Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Voorlichtingsavond De Granaet.
Advertisements

Een handleiding voor de leerkracht
Gezonde voeding.
Voor onze jeugdspelers
De actieve voedingsdriehoek
Samenstelling van voedsel
Weet Wat Je Eet ! Vitamine wijzer! Wat en Hoeveel ? © Wieke.
Een handleiding voor deleerkracht
Voeding met een gezonde “plus”
De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen
Hoe ziet een voeding voor lopers eruit?
ALGEMENE INFORMATIE OVER VIS
De actieve voedingsdriehoek
DE SCHIJF VAN VIJF Eet gevarieerd Niet te veel Minder verzadigd vet
2rootje ‘Die-eet’ De voedingsdriehoek.
Gezonde voeding bij tieners
De drie basis voedingsstoffen: Eiwitten Vetten
Voeding en bewegen!.
Het gebruik van gezonde vetten in de praktijk
TOEPASSING VAN DE ACTIEVE VOEDINGSDRIEHOEK IN DE DIABETESVOEDING
De actieve voedingsdriehoek
Bewust, gezond en lekker!
Thema 2: Voeding en Vertering
De Actieve Voedingsdriehoek
Met een goede voeding op naar de Slachte!
(Sport)voeding Hoe belangrijk?.
Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie,
De voedsel en kracht quiz
Op weg naar een gezonde levensstijl
BLOK 2 Voeding is energie Mijn lijfstijl, mijn keuze.
Informatiebijeenkomst
Voeding en zwangerschap
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.
Vitaal Burgerschap burgerschap.
Voetbal & Voeding Angela Schokker, (sport)diëtist 15 december 2015.
Koolhydraten
Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek
VOEDING EN DIABETES.
Informatiebijeenkomst Berg en Terblijt “Workshop Gezonde voeding” Silvia Otten-Schiepers Diëtist GroenekruisDomicura.
Datumcopyrightauteurversie Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Cardio-revalidatie Cholesterol en Vetten.
Datumcopyrightauteurversie Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Cardio-revalidatie Gezonde Voeding en Leefstijl.
Voeding & Vertering.
Voedingsmiddelen/voedingsstoffen Voedingsmiddelen: alles wat je eet of drinkt Voedingsstof: nuttige bestanddelen in voedingsmiddelen.
 Wie is Kris Verburgh?  Hoofdstukken  Drie basisprincipes  Treden van de voedselzandloper  De schijf van vijf vs de voedselzandloper  Voedingscentrum.
De noodzaak van eten bij kanker , Oncologiedag: Kanker meer dan een diagnose Ewine Armbrust & Bernadette van Meerkerk, diëtisten.
Quiz De voedingsdriehoek. 1. Welke groep uit de voedingsdriehoek heb je eigenlijk niet nodig?  A) Lichaamsbeweging  B) Groenten en fruit  C) De restgroep.
VOEDING EN DIABETES.
25 januari 2017 Joggingclub Keerbergen legt GOUD op hun bord
GOEDE VOEDING EN SPORT De nieuwe sportvoedingspiramide sinds najaar 2016 Basisvoeding Energie uit je voeding Energie dat je lichaam verbruikt Hoeveel energie.
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
Lesweek 2 Theorie pagina 173 t/m 181 De Schijf van Vijf
Alles over voeding Thema: Gezonde Voeding Geschreven door: MBO Diensten i.s.m. Voedingscentrum Aanpassing Schijf van Vijf november 2017.
Leefstijl bij kanker Anika Adriaans en José Breedveld
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Hoe zit het met jou? Eet jij veel suikerrijke producten? Let je erop? Drink je veel frisdrank? Doe je vaak extra suiker op je eten of in je drinken?
Smul gezond.
Infosessie over voeding
Schijf van vijf.
Voeding en Vertering 2 VMBO – KGT Thema 2.
Leverancier van de Schijf van Vijf
Gemiddelde WTO-douanetarieven per productcategorie
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Even voorstellen Ivanka Beerepoot diëtist bij Esdégé-Reigersdaal
De actieve voedingsdriehoek
Het eten.
DE VOEDINGS – DRIEHOEK.
Thema 2 Voeding en vertering
Schijf van Vijf.
Transcript van de presentatie:

Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek Nuttige tips

Evenwichtige voeding Wat is een evenwichtige voeding? Voedingsdriehoek Nuttige tips Wat is een evenwichtige voeding? Maaltijd moet een goede voedingswaarde bezitten: Eiwitten: 10% Vetten: 30% Suikers en zetmeel: 60% Indien niet evenwichtig  ziekten Pagina 2/13

Voedingsdriehoek Hoe kunnen we evenwichtige maaltijden samenstellen? Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek Nuttige tips Hoe kunnen we evenwichtige maaltijden samenstellen? Pagina 3/13

Voedingsdriehoek Water Onmisbaar 2,5 liter vochtbehoefte: Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek Nuttige tips Water Onmisbaar 2,5 liter vochtbehoefte: 1,5 liter drinken 1 liter: vaste voedingsmiddelen Water, koffie, thee… Pagina 4/13

Voedingsdriehoek Graanproducten en aardappelen Basisvoeding Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek Nuttige tips Graanproducten en aardappelen Basisvoeding Veel vitaminen, voedingsvezels, zetmeel en suikers Aardappelen, brood, deegwaren 5 tot 12 sneden brood en van 3 tot 5 aardappelen Pagina 5/13

Voedingsdriehoek Fruit Vitaminen, mineralen, voedingsvezels, suikers Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek Nuttige tips Fruit Vitaminen, mineralen, voedingsvezels, suikers 2 stuks per dag Vermijden van droog fruit of fruit uit blik Pagina 6/13

Voedingsdriehoek Groenten Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek Nuttige tips Groenten Voedingsvezels, vitaminen, zetmeel, suikers, mineralen Veel afwisseling 300 gram groenten per dag Pagina 7/13

Voedingsdriehoek Vlees, vis, eieren, vervangproducten Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek Nuttige tips Vlees, vis, eieren, vervangproducten Eiwitten, vitaminen, mineralen Sojaproducten, peulvruchten, noten 100 gram is voldoende Pagina 8/13

Voedingsdriehoek Melkproducten Eiwitten, vitaminen (B), calcium Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek Nuttige tips Melkproducten Eiwitten, vitaminen (B), calcium Melk, yoghurt, kazen, karnemelk 1 tot 2 sneden kaas 3 tot 4 glazen Pagina 9/13

Voedingsdriehoek Smeer en bereidingsvet Leveren van brandstoffen Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek Nuttige tips Smeer en bereidingsvet Leveren van brandstoffen Margarines, boter, halfvolle boter, oliën Mespuntje smeervet 1 eetlepel Pagina 10/13

Voedingsdriehoek Restgroep Zoveel mogelijk vermijden! Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek Nuttige tips Restgroep Zoveel mogelijk vermijden! Veel vet en suiker, niet meer Zoetigheden, snoep, alcoholische drank, frisdrank Pagina 11/13

Nuttige tips Enkele voedingstips Drink veel water en melkproducten Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek Nuttige tips Enkele voedingstips Drink veel water en melkproducten Beperken van vlees, suiker, zout, vet Veel groenten, fruit, aardappelen en graanproducten Eet gevarieerd Pagina 12/13

Nuttige tips Tips eetgewoonten Handen wassen voor het eten Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek Nuttige tips Tips eetgewoonten Handen wassen voor het eten Tijd nemen voor een maaltijd Ontbijt niet vergeten en licht avondmaal Verspilling vermijden Lezen van verpakkingen Pagina 13/13