Amnesty international.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wie heeft de stickers van de juf gepakt?
Advertisements

Tevredenheids onderzoek Door Lizanne Jespers HBO-V studente Maart 2014
De nieuwste uitspraken
Bijbeltekst: 1 Samuël 20: 1-17
Gewetensvrijheid.
1. Wat is het Kinderrechtenverdrag?
Sociaal emotionele ontwikkeling en groepsgedrag
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
De gevolgen van de zonde
Godsdienst.
Godsdienst 1.
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Welkom in Nederland:.
Waarom is Jezus aan het kruis gestorven?!
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Door: Koen, laura, Biek en Jesper Uit groep 6!!!!
Personages Peter Pan Kapitein Haak Tinkelbel De familie Lieveling
Klik telkens met de linkermuisknop om verder te gaan.
Welkom.
© De Coninck Sofie en © Onze maatschappij is multicultureel.
Wat maakt het leven zinvol?
Zomaar een kaartje.
Godsdienst.
Rechtvaardigheid Les 1 Ethiek – Rechtvaardigheid – Les 1
Mooi scheppingsverhaal...
De onsterfelijke Alexander de Grote
Godsdienst.
Godsdienst.
HET CURRICULUM VITAE = VISTEKAARTJE NUMMER 2
Strelingen van het Leven.
Honden..
Echt of nep?.
Woord van Leven December 2009 “Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede werken zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de.
Nieuwsbrief Mei - Juni 2011 Daniel Huisman Frankrijk
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Eigenaardig hoe dit uitkomt.
Startles Humanitair Oorlogsrecht
Uittreksel uit een recente studie bij kinderen van ongeveer 10 jaar in verband met het onderwerp « huwelijk ».
Hebben jullie je ook al afgevraagd waarom MAROKKANEN veel gemakkelijker een huis kunnen kopen dan de BELGISCHE werkende mens ?
Kirti Zeijlmans MSc Rijksuniversiteit Groningen Voor meer informatie:
2.1 Jong geleerd, oud gedaan
1.2: geschiedenis van de rechtsstaat
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
10 december Dag van de mensrechten
Preek Lucas 18: 1-17 Preek Lucas 18: 1-17 Slide 1
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
1.2: geschiedenis van de rechtsstaat
Ik wou dat ik een vulkaan was, dan kon ik de hele dag roken en zou iedereen zeggen: "kijk hij werkt".
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Vrouwen van Nederland Neem een hond!!!.
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen  
AANGRIJPENDE BRIEF AAN EEN ABORTEUR
Iemand die alles van je weet en toch van je houdt.
Amnesty International. Amnestie – vrijspreken, kwijtschelden van straf! Internationaal – dus over de hele wereld Eigen symbool!
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen
Om soms eens dieper over na te denken
God redt zijn Kind Matteüs 2: Wie is er nu bang voor een baby? Niemand toch? Maar koning Herodes wel. Hij is bang voor Jezus. Hij heeft gehoord.
Welkom in de samenkomst
Onze doelen en visie in beeld
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Vandaag is het 4e thema van het project aan de beurt. Het gaat over verdriet in huwelijken en gezinnen. Soms gaat het helemaal niet goed in een huwelijk:
‘Mixed up piles’.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Schrijfmarathon Pen is het wapen van Amnesty International Amnesty schrijft sinds 1961 brieven naar autoriteiten voor: vrijlating van gewetensgevangenen;
Eigenaardig hoe dit uitkomt. Zelfs als je niet religieus bent, zou je dit moeten lezen …
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Transcript van de presentatie:

Amnesty international. Een organisatie die opkomt voor de rechten van een mens.

Dit is amnesty international…. http://www.youtube.com/watch?v=1bu2SQxLPGQ

Wat doet amnesty? Amnesty doet onderzoek naar landen die zich niet aan de mensenrechten houden. Amnesty zorgt ervoor dat meer mensen weten wat er fout gaat met de mensenrechten. Amnesty wil iedereen gelijke kansen bieden en wil er voor zorgen dat iedereen zich houdt aan de mensenrechten.

Voor wie is amnesty? Mensen die gevangen zitten om hun mening, hun godsdienst of hun afkomst. Mensen die in de gevangenis gemarteld of slecht behandeld worden. Mensen die de doodstraf krijgen. Mensen die heel erg gediscrimineerd worden. Mensen die vluchteling zijn en niet geholpen of beschermd worden. Mensen die onder heel slechte omstandigheden leven, wonen en/of werken.

Hoe kunnen wij helpen? Als je het moeilijk hebt is het fijn als je weet dat er mensen zijn die aan je denken. Voor de mensen die door amnesty geholpen worden is dit ook fijn. Daarom gaan wij speciaal voor hen kaarten maken. Wat kan je op de kaart zetten?

Aan wie kan je een kaart sturen? Amnesty zoekt elk jaar een aantal mensen uit die wat extra steun kunnen gebruiken. Dit jaar zijn dat…..

Rita Mahoto. Rita is iemand die opkomt voor de rechten van de mens. Zo iemand heet een mensenrechtenactivist. Rita werkt in een kamp om vrouwen te helpen bij het doen van aangifte en bij het geven van de juiste verzorging. Rita is door mannen van buiten het kamp vaak bedreigd met moord en verkrachting. Toch blijft ze doorwerken. Ze wordt niet beschermd door de politie. Adres: WOREC P. O. Box 13233 Balkumari Lalitpur Nepal

Patrick Obinna Okoroafor. Patrick is op 14-jarige leeftijd opgepakt en op 16-jarige leeftijd (1997) ter dood veroordeeld. Hij is aangeklaagd voor een roofoverval. Maar het is nooit bewezen dat hij erbij betrokken was. Zelf ontkent Patrick alles. De 6 mensen met wie hij opgepakt is zijn allemaal al ter dood gebracht. In 2001 is er een nieuwe rechtszaak geweest waarin gezegd is dat Patrick onschuldig is. Maar toch zit hij nog steeds onschuldig vast. Adres: Patrick Okoroafor Aba Prison PMB 7020, Aba Aba State Nigeria Adres moeder: Mrs Monica C. Okoroafor Nr. 17 Umuahia Streat Aladinma Housing Estate, Owerri Imo State Nigeria

Hu Jia & Zeng Jinyan. Hu zit gevangen omdat hij mensen op de hoogte stelde van de slechte mensenrechten in China. Hu zit al 3.5 jaar vast. Voordat hij opgepakt werd hadden hij en zijn vrouw huisarrest. Hun huis werd door 30 agenten bewaakt. Nu Hu opgepakt is gaat het huisarrest voor Zeng en hun dochtertje gewoon door. Nadat zij een film hebben gemaakt over hun huisarrest is het zelfs alleen maar strenger geworden. Zeng mag nu niet eens meer buiten lopen met haar dochter. Adres Hu Jia: Hu Jia Beijing City Prison Tuanhe Nan Dalou, Daxing Qu Beijing City 100054 Volksrepubliek China Adres Zeng Jinyan: Room 542, Block 76 BOBO Freedom City Dong Guo Yuan Tongzhou Qu Beijing 101100 Volksrepubliek China

Ruslan Bessonov, Maksim Genashilkin en Dmitri Pavlov Deze 3 tieners worden er van verdacht een moord te hebben gepleegd op een 15-jarige jongen. Zonder dat ze een eerlijk proces hebben gehad zijn ze tot 10 jaar cel veroordeeld. De jongens zijn gemarteld en worden zeer slecht behandeld. Adres van ouders van Dmitri Pavlov. (zij geven de kaarten aan de jongens.): G. Baku AZ1033 Poselok Novyi Gyunashly Zhilmassiv (zh-m) V. dom 7 kvartira 68 Pavlovy Azerbeidjan

Ferhat Gerçek Ferhat is verlamd geraakt nadat hij door een agent in zijn rug is geschoten. De agent heeft geschoten omdat Ferhat tijdschriften verkocht die in Turkije verboden zijn. De agent die heeft geschoten wordt niet veroordeeld. Ferhat en nog een aantal andere mensen wel. Zij worden aangeklaagd voor 4 dingen waaronder: verzet, belediging en criminele beschadeging. Een aantal agenten alleen op opzettelijke verwonding. Zij mogen tot die tijd gewoon werken terwijl Ferhat niet meer kan bewegen. Adres Ferhat Gerçek: c/o Av. Taylan Tanay Halkin Hukuk B rosu Hürriyet Mah. Cemil Bengü Cad. Çiçek Sok. No. 3/3 Çağlayan Istanbul Turkije

Karim Amer Karim zit 4 jaar vast omdat hij zijn mening op internet heeft gezet over de islam en de president van Egypte. Amnesty noemt Karim een gewetensgevangene. Dit heeft er mee te maken dat Karim niks heeft gedaan maar alleen zijn mening heeft gezegd. Karim zit vast omdat er in zijn blog op internet iets stond over de islam en de president wat in Egypte verboden is om te zeggen. Adres: Abdel Karim Nabil Soliman Amer Borg Al-Arab Prison Alexandria Egypte

Waar moet je aandenken bij de kaart? Gebruik geen dingen die met geloof te maken hebben. (Niet iedereen gelooft) Je mag best je naam er onder zetten. Je mag de naam van Amnesty gebruiken. En denk vooral aan wat jij graag zou willen ontvangen als jij in die situatie zou zitten!

Wie wil jij een hart onder de riem steken?