gereinigd. Je schuld is geweken, je zonden zijn tenietgedaan.’ 8 Daarop hoorde ik de stem van de Heer zeggen: ‘Wie zal ik sturen? Wie kan namens ons gaan?’ Ik antwoordde: ‘Hier ben ik, stuur mij.’

Stop! Sta eens even stil. 1 Tekst: Jesaja 6: 1 – 8: In het sterfjaar van koning Uzzia zag ik de Heer, gezeten op een hoogverheven troon. De zoom van zijn mantel vulde de hele tempel. 2 Boven hem stonden serafs. Elk van hen had zes vleugels, twee om het gezicht en twee om het onderlichaam te bedekken, en twee om mee te vliegen. 3 Zij riepen elkaar toe: ‘Heilig, heilig, heilig is de HEER van de hemelse machten. Heel de aarde is vervuld van zijn majesteit.’ 4 Door het luide roepen schudden de deurpinnen in de dorpels, en de tempel vulde zich met rook. 5 Ik schreeuwde het uit: ‘Wee mij! Ik moet zwijgen, want ik ben een mens met onreine lippen, en ik leef te midden van een volk dat onreine lippen heeft. En nu heb ik met eigen ogen de koning, de HEER van de hemelse machten, gezien.’ 6 Toen nam een van de serafs met een tang een gloeiende kool van het altaar en vloog daarmee op mij af. 7 Hij raakte mijn mond ermee aan en zei: ‘Nu zijn je lippen gereinigd. Je schuld is geweken, je zonden zijn tenietgedaan.’ 8 Daarop hoorde ik de stem van de Heer zeggen: ‘Wie zal ik sturen? Wie kan namens ons gaan?’ Ik antwoordde: ‘Hier ben ik, stuur mij.’ 2 3

1. De Heiligheid van God Tekst: Jesaja 6:1–8: In het sterfjaar van koning Uzzia zag ik de Heer, gezeten op een hoogverheven troon. De zoom van zijn mantel vulde de hele tempel. 2 Boven hem stonden serafs. Elk van hen had zes vleugels, twee om het gezicht en twee om het onderlichaam te bedekken, en twee om mee te vliegen. 3 Zij riepen elkaar toe: ‘Heilig, heilig, heilig is de HEER van de hemelse machten. Heel de aarde is vervuld van zijn majesteit.’ 4 Door het luide roepen schudden de deurpinnen in de dorpels, en de tempel vulde zich met rook.….. Opb 4:8 Elk van de vier wezens had zes vleugels, met overal ogen langs de randen en aan de binnenkant. Dag en nacht herhalen ze: ‘Heilig, heilig, heilig is God, de Heer, de Almachtige, die was, die is en die komt.’

1. De Heiligheid van God Tekst: Jesaja 6:1–8: In het sterfjaar van koning Uzzia zag ik de Heer, gezeten op een hoogverheven troon. De zoom van zijn mantel vulde de hele tempel. 2 Boven hem stonden serafs. Elk van hen had zes vleugels, twee om het gezicht en twee om het onderlichaam te bedekken, en twee om mee te vliegen. 3 Zij riepen elkaar toe: ‘Heilig, heilig, heilig is de HEER van de hemelse machten. Heel de aarde is vervuld van zijn majesteit.’ 4 Door het luide roepen schudden de deurpinnen in de dorpels, en de tempel vulde zich met rook. 5 Ik schreeuwde het uit: ‘Wee mij! Ik moet zwijgen, want ik ben een mens met onreine lippen, en ik leef te midden van een volk dat onreine lippen heeft. En nu heb ik met eigen ogen de koning, de HEER van de hemelse machten, gezien.’ 6 Toen nam een van de serafs met een tang een gloeiende kool van het altaar en vloog daarmee op mij af. 7 Hij raakte mijn mond ermee aan en zei: ‘Nu zijn je lippen gereinigd. Je schuld is geweken, je zonden zijn tenietgedaan.’ 8 Daarop hoorde ik de stem van de Heer zeggen: ‘Wie zal ik sturen? Wie kan namens ons gaan?’ Ik antwoordde: ‘Hier ben ik, stuur mij.’

2. De onheiligheid van de mens Tekst: Jesaja 6:1–8. 5 Ik schreeuwde het uit: ‘Wee mij! Ik moet zwijgen, want ik ben een … Openbaring 8:13: In mijn visioen hoorde ik de luide roep van een adelaar die hoog in de lucht vloog: ‘Wee! Wee! Wee de mensen die op aarde leven!

3. Stop! Sta eens even stil. Tekst: Jesaja 6:1–8: In het sterfjaar van koning Uzzia zag ik de Heer, gezeten op een hoogverheven troon.

3. Stop! Sta eens even stil. Tekst: Jesaja 6:1–8: In het sterfjaar van koning Uzzia zag ik de Heer, gezeten op een hoogverheven troon. 2 Kronieken 26: 3 – 5: Uzzia was zestien jaar oud toen hij koning werd. Tweeënvijftig jaar regeerde hij in Jeruzalem... 4 Hij deed wat goed is in de ogen van de HEER... 5 Zolang Zecharja leefde, die hem had geleerd in ontzag te leven voor God, legde hij zich erop toe zich naar God te richten. En zolang hij zich naar de HEER richtte, liet God hem slagen in alles wat hij ondernam.

3. Stop! Sta eens even stil. Tekst: Jesaja 6:1–8: In het sterfjaar van koning Uzzia zag ik de Heer, gezeten op een hoogverheven troon. 2 Kronieken 26: 3 – 5: Uzzia was zestien jaar oud toen hij koning werd. Tweeënvijftig jaar regeerde hij in Jeruzalem... 4 Hij deed wat goed is in de ogen van de HEER... 5 Zolang Zecharja leefde, die hem had geleerd in ontzag te leven voor God, legde hij zich erop toe zich naar God te richten. En zolang hij zich naar de HEER richtte, liet God hem slagen in alles wat hij ondernam. 2 Kronieken 26:16 Maar toen Uzzia het toppunt van zijn macht had bereikt, werd hij hoogmoedig, en dat leidde tot zijn ondergang...

3. Stop! Sta eens even stil. Tekst: Jesaja 6:1–8: In het sterfjaar van koning Uzzia zag ik de Heer, gezeten op een hoogverheven troon. 2 Kronieken 26:16 Maar toen Uzzia het toppunt van zijn macht had bereikt, werd hij hoogmoedig, en dat leidde tot zijn ondergang... Melaatsheid. In de bijbel staat dit symbool voor zonde. Uzzia werd hoogmoedig omdat hij zich niet meer richtte op de Heer, zoals hij dat gewoon was te doen. En pas als hij sterft, krijgt de profeet Jesaja openbaring in de tempel. Zonde moet sterven De zonde moest eerst sterven, voordat God Jesaja zijn heiligheid openbaart.

Stop! Sta eens even stil. SLOT: De toepassing zoals ik deze ervaar. Even stil staan bij de heiligheid van God. Laat onze aanbidding niet gewoontjes worden.

Stop! Sta eens even stil. SLOT: De toepassing zoals ik deze ervaar. 1. Jesaja keek naar boven en zag de heiligheid van God. 2. Jesaja keek naar binnen en zag zijn eigen onheiligheid. 3. En toen pas keek Jesaja naar buiten omdat hij de genade hoorde in de oproep van de Allerheiligste: “Wie zal ik zenden?”