Edukans 4 april 2017.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
EF A IDS NOT, januari Het EF A IDS programma Internationaal vakbonds- programma voor het onderwijs gericht op bewustwording van millenniumdoel Education.
Advertisements

Going Global op het Altena College
Ontwikkelingen in het VO. Passend Onderwijs • Samenwerkingsverbanden in de regio • De huidige organisatie van passend onderwijs is ingewikkeld. Ook is.
Senegal Senegal.
Maartens College 27 april 2012
Visie Better Care Network Een gezin voor ieder kind Alinda Bosch, Cordaid.
VO-CONGRES 2014: KLAAR VOOR DE TOEKOMST 20 maart 2013
Nu: weer samen naar school
Wie zijn wij?  4 vwo-leerlingen van De Lage Waard te Papendrecht beginnen een eigen handelsonderneming  Een project van 1 jaar lang voor het vak Management.
Presentatie UNICEF.
Scholenbouw Soroti Oeganda Kerst-In 2010 start ondersteuning: Situatie Oeganda:  Grote klassen, weinig meubilair  Weinig leermiddelen en materialen 
Ouders en Kinderen Centraal
Welkom bij Vrijwilliger kort voorstellen
Honger de wereld uit: Het kan!! Het moet!! HANS EENHOORN U.N. MILLENNIUM TASKFORCE ON HUNGER Associate Professor Wageningen Universiteit voor Voedselzekerheid.
“Zonder water staat alles droog”
Human Capital Agenda Topsectoren Agro&Food en Tuinbouw&Uitgangsmaterialen.
Thuiszorg en zorg voor wezen, Zuid-Afrika.
De kracht van het kleine
Workshop. Weet je het nog? Gemotiveerd? Geïnformeerd? Geïnspireerd? ACTIE!
Als wij de globale armoede tegen 2015 willen halveren, moet ook België zijn deel van de inspanning leveren. Enkel zo bereiken wij de Millenniumdoelstellingen.
Onderwijsexpeditie Kenia Kenia Het land ligt in Afrika. De hoofdstad van Kenia is Nairobi. In Kenia wonen heel veel mensen. Kenia is vooral in trek.
2.6 Ontwikkelingssamenwerking
Project Sponsoring Kenia
Edukans Going Global Ghana
Klein?.
Dorcas is een internationale hulporganisatie die in twintig landen in Oost-Europa en Afrika projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas.
MBO passend onderwijs
Meeting Vlaamse ASP- scholen Overzicht van mogelijke initiatieven rond internationalisering in het onderwijs.
Veel verschillende ziekten
Onderwijs voor kansarme kinderen in Roemenië
Presentatie UN MDG Jeugdambassadeurs Programma
Actief Burgerschap Plan Nederland.
Onderwijs en kinderrechten.
Learn4Work Strategieën voor de toekomst van Learn4work Regina Engels, L4W Coördinator Amersfoort, 20 September 2011.
LOT OP REIS.
Vrouwen moeten verder gaan dan de Millenniumdoelstellingen Commissie Vrouwen & Ontwikkeling Samira Wymeersch 23 mei 2005.
Gender en duurzame energie
OCW 3 juli 2012 Gemeenten en Ouder- betrokkenheid.
Projectleidersplatform en Themamiddag Plan van aanpak
Projecten & Resultaten Samen werken aan een Vitale Leefomgeving 21 juni 2012.
Impulsis Partnerdag Impulsis is een initiatief van Edukans, ICCO en Kerk in Actie Doel: het versterken van PI in Nederland ten behoeve van het Zuiden.
Landelijk programma Huiselijk Geweld en de Politietaak
Presentatie voor PDOO januari ‘08 Jan 08Maayke Nabuurs ICS.
In de Rift Vallei in Ethiopië komt vaak extreme droogte voor.
Malawi Edukans project Loop met door de presentatie.
Malawi Edukans project Loop met door de presentatie.
Welkom bij Vrijwilliger kort voorstellen
Right to play Projectgroep 1 Sandra Feijen Wouter spruijtenburg
Hard/t voor IS Het PI: Een actor in ontwikkeling 13 oktober 2008 Delft Sara Kinsbergen.
ZOA zorgt ervoor dat: Kinderen naar school kunnen Mensen schoon (drink)water hebben Er meer voedsel komt door landbouw projecten Ondersteun het werk van.
Wegwijs in Passend Onderwijs. Waarom Passend onderwijs Elk kind recht op goed onderwijs Regulier onderwijs in principe de beste plek tenzij… Meedoen in.
Kinderrechten in actie UNICEF Nederland 20 november 2013
The Young meet the Elders Wouter van Dieren, 15 januari 2015
LEERLINGENDALING IN HET ONDERWIJS
Denk aan de toekomst FNV Manifest Gemeenteraadsverkiezingen 2010 Op 3 maart 2010* is het zover. Dan vinden in Nederland nieuwe gemeenteraadsverkiezingen.
Wandelen voor Water is een kindergerichte campagne die elk jaar plaatsvindt in de week rondom de VN World Water Day, op 22 maart. Dit jaar op woensdagochtend.
Welkom bij Vrijwilliger kort voorstellen
Worldschool. Wat is Worldschool?  Voortgezet onderwijs  Ontwikkelingslanden  Wereldwijde partners  Deskundigen uit verschillende landen  Deskundig.
Wandelen voor Water Simavi facts and figures Opgericht in landen: Ghana, Kenia, Malawi, Oeganda, Tanzania, Bangladesh, India, Indonesië en.
WELKOM BIJ WAR CHILD. PROGRAMMA Even voorstellen! Het werk van War Child Activiteiten uit het veld Kom in actie!
Eduquer pour développer1 Onderwijs voor Ontwikkeling De visie van DSF op het onderwijs en de bestrijding van de armoede in Burkina Faso.
– = acties voor betere wereld – Om de 5 jaar  bespreking 189 landen wat de voortgang is (189 van de 195 landen op aarde) – Op 11 september 2000  afgesproken.
Roma kinderopvang in de Oekraїne. Wereldwijd leven miljoenen mensen in diepe armoede. Dorcas legt zich hier niet bij neer.
Waar gaat het over? Eind september 2015 kwamen de staats- en regeringsleiders samen in New York voor de jaarlijkse top van de Verenigde Naties. Daar.
WELKOM Verdiepingsdag Europees Parlement Ambassador Scholen
Circulaire economie in onderwijs en mkb “Parels zonder ketting”
Pedagogische relatie in VO en MBO
ONDERWIJS EN ARBEIDSMARKT
Hoofdstuk 3 Eerlijke handel
Stichting Aktie Benin (SAB)
Transcript van de presentatie:

Edukans 4 april 2017

Edukans Waarom onderwijs? 61 miljoen kinderen wereldwijd gaan niet naar school Millenniumdoel 2: in 2015 alle kinderen naar school Ieder kind heeft recht op onderwijs Kwaliteit van onderwijs laat te wensen over

Millenniumdoelen (MDG’S): 189 landen hebben in 2000 ambitieuze afspraken gemaakt voor 2015: MDG 1: Bestrijden extreme armoede MDG 2: Alle kinderen naar school MDG 3: Vrouwen en mannen zijn gelijk MDG 4: Minder kindersterfte MDG 5: Minder moedersterfte MDG 6: Bestrijding HIV/Aids, malaria e.a. MDG 7: Schoon drinkwater + bescherming milieu MDG 8: structurele ondersteuning arme landen

Spelletje doen? www.millenniumtycoon.nl Je leert hier hoe ingewikkeld het is om alle MDG’s te realiseren

Edukans Doelstellingen Onderwijs voor kansarme kinderen Steunen van ontwikkelingsorganisaties ter plekke met onderwijsprojecten en programma’s Draagvlak creëren voor ontwikkelingssamenwerking in het onderwijs in Nederland Nederlandse leerlingen in actie als wereldburgers

Edukans Waarden Vertrouwen betrouwbare partners in het buitenland Verantwoordelijkheid nemen en geven, een betrouwbare ander zijn Hoop op een betere toekomst op kinderen als dragers van de toekomst Onderwijs biedt perspectief, kinderen staan centraal Betrokkenheid kinderen in Nederland in actie niet alleen geld; ook aandacht, tijd en energie Tegenover onverschilligheid, ongevoeligheid en vrijblijvendheid

Onderwijs in ontwikkelingslanden Aanpak Onderwijs voor kansarme kinderen Steun aan projecten en programma’s van organisaties ter plekke Projecten in een programma met elkaar verbinden Dialoog stimuleren met overheden Landen India, Ethiopië, Malawi, Oeganda, Kenia, Peru, Zambia, Bolivia, Ghana.

Onderwijs in ontwikkelingslanden Speerpunten Toegankelijkheid: op onderwijs voor kansarme kinderen Toepasbaarheid: flexibel en inspelend op de lokale behoefte, beroepsonderwijs Kwaliteit: investeren in materialen, leraren en ontwikkeling Duurzaamheid: betrekken van de gemeenschap en (lokale) overheid Onderwijs en HIV/aids: preventie en voorlichting in en via het onderwijs

Scholenprogramma’s Inleiding Gebaseerd op een eigen visie op wereldburgerschap 370.000 leerlingen/studenten per jaar betrokken bij Edukans Kinderen, jongeren en studenten zetten zich in voor leeftijdsgenoten in moeilijke situaties Learning by doing

Scholenprogramma’s Schoenmaatjes Scholen voor Scholen Going Global Basisonderwijs Basisonderwijs Scholen voor Scholen Voortgezet onderwijs Going Global Pabo’s en LVO (HBO) Onderwijsexpeditie MBO/HBO/WO en docenten/schoolleiders Werelddocent

61 miljoen kinderen gaan niet naar school Geef ze een gezicht!