Het energieproject EEN BEELD UIT DE PRAKTIJK. van “Ik heb geen zin om therapie te doen en dieet te gaan volgen.” tot “Wanneer is het nog eens energieproject.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Cursus B-Fit coach Dag 1.
Advertisements

Voorlichting over de taalontwikkeling
Tevredenheidonderzoek Maatjesproject
Vind samen met Zuyd Robotics de weg
Duizenden mensen in de zorg zetten zich in 26 JUNI CHANGE DAY NEDERLAND Iedere dag staan er duizenden mensen in de zorg klaar om anderen te helpen. Zij.
Het Toverbos, opleidingsaanbod.. Toelichting ‘Het Toverbos’ binnen de opleiding: • Onderzoekstraject • Feedback studenten • Proeftraject • Ideaal traject.
Driemaal Taal Sessies.
Exact competentie gericht.
Hoe doe je dat? Actief Zendingswerk
Missie Omgeving Identiteit Waarden & Overtuigingen Vaardigheden
Opzet van de workshop Kennismaken
Oplossingsgericht coachen
Collectief portfolio groep 3
Volgen in SO / PrO Studiedag Speciaal Onderwijs 18 jan 2012
Benchmark de Benchmarks Uitreiking VNG-keurmerken op 19 januari.
Minor leefstijlcoach Mijn ervaring Daisy Hoedemaker.
Workshop 6 Ontwikkelingspsychologie
Huisregels Op tijd binnen Eten en drinken (m.u.v. H2O) in de kantine
Elektrische potentiaal
NATUUROUDERS Provincie West-Vlaanderen Dienst NME
Met de steun van Welkom. Inhoud 1.Korte voorstelling Ecolife 2.Ecodriving workshops 3.Ecodriving op evenementen 4.Stand van zaken 5.Toekomstperspectief.
1 Visie op medewerkers vanuit talentgerichte invalshoek Huize Ter Walle VZW C.I.G.B. ompetent van kop tot teen!
Entercultureel een digitaal leertraject voor het verwerven van interculturele competentie Joke Simons (Lessius Mechelen) FLAMENCO, 15 mei 2012.
De goed-gevoel-stoel1 Voeg hier het logo van je eigen organisatie in De goed-gevoel-stoel Geef je goed gevoel een stevige stoel! Eigen naam Datum Organisatie.
Vele kinderen zijn te dik. Kinderdag verbijven hebben invloed op wat de kinderen eten. De begeleiders sporen dan ook aan de ouders te stimuleren voor.
2. Communiceren met pubers
Hoe krijg je het op gang?.
Convergeren en selecteren
Deze Workshop wordt verzorgd door het
Persoonlijk ontwikkeling Plan Deniz Engin
ZELF SLEUTELEN! JOB CRAFTING OPDRACHT.
Nijkerk Diabetes Challenge 2015 Informatie middag 6 februari.
Ontbijtsessies Vrijwilligerswerk bij BILL. Zij hebben het mee-gemaakt Fernand, sinds 2010Armelle, sinds 2013.
Startbijeenkomst ptaak jaar 2
Herbronning Vrijzinnig-Humanisme voor een. Werken met Focusgroepen Prof. Dr. D. Verté: Agogiek VUB  Inleiding: Waarom is dit project interessant voor.
27 maart 2015TALEN LEREN BUITEN DE KLAS P 1 TALEN LEREN BUITEN DE KLAS 1 lesuur (= 50’) – 5’ verplaatsingen – 5’ administratieve formaliteiten – 20’ à.
Thema 4 Jezus volgen.
Facebook Hoe facebook te gebruiken?. Tot nu toe Hebben een bedrijfspagina Deze slaat nog niet echt aan Mensen komen niet naar onze facebookpagina toe.
Middelen voor je buurtproject 28 maart Sessie 2.
Lancering Traject
Een prachtige kans voor uw kinderen
Met de handen in het haar? Twee projecten voor de prijs van één! - cursus: kleine kinderen helpen groot worden. - Inforeeks: hoe ga je als ouder om met.
Etalage Domotica. Afspraak met de klant maken Bereid samen het telefoongesprek voor. Voer het telefoongesprek Juiste toon spreken, duidelijk en verstaanbaar.
BenFit; waarom? we geloven dat voor iedereen een gezond en gebalanceerd leven bereikbaar is de regie weer terug krijgen over je leven, lichaam en gewicht.
Actiegroep ‘Bemiddeling en Selectie’ Begeleiding: Ann De Cuyper en Luc Henau.
Interkerkelijke werkgroep AZC Almere.. Betrokkenheid van kerken in de samenleving Christenen actief Zorg voor de samenleving De samenleving dat zijn WIJ.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
PRAKTIJKERVARING EN REFLECTIE HAFIDA EL GHARBAOUI KAMER L

Honoursprogramma BML Februari Een verzameling activiteiten om je verder te ontwikkelen bovenop je bachelor-opleiding. In ieder geval ontwikkeling.
Doelen van deze presentatie:
COACHEN; zelf aan het werk! HELICON MBO Den Bosch W43
Niets is wat het lijkt.
Welkom In het nationaal gevangenismuseum. op eigen kracht.
Experiment 2: Museumbezoek in schoolverband. Vooraf Dit receptenboek is bedoeld voor musea die de resultaten van de experimenten willen toepassen in de.
Voelsprieten Informatieavond
Het belang van voorlezen
Onderzoek doen Een complexe (maar uitdagende) klus!
Kwaliteitshappening 2012 Voorstel concept 28 maart 2012.
H3.6, Nieuwe kansen 1 Boek blz. 40 t/m 69, ca. 8 weken 4. Geboorte- verhalen Gaat over geboorteverhal en die iets laten zien van het nieuwe begin dat hun.
VAN HRM NAAR PERSONEELSZORG 7 JUNI 2016SECTORDAG FNV OVERHEID.
NME-Overlegplatform Maandag 3 mei NME-Overlegplatform maandag 3 mei 2010 Agenda 1)Welkomstwoord voorzitter 2)Vlaamse NME-dag 18 november 2010.
BB - Theorie Donderdag 27-oktober. Vandaa g A en A Terugblik vorige week: Toets cijfers Lesstof hoofdstuk Kwaliteit van leven Kwetsbaarheid in de zorg.
Tijdmanagement in de praktijk van de assistente
Loopbaan in eigen handen? We werken er aan!
De knop om!!!!!.
Masterclass voor lerarenopleiders
Als je er graag toe doet en wat wil dóen!
Transcript van de presentatie:

Het energieproject EEN BEELD UIT DE PRAKTIJK

van “Ik heb geen zin om therapie te doen en dieet te gaan volgen.” tot “Wanneer is het nog eens energieproject ???”

Hoe begin je eraan ????  Het project wordt voorgesteld.  Het doorlezen van de verkregen informatie.  Doorlezen van de begeleidingsmap voor de deelnemers.

De groep samenstellen Het project voorstellen in de groep en ook bewoners individueel benaderen. Het project voorstellen in de groep en ook bewoners individueel benaderen. Dan bij de bewoners gaan peilen wie interesse heeft. Dan bij de bewoners gaan peilen wie interesse heeft. Hieruit diegene selecteren voor wie het project echt nuttig zou zijn. Hieruit diegene selecteren voor wie het project echt nuttig zou zijn.

Factoren die bewoners kunnen stimuleren om deel te nemen. Deelnemers de kans geven om de eerste keer mee te doen, zonder het gevoel te geven dat het een verplichting is. Deelnemers de kans geven om de eerste keer mee te doen, zonder het gevoel te geven dat het een verplichting is. Deelnemers individueel bevragen. Deelnemers individueel bevragen. Het feit dat het iets nieuws is. Het feit dat het iets nieuws is. Mondelinge reclame door vorige deelnemers. Mondelinge reclame door vorige deelnemers.

De eerste sessie Ik stel het project nog eens voor aan de deelnemers. Ik stel het project nog eens voor aan de deelnemers. Deelnemers nemen gewicht en lengte bij elkaar. Deelnemers nemen gewicht en lengte bij elkaar. Peilen naar verwachtingen van deelnemers. Peilen naar verwachtingen van deelnemers.

Hoe maken we de sessies aangenaam en hoe de deelnemers blijvend motiveren ??? De sessies worden kort gehouden. Max 1U De sessies worden kort gehouden. Max 1U Als begeleider doe ik actief mee met de deelnemers. Als begeleider doe ik actief mee met de deelnemers. Ik begin de sessie met een kort deel rond beweging. Ik begin de sessie met een kort deel rond beweging. Daarna een korte sessie theorie aan de hand van de begeleidende map. Daarna een korte sessie theorie aan de hand van de begeleidende map. Om te eindigen maken we iets rond gezonde voeding. Om te eindigen maken we iets rond gezonde voeding. Bij gelegenheid wordt een extra activiteit georganiseerd in het kader van het energie-project. Maar dan op grotere schaal. VB sportnamiddag Bij gelegenheid wordt een extra activiteit georganiseerd in het kader van het energie-project. Maar dan op grotere schaal. VB sportnamiddag Af en toe eens een activiteit buiten. Af en toe eens een activiteit buiten.

ENERGIE = “ WELL BEING”