1 Petrus 2:9 Maar u bent een uitverkoren geslacht,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Op zoek naar de ware Over de zoektocht naar een christelijke partner
Advertisements

Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is de roeping van de kerk?
Kennis maken met: Levend Woord Gemeente Franeker
In deze dienst zal Ds. H. Prins voorgaan. Na de zegen zingen we Lb. 457 : 1, 2, 4 Schriftlezing: 1 Petrus 1 : 13 – 16 1 Petrus 2 : Tekst: 1 Petrus.
Christen-zijn op je Werk Hoe Jezus’ volgelingen de maatschappij kunnen veranderen Aanbid God met je Werk.
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Kurios - van de Heer. 1/5 Werkplaats van de Geest 31 oktober: welkom in de kerk ‘s ochtends avondmaal & 1kor 11 ‘s middags zondag 21a,b HC over de kerk.
Hoe heeft Christus ons als kerk nou bedoeld?
Zingen Vers 1 Liedboek 303 De ware kerk des Heren,
Zingen Vers 1 De kerk van alle tijden kent slechts één vaste grond:
HEER, U bent mijn lamp en mijn luchter,
Preek over 1 Korintiërs 12 Bijbelzondag 2013
IK WEET HET! ,,GROOT IS DE HEER’’
Proviand voor onderweg Verder aan de slag met de visietekst Dekenale avonden voor team 2013 Powerpoint bij de slotbezinning.
Handelingen 2 : 1-4 Jesaja 61 : 1-7
Kindermoment.
Visie 2020 Naar kerkgemeenschappen. Een voorstel Het fundament ligt in de gemeenschap van alle gedoopten. Die is missionair en vertrekt vanuit de boodschap.
In deze presentatie staan beide.
Verlangens van God.
Welkom op TOV!.
Waarom al dat lijden als God goed is?
Breuken in de Kerk overzicht in vogelvlucht God openbaarde zich in de geschiedenis van het Joodse volk.
Zondag 11 HC Franeker 28 maart 2010
Zending vs. evangelisatie
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 4 oktober 2014 “U bent een uitverkoren geslacht, een koninkrijk van priesters, een heilige natie, een volk dat.
Zondag 36 HC Franeker 15 maart 2009
Mannenconferentie, 23 november 2014
‘U verdient het om de boekrol te ontvangen en zijn zegels te verbreken. …
Opwekking574: Psalm87: Bijbelstudie Psalm81:1, 2, 8 Gezang179a:Gz 3 Gezang182C:Amen Liturgie ds. U van der Meer Tiel Collecte:De Wegwijzer.
Beweging JaarFaseInhoud groei ambities 13-? 3doorpakken.
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
KIES JIJ VOOR DE KERK? Jeugdgerichte dienst Zondag 11 september uur.
De schepping van de mens 1 Genesis 3. 2 Hoe kan ik, als christen, Genesis 3 een zinvolle plek geven in mijn leven in deze wereld?
Ga dan op weg… De missie van de Verlosser
Na de Ontmoeting … Weer naar buiten Pinkstergemeente De Schuilplaats Spijkenisse, 17 januari c Na het bidden/ 1 van.
Gods eigen volk: gekozen uit alle mensen! 1.Gods kostbaarste bezit in de wereld 2.Gods vertegenwoordigers op aarde.
EREDIENST Navolging van Christus en heiliging door de Geest.
Evangelische Baptistengemeente Tilburg Een volk van priesters (1) n.a.v. 1 Pet. 2: februari 2016 R.Rausch © Deel 8 van een serie over 1 Petrus ‘Geliefde.
Introavonden: Wat voor soort kerk is de Avond 2 onze traditie en onze missie.
Heb je de kerk nodig? Kun je geloven zonder kerk?.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de openbare belijdenis van het geloof Blz. 735 (GK) Geliefde broeders en zusters in onze Here Jezus Christus, U bent hier verschenen voor.
U bent gekozen om de schat van uw HEER te zijn (Deut.7 en10b)
Les 11 voor 12 maart In de Grote Strijd vocht Petrus een persoonlijk gevecht uit, daarom kan hij ons leren hoe om te gaan met de dagelijkse strijd.
Mat 4:17 ‘Kom tot inkeer,’ zei hij, ‘want het koninkrijk van de hemel is nabij!’ Mat 4:17.
Leven in het koninkrijk van God Je ziet het lijden van deze wereld.
Illustratie van Kees de Kort Marcus 10:49-52 En Jezus stond stil en zei dat men hem roepen moest. Toen riepen ze de blinde en zeiden tegen hem:
Liturgie ♫ 167:1,2,3 ♪ 310:1-5 ♪ 834:1,2,3 ♪ 868:1,2,5 ✝ EXO19:3-6 ✝ 1PET2:9-12 ♫ 343:2x ♪ 705:1,2,3 ▶ 717 ♫ 249 Welkom en Afkondigingen > Thema:
Prekenserie discipelschap 2.0 Hoe worden we door de bijbel gevormd tot discipel?
Beelddragers van de onzichtbare God
Tempel en priesterschap 1 Petrus 2:1-10
Het gebroken hart van God
Dankbaarheid Lof en dank aan de Heer.
1 Petrus Gaat over: Verlossing Nederigheid, de minste willen zijn
3. Een koninkrijk van priesters 1 Petrus 2:1-10.
Damascus verwoest.
Geroepen heiligen.
De kerk = mensen rond het kruis
Christus’ project: de kerk
Welkom in deze kerkdienst
"Ik verzeker jullie: sommigen die hier aanwezig zijn, zullen niet sterven voordat ze de komst van het koninkrijk van God in zijn kracht hebben meegemaakt."
BEELDEN VAN EENHEID Les 6 voor 10 november 2018.
Gen 1:1-3 1In het begin schiep God de hemel en de aarde.2De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde over.
Welkom in de dienst van 5 november
‘Maken de muren dan christenen?’
Liturgische gebeden Beamteam aanwijzingen: GK2017
Welkom in deze kerkdienst
Ik geloof in God die de wereld heeft bestemd
Hoor van God je identiteit en je bestemming.
Transcript van de presentatie:

1 Petrus 2:9 Maar u bent een uitverkoren geslacht, een koninkrijk van priesters, een heilige natie, een volk dat God zich verworven heeft om de grote daden te verkondigen van hem die u uit de duisternis heeft geroepen naar zijn wonderbaarlijke licht.

Met zijn kerk presenteert Christus zich aan een wereld in nood 1 Petrus 2:9 Maar u bent een uitverkoren geslacht, een koninkrijk van priesters, een heilige natie, een volk dat God zich verworven heeft om de grote daden te verkondigen van hem die u uit de duisternis heeft geroepen naar zijn wonderbaarlijke licht. Met zijn kerk presenteert Christus zich aan een wereld in nood

Met zijn kerk presenteert Christus zich aan een wereld-in-nood Inleiding Wonderbaar licht Van NUL beginnen…? Wat een namen! Kerk = Heilboulevard Kerk voor wereld-in-nood, 1Pt 2:9

Met zijn kerk presenteert Christus zich aan een wereld-in-nood Christus’ kerk is loyaal verbonden met de kerk van gisteren gaat kritisch om met de wereld van nu nodigt hartelijk uit voor het Rijk van morgen Kerk voor wereld-in-nood, 1Pt 2:9

1. Christus’ kerk is loyaal verbonden met de kerk van gisteren Met zijn kerk presenteert Christus zich aan een wereld-in-nood 1. Christus’ kerk is loyaal verbonden met de kerk van gisteren Kerk gevormd door omgeving & tijd Glimp van andere wereld is zichtbaar in gelovigen & kerk Mijlpalen in de strijd tegen dwaling / Satan Gereformeerd dènken is katholiek & oecumenisch Kerk voor wereld-in-nood, 1Pt 2:9

2. Christus’ kerk gaat kritisch om met de wereld van nu Met zijn kerk presenteert Christus zich aan een wereld-in-nood 2. Christus’ kerk gaat kritisch om met de wereld van nu Cultuuromslag schrikt de kerk wakker Van evangelisatie naar kerk-van-nature missionair Kritische contextualisatie in oecumenische kaders Bijbelse voorwaarden voor verantwoorde metamorfose Kerk voor wereld-in-nood, 1Pt 2:9

3. Christus’ kerk nodigt hartelijk uit voor het Rijk van morgen Met zijn kerk presenteert Christus zich aan een wereld-in-nood 3. Christus’ kerk nodigt hartelijk uit voor het Rijk van morgen Mensen opzoeken waar ze zijn >> GA-structuur Bericht van alomvattend herstel en perspectief Lokkende gemeenschap van licht >> KOM-structuur Pelgrimage inclusief lijden, met garantie van haar HEER Kerk voor wereld-in-nood, 1Pt 2:9

3. Christus’ kerk nodigt hartelijk uit voor het Rijk van morgen Pelgrimage inclusief lijden, met garantie van haar HEER Gefeliciteerd AMEN Met zijn kerk presenteert Christus zich aan een wereld-in-nood Kerk voor wereld-in-nood, 1Pt 2:9