HET LEVEN IS VURRUKKELLUK BEGIN TE LEZEN OP BLADZIJDE 25.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het verhaal van de twee keien.
Advertisements

PSD Basisstructuren programmeren.
Werkwoorden d t dt.
Interculturele communicatie
VMBO klas 3 Fictie 6 januari 2014.
Lesbrief 2 Schrijf wat je ziet..
15 juni 2014 Den Haag 1. De Bijbel... geschreven  door feilbare mensen  door kinderen van hun tijd  in verloop van duizenden jaren  op talloze plaatsen.
Godsdienst.
Prijs hem Prijs Hem door de bijbel te lezen
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
Beste verkochte boek aller tijden?
12 juni 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik... 1Kor. 12 – 14: over de plaats van 'het spreken in talen' hfst. 12: de minste van de charisma's hfst. 13: het.
Kolonialisme Kolonialisme is eigenlijk een kolonie, dat is een stuk grondgebied buiten het oorspronkelijke grondgebied soms overzee. West Europese landen.
1 Samuël 16:1-13 Samuël zalft David
"in geen ding bezorgd" 1.
Rotsen en bergen en water drinken.. EschatonEschaton Het christen leven.
Godsdienst.
Om te genezen wie gebroken van hart zijn…
Denk aan de sociale competentie
Versnelde beweging Antwoorden op vragen
Week 34 “marsmannetjes” ei en “zju”
Wat moet er in het hart van de rechtvaardige zijn?
Psalmen 40:6-8 David profeteert naar de Messias 6In slachtoffer en spijsoffer hebt Gij géén behagen, (Gij hebt mij geopende oren gegeven),
Impulsdag voor de nieuwe evangelisatie Is onze parochie wervend of stervend? Zaterdag 16 november 2013 Den Bosch.
Verlangen naar licht.
Hoofdstuk 2 Je eigen tijd.
Voornaamwoorden Enkele opmerkingen over. Enkele opmerkingen over het en dat Voorlopig subject De Coolsingel, het/dat is een brede straat. De Coolsingel,
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Blok 4.
3. Taalschat Blz.16 Blok 1. Blz. 16 Blz. 17 Zoekwoorden: 1 e en laatste woord op een bladzijde in je woordenboek Blz. 17 Kaas - Kaars Lach - Lat.
De werkloze… biedt zich aan bij Microsoft om toiletten te poetsen… Bihal Hij krijgt een onderhoud met de personeelschef.
Hoezo dement?????!!!!!!!  .
ALPHA Cursus Wie is Jezus?
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
Briant College Fictie h4 Spanning. Briant College ­ Wat een verhaal spannend maakt ­ Welke ‘trucjes’ de schrijver gebruikt om het verhaal spannend te.
Het schrijven van een verhaal
10 zinnen woordenschat lezen les 3
De man die twee keer verdronk
Lesbrief Kidsbios Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je weleens naar het NFF geweest?
Township  Maken van een huis.  Arme zwarte bevolking  Huis in de township  Vooraanzicht van het huis  Plattegrond van het huis  Bewoners van het.
ouderavond groep 3 - lezen
Briant College Fictie h4 Tijd. Briant College ­ Op welke manier een schrijver ‘tijd’ gebruikt in een verhaal. 2 Wat ga je deze les leren.
Kies je personages en sleep ze op de prent. Titel Geschreven door :
1 DE LEERJAAR VERSIE 1 Woordpakket 7 Kijk goed en schrijf het woord. www. Sclera.be.
Onderzoek I Bijeenkomst 3
De theorie achter de verhalen
Te gek voor woorden. Verwijswoorden FilipEmanuelle  hij  zijn  hem  de man  de arme man  haar echtgenoot  de gewonde man  de pechvogel  zij.
FICTIE 1.1 VERHAALPERSONEN. AAN HET EINDE VAN DEZE LES WEET JE Wat hoofd- en bijfiguren zijn en hoe je deze herkent in een tekst. Hoe het komt dat je.
Cursus 1.2 Werken met een Atlas Klas 1 BK Lesweek 5
Het schrijven van een verhaal
Betrekkelijk voornaamwoord
Cursus 1.2 Werken met een Atlas Klas 1 KGT Lesweek 5
Bouwen Matteüs 7: Jezus zei: “Luister naar mijn woorden en doe wat ik vraag. Dan lijk je op een verstandige man, die zijn huis bouwt op stevige.
S/k/l interviewen.
Luister goed… Opdracht:
Blessureleed!.
Een verhaal dat onrustig maakt…
Onzichtbaar Opdracht: Hier ga je schrijven met onzichtbare inkt!
Fictie 2.1 tijd.
Begin en einde van een boek
Fictie 2.1 tijd.
Luister goed… Opdracht: Maak een luister-team en een vertel-team.
SCHM Literatuur Les 1 #havo5.
Hoe maak ik een goede mindmap?
De schrijver mee op reis
AUSLÄNDER Paul Dowswell 304blz. 1e druk, November 2009
Hoofdstuk 5 Taalverzorging
Literaire Begrippen.
voorbeeld volgende bladzijde terug
Kies je personages en sleep ze op de prent.
Transcript van de presentatie:

HET LEVEN IS VURRUKKELLUK BEGIN TE LEZEN OP BLADZIJDE 25.

HET LEVEN IS VURRUKKELLUK GENRE: ROMAN. DE KARAKTERS VAN DE PERSONAGES ONTWIKKELEN ZICH. HET VERHAAL SPEELT ZICH OP MEERDERE PLAATSEN AF. EEN BEHOORLIJK GROTE TIJDSSPANNE WORDT BESCHREVEN (FLASHBACKS). ER ZIJN BIJFIGUREN (DE OUDE MAN).

HET LEVEN IS VURRUKKELLUK WAT IS ER GEBEURD? PANDA HEEFT BOELIE EN MEES ONTMOET. ZE HEBBEN GEWANDELD IN HET PARK EN ZE HEBBEN EEN OUDE MAN ONTMOET (BLZ. 16).

HET LEVEN IS VURRUKKELLUK OPVALLEND: WOORDEN WORDEN GESCHREVEN ZOALS JE ZE ZEGT, BIJV. BLZ. 16/17: ‘GIEGULLEN’ ‘ROKKENROLLENDE ZAKKENROLLERS’ ‘HOEST. ROGGUL’

HET LEVEN IS VURRUKKELLUK WAT IS ER VERDER GEBEURD? PANDA, BOELIE, MEES EN DE OUDE MAN DRINKEN THEE. DAN GAAN PANDA, MEES EN BOELIE NAAR HET HUIS VAN MEES EN BOELIE. VRAAG: (BEGIN TE LEZEN OP BLZ. 25): WAT GEBEURT ER MET DE OUDE MAN???

HET LEVEN IS VURRUKKELLUK OPDRACHT: (BEGIN TE LEZEN OP BLZ. 25): SCHRIJF WAT DINGEN OP OVER HET INNERLIJK EN UITERLIJK VAN PANDA, BOELIE EN MEES. LET OP AANWIJZINGEN OVER PLAATS EN TIJD. LEES DOOR TOT EN MET BLZ. 40.

HET LEVEN IS VURRUKKELLUK BLZ. 31: ‘FIJN,’ ZEI PANDA TEVREDEN. ‘IK BEN NIET ZO ERG GESTELD OP ARME MENSEN. BLZ. 33: BOELIE STEEKT EEN SIGARET OP, BEGINT ZICH TE VERVELEN, DAT HEEFT HIJ WEL MEER – MEES VERVEELT ZICH ZELDEN, IS MAKKELIJKER IN DIE DINGEN,…….