+ Goed Nieuws! | Iedereen-alles-open Vineyard Amersfoort | zondag 15 september 2013 Jan Bernard Struik.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
Hem verkondigen wij. Colossenzen 1:28 Hem verkondigen wij wanneer we iedereen waarschuwen en in alle wijsheid onderrichten, om iedereen tot volmaaktheid.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
1. Jezus laat zijn wonden zien
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Discipelschap.
Evangelie der genade Vragen :
Kerst 2012 God is bij de mensen komen wonen.
Hoe zit het met de kerk? & Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?
Romeinen 15:19-22 Plannen van Paulus.
September 2013 Woord van Leven “We moeten niet liefhebben met de mond, met woorden, maar waarachtig, met daden.” 1 Johannes 3,18.
En God zag alles wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Gen
28 En het geschiedde, toen Jezus deze woorden geëeindigd had, dat de scharen versteld stonden over zijn leer, 29 want Hij leerde hen als gezaghebbende.
Veertigdagentijd   2  3  4   5  6 .
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
‘Toegang ...’.
Godsdienst 1.
Hoe heeft Christus ons als kerk nou bedoeld?
God en ons.
De school van Tyrannus Handelingen 19:1-12.
Romeinen 15:23-28 Plannen van Paulus.
Pasen & Pinksteren op één dag!
8 dec Zoetermeer 1. 1 Hetgeen was van den beginne, hetgeen wij gehoord hebben, hetgeen wij gezien hebben met onze eigen ogen, hetgeen wij aanschouwd.
Marcus Marcus En toen Hij weder uit het gebied van Tyrus vertrokken was En Jezus ging vandaar en trok Zich terug naar de omgeving.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Doe maar gewoon Waar is God in jouw dagelijkse leven?
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
Godsdienst. Testament Oude testament Nieuwe testament.
de balans opmaken Rom 8: Wat moeten wij hier verder over zeggen? Zondag 1 Wat is je enige troost/houvast?
‘voor de kinderen’. Johannes 1 3 x een nieuw begin de wording van de wereld de(mens)wording van Jezus de wording van Gods kinderen In het begin.
Goede Vrijdag 10 April 2009 Johannes 19 vers 1 en 2 Pilatus liet Jezus geselen en de soldaten vlochten een kroon van doorntakken en zetten die op zijn.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Geen ander evangelie.
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
Verlangen naar licht.
Er was eens een leesvirus,die was zijn stippen kwijt.
VREDE.
Zondag 25 HC Franeker 17 oktober 2010
De vreugde van de HEERE.
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Wegwijzer naar Jezus Handelingen 8:26-40
Preek Hebreeën 4:
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
Niets zonder Gods zegen
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
Welkom in de samenkomst
1. 39 En uit die stad geloofden vele der Samaritanen in Hem om het woord der vrouw, die getuigde: Hij heeft mij gezegd alles wat ik gedaan - heb. 2.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1996 Russell Fragar & Darlene Zschech / Hillsongs Australia 1/5 GOD IS IN THE HOUSE (Russel.
EEN VOOR ALLEN allen voor één n.a.v. Joh. 16:32-33, Mt. 26:31, Joh. 16:4-7, Hd. 1: mei 2015 R.Rausch © HEMELVAART Evangelische Baptistengemeente.
Welkom Zondag 30 augustus 2015
Ds. A. van´t Zand, Steenwijk. Ouderling : B. van de Velde Organist : E. Hofstede schriftlezing Marcus 7 :
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Handelingen 21:10-14 geboeid door de Geest geboeid door de Geest 1) Paulus wordt letterlijk geboeid: hij lijdt om Christus' wil.
WAT HEBBEN WIJ AAN DIT VERHAAL?. GODS VERLOSSINGSPLAN GAAT VERDER.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
30 januari 2016 Urk Jozef bij Potifar (Genesis 39)
DE ZEGEN VAN EVANGELISATIE Huh?? Zegen??. WELK BEELD HEEFT U?
Heb je de kerk nodig? Kun je geloven zonder kerk?.
De rechtvaardige God kiest en verwerpt – wees stil en geef hem eer! (DL I, art.15) DE RECHTVAARDIGE GOD KIEST EN VERWERPT – WEES STIL EN GEEF HEM EER!
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
VERTEL JE LEVENSVERHAAL ALS VERHAAL VAN GOD - ALLES UIT HEM, DOOR HEM, VOOR HEM. Rom.11:36 1.
Brief aan de Galaten -28- Zwakheid van het vlees – geluk- niet uitstekend ijveren.
Leven in de aanwezigheid van Jezus. Is leven in hoop Leven in de aanwezigheid van Jezus.
Illustratie van Kees de Kort Marcus 10:49-52 En Jezus stond stil en zei dat men hem roepen moest. Toen riepen ze de blinde en zeiden tegen hem:
Transcript van de presentatie:

+ Goed Nieuws! | Iedereen-alles-open Vineyard Amersfoort | zondag 15 september 2013 Jan Bernard Struik

+ Goed Nieuws! Omdat het verhaal van Jezus zo indrukwekkend is, is er een gevaar dat wij onder de indruk zullen zijn, maar niet meer dan dat Het verhaal van Jezus stopt niet bij Jezus. Het gaat door in de levens van hen die in hem geloven

+ Goed Nieuws! Handelingen 28:30-31 NBV | “Paulus verbleef twee jaar in het huis dat hij gehuurd had en ontving daar iedereen die naar hem toe kwam. Hij verkondigde het koninkrijk van God en onderrichtte vrijmoedig over de Heer Jezus Christus, zonder dat hem iets in de weg werd gelegd.” The Message | “Paul lived for two years in his rented house. He welcomed everyone who came to visit. He urgently presented all matters of the kingdom of God. He explained everything about Jesus Christ. His door was always open.”

+ Goed Nieuws! Overzicht Iedereen Alles Open

+ Goed Nieuws! 1. Iedereen “[Hij] ontving daar iedereen die naar hem toe kwam.” [NBV] | “Hij verwelkomde iedereen die bij hem op bezoek kwam.” [vrij vertaald uit TM]

+ Goed Nieuws! 2. Alles 2.1 Alles - van het Koninkrijk “Hij verkondigde het koninkrijk van God” [NBV] “Hij presenteerde dringend alles van het Koninkrijk van God” [vrij vertaald uit TM]

+ Goed Nieuws! 2. Alles [vervolg] 2.2 Alles - over Jezus Christus “[Hij] onderrichtte vrijmoedig over de Heer Jezus Christus” [NBV] | “Hij legde alles uit over Jezus Christus” [vrij vertaald uit TM]

+ Goed Nieuws! 3. Open “... zonder dat hem iets in de weg werd gelegd.” [NBV] | “Zijn deur stond altijd open.” [vrij vertaald uit TM]

+ Goed Nieuws! Conclusie Paulus Jezus Wij

+ Goed Nieuws! Vragen Wat heb je vandaag geleerd? Wat ga je ermee doen: Wat pak je op? Waar kap je mee? Wie vraag je om er bij jou op terug te komen?

+ Goed Nieuws! Tijd van bediening Kom Heilige Geest