Prijs hem Prijs Hem door de bijbel te lezen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het is toch merkwaardig hoe sommige dingen in elkaar zitten.
Advertisements

GOEDE BAAS.
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Wat heb u er nu aan, dat u dit alles gelooft?
Macht, recht en protest Over macht en misbruik. • Na de dood van David volgt zijn zoon Salomo hem op. • Hebreeuws: שלמה - Sjelomo/Shlomo • Regeringsperiode.
Het midden van de Bijbel
Kindermoment.
Hij wacht alleen nog maar
Vertel het Maar Kerstproject 2008
Recht tegenover een café staan twee agenten met hun hond
Welkom.
Maar wat zeg jij?.
Vanavond: Gods leiding in je leven
THEMA: Gods naam is….
een Idool VAN DALE: 1 afgod 2 aanbeden figuur CITAAT: verafgoding in deze ontkerkelijkte maatschappij.
Mijn tred is lichtvoetig, ik zie en begrijp en
Nonnen sex Een man, die alle soorten sex al eens heeft gedaan,
Kinderarbeid.
Wat doet een diaken? Diaconia = dienen Dienen om te dienen.
Zingen Vers 1 Beveel gerust uw wegen, Al wat u 't harte deert,
Liedboek 8 Vers 1 Gij hemel en aarde, doet open uw oor en geeft mij gehoor. Ik spreek dat mijn woord op u regenen zou, mijn taal op u druppelt als dauw.
Een man, die alle soorten seks al eens heeft gedaan, leest op een morgen een advertentie in de krant:
Godsdienst.
Echt of nep?.
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
Wat doet de Heilige Geest?
Geen twijfel aan Gods zorg…
Jezus kennen als degene die leeft. 1.zo kan Hij voor je pleiten.
Eigenaardig hoe dit uitkomt.
Onverdiend lijden in het Oude Testament. Onverdiend lijden Soms is verband tussen zonde en lijden aanwijsbaar. Soms is dit niet aanwijsbaar. Het is de.
WAT IS GELOOF? & HOE GELOOF TE OEFENEN.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Psalm 16 vers 3 21 januari – 25 januari. Psalm 16 vers 3 ob 3 Getrouwe HEER', Gij wilt mijn goed, mijn God, Mijn erfenis en 't deel mijns bekers wezen.
De stelling: Het kan niet waar zijn dat er maar één ware godsdienst is.
Wat moet er in het hart van de rechtvaardige zijn?
Hoe hoor ik Gods stem 1. geloven 2. Zijn spreken 3. verzamelen
Het is heel apart hoe dit uitkomt.
Wie is God? Kun je Hem kennen? Wat kunnen wij van Hem weten?
Vers 1 De zonde spreekt haar vleiend woord, waarnaar de boze gaarne hoort, want hij wil God niet vrezen. 't Is enkel kwaad wat hij beoogt. Hij denkt dat.
Hoe kunnen wij vandaag Gods stem verstaan…
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven." „Ja, en ik vraag me de hele tijd al af, wie met hem gestorven is." „Hoezo met hem?" "Nou, in de annonce stond.
Eerste zondag van de 40 dagentijd 22 februari 2015 Invocabit roept hij mij aan Marcus 1:12-15 naardense bijbel vertaling. Jezus wordt 40 dagen beproefd.
loodgieter met de vraag of hij direct wil komen, want hij heeft
Zingen Vers 1 Ontferm U, God, zij maken op mij jacht.
Tot 10 tellen in geloof -samen oefenen om leerling van Jezus te zijn-
Spreuken 9: 9 Geef aan de wijze, en hij zal nog wijzer worden, onderwijs de rechtvaardige, en hij zal aan inzicht winnen.
In deze dienst zal Ds. J.Th. Jonkman voorgaan Voor de dienst zingen we Gezang 167 Na de zegen Psalm 19: 1, 3 Schriftlezing: Prediker 7: 15 – 22 Tekst:
Vers 1 Lof zij den HEER, goed is het leven als 's Heren lof wordt aangeheven. Lieflijk en recht te allen tijde is 't onze God ons lied te wijden. Hij bouwt.
Zingen Vers 1 Wie op de HERE God vertrouwen staan als de Sion vast.
Gods stem verstaan 1. Geloof je in de bijbel? 2. Heb je de bijbel nodig? 3. Hoe moet je de bijbel lezen? Gods stem verstaan (leerdienst 1/3)
Vers 1 Zingt vrolijk, looft de naam des HEREN, rechtvaardigen, brengt God uw dank. Het past oprechten Hem te eren met een nieuw lied en citerklank. Laten.
“Ga de weg van de liefde.”
Maranatha... Kom Heer Jezus, kom!
Vers 1 Voorwaar, ik keer mij stil tot God. Hij is mijn heil, mijn vaste rots. Een schuilplaats wil Hij voor mij wezen. Alleen hij Hem is hulp in nood.
Vertrouwen.
1 Het goede leven En iemand uit de menigte zei tegen Hem: Meester, zeg tegen mijn broer dat hij de erfenis met mij moet delen. 14 Maar Hij zei tegen.
We lezen Matteüs 13: De preek gaat over Matteüs 13: 47 – 50 Het Koninkrijk van God als een sleepnet – wat kunnen we daarmee? Alle liederen worden.
Katholieke kerk Rond 1500 is bijna iedereen in Europa christen
DE BERGREDE (3) WELKOM.
Eigenaardig hoe dit uitkomt. Zelfs als je niet religieus bent, zou je dit moeten lezen …
Wat is een goede onderzoeksvraag?
Kindermoment. Soms weet je het niet meer Abraham in Gen 14 op de toppen van zijn geloof, maar hier in Gen 15 bang en onzeker draaiend en woelend in de.
Zondag 28 februari 2016 “Oculi” derde zondag van de veertigdagentijd Lucas 22 vers 66 – 71 Jezus is gevangen genomen en staat voor de raad die hem vraagt.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
26 juni 2016 Zoetermeer. de voorzegging in Jesaja 28 1 de voorzegging in Jesaja 8 2 Paulus' commentaar in Romeinen 9/10 3.
Zondag 20 maart 2016 “Palmarum” zesde zondag van de veertigdagentijd Lukas 19 vers Ze brachten het veulen naar Jezus en lieten hem erop zitten en.
Klaar voor de start? 1.
God is koning, prijs de HEER! 1 (van 6)
dat iemand krijgt wat hij verdient
Eigenaardig hoe dit uitkomt.
Transcript van de presentatie:

Prijs hem Prijs Hem door de bijbel te lezen Prijs Hem door te zijn als een knecht Prijs Hem door een voorbeeld te wezen Prijs Hem door te doen wat hij zegt Niet alleen met woorden Of weten hoe het moet Het gaat om wat je doet

Prijs Hem door zijn woord te vertrouwen Prijs Hem als het goed gaat of slecht Prijs Hem door zijn rijk te gaan bouwen Prijs Hem door te doen wat Hij zegt Niet alleen met woorden Of weten hoe het moet Het gaat om wat je doet

Prijs Hem door je over te geven Prijs Hem door eenvoudig en recht Prijs Hem door rechtvaardig te leven Prijs Hem door te doen wat Hij zegt Niet alleen met woorden Of weten hoe het moet Het gaat om wat je doet

Niet alleen met woorden Of weten hoe het moet Het gaat om wat je doet (solo)   Niet alleen met woorden Of weten hoe het moet Het gaat om wat je doet Prijs Hem door te doen wat Hij zegt (4x)