Voedsel & Voedselproductie - Min. 7°C Max.11°C - Redelijk bewolkt - Noorderwind - 2-3 Bft - Geen neerslag.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
VOEDING Het klimaat verandert. Wat kan je zelf doen? 2012.
Advertisements

inhoud waar en wanneer leefden de Azteken Eten en drinken De kleding
Door Maeve,Mathieu, Manish, Marie en Daaf. Het weer met Maeve Vallely Temperatuur: min. 18 °c max. 22 °c Neerslag: er gaat veel regen zijn en op sommige.
Wijchen Gezond Café (h)eerlijke voeding 15 maart 2014.
Hoe gezond ben ik?.
Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek
Gezonde voeding bij tieners
Gemaakt door: Harm, Manon, Lynn en Marijn.
Tussendoortjes en frisdrank
VERKEER MILIEUVRIENDELIJK OP STAP Het weer Neerslag: kleine kans op neerslag, mist in de ochtend Windsnelheid:1-3 beaufort Bewolking: Oost-België: zwaar.
Gezond op reis.  Inentingen halen voor de kerst ◦ DTP ◦ Gele koorts ◦ Hepatitis A & B ◦ Malaria.
Utopia Milieu & ruimte.
Waar maak jij je druk over?. Zoek jij het koninkrijk?
Een doorsnee gezonde dag Rotary Naarden Bussum 24 maart 2014.
De afvaldetectives op bezoek bij McDonalds
Presentatie door: Ana,Simone,Lolita Voeding Dit is een voorbeeldje: Het is belangrijk om elke dag 2 stuks fruit en drie opscheplepels groenten te eten.
Welkom bij de ‘Weet wat je eet en beweegt ’ quiz!
Afval Hoe kom je eraan? Wat moet je ermee?.
Voeding en kinderen.
Wat voedt jou deel 1..
Voedingsbeleid [naam school]
Les 3 Je bent wat je eet Waar staat er bij jou op het menu?
Tutti Frutti Europese schoolfruitactie Tutti Frutti – Fruit op school is een initiatief van: met steun van:
3 havo 3 Draagkracht : tussen hoop en vrees § 1-4
Katrien Verbeke Stad Gent. 5 objectieven 1.Een meer zichtbare, kortere voedselketen 2.Duurzamere voedingsproductie en – consumptie 3.Sterkere sociale.
Egels in je tuin Deze PowerPoint kan voor verschillende klassen gebruikt worden. Per klassenniveau kan er gekozen worden welke zaken wel en niet verteld.
Informatiebijeenkomst Berg en Terblijt “Workshop Gezonde voeding” Silvia Otten-Schiepers Diëtist GroenekruisDomicura.
Sience project milieuvriendelijk gebouw Door: Ilse Bosch, Fé Bracco Gartner en Jennifer Murphy.
Programma Wat gaan we vandaag doen? –Waarom verspillen we voedsel? –Waar komen onze ingrediënten vandaan? –Koken –Quiz! Wat gaan we vandaag doen? -Oneerlijke.
Wij hebben een infographic gemaakt om de mensen bewust te maken van hoeveel Co2 uitstoot er in hun eten zit. Deze kunnen we bijv. flyeren. Wij hebben.
Opdracht: voeding Koen en Michiel mensen bewust maken om milieuvriendelijker te eten.
Voedingsadviezen bij borstvoeding. Waar moet de voeding aan voldoen  Volwaardige voeding/Schijf van Vijf  Gevarieerde voeding  Eet vooral volop fruit.
Quiz De voedingsdriehoek. 1. Welke groep uit de voedingsdriehoek heb je eigenlijk niet nodig?  A) Lichaamsbeweging  B) Groenten en fruit  C) De restgroep.
Wat weet jij over groente en fruit? Test jezelf!.
De auto van Rikki met 2 vangnetten en een Sirene.
Tips bij een moeilijke stoelgang!
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
Groene energie Lucas spreekbeurt.
Groen op je bord.
AGENDA Opening door de voorzitter. Aanvraag LED verlichting
Genesis 1: God zei: ‘Ik wil mensen maken.
Week 1, les 10 Ga zitten in de kring.
BLOKBOEK NATUUR 7 LES 5 - PLANTEN.
Schaarste en voedselverspilling
Eet Lokaal QUIZ Manger une pomme locale et de saison, c'est
Eet Lokaal 13 oktober 2017.
De Israëlieten reizen door de woestijn. Het is droog en warm.
Wat eet je wel, Wat eet je niet?
Waarom wordt er eten verspild?
Les 4 Wat kun je zelf doen? De koelkastles © Copyright by Instock.
Leefstijl bij kanker Anika Adriaans en José Breedveld
Factsheet Voedingscentrum
De voedingsdriehoek Wat en hoe?. De voedingsdriehoek Wat en hoe?
Smul gezond.
Schaarste en voedselverspilling
Eet Lokaal QUIZ Met de steun van
Voel je wel in je vel !.
Even voorstellen Ivanka Beerepoot diëtist bij Esdégé-Reigersdaal
Lezing Stichting Kind en Voeding
Lezing Stichting Kind en Voeding
Informatie avond “Kids doen mijn eetexperiment”
Lezing Stichting Kind en Voeding
Hoofdstuk 3 Eerlijke handel
Ongezond Voedsel en Preventie
Waarom meer fruit, groenten en water op school?
Transcript van de presentatie:

Voedsel & Voedselproductie

- Min. 7°C Max.11°C - Redelijk bewolkt - Noorderwind Bft - Geen neerslag

1. Eten produceren kost energie. 2. 1/3 van de vrachtwagens op de weg vervoert voedsel 3. Voedsel komt van verre plekken 4. Er wordt veel voedsel weggegooid terwijl dat dat niet nodig is.

1. Maak je boodschappenlijst 2. Gooi zo weinig mogelijk eten weg 3. Kies voor fruit en groenten van het seizoen 4. Vermijd wasverzachter 5. Vries je overblijfselen in, in plaats van ze weg te gooien

Thomas D. : 1 week lang fruit in plaats van koeken Thi : 1 week lang vegetarisch eten Sien : Eet al heel lang vegetarisch Jozefien : 1 week lang vegetarisch eten Alexander : 1 week lang fruit in plaats van koeken

We hebben posters gemaakt en die hebben we in het school opgehangen.