Onderwijs en kinderarbeid

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Op reis langs de voorzieningen
Advertisements

IMPIAN ANAK in 12 vragen…veel meer informatie en foto’s vind je op www
Stichting Dorcas Een aantal mensen hebben Dorcas opgericht. Samen willen zij de allerarmste mensen helpen. Dit doen zij door geld, maar ook spullen in.
Dyslexie Deze spreekbeurt van Eva, groep 6, gemaakt voor school, november Mijn spreekbeurt gaat over dyslexie.
1. Wat is het Kinderrechtenverdrag?
Presentatie UNICEF.
De historie & de toekomst
Spreekbeurt Kinderarbeid
Woorden en tijd.....
Welkom bij de World Vision Quiz.
Prestatie: Maak met de hele klas een krant over…
Hallo Ik ben Carezza!.
Rotary is een club van vrouwen en mannen die elkaar iedere week ontmoeten en dan elkaar vertellen over hun werk We helpen mensen die hulp kunnen gebruiken,
Goede doel 2013 Boeken voor Zuid-Afrika. Hier ligt Zuid-Afrika Hier ligt Nederland.
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven."
BZ voor de Klas 3 juni 2010.
Onderwijs en kinderrechten.
Kinderarbeid.
Iris, Twann, Isa en Thomas
LOT OP REIS.
Mayte Lesley kinderarbeid Raiko Noah Nina.
LOT OP REIS LISANNE, PETER, MONICA, EVE EN DYLAN..
Mijn hobby: is over cultuur van Ethiopië
De paal in Wesley Geerts 05 nov 2010.
Les 11 Wacht even, straks... Bewerkt door Annelyn, Astrid en Inez
Onze Vader in de hemel.
De dag uit het leven van Maria Elena
Nepal!. Mijn reis: Eind februari ga ik naar Nepal Engels en knutselen lesgeven op een basisschool Wonen in een gezin daar.
“Een dure GSM hebben ze wel, maar hun schoolrekening betalen…”
Boerhaaveplein. Van wie komt de vraag om een aanpassing van het plein?  Van buurtbewoners met kinderen  Van buurtkinderen  Van schoolkinderen  Van.
Lot project-opdracht 2 Vragen van opdracht 2 en de antwoorden De 3 meiden van groep brenda.
FIETSENSTALLING GEBRUIKSAANWIJZING
Jij hebt ook wat te vertellen!
Een groot deel van China is nu zeer rijk. Maar er zijn nog steeds enkele afgelegen dorpen waar de mensen die er wonen behoren tot de armste mensen in de.
Armoede in België Enkele armoedecijfers in het kader van de actie ‘Rode Centjes’.
Onze 4 adoptiekinderen -Shrinath - Togon - Usha - Marcela SAC (Stichting Actie Calcutta) zet zich sinds 1968 in voor kansarme kinderen in India. Het doel.
Advent 2014 Logo school.
Jezelf kort voorstellen.
ADVENT 2014.
Actie Lezen en schrijven voor Maasai in Kenia Doel: geld inzamelen door moeders en dochters in Nederland voor moeders en dochters in Kenia en Tanzania.
Hoofdstuk 2. Recht op een stem
8.4 Hoe help je een ontwikkelingsland?
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven." „Ja, en ik vraag me de hele tijd al af, wie met hem gestorven is." „Hoezo met hem?" "Nou, in de annonce stond.
UITDAGING 2 Wat is het kinderrecht dat hoort bij ‘onderwijs’ en bij ‘bescherming tegen kinderarbeid’? De wet dat hierbij hoort is het kinderwetje van houten.
Is China nummer 1 in de wereld met hun kinderarbeid?
Online filmpjes maken. (
Online filmpjes maken. (
Kinderarbeid en het recht op onderwijs in de wereld
Resultaten Leerlingenenquête 2015
Het project in Burkina Faso Sparen jullie mee voor de jonge mijnwerkers in Burkino Faso?
Basisschool Op De Horst
Verkeerssituatie rond onze school
Leerlingen van het RvEC helpen Shoma middels Buddy project!!
Ik doe mijn spreekbeurt over…
Doe jij ook mee? WNF-Rangerclub en NPO Zapp presenteren: Operatie Olifant.
, Sociale veiligheid is cruciaal voor kinderen om te kunnen leren Evt. logo van de school.
Wat vinden jongeren belangrijk? Cliëntenraad GGZ Kinderen en Jeugd.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Leerlingenvervoer. Voorwoord door de wethouder Terugblik bijeenkomst 17 november 1. Uitleg over de nieuwe verordening en het doel om kinderen te stimuleren.
KINDEREN VAN DE STRAAT Zondagsscholenactie voor kinderen in Colombia.
Waar gaat het over? Eind september 2015 kwamen de staats- en regeringsleiders samen in New York voor de jaarlijkse top van de Verenigde Naties. Daar.
Waar gaat het over? Eind september 2015 kwamen de staats- en regeringsleiders samen in New York voor de jaarlijkse top van de Verenigde Naties. Daar.
Educatiecentrum in een krottenwijk in Bangladesh
Burgers en stoommachines 4.2 De sociale kwestie
Samen ‘neen’ zeggen tegen armoede
Eind september 2015 stelden de Verenigde Naties de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen voor.
Presentatie Stichting Steun Cité Soleil Haïti
SAMEN KINDERARBEID STOPPEN IN MALI
Project om kinderen in Nepal weer naar school, te laten gaan
Transcript van de presentatie:

Onderwijs en kinderarbeid

kinderrechten Wat is het kinderrecht dat hoort bij onderwijs en bescherming tegen kinderarbeid?: Recht op onderwijs en recht op bescherming tegen kinderarbeid

Werken in Nederland Klusjes thuis, zoals helpen met de afwas, de auto wassen of je kamer opruimen zijn geen kinderarbeid. Wel als je zoveel moet werken dat je niet naar school kunt of te moe bent om huiswerk te maken. In Nederland mag je vanaf je dertiende werken buiten schooltijd. Daar zijn wel speciale regels voor, zodat het niet te zwaar is.

kinderarbeid In arme landen moeten kinderen soms hele dagen werken omdat hun ouders niet genoeg verdienen. Ze werken in een fabriek, op het land, of hakken stenen. Ze kunnen niet naar school en leren soms niet eens lezen en schrijven.

Recht op onderwijs Er gaan wereldwijd honderden miljoenen kinderen naar school. Maar er zijn toch nog 115 miljoen kinderen tussen de 6 en 11 jaar die niet naar school gaan. Veel gezinnen zijn zo arm, dat ook de kinderen moeten werken. Alleen zo is er voldoende geld voor eten en drinken). School en werk zijn vaak moeilijk te combineren. De schooltijden sluiten niet op de werktijden aan. Daarbij is het basisonderwijs wel gratis, maar veel bijkomende kosten (zoals een schooluniform) niet. In verschillende landen zijn er te weinig scholen. De klassen zijn erg groot, soms wel honderd kinderen in één klaslokaal. De scholen hebben te weinig boeken en geen of weinig schoolmeubels. Vaak moeten kinderen samen een oud versleten boek gebruiken. Van computers en video’s in de klas kunnen deze kinderen alleen maar dromen. De kinderen leren er weinig en blijven dan maar weg. Ook de afstand tot de school is vaak een probleem. In het ene land zijn er geen goede wegen naar school. In het andere land is er geen openbaar vervoer. En geld voor een fiets is er vaak niet. Kinderen moeten soms meer dan een of twee uur lopen door gevaarlijk gebied, langs kloven en door eenzame oerwouden. En wie wel naar school is geweest, kan lang niet altijd naar een vervolgopleiding. Ze zijn er niet of veel te weinig of ze zijn zo duur dat alleen kinderen van rijke ouders deze kunnen volgen.

onderwijs Gaan alle kinderen in Nederland naar school : nee 16.000 Nederlandsen kinderen gaan niet naar school. Bij ons gaan alle kinderen naar school die moeten.

school Hoe belangrijk is het dat ieder kind naar school kan? : heel belangerijk voor hem of haar toekomst. Hoe ziet jullie toekomst er uit ?: goed want wij leren goed op school. De toekomst van een kind in een arm land is niet goed diegenen heeft niks geleerd.

ideeën Een actie verzinnen voor kinderen in armelanden die niet naar school kunnen.

Filmpje