De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Voorlichtingsavond De Granaet.
Advertisements

Een handleiding voor de leerkracht
Presentatie Rugby-Academy 26 november 2012
je dagelijkse gezonde energieleverancier
Gezonde voeding.
Voor onze jeugdspelers
De actieve voedingsdriehoek
De gezonde voedingstest
Samenstelling van voedsel
Een handleiding voor deleerkracht
Voeding met een gezonde “plus”
Hoe ziet een voeding voor lopers eruit?
ALGEMENE INFORMATIE OVER VIS
De actieve voedingsdriehoek
DE SCHIJF VAN VIJF Eet gevarieerd Niet te veel Minder verzadigd vet
Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek
2rootje ‘Die-eet’ De voedingsdriehoek.
Gezonde voeding bij tieners
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
De drie basis voedingsstoffen: Eiwitten Vetten
Voeding en bewegen!.
Het gebruik van gezonde vetten in de praktijk
TOEPASSING VAN DE ACTIEVE VOEDINGSDRIEHOEK IN DE DIABETESVOEDING
De actieve voedingsdriehoek
Goedenavond Welkom bij
Bewust, gezond en lekker!
Thema 2: Voeding en Vertering
De PABO student, die de juiste voeding kent!
De drie basis voedingsstoffen: Eiwitten Vetten
De Actieve Voedingsdriehoek
Met een goede voeding op naar de Slachte!
De invloed van voeding op sportprestaties
(Sport)voeding Hoe belangrijk?.
We behandelen: Eiwitten Koolhydraten Vetten
Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie,
De voedsel en kracht quiz
Voeding en sport Voedingsstoffen Koolhydraten en Vetten Eiwitten
Op weg naar een gezonde levensstijl
Informatiebijeenkomst
Jeugdopleiding FC Dordrecht.  Koolhydraten  Vetten.
Voeding en zwangerschap
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.
Vitaal Burgerschap burgerschap.
Koolhydraten
Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek
Datumcopyrightauteurversie Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Cardio-revalidatie Cholesterol en Vetten.
Datumcopyrightauteurversie Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Cardio-revalidatie Gezonde Voeding en Leefstijl.
Voedingsmiddelen/voedingsstoffen Voedingsmiddelen: alles wat je eet of drinkt Voedingsstof: nuttige bestanddelen in voedingsmiddelen.
 Wie is Kris Verburgh?  Hoofdstukken  Drie basisprincipes  Treden van de voedselzandloper  De schijf van vijf vs de voedselzandloper  Voedingscentrum.
Het eten Elise Langlois. De glas (glazen) Het plat bord (de platte borden)
De noodzaak van eten bij kanker , Oncologiedag: Kanker meer dan een diagnose Ewine Armbrust & Bernadette van Meerkerk, diëtisten.
Quiz De voedingsdriehoek. 1. Welke groep uit de voedingsdriehoek heb je eigenlijk niet nodig?  A) Lichaamsbeweging  B) Groenten en fruit  C) De restgroep.
25 januari 2017 Joggingclub Keerbergen legt GOUD op hun bord
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
Visieontwikkeling.
Lesweek 2 Theorie pagina 173 t/m 181 De Schijf van Vijf
Alles over voeding Thema: Gezonde Voeding Geschreven door: MBO Diensten i.s.m. Voedingscentrum Aanpassing Schijf van Vijf november 2017.
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Smul gezond.
Voedingsstoffen.
Infosessie over voeding
Schijf van vijf.
Leverancier van de Schijf van Vijf
Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Even voorstellen Ivanka Beerepoot diëtist bij Esdégé-Reigersdaal
De actieve voedingsdriehoek
Het eten.
DE VOEDINGS – DRIEHOEK.
Schijf van Vijf.
Transcript van de presentatie:

DE ACTIEVE VOEDINGSDRIEHOEK voor een dagelijkse evenwichtige en actieve keuze

De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen 1. Lichaamsbeweging 2. Water 3. Graanproducten en aardappelen 4. Groenten 5. Fruit 6. Melkproducten en calciumrijke sojaproducten 7. Vlees, vis en eieren 8. Smeer- en bereidingsvet 9. Restgroep

1. LICHAAMSBEWEGING = de dagelijks aanbevolen hoeveelheid lichaamsbeweging volwassenen: minstens 30 minuten kinderen en jongeren: minstens 60 minuten

2. WATER minstens 1,5 l water per dag essentieel voor een gezonde voeding! liefst water, koffie (zwart), thee, bouillon, lightfrisdranken

3. GRAANPRODUCTEN EN AARDAPPELEN 5 tot 12 sneden bruin brood per dag 3 tot 5 gekookte aardappelen per dag graanproducten: deegwaren, rijst, brood … leveren hoofdzakelijk koolhydraten, vezels, vitaminen en mineralen

4. GROENTEN 300 g per dag leveren koolhydraten, voedingsvezels, mineralen en vitaminen belangrijk: afwisselen tussen rauwe en gekookte groenten

5. FRUIT 2 à 3 stuks per dag leveren enkelvoudige koolhydraten, vitaminen, mineralen en voedingsvezels fruit als tussendoortje of snack, als brood-beleg en als dessert. vers fruit en diepvriesfruit (geen suiker)

6. Melkproducten en calciumrijke sojaproducten 3 à 4 glazen melk per dag 1 à 2 sneden kaas per dag leveren calcium, eiwitten, vetten, mineralen en vitaminen van de B-groep melk, yoghurt, kaas en karnemelk … (liefst magere of halfvolle)

7. Vlees, vis, eieren en vervangproducten 75 tot 100 g per dag eveneens sojaproducten, peulvruchten en noten/zaden leveren verzadigde vetten vis levert meervoudig onverzadigde vetten

8. SMEER- EN BEREIDINGSVET Matigen!!! 1 mespuntje per snede brood 1 eetlepel bereidingsvet per persoon, per dag leveren energie, eiwitten en koolhydraten, essentiële vetzuren en vetoplosbare vitaminen minarine, margarine, boter en olie.

9. RESTGROEP Matigen !!! Eigenlijk overbodig voedingsmiddelen niet noodzakelijk in een evenwichtige voeding snoep, alcoholische drank, frisdrank, mayonaise, chips, ijs, taart, koekjes …