1998 A.g.v. capaciteits problemen opent het gevangeniswezen een noodlocatie voor 40 gedetineerde vrouwen. De noodlocatie Noorderzand maakt onderdeel uit.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Senegal Senegal.
Advertisements

Ben Kriechel Lex Borghans
Aanvullende uitleg zaalregels - clubarbitrage
CALAMITEITEN EN CULTUREEL ERFGOED
10 oktober 2006 De schooluitbreiding kan van start.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Impressies over de bouw van de hoogste brug van de wereld
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
209 leerlingen… Verdeeld in 35 groepen van 6 leerlingen: Met telkens een volwassene als begeleider…
1 Nederland klaar voor IBAN en SEPA? Branches en bedrijven klaar? SEPA-middag VNO-NCW en MKB-Nederland 4 oktober 2012 Michiel van Doeveren, Secretaris.
Toolbox Smart Grids – for local energy Versie: 11 januari 2012 bron: open innovatie in het kader van Brainport.
Dennis Gentenaar geboren op: 30 september 1975, Nijmegen contract: t/m rugnummer: 1 bij NEC sinds: 1995/1996 vorige clubs: NEC amateurs.
INFO BIJEENKOMST RAYON SELECTIES. OPLEIDINGSTRAJECT RAYON WEST - Selectieleeftijden - Talentontwikkelings traject voor Traject 2010 – Nu.
Opbrouck Talitha 1BaSW A Katho IPSOC. Inleiding Doelgroep 1.De hulpverlening aan delinquente meisjes 1.1Oplossing 2.De justitiële maatregelen ten aanzien.
Beton: van vroeger tot nu
Hoe ver is de pensioensector bij de overgang naar SEPA? Mirjam Plooij DNB Programmabureau SEPA SEPA-seminar pensioenfondsen 23 januari 2013 De Nederlandsche.
Locatie De Vaart Haagse Vereniging van Jeugdrecht Advocaten op bezoek in De Vaart
Zorginkoop 2012 portefeuillehoudersoverleg 1 december 2011.
Gesloten Federaal Centrum TONGEREN Penitentiaire Inrichting TONGEREN.
Van « ons » LIEN fotoboek 13 juni juli 2001.
‘t Schrijverke Unit 1 Teamonderwijs Op Maat “ Het scheppen van beelden ” Informatieavond woensdag 16 oktober 2013.
Paardkostuum Objectomschrijving Het is een paardkostuum gemaakt van karton. Het paard wordt over de persoon getild en laten zakken als het gat in het paard.
De activiteiten – Scouting 100 jaar!
Justitie en psychiatrie
De Wiskunde B-Dag 2002.
Jeugdzorg- Drang en dwang in de jeugdzorg
De winter 2012 – 2013 was streng tot extreem streng, de water vogels hadden het behoorlijk moeilijk. Ik kreeg een zwak voor een zwaan en een eend, mijn.
Doos van pandora Kalle.
Ouderen op de arbeidsmarkt: werkt dat?
Goedemorgen.
Onderzoek gefinancierd door de Vlaamse Regering in het kader van het programma ‘Steunpunten voor Beleidsrelevant Onderzoek’ SSL-conferentie februari.
De Nieuwe SEXGEIN.NL Kalender 2002
Eindelijk is het zover !! We gaan emigreren. Wanneer ? De bedoeling is dat we op 16 juli het land verlaten. Waar gaan we wonen ? Op een eiland voor de.
INFO BIJEENKOMST RAYON SELECTIES. OPLEIDINGSTRAJECT RAYON WEST - Selectieleeftijden - Talentontwikkeling traject voor Traject 2010 – Nu.
Detailhandel en Horeca
Baarmoederhalskanker
Puzzelen met de provincie Provinciale Ruimtelijke Structuurvisie mei 2011.
SOTOS bouwt met U een school in Sindian in Senegal.
Ciara ‘The Sand’. Opdracht Observeer het publiek tijdens je bezoek.
Een FOBA kliniek In het kader van: “Het initieel ontwerp” (BK6100R)
Zaalhockey (12/11/2014). 5 jongste jeugd teams 40 junioren teams 5 senioren teams.
Voor de buurt door de buurt De Linie vormt een klein wooneiland in een zich snel ontwikkelende omgeving. Gebouwen blijven verrijzen om ons heen en we mogen.
zou nog niet zo slecht zijn!
EENS ONEENS De provincie moet zich niet bemoeien met de hoeveelheid goedkope huur- of koopwoningen bij woningbouwprojecten.
Youth & Use chilling or killing?
Woordenschat groep 5 Thema 2 Les 1
Bekostiging residentiële leerlingen
God maakte in het begin alles.
Het jaartje rond … januarifebruarimaartaprilmeijunijuliaugustusseptemberoktobernovemberdecember.
Versnelling eerste inschrijving vergunninghouders (VEIV)
SJSJ BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED CADIER EN KEER 6 JULI 2011.
Bewonersavond Brede School De Horden 6 september 2012.
Woningmarktonderzoek 23 november. Regio-onderzoek Groningen-Assen Actueel beeld van de woningbehoefte in 2015, 2020 en 2025: Wat is de aard en omvang.
N44 20 september Terugblikken Terugblikken als project in november is afgerond.
Congres 2016 “Kerk in Uitvoering” Welkom bij de workshop Geld Door: Huib van der Burg, portefeuillehouder ‘geld’
Kalenders plannen afnemen/ maken afnemen/ maken verzamelen/ rapporteren verzamelen/ rapporteren analyseren bespreken/ terug- koppelen bespreken/ terug-
Uw website beheren was nog nooit zo makkelijk... In het menu vindt u alle opties waarmee u uw site volledig kunt beheren.
Cijfers asielcrisis VVSG VVSG - De Asielcrisis 1.Cijfers over de asielaanvragen 2.Cijfers over de opvang van asielzoekers OPMERKING: Vanaf 2016.
15 september 2014 Help, ik heb geen e-depot Workshopleider: Jeroen Jonkers Begeleiding: Margriet van Gorsel.
Verscheidenheid in COA lacaties
De seizoenen.
Cijfers asielcrisis VVSG 2016
Cijfers asielcrisis VVSG 2016
De maakindustrie in Midden-Limburg
Herijking verordening vrijwilligers Jeugd en Jongerenwerk
Vormingssessie Laboratoria
Programma AJT September 2018 – Maart 2019
Kostprijsberekening Product.
Transcript van de presentatie:

1998 A.g.v. capaciteits problemen opent het gevangeniswezen een noodlocatie voor 40 gedetineerde vrouwen. De noodlocatie Noorderzand maakt onderdeel uit van de vrouwen unit Amerswiel van de PI Toorenburgh. The story Noorderzand

2000 A.g.v. capaciteits problemen binnen de jeugd stoot het gevangeniswezen Noorderzand af naar de sector Justitiële Jeugd Inrichtingen. Voortuitlopend op de nieuwbouw van De Doggershoek te Den Helder wordt Noorderzand in september/oktober 2000 verbouwd en klaargemaakt voor de opvang en behandeling van 30 civiel rechterlijk geplaatste meisjes.

1 november 2000 komen de eerste meisjes voor crisisopvang binnen Noorderzand. …

De container bouw blijkt niet bestand voor de gedragsproblematiek van de meiden en de wanden worden in januari 2001 met trespa platen verstevigd. Tevens wordt er n.a.v. de grote vraag naar gesloten opvang plaatsen voor crisisopvang besloten dat Noorderzand geen behandeling zal gaan bieden.

A.g.v. capaciteits prognoses wordt in juli 2001 besloten om Noorderzand niet te sluiten als de nieuwbouw in Den Helder open gaat. Noorderzand zal als sector van De Doggershoek vooralsnog open blijven tot 1 januari 2004 met een mogelijke uitloop naar 1 januari 2005.

In het najaar van 2001 wordt besloten de nieuwbouw niet te bestemmen voor de helft meisjes en de helft jongens maar voor 3 groepen meisjes en 9 groepen jongens. Hiernaast zijn er 3 groepen meisjes in Noorderzand. Capaciteits en behoeften prognoses liggen hier aan ten grondslag. Noorderzand viert haar 1 jarig bestaan binnen De Doggerhoek.

Op 1 juli 2002 verhuizen de meiden van Noorderzand naar de nieuwbouw te Den Helder. Binnen Noorderzand worden een aantal aanpassingen verricht m..b.t. o.a. wanden en inventaris die noodzakelijk zijn nu Noorderzand langer open blijft.Ieder werkt hard om Noorderzand op 5 augustus weer klaar te hebben voor de instroom van 30 meiden.

Halverwege juli 2002 wordt besloten Noorderzand terug te geven aan het gevangeniswezen. Het gevangeniswezen heeft behoefte aan capaciteit die snel in gebruik genomen kan worden. De prognoses m.b.t. capaciteits behoeften binnen de jeugd geven aan dat de behoeften toch veel lager liggen dan vorig jaar gedacht.

Noorderzand krijgt een nieuwe bestemming; bolletjes slikkers…….…………………

made by R.T.S.C.Middel