Zesde zondag van de veertigdagentijd Palmarum– Palmpasen 13 april 2014 Matteüs 21: 1-11 In vervulling gaat wat door de profeet gezegd is: ‘Zeg tegen Sion:

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Bonnefooiproject bij Pasen 2014
Advertisements

Zesde zondag van de veertigdagentijd 1 April 2012 Leven door verandering- Op weg in dienstbaarheid Palmpasen Marcus 11: Zij haalden het ezelsveulen.
Dia presentatie in het kader van pasen 2014 Door tineke ebing
Johannes 11:1-44 Lazarus, de broer van Maria en Marta
Het evangelie van Matteüs Een evangelie van kracht.
Waarom ben ik hier op aarde?
30 maart 2014 Rotterdam 1. 2 Romeinen 4 17 (...) van die God Voor het aangezicht van die God, in wie hij geloofde, die de doden levend maakt en het niet.
Gods verborgen glans.
Hij is de opstanding en het leven, dat bewees Jezus door Lazarus, die al drie dagen in het graf had gelegen op te wekken uit de dood.
Matteüs DAN 1 DAN zal het Koninkrijk der hemelen vergeleken worden met... 2.
het koninklijk bruiloftsmaal
Ogen dicht, niet kijken! Bij schokkende beelden wil je soms even niet kijken Vanavond wordt die uitweg niet geboden: Kijk daar hangt Jezus, kapotgegeseld,
Genezing!.
NIET OP DOOIEND IJS !!.
Zingen Vers 1 Welkom, welkom Koning Jezus vredelievend op een ezel.
Zingen Vers 1 Verheug u, gij dochter van Sion,
Mattheüs: Jezus de Zoon van Abraham, van David Marcus: Jezus de dienstknecht, de obed-JHWH Lucas: Jezus is de Zoon van Adam Johannes: Jezus is de Zoon.
Tien treden terug Jesaja 38. tien treden terug Jesaja 38.
…..overrompeld door verdriet
Not Good Enough The Redemption of the Donkeys En toen zij Jeruzalem naderden, bij Bethfagé en Bethanië, dicht bij de Olijfberg, zond Hij twee van Zijn.
Godsdienst.
Wie nodig je als eerste uit?
Pasen 24 april 2011 Ontmoeting in de tuin
Eerste zondag van de 40 dagentijd 13 maart 2011 Ontmoeting Matteüs 4:1-11 Jezus wordt door de Geest naar de woestijn gevoerd en ontmoet daar de duivel,
Opstaan om te bouwen Zondag 17 februari Nehemia 2:11-3:32 Nehemia zegt: God beschermt ons en zegent ons met gaven. En heel Jeruzalem zegt dan: “Laten wij.
Derde adventszondag 15 december 2013
Pasen 2014 Zondag 20 april Matteüs 27:66 Ze beveiligden het graf door het te verzegelen en er bewakers voor te zetten. Marcus 16: 4-6 De vrouwen zagen.
Zondag 5 april 2009 zesde zondag van de 40 dagentijd Marcus 11: 1-11 Ze brachten het veulen naar Jezus en legden hun mantels op het dier en hij ging erop.
Zesde zondag van de veertigdagentijd Zondag 24 maart 2013 Palmpasen Lukas 19: 38 Gezegend hij die komt als koning, in de naam van de Heer! Vrede in de.
God vraagt jou zijn nieuwe creatie te dragen. de weg gaan… Efeziërs 2:2 :10 4:1 :17 5:2 :8 :15.
Uw koninkrijk kome Want van u is het koninkrijk. Jezus onthult de aard van Gods koninkrijk.
De nieuwe hemel en aarde. God toont je het schitterende van de nieuwe hemel en aarde.
Bidden: Les 5 God, hoort u mij?
De stelling: Het kan niet waar zijn dat er maar één ware godsdienst is.
En plotseling voegde zich bij de engel een groot hemels leger dat
Christen zijn in de maatschappij Hilversum, 9 november
Zonde en Gods reactie Seksualiteit (deel 2)
Welkom Israelzondag.
Pasen - zondag 31 maart 2013 Het graf is open, het nieuwe Leven is opgestaan. Hij die opgestaan is wijst ons de weg door de dood en het open graf heen.
Eerste zondag van de veertigdagentijd 17 februari “Gezalfde herder”
bisschop aartsbisschop Matteüs 16 Toen Jezus in het gebied van Caesarea Filippi kwam, vroeg hij zijn leerlingen: ‘Wie zeggen de mensen dat.
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Kerst 2014: een kind is ons geboren
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Welkom in deze kerkdienst
12 feb Rotterdam. terugblik:  wat is 'evangelie'?  een goed-bericht!  wat is 'evangeliseren'?  een ander tot evangelist maken.  wat is de basis.
Preek Matteüs 2: 1-12.
Derde zondag van de veertigdagentijd zondag 8 maart 2015 Oculi mei ‘mijn ogen’ Intrededienst van ds. Wielie Elhorst Johannes 2: Kort voor Pasen.
1. 39 En uit die stad geloofden vele der Samaritanen in Hem om het woord der vrouw, die getuigde: Hij heeft mij gezegd alles wat ik gedaan - heb. 2.
Zondag 29 maart 2015 Welkom Voorganger: Mv. B. Woord Ouderling van dienst: Jenny Boersma Orgel: Anne Kroeze Lezing: Joh. 12:
Preek. Het kruis van Christus als baken wijst je de weg naar het leven.
PalmZondag Goedemorgen gemeente, welkom in deze eredienst
Zesde zondag van de veertig dagentijd Zondag 29 maart 2015 Palmarum ‘ palmzondag’ Marcus 11 : 1-11 Velen spreiden hun mantels en takken uit op de weg en.
Herinner je Herinnert u …(Lucas 24: 6) Toen herinnerden ze zich zijn woorden (8)
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
VREUGDE.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
Zondag 14 februari 2016 “Invocabit” eerste zondag van de veertigdagentijd Lukas 4:1-13 Jezus zwierf 40 dagen rond in de woestijn, waar hij door de duivel.
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Zondag 28 februari 2016 “Oculi” derde zondag van de veertigdagentijd Lucas 22 vers 66 – 71 Jezus is gevangen genomen en staat voor de raad die hem vraagt.
Lucas 24:44-48; Christus’ kerk in de startblokken: nieuwe opdrachten volgens Gods oude plan. 1 Start-zondag.
Zondag 20 maart 2016 “Palmarum” zesde zondag van de veertigdagentijd Lukas 19 vers Ze brachten het veulen naar Jezus en lieten hem erop zitten en.
Voorganger: Ds. M.P. Vis, Sint Jansklooster Ouderling : Jenny Boersma Organist : Erik Hofstede Kind van de zondag: Jurre Beukema Schriftlezing : Zacharia.
Zesde zondag van de 40 dagentijd 9 april 2017 Palmpasen
Jezus rijdt Jeruzalem binnen niet hoog te paard maar op een ezel
Welkom, Jezus! Of toch niet…..
Jezus ging naar de woestijn. Hij was daar 40 dagen en 40 nachten,
Jezus wordt als koning geëerd bij Jeruzalem door zijn leerlingen;
Afscheid vol betekenis
Transcript van de presentatie:

Zesde zondag van de veertigdagentijd Palmarum– Palmpasen 13 april 2014 Matteüs 21: 1-11 In vervulling gaat wat door de profeet gezegd is: ‘Zeg tegen Sion: “Kijk, je koning is in aantocht, hij is zachtmoedig en rijdt op een ezelin en het veulen, het jong van een lastdier.”’ Toen hij Jeruzalem binnen ging, raakte de hele stad in rep en roer.

Jezus wordt als koning door de poort van het oude Jeruzalem binnen gehaald met feestgedruis. Maar niet om daar koning te worden, maar om de kruisdood te sterven. God heeft wat anders met Jezus voor dan de mensen denken.

Zo bereidt Jezus de weg voor ons mensen, om door de poort van het nieuwe Jeruzalem binnen te mogen gaan.