1. HET KLAVIER (nog steeds) het voornaamste invoerapparaat! Wat doen we ermee? Teksten; rapportcijfers; gegevens van de leden van onze jeugdbeweging,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Presentatie Clubmiddag 16 december 2008
Advertisements

Test computertermen: Deze test gaat over de vorige les. Je krijgt steeds een vraag te zien waarop je het juist antwoord moet aanklikken. Is je antwoord.
Hoe zet ik een LP over op een CD? Presentatie voor de CWG op 16 augustus 2007 door Herman van der Lelie.
ICT op school.
ongewenste indringers op de computer
2 beeldschermen op één PC
Hoofdpagina uitnodigen leden mijn pagina video’s berichten Daarna klik je bij Vormgeving op appearance page op de volgende pagina kies je eerst een template.
WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub.
Beginnen met PowerPoint Ga nu naar dia 2.
Een tablet voor elke docent……
PTI Eeklo Autocad 2013 Downloaden & Installeren Schooljaar Studentenversie.
Veilig Internet Volgende
Hoera! De Computer doet het weer!
Inloggen in WinPOS In deze presentatie wordt kort gedemonstreerd hoe je moet inloggen in WinPOS. Door op de linker muisknop te klikken, ‘blader’ je door.
Basis Cursus Windows XP De leerstof. 8 lessen van 1½ uur ‘s morgens09:30 – 11:00 ‘s middags13:30 – 15:00 ‘s avonds19:30 – 21:00 ‘s morgens09:00 – 10:30.
Invullen e-profiel Ga naar
Wij van Microsoft hebben een beginners pakket uitgebracht. Deze bevat alle nodige software en hardware. De software bevat de nieuwste Windows, “Provixs”
Als je de CD opent (klik op START), verschijnt er dit scherm. Er wordt nu contact gezocht met de server en gecontroleerd of het wachtwoord bij de CD van.
Lezing Gmail Gmail WEBMAIL MET GMAIL van GOOGLE. Diverse wetenswaardigheden over GMAIL. o.a. Hoe krijg ik een seintje op mijn computer als er.
Les1: eenvoudig computergebruik
Onderzoek 1: Enquête Gemaakt door Mike, Dylano, Iheb en Brain.
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW Creatief.
Nieuw studievolgsysteem
ShortcutKeys Door het Start-menu scrollen of web- en adressen intypen kost altijd veel tijd. Daarom is er nu ShortcutKeys: Snel programma’s opstarten.
Cursus WORD en EXCEL 4 lessen WORD; 4 lessen EXCEL
Zelf aanmelden Hoe doet u dat?.
Sta ’s even op als je Jezus lief hebt
Het gegevensverwerkend proces
Jo David. programma’s Microsoft: Outlook Netscape: Messenger andere.
Steven Verstockt 16 februari 2005
Sleutelhanger Naar volgende dia © 2008 | Noordhoff Uitgevers bv.
TELEFONEREN MET SKYPE 11/01/2011
Cursus kennismaking; Les 3
SPAM SPAM. Heeft u veel SPAM? Kan uw provider het niet tegenhouden?
Computer Club Bodegraven Organisatie en mappen. 8 januari 2013 De programma’s en bestanden staan in het externe geheugen: 1. z.g. harde schijf(en); in-
Welkom bij PowerPoint Van soufian.
Programmeren met If This Then That (IFTTT)
Wat ik wil…..
ComputerClubBodegraven - ccbodegraven.nl Opslaan van bestanden in de PC In de PC bevindt zich geheugen/opslag: 1. Interne opslag; wordt intern geheugen.
Leidy Bolhuis Communicatie en Marketing Gebruikers, Rekeningen en Passen.
Zet de telefoon aan en voer je pincode in.
Installatie stappenplan voor Netwerkkaart
Handleiding LoGiApp tbv Riwo Transport
1. Starten Zet de telefoon aan en voer je pin code in Als dit scherm verschijnt klik dan vervolgens op de Boordcomputer Icoon 2.1 Inloggen Log in door.
Gevorderde PROGRAMMeer Les
Wacht niet tot later ,als later iets eerder komt , ben je te laat.
Magister voor ouders.
PCNHCB PRESENTS : PC & Netwerk Help center Brabant HCB Besturingssysteem.
Welkom bij het vak ICT … Van Meester Muhammet.
voor leerlingen en leerkrachten van het SGi.
Windows 10 Ben te Kulve Inhoud Waarom Windows 10 gemaakt? Waarom zal ik het installeren? Veel gestelde vragen. Kan mijn PC dat aan? Wanneer.
Lieve lezers, Ik heb een dochter van 17 jaar, haar naam is Brigitte.We wonen in Tamines een stadje in Belgie. Mijn dochter is verdwenen op 11 oktober.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Systeemherstel woensdag 17 februari Systeemherstel Help, mijn computer werkt niet goed meer !! Wat nu?
Workshop verkiezing student-ondernemer 2014 maart/april 2014 Albert Kraaij Kamer ST 3.77 Tel
PDA-route door De Vooroever. Het PDA-toestel (1)
Deel 2 Openen van Programma’s Volgende = → toets.
Rituelen Geheugensteuntjes op vaste tijdstippen op de dag waarmee u nieuwe gewoontes kunt realiseren Volgende = → toets.
 Schakel je pc aan.  Misschien moet je ook het scherm inschakelen.  Soms moet je een gebruikersnaam selecteren en een paswoord invoeren. Informeer.
Computer Bestanden (Her)Inrichten
Drivers Wat is het Wat doet het Waar komen ze vandaan.
Windows 10 Creators Update
Wikiwijs Somtoday Teamtraining 7 maart 2017
Overstappen van Windows live mail (WLM) naar MAIL van Windows 10
blok 2 les 4: contact met elkaar
Lessen in social media Voorbeeld 1
S N V WORD-2007 voor BEGINNERS Microsoft Word-2007.
ClupApp van HTV Berg & Dal
FSC_LES_201904A_WindowsVaardigheden
Leren programmeren met Scratch
Transcript van de presentatie:

1. HET KLAVIER (nog steeds) het voornaamste invoerapparaat! Wat doen we ermee? Teksten; rapportcijfers; gegevens van de leden van onze jeugdbeweging, … INVOEREN IN DE COMPUTER

Welk programma start je voor: Het intypen van een brief? Het intypen van rapportcijfers? Het intypen van een ? Het ingeven van de gegevens van leden van je sportclub? Tekstverwerker: Word Rekenblad: Excel Outlook, hotmail, gmail… Rekenblad: Excel

2. MIJN TOETSENBORD DOET HET NIET! Veel voorkomende problemen: Je wilt iets intypen maar er verschijnt niets op het scherm! Je wilt een sturen aan je vriendin Wendy, maar er verschijnt Zendy op het scherm?

Problemen met het toetsenbord zijn vaak moeilijk te achterhalen, maar we geven enkele vuistregels die je al een heel eind op weg helpen om mankementen te verhelpen.

a)Is het klavier aangesloten aan de systeemeenheid? b)Zit de paarse stekker van het toetsenbord in de paars gekleurde poort (PS/2)? c)Merk je één of meerdere ‘pinnetjes’ in de toetsenbordstekker die gebogen zijn? d)Blijft er een toets haperen? e)Draai je toetsenbord eens om en klop er zachtjes op! Gemerkt hoeveel vuil eruit komt? f) Krijg je foutieve tekens op het scherm? Misschien is de instelling in Windows wel foutief!

Hoe controleren? GA NAAR: Deze Computer Configuratiescherm Toetsenbord Bladtab Taal Staat je toetsenbordtaal- en instellingen ingesteld op Nederlands (België)?