Terugblik STIR college 2013

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dyslexie de baas! Ouderavond 1
Advertisements

Intentie veranderen door bewustzijn
Activeren van ouders met behulp van video-beelden
Het Techniek- en MotivatieKompas Leerlingen in hun kracht brengen.
Reflectievaardigheden en instrumenten
“Een reis naar Licht”.
Precht 2 Blz 53 t/m 101.
De nieuwe werkelijkheid
Sociaal emotionele ontwikkeling en groepsgedrag
EDO in het basisonderwijs Educatie voor Duurzame Ontwikkeling in het onderwijs Brussel, 20 januari 2009 Marleen Wouters, Departement Onderwijs en Vorming.
Man  vrouw ( een kort verhaal, verteld door een ? )
Respectvolle bejegening
Welkom Mijzelf voorstellen aan de hand van een recente gebeurtenis waarbij ik ‘in mijn vuur stond’ Wat gaan we doen vandaag.
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
Welkom bij Leefstijl.
….een korte presentatie
Missie Omgeving Identiteit Waarden & Overtuigingen Vaardigheden
Opnieuw Steeds opnieuw ben ik andere aspecten van
Ethiek Waarden & normen kritisch bekeken Welkom!.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Jeugd en Diaconaat Federatie van Diaconieën 23 maart 2013.
4 juni 2011 Cultureel Centrum de Postkoets Horn
ontmoetingsdag Op 25 februari jl
Termen Sterke waardering= persoonlijke keuzes die iemand maakt en die zijn andere waardering richting geven (maatstaf) blz40 Hyperwaarde= cultureel bepaalde.
Reflectievaardigheden en instrumenten
Ludo Daems.
Poel, L. van der, Blokhuis, A. (2008). Wat je speelt, ben je zelf
De kleur blauw stond centraal in dit project Cuma-dag was wel leuk je kan der van alles doen, je kunt kleding ontwerpen, Voertuigen maken, muziek maken,
CHRISTEN ZIJN IN HET DAGELIJKS LEVEN
7 inzichten van Nieuw Leiderschap
Door : Lucas Van Der Haven
Om te genezen wie gebroken van hart zijn…

WSNS 4 oktober 2007 “Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg”.
‘De Klomp Draait Door’ Rosalie Blok Klas CE2C.
MENSELIJKE ONTWIKKELING OUDER-KIND RELATIE 0 – 3 JAAR
Uitzending bijgewoond van een tv programma.
Met handen en voeten geloven 1
Thema van deze dag “Verandering, ontmoeting en dialoog in een dynamisch onderwijslandschap” De dialoog staat centraal. De dialoog tussen docenten GVO en.
Ik ken mijn ikken Ontdek andere kanten van jezelf met voice dialogue Door: Karin Brugman, Judith Budde, Berry Collewijn Leer de kracht van je Bewuste Ego.
Kirti Zeijlmans MSc Rijksuniversiteit Groningen Voor meer informatie:
CanDo Coaching.
Gezondheid, basis voor jouw toekomst!
Plan van aanpak Duurzaam denken en doen op De Kleine Aarde Tom Bade.
Dagelijkse gedachten Muziek : Gene Pitney & Marc Almond: Something’s gotten hold of my heart.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Wees eens wat OENiger Open – Eerlijk - Nieuwsgierig
Sedert de mensheid begon, is er muziek.
AANGRIJPENDE BRIEF AAN EEN ABORTEUR
Algemene Sociologie PA – B1
Aanvaarding en tolerantie
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
Wetenschappelijke Revolutie, Verlichting en Franse Revolutie
vrijheid Innerlijke vrijheid.
Kwaliteit van de hulpverlening
Opvoedstijlen en interculturele communicatie
opvoeden en pedagogiek

Begeleiden en Coachen week 5
Welkom ik maak me sterk.
Gelukzoekers vya 14 februari Valentijnsdag.
Opleidingssessie 4 Growing Together De relatie tussen mentor en mentee.
Op naar een STER bestuur… Avond 1: De meerwaarde van een Bestuur. Avond 2: Hoe organiseren we een Scouting Vereniging. Avond 3: Vinden, Binden, Boeien.
Op naar uitvoeringsprojecten. Wat vragen we? En wat kunt u van ons verwachten? Door Jan Kerkhof voorzitter initiatiefgroep Dommelvallei.
Welkom Module Autisme in de Sport. Programma Voorstelrondje Doel Autisme en sport Structuren Vragen.
Zelfhulpgroepen voor allochtonen werkt! Zelfhulpgroepen voor allochtonen werkt!
Healthwise/UMCG voorjaarssymposium
Van visie naar werkplan voor werkgroepen/commissies
Van visie naar werkplan voor werkgroepen/commissies
Transcript van de presentatie:

Terugblik STIR college 2013 Terugblik op de 8 bijeenkomsten Samengevat door Ben Nas

Over mij zelf Ik Ben: geboren in Boxtel 60 jaar geleden opgegroeid in Zuid-Limburg in 1975 als meettechnicus bij Philips op Strijp S begonnen en nog 25 ander banen gehad Bestuursfuncties gehad bij o.a. Scouting , VJA en Aquamarijn en Huurderplatformen in duurzame relatie met Marja in deeltijd werkzaam als VGM coördinator na Trefpunt Groen actief bij Aireas/VE2RS

Vier bewustzijn niveaus 1a Sustainocratie – ontdooiende ego’s door Jean Paul Close 5 maart 2013 Vier bewustzijn niveaus Emotionele Lichamelijke Spirituele Rationeel Duurzame menselijke vooruitgang

1b Angst – Rik Konings 5 maart 2013 In een groep experimenteren en ontdekken Ga uit van de stip op de horizon Welke belemmering kom je tegen Wat heb je nodig om over je angst heen te stappen Durf, zelfkennis, doorzettingsvermogen, visie

2a Familiebedrijven Wim Bouwman 2 april 2013 “menselijkheid” is het basiskenmerk Emotie, harmonieuze relatie met de omgeving en zelfvertrouwen in verandering is net zo belangrijk is als de bedrijfsvoering zelf. Begeleiding en opleiding van de opvolging, vooral in menselijkheid, bleek een essentieel onderscheidend punt.

2b Mistery guest Sandra Joosting 2 april 2013 Sandra vertelde dat ze op reis ging nadat ze het tekenen niet meer leuk vond omdat ze altijd moest tekenen wat van haar verwacht werd en anderen er “wat van moesten vinden”. Totdat zij in aanraking kwam met “de geluksbrenger”, een manier om bij jezelf te komen door oordeelloos om te gaan met schilderen.

3a Muziek , leven in harmonie door Jean Paul Close 14 mei 2013 Pythagoras en Galilei, onbewust grondleggers van bewustzijn Leven = Materie + Energie + harmonieuze verbindingen Het ontstaan van het bewustzijn, de basis van het leven Harmonie door interactie met de omgeving Verandering is de enige constante.

3b Muziek , leven in harmonie door Irma Lohman14 mei 2013 link Haar pijn heeft haar innerlijke zelf losgemaakt en uiteindelijk kon ze zich weer vinden in haar zang, niet meer puur als entertainment instru-ment maar vooral ook als muzikale boodschap-per en verbinder van emoties, nieuwe werkelijk-heden en bewustzijn. Zij werkt dan ook als relatie coach en gebruik haar talent en persoonlijke verhaal voor het grotere publiek.

4a Gebiedsontwikkeling Cor Denneman-Heilser 4 juni 2013 Lid van de Club van Rome van Kritische houding naar concrete actie Natuurgebieden in symbiose brengen Zorgt dat er weer regenwouden komen

4b Gebiedsontwikkeling Erik van Merrienboer 4 juni 2013 De kunst van het samenleven ondersteunen van burgerinitiatieven lokale symbiose met de natuur vooral waterlandschappen waardecreatie in Sustainocratie Overheid meer ondersteunend

4c Emotionele bewustwording Rik Koning en Cindy Joost 4 juni 2013 Eerst reactie op foto`s daarna de zelfde personen aan het woord: ex-drugverslaafde die nu voorlichting geeft op scholen iemand met huidproblemen die door herstel van psyché weer in balans is.

5a Geld en Spiritualiteit Andras Laszlo 3 sept. 2013 Innerlijke beroering door toespraak van Tina Turner Geld is een instrument maar de manier waarop wij ermee omgaan heeft te maken met de graad van onze innerlijke vrijheid. Mens en omgeving bestaat uit trillingen, frequenties, die ons leven beïnvloeden maar ook door onszelf te beïnvloeden zijn.

6a Wat is geluk? Cup song Jean-Paul 2 okt. 2013 Samen muziek maken werkt verbindend Gemeenschap maakt gelukkiger dan hebzucht Het positieve boven het negatieve stellen Geven maakt gelukkiger dan krijgen Geluk is liefde: liefde voor het leven, voor de omgeving en voor onderlinge relaties

6b Wat is geluk? Marieke van de Loo 2 okt. 2013 Lachworkshop Samen plezier maken verbindt in geluk Lachen maakt gezond

7a volhoudbare initiatieven Wiet van Meel 5 nov. 2013 Verduurzamen! Vb; Haarlemmermeer Esbeek Waardengedreven samenwerking Verduurzamingsmodel: Sociaal------ Materiaal People, Planet, Profit ideologie

7b volhoudbare initiatieven Patrick van der Voort 5 nov. 2013 Initiatiefnemer Kleurrijke Stad World Plaza kan een kloppend hart worden met veel interactie met de omgeving en betrokkenheid van allerlei directe en indirecte belangen die elkaar structureel en “volhoudbaar” aanvullen.

8a Dabrowski Lotte van Lith 3 dec. 2013 Bewustzijnsniveaus: Primaire integratie Eenlagige desintegratie Spontane meerjarige desintegratie Georganiseerde, meerlagige desintegratie (fase van groei empathie) Secundaire integratie

Samenvattend: ik Ben: de angst gaan loslaten familiebedrijven gaan waarderen Gepassioneerd geraakt voor muziek de harmonie van de natuur gaan zien de Waardecreatie zonder geld gaan ontdekken meer gaan lachen me gaan verdiepen in het Verduurzamen meer bekend met de bewustzijnsniveaus