Ronde tafel ‘Food Recovery & Waste Reduction’ 1 oktober 2013 C2C ExpoLAB, Innovatoren, Venlo Green, Venlo.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
5 februari 2014.
Advertisements

Modelschool 2014  Waarom  Hoe  Resultaten  Vragen.
Programma – Voorstellen & verwachtingen
groei met TTW witlof uien aardappelen granen bloembollen chicory
© Brainport Development, 2014 De kracht van samenwerking 1.
Wil Ondernemen Week Inleiding MVO-strategie 17 april 2014.
Datum 20 juni 2013 | Melchert Reudink 1 Vergroening en concurrentiekracht Enkele snapshots van Nederland…
Presentatie Michiel de Graaff Best, 4 oktober 2013
Agenda Blok 1 - Evolutie van Cloud Computing
Startbijeenkomst pilot 9 januari 2012
De PROFIBUS, PROFINET & IO-Link dag 2011 Share our Vision for Automation.
Thuis netwerken Olaf Wevers –
Automotive ROC Ter AA Helmond
Out of the box …. Blijft de cliënt deelnemer altijd veroordeeld tot de box…. Of… Feestrede voor SCIP.
C2C en Gebiedsontwikkeling
Ronde (Sport & Spel) Quiz Night !
Haal wel rendement uit IT investeringen Ton Tijdink.
1 © GfK 2013 | Supermarktkengetallen | februari 2013 GFK SUPERMARKTKENGETALLEN ‘Wat is de omzet van de supermarkten op weekniveau?’ ‘Hoe ontwikkelt het.
1 Smart System Design Waar gaat dat over? Projectdag 17 april 2008 Prof Ton Mouthaan, decaan EWI.
NETWERK: 2000 bedrijven met MVO-ambitie
Gaan food defense en AEO hand in hand?
Economie, Beleid en Duurzaamheid
NV ARQUABA GROEP P.O.Box 1559 Paramaribo Suriname De Arquaba Groep richt zich op ontwikkelen van mens en omgeving. Ontwikkelen.
XBRL / SBR Train de Trainer sessie Deel 2 A (van 3) 28 november 2012 SBR-Team Vanaf 1 januari 2013 is SBR de standaard voor financiële rapportages.
©Lex Bergers, Lexpertise Business Coaching in Communicatie Training/Coaching/Advies/Presentaties Presentatie De wereld “on the move” (eerste kenismakings-versie)
Over verliezen en opportuniteiten in de voedingsindustrie
VOEDSELVERLIEZEN & VOEDSELVERSPILLING: Korte termijn acties & Lange termijn perspectieven Birgit Van Tongelen Europese Commissie DG Gezondheid en Consumenten.
Learn4Work Strategieën voor de toekomst van Learn4work Regina Engels, L4W Coördinator Amersfoort, 20 September 2011.
De kracht van Qurius Qurius heeft al ruim 15 jaar ervaring met het implementeren van Microsoft Dynamics ERP software, en als één van de weinigen met ge.
SPF SANTE PUBLIQUE, SECURITE DE LA CHAINE ALIMENTAIRE ET ENVIRONNEMENT 1 Journée d'étude e-HR: un rêve ou un cauchemar ? e-HR, Pistes voor de.
Werken aan Intergenerationele Samenwerking en Expertise.
Duurzaam voedsel, een gezonde keuze (?) Louise O. Fresco 4 april Duurzaam voedsel, een gezonde keuze (?) Louise O. Fresco 4 april 2013.
Purchasing Excellence”
Verduurzaming Voedselketen Wat eet de wereldbevolking in 2050? Centraal Bureau Levensmiddelenhandel Marlijn Somhorst Consument en Kwaliteit Duurzaamheid.
CREATIVE MARKETING jaar 2, Winter december Experience: Prijs en Story Saskia Best.
© de vries business consultancy, 2008
Product Specialist New Technologies
De wereldvoedselsituatie Dieren, 11 februari ‘12.
De financiële functie: Integrale bedrijfsanalyse©
Inhoud college Just In Time Pull Production.
Cliëntenraden en WMO raden De Wolden en Hoogeveen 8 oktober 2014
© GfK 2014 | Supermarktkengetallen | september 2014
Ondernemer in de btw René N.G. van der Paardt. Met Fuchs is de grens van het ondernemerschap wel bereikt? De vaste inrichting in de btw zou hetzelfde.
Logistics: a driver for innovation Low costs High value Flexibility now and later Superior technology Timwood - T > No transport - I > No Inventory - M.
Coöperatieve energietransitie van niet duurzaam centraal naar duurzaam decentraal Schijndel 23 mei
Planet2050 Duurzaamheidadvies 1 Duurzaamheid en klimaatverandering.
Stadsgas Biogas in de stad.
Delivering Value for Less A cceleration C enter for E ngagements Templates Oubollig of Agile Maurice Siteur ACE Service Manager Testing.
Sociale Media – Best Belangrijk Daniel
een nieuwe LEADER periode
Optimaliseren BPV keten
Governance en systeemtoezicht Rian Vos Coördinerend/specialist senior inspecteur IGZ.
Verduurzaming pluimveeketen Floor Uitterhoeve 24 oktober 2012.
Roel Schutten directeur AgriFood Capital BV i.o.
Onderwerpen presentatie
3/30/2015 | 1 Bibliotheekinstructie Nederlands 2014.
Om het maar niet te vergeten… Om het maar niet te vergeten… We will not forget We will not forget
2. FoodPrint Module Doelstellingen analyse
London Online Information 4 december Webanalytics Communities Collaboration Web 2.0 Social Web Multichannel Traffic Conversie Accountability.
MVO, ga het doen! Q-Point B.V., Wageningen
Cegeka & TenForce Ronde tafel 17/06/2014 Doelstellingenmanagement VO.
Transitie van Fujifilm Tilburg “Wat maakt het verschil?”
In the loop Game: introduction on Circular Economy
QA-CER Polymer Recycling.
EnTranCe: Centre of Expertise Energy “If we want things to stay as they are, things will have to change.” Dr. Ir. Jan-jaap Aue Hanze University of Applied.
ECOLAB; GEDREVEN DOOR ONZE MENSEN
Dynamic Architecture What about you?
Date: Royal Lemkes Plastics AIPH conference.
Leerlingen zeiden: “Je MOET hem loslaten
Transcript van de presentatie:

Ronde tafel ‘Food Recovery & Waste Reduction’ 1 oktober 2013 C2C ExpoLAB, Innovatoren, Venlo Green, Venlo

Inhoudsopgave Who are you? Introduction | chain etc. Foodwaste NL Occasion Case Burgers’ Zoo Indicators Diagram Actions Enlarge project Innovation | p. 2.

Subjects module Facts on Food and Poverty Value chain (massproduction) Alternative production methods and new developments (e.g. Organic food, City farming, etc.) Food safety and certification Waste management Tell me about it… | p. 3.

Wie bent u? Achtergrond Verwachtingen Betrokkenheid bij het onderwerp | p. 4.

Introduction Sebastiaan Hetterschijt Opleiding Van Hall Instituut | Levensmiddelen technologie Function Senior Consultant Q-Point. Q-Point is: - Onafhankelijke adviesorganisatie (10 personen) - Agro-food chain (van boer tot en met retailer) - Management systemen / auditting Experience ISO / ISO / GlobalGAP / BRC / ISO etc. International projects: 40% | p. 5.

| p. 6.

Value Chain

| p. 9.

Tristram Stuart: Uncovering the Global Food Scandal embedded&v=cWC_zDdF74s#!

TED Talk Eerste reactie? Bekend met deze problemen? Kun je er iets aan doen? Voorbeeld van actie | p. 11.

Foodwaste world FAO: third of food wasted globally kg. per year Europe kg. (how many meals?) agricultural food waste and fish discards not included. Developing countries: >40% post harvest / processing; Industrialised countries: >40% retail / consumer Food is wasted throughout the whole food chain – from farmers to consumers – and for various reasons. | p. 12.

Foodwaste NL kg. € 4,2 miljard Gastvrijheids industrie ton € 0,4 miljard Is er een business case van te maken? Hoe staat het met ethiek en voedselverspillng? | p. 13.

Case Burgers’ Zoo | aanleiding Veel aandacht voor MVO bij Burgers’ Zoo Q-Point was reed aan het werk bij Burgers’ Zoo SBIR regeling ‘Reductie van voedsel- verspilling ’ (ministry EL&I) SBIR voorstel geschreven Burgers’ Zoo | p. 14.

Case Burgers’ Zoo 1,5 miljoen bezoekers per jaar Familie bedrijf / geen overheidssteun > 100 years old Innovatief: ecodisplays, gezonde menu’s etc. 3 keukens, 6 outlets Congres faciliteiten (2x50 | 3x100 | 450, auditorium) | p. 15.

Indicators 60 tons / jaar Kosten (raw materials / workforce / energy) € Doel -50% 2014 | p. 16.

Toolbox Burgers ’ Zoo

Actions Basisvoorwaarde: Een voorspel programma Herontwerp sales-proces (informatie van gasten, menu ontwerp, storytelling etc.) = -10% Inkoop / replanischment (producten sneller van boer naar keuken = meer tijd beschikbaar voor gast) = -10% Opslaan verse grondstofen (binnen 24 uur verwerken) = - 5% Herontwerp productieproces in de keuken (voorspelling, menu aanpassen, voorspelling gebruiken, nieuwe techniek, bewustzijn etc.) = -20% Restafval voor dieren = -2% | p. 18.

Uitbreiden project > Pilot Burgers ’ Zoo ( ) > Leden NVD ( ) > Overdragen aan Gastvrij NL ( )

Innovaties Gastvrijheids branche > Producten zo vers mogelijk bij de gast > Ingeslagen verse grondstoffen binnen 24 u. weg > Voorspelling is leidend > Toolbox voor verschillende bedrijven > Samen met de keten > Productie zonder afval (products / menu)

Q-Point B.V. Zuidweg 38Postbus MN NAALDWIJK2670 AA NAALDWIJK T | 0174–282888F | 0317– E | | Sebastiaan Hettersschijt M | E |