Sanne van der Palen – Yoshi Denis – Aïcha Cardoen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Cloud Computing Seminar 28 juni Automatisering Systeembeheer Bekabelde netwerken Draadloze netwerken ICT beveiliging Zakelijk internet Online back-up.
Advertisements

Klik op de berichtenbalk op Bewerken inschakelen
Wideband Delphi methode
Doe jij wat ik beloof? Wat software voor je doet om het werk gedaan te krijgen, en wat je altijd nog zelf moet doen.
Document Management Silicon.
E-DEPOT en digitale toegankelijkheid 19 oktober 2006.
Een vernieuwde communicatieaanpak Werkgroep communicatie.
Samenwerking met MOSS 2007! Chris Hoppenbrouwers.
De kracht van SBA Business Solutions Vanuit een oplossingsgerichte gedachte, waarbij de klant altijd centraal staat, koppelen wij innovatieve producten.
E-RADEN Roadmap. AGENDA • Overzicht van nieuwe ontwikkelingen 2009 • Interfaces • Document Types : Meta-data • E-raden gratis ? • Perspectieven.
INTERNET EN UW DAGELIJKSE BEDRIJFSVOERING Wim de Rave De BedrijfsAdviseur.
Haike Broekmans, Evelyn Courtois, Katrien Raemaekers, Melissa Thijs
Easy Bis Bestuursdienst Informatie Systeem Van agendapunt tot besluit Met automatische internet publicatie.
Presentatie nieuwe media
Presentatie CRM Ayoub Boufous Yusuf Cetinkaya
De kracht van SBA Business Solutions Vanuit een oplossingsgerichte gedachte, waarbij de klant altijd centraal staat, koppelen wij innovatieve producten.
Clubmiddag 15 oktober 2013 Kantoor programma’s ©ab wiegman.
Kijkje in de Keuken van DIV
Cliënt-server omgeving
E-Government Architectuur Dordrecht Eén loket voor burgers
Enterprise Resource Planning (ERP)
DOV binnenstebuiten (deel 1) Praktische tips bij het gebruik van de geografische zoekfunctie Linsey Vanthournout Departement Leefmilieu, Natuur en Energie.
Office 365 voor zelfstandigen en kleine bedrijven.
De kracht van Pylades B.V. Pylades is een integrale ICT dienstverlener op het gebied van Dynamics AX, CRM, SharePoint, Business Intelligence en software.
De keuze voor uw klant en voor U als partner
Klik op de berichtenbalk op Bewerken inschakelen,
27 januari 2011.
E-Raden als extranet Leuven, 24 oktober 2005 Freddy Deprez, Algemeen directeur Jan Vangrinsven, projectleider.
Praktijk case: “Geautomatiseerd scannen én verwerken van ingekomen facturen” ICT Platform.
19 juni 2008 De Digitale Balie Martin de Bruijn. 19 juni 2008 De Digitale Balie. Wat is de Digitale Balie?. De ontwikkeling van de Digitale Balie. Waar.
Masterclass SPBS Gebruikersdag Agenda SPBS tot nu toe Een aantal nieuwe ontwikkelingen Ontwikkeling.
Hoogwaardig internet voor hoger onderwijs en onderzoek Location Based Services SURFnet Expertise Seminar 12 Oktober 2005
Secure, managed, multilingual and internet based software distribution system
Mamut Business Software versie 11. Bureaublad  Achtergrond/waarom  Welke mogelijkheden?  Wat betekent het voor u?  Voordelen?  Branches / soort bedrijven?
Liquid Internet is dé nieuwe manier van online zaken doen. © Copyright IQNOMY 2010.
OPZOEKENEVALUERENOPSLAAN van informatie van op INTERNET door Bart Coene.
PADS4 maakt het eenvoudig om informatie te verspreiden naar een specifiek publiek op de juiste plaats en het juiste moment PADS4 is een professionele oplossing.
Webmaster ToolsWebmaster Tools Google Webmaster Tools Gedetailleerde rapporten over uw pagina's in Google. Weet wat google van u vind! Ontdek.
Uitdagingen in de 21-ste eeuw
Lotus Notes.
van informatiemodel naar informatiemanagement
Vraagstukken: intrest
Kennismanagement & Sociale media
1 OMI Digitaal publiceren in bredere context.
Web service Lucinda Barendse Dennis Kanters Sjoerd Ouweneel
Prototyping Week 7 // Tweenlite & API. TweenMax Snel mooie en effectieve animatie.
Inleiding AAN DE SLAG MET HET INTRANET Aan de slag met het intranet 1.
Presentatie titel BIMBDK01 Bedrijfskundige thema’s Week 5
Presentatie doelgroep Jeugd Door Rianne Brouwers en Lieke Hoefs.
SuSeSuSeSuSeSuSe Summa Search Presentatie Paul Hulsbosch, docent Summa Zorg.
De oplossing van Office voor uw zakelijke uitdagingen De nieuwe functies van Office 365 Welke versie van Office is het meest geschikt voor u? Wat is Office.
Virtual attraction Gastvrij met beacons en narrowcasting.
Mid-market servercampagne – Thru Partner- presentatie: Dia voor presentator: niet laten zien Spreker: Partner Titel van de presentatie: We geven u het.
Hallo Aanmelden. Opslaan. Delen. Bij Office draait het om werken zonder beperkingen. U werk gaat overal met u mee naartoe en is automatisch beschikbaar.
Elektronisch factureren: de volgende stap in online zaken doen Datum 14 september 2006.
Entrepreneural Landscape of Suriname Een toelichting op het commercialiseren van Intellectuele Eigendom.
Één versie van de waarheid (met APEX) Toolpresentatie CADER Sprekers: Bart Meijer en Marc-Phillip Draaijer.
DE UT EN JOIN LISA Business Information Management & Recordmanagement Petra de JongeDecos- 1.
1 Platform Rotterdam / A13 Woensdag 15 februari 2012.
Gids door Doccle Doccle. De Cloud 2 1.Wat is de Cloud? 2.Voordelen van de Cloud 3.Nadelen van de Cloud 4.Doccle is geen cloudapplicatie.
Atlas Leefomgeving: Social Office
Kluwer The end of Publishing
OneNote gebruiken als digitaal notitieboekje
Webinar SharePoint Standaard Werkstromen
Praegus B.V.. .
Rest webservice IN WINDEV / WEBDEV 22.
Tot de enterprisekennismanagementsoftware behoort ook de verkoop van contentmanagement- en portallicenties. Deze verkopen zijn jaarlijks met 35 procent.
Welkom bij de nieuwe versie van PowerPoint
OneDrive is uw persoonlijke, zakelijke opslagplaats waarmee u toegang hebt tot bestanden in Office 365. Werk realtime samen met uw collega's, terwijl u.
Software Development fundamentals
Transcript van de presentatie:

Sanne van der Palen – Yoshi Denis – Aïcha Cardoen En wat kan de rol van SP dan zijn, wat is SP eigenlijk ? klik

Inhoud presentatie Facts Wat is SharePoint? Voordelen Mogelijkheden

Sharepoint Facts 1 miljard Euro business voor Microsoft 100 miljoen SharePoint licenties Meer dan 500.000 software developers Meer dan 4.600 SharePoint Partners

Wat is SharePoint? Niet één omschrijving Samenwerkingsplatform Serverplatfom Afstemmen op bedrijfsbehoeften Leren zoals Microsoft Office

Voordelen SharePoint Beter samenwerken Sneller werken Slimmer werken

Mogelijkheden SharePoint Het opbouwen van websites Communities = samenwerken Content opslaan en downloaden De zoekfuncties Het organiseren van informatie Compositie

1. Opbouwen van websites Geen programmatuur nodig! Persoonlijke website Intranet voor een heel team Een publieke Internetsite (bv voor bedrijf) Geen programmatuur nodig!

2. Communities = samenwerken Het tegelijkertijd samenwerken aan een document Inhoud onderhouden/aanvullen via « kennisdatabank »  eenvoudig en door alle medewerkers beschikbaar Het uitdelen van kalenders Het uitdelen van takenlijsten (taak, datum van verandering, auteur, evaluatie) of discussies maken Sharepoint vergemakkelijkt het samenwerken in een aantal gebieden!

3. Content opslaan en downloaden Met: Iedereen Een bepaald groepje (kleine plek in Sharepoint) Hoeveelheid uitgedeeld content: geen consequentie voor de performance van systeem!

4. Zoekfuncties Zoeken op basis van: Relevantie Wordboost Datum van creatie (ouder, nieuwer) Datum van uitgave (ouder, nieuwer) Wordboost = interactieve zoekfunctie die automatisch databases kan raadplegen terwijl je een document leest.

4. Zoekfuncties Daarnaast ook mogelijk om te zoeken naar personen of specifieke kennis

De zoekfunctie van Sharepoint biedt niet enkel de mogelijkheid om te zoeken naar benodigde informatie of documenten. Het stelt ons ook in staat om personen en kennis op te zoeken. Deze zoekfunctie is overigens beveiligd zodat enkel informatie getoond wordt waar de medewerker mee instemt en waarvoor hij of zij gemachtigd is. Met deze waaier aan mogelijkheden onderscheidt Sharepoint zich van conventionele zoekfuncties. Het is in staat relevante en informatieve content te voorzien waarbij de gebruiker de ruimte krijgt om deze informatie te klasseren en te beoordelen op relevantie.

5. Organiseren van informatie Verschillende manieren om informatie te organi- seren: Spreadsheets Dashboard Visiodiagrammen

Deze spreadsheets werken volgens hetzelfde principe als Microsoft Excel, met de mogelijkheid om tabellen en grafiekente combineren en te presenteren.

Een Dashboard is een verwante groep interactieve scorecard- en rapportweergaven die samen zijn georganiseerd in een Sharepoint of website. Het feit dat het interactief is betekent dat je actuele informatie kan toevoegen aan en raadplegen van een centraal beheerde en toegankelijke locatie. De dashboards die gecreëerd worden zijn toegankelijk voor individuen, teams, groepen of volledige organisaties.

Het is zelfs mogelijk om visiodiagrammen te maken waarbij de gekoppelde informatie in real-time geüpdatet wordt. Zeker voor bedrijven waarbij kennis een van de voornaamste activa is kan Sharepoint een enorm voordeel bieden. Deze bedrijven zijn immers vaak genoodzaakt om te werken met verscheidene soorten informatie die vervat zijn verschillende systemen en databases. Sharepoint is in staat om deze informatie te combineren uit de verschillende systemen en ze overzichtelijk te presenteren op de ruimte van uw computerscherm.

6. Compositie? Mogelijk tot uitbreiding van de functies naar eigen behoefte d.m.v. SharePoint Designer

SharePoint Designer Met behulp van SharePoint designer is het mogelijk om het programma uit te breiden en aan te passen naar uw eigen specifieke behoeften. Sharepoint designer is in staat om pagina’s met veel gegevens te maken, oplossingen met werkstromen te bouwen en het uiterlijk van de site vorm te geven, zonder dat de gebruiker hierbij iets van programmeren moet kennen. SharePoint Designer biedt een waaier aan mogelijkheden, te veel om op te noemen in feite. Daarom zullen we ons beperken tot de basisvoorzieningen die SharePoint Designer biedt.

SharePoint Designer Het concept achter SharePoint Designer is simpel. Alles bevindt zich binnen één omgeving: zowel het werken aan de site als de bijbehorende bibliotheken, pagina’s, gegevensbronnen, werkstromen, machtigingen, enz. Niet alleen bevinden de hoofdonderdelen zich binnen deze omgeving, daarnaast kunnen ook de onderlinge relaties tussen de verschillende objecten worden weergegeven.

SharePoint Designer Gegevens kunnen geëxporteerd worden via: Lijsten en bibliotheken Externe bedrijfsgegevens Externe databases XML webservices via SOAP (Simple Object Access Protocol) Scripts op de server via REST (Representational State Transfer) XML bronbestanden SharePoint Designer kan documenten creëren, data ontsluiten en gegevens verwerken binnen een gecontroleerde en beveiligde omgeving. SOAP (Simple Object Access Protocol = tool die wordt gebruikt voor het uitwisselen van xml-bestanden) REST (Representational State Transfer = tool dat gegevens op een server leest en een beschrijving van de inhoud geeft)

SharePoint Designer Werkstromen (Work flows) met behulp van Microsoft Visio SharePoint Designer kan eveneens werkstromen (work flows) creëren waarbij toepassingslogica wordt toegepast aan de bedrijfsprocessen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een intuïtieve editor die onder andere logica en substappen mogelijk maakt. Met behulp van Microsoft Visio kunt u deze werkstromen in de vorm van stroomdiagramsjablonen exporteren naar SharePoint Designer om ze te presenteren.

Ter samenvatting 6 mogelijkheden: Het opbouwen van websites Communities = samenwerken Content opslaan en downloaden De zoekfuncties Het organiseren van informatie Compositie

? / !

Hartelijk dank voor uw aandacht!