Rwanda project 2008/2009. Verzoeningsproject van de organisatie People for People in Kigali.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
IMPIAN ANAK in 12 vragen…veel meer informatie en foto’s vind je op www
Advertisements

Hoe ontstond dit initiatief ?
Kwaliteitsvolle noodhulp in Vlaanderen. - “Hulp die wordt verstrekt in gevallen van plotselinge en niet voorspelbare nood” - Hulp bij rampen, overstromingen,
Schoolsport Club Onderwijs & Omgeving Laak (Den Haag, stadsdeel Laak)
Welkom bij Scouting Someren Wie wij zijn en wat wij doen.
Evangelie der genade Vragen :
Partner voor verenigingen Laat uw leden verantwoord sporten.
Meer dan Voetbal 17 november 2010 VSG Zuid De maatschappelijke rol van voetbal.
Geluk heb je zelf in de hand!
“ Windmolen voor Afrika ” Fondsenwerving voor een windmolen in de gemeenschap Roode Poort/ Zuid Afrika.
Schoolsportclub SCOOL (Den Haag, stadsdeel Laak)
Aids.
Onderwijs voor kansarme kinderen in Roemenië
Wat is FV De Stortkinderen ? Een vrijwilligers organisatie Een vrijwilligers organisatie Die zich gratis inzet. Die zich gratis inzet. Voor de weeskinderen.
Individuele- en groepsbehandeling.  1. Bevraging  Vragenlijst invullen ( niet anoniem)  Doelgroep zijn adolescente vrouwen  Nederlandse vrouwen tussen.
Het patchworkgezin: een nieuwe vorm van gezinsleven
U hebt de vrijheid om al dan niet te klikken Goddelijke verklaring betreffende des mensens Levensduur.
Tweede Studiedag Brede School – Vlaams Parlement 16 mei 2008 Een brede Kinderopvang REFLECTIES door Jan Van Gils Onderzoekscentrum Kind en Samenleving.
IN HET BEGIN WAS HET WOORD
‘voor de kinderen’. Johannes 1 3 x een nieuw begin de wording van de wereld de(mens)wording van Jezus de wording van Gods kinderen In het begin.
STUDIEDAG WANNEER LIEFDE UITMONDT IN EEN GEVECHT… DETERMINANTEN, SCREENING & INTERDISCIPLINAIRE AANPAK Faculteit Rechtsgeleerdheid Zeger van Hee - Tiensestraat.
Social media versterkt eigen kracht ouders! Astrid van Lieshout.
Rookstopcursus voor jongeren
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pieter Paul Bakker, Nederlands Jeugdinstituut.
GEEF KINDEREN WAAR ZE RECHT OP HEBBEN
Weerslag van de crisis op de arbeidsmarkt Studie Hoge Raad voor de Werkgelegenheid.
NOV Conferentie 7 oktober 2008
Cordaid Straatkinderen in Kameroen. Vanuit intentieverklaring NUOVO een projectvoorstellen: Trainen en integreren van straatkinderen in de samenleving.
Fred Wegman - Verkeersslachtoffers: minder is mogelijk! Rotterdam, 22 april 2010 Verkeersslachtoffers: minder is mogelijk! Prof. Fred Wegman Stichting.
Terug onder begeleiding Aard en omvang van de vrijwillige nazorg aan 18+ PIJ’ers Katrien de Vaan Den Haag,
Werkhervatting van zieke en niet-zieke werklozen. R. Steenbeek en K. Jettinghoff.
Theorieën over slachtofferschap
Wandelen voor Water -Resultaten Wat gaan we doen in 2014.
Kindertehuis in Ghana.
Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o.
ZOA zorgt ervoor dat: Kinderen naar school kunnen Mensen schoon (drink)water hebben Er meer voedsel komt door landbouw projecten Ondersteun het werk van.
Ervaring van Jeccdo met de opvang van wezen en kwetsbare kinderen in de community. Addis Ababa, Ethiopia.
Women for Syria Women for Syria
Kinderrechten in actie UNICEF Nederland 20 november 2013
Informatiebijeenkomst Beleidregel combinatiefuncties.
“Geen kinderarbeid, kinderen moeten naar school !” Bolivia
Waarom? Alle ouders willen dat hun kind de beste kansen krijgt om goed te ontwikkelen in deze samenleving. Een goede ontwikkeling start al van bij de geboorte.
Wandelen voor Water is een kindergerichte campagne die elk jaar plaatsvindt in de week rondom de VN World Water Day, op 22 maart. Dit jaar op woensdagochtend.
Sport in de samenleving
De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden.
Organisatiecultuur “bestaat” niet, maar “ontstaat” steeds weer opnieuw als mensen met elkaar in de weer zijn. Organisatiecultuur.
Presentatie Stichting Bootvluchteling. Inleiding Algemeen over de stichting Werkwijze (verkenning, opzetten team etc.) evt. opbouw organisatie Status.
H3.5, Grote schonmaak 1 Boek blz. 40 t/m 69, ca. 8 weken 4. Geboorte- verhalen Gaat over geboorteverhal en die iets laten zien van het nieuwe begin dat.
Dit is Dorcas Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
De Amsterdamse vrijwilligersorganisatie De Regenboog Groep.
Workshop door Emmy van Brakel en Petra van der Horst d.d. 9 december 2010 Project de Kanteling CG-Raad, CSO en Programma VCP.
Evaluatieverslag coördinator ouderensteunpunten gemeente Landerd.
1. Korte historiek -Goedkeuring decreet preventieve gezinsondersteuning november Goedkeuring uitvoeringsbesluiten eind maart Oproep erkenning.
‘Aan de slag met ouders als onmisbare partner’
Haïti zwaar getroffen door orkaan Matthew
Speltherapie: als er emotionele problemen zijn
Conferentie Hoe wordt de jeugd GGZ beter?
[Voeg eigen informatie over uw gemeente en/of de collecte toe]
Rugendo vzw is een jonge Molse organisatie die projecten financiert op Idjwi, een eiland in het KIVU-meer in Oost-Congo.
Waar?. Waar? Waar? Egypte ligt in Afrika, op 3200 km van België De hoofdstad van Egypte is Cairo In Cairo wonen ongeveer 20 miljoen mensen (in België.
Verdeling middelen vrijwilligersorganisaties 2019
Steun landloze arbeiders in Pakistan
WINTERHULP IN SYRIE EN LIBANON
Syrië: Kindvriendelijke plaatsen
weeskinderen in Rwanda
Jubileumactie 70 jaar BCGV/CGK-Vrouw
Ouderenmishandeling in migrantenfamilies
Samenwerking essentieel voor
Verdeling middelen vrijwilligersorganisaties 2019
Transcript van de presentatie:

Rwanda project 2008/2009

Verzoeningsproject van de organisatie People for People in Kigali

In Rwanda hebben veel kinderen hun ouders en familie verloren tijdens de genocide van Het aantal straatkinderen en kindgezinnen was na de stammenstrijd tussen Hutu’s en Tutsi’s enorm gestegen. In Rwanda zijn ongeveer weeskinderen en kindgezinnen op een bevolking van 10 miljoen mensen (2008)

People for People is na de tragedie van 1994 begonnen met het ondersteunen van deze kwetsbare groep. De organisatie bestaat uit 22 vrijwilligers, vaak zelf slachtoffer. Ze begeleiden momenteel meer dan 600 kindgezinnen en zijn diverse projecten gestart. Daarnaast begeleiden ze verzoeningsactiviteiten om samenleven mogelijk te maken tussen Hutu’s en Tutsi’s Verzoeningsproject People for People Rwanda

Landbouw- en koeienproject Het schenken van een kalf aan een ander behoorde altijd al tot de tradities van Rwanda Hiermee versterkt men een band die vergelijkbaar is met een familieband Binnen een gemeenschap waar overlevenden en ex- gevangenen weer samen leven probeert dit project deze banden te versterken Verzoeningsprojecten People for People Rwanda

Organiseren en begeleiden van seminars Verzoeningsprojecten People for People Rwanda

In 2008 zijn honderd families uit de verschillende doelgroepen getraind om landbouwactiviteiten te optimaliseren Dertig van deze families welke nieuwe coöperaties vormen ontvingen 2 aan 2 een koe Als er kalveren geboren worden kunnen er meer families van profiteren Verzoeningsproject People for People Rwanda

Ook zijn landbouwwerktuigen aangeschaft en is zaad voor gras gekocht. Het peil van de medische voorzieningen wordt verhoogd. Tenslotte worden er ook seminars georganiseerd om het prille begin van -opnieuw- samenwerken te versterken en locale gemeenschappen te ondersteunen in het verzoeningsproces.

Landbouw- en koeienproject 2009 Dit project zal niet alleen de levensstandaard van de locale gemeenschappen verhogen maar er zal vooral ook verbroedering ontstaan! Verzoeningsproject People for People Rwanda

Sport als verzoening People for people begeleidt al jaren een voetbalteam dat bestaat uit daders en slachtoffers Sport kan soms meer bereiken dan praten: voetbal verbroedert! Verzoeningsprojecten People for People Rwanda

Ook drama en dans spelen een belangrijke rol in de lange weg naar verzoening Tegenwoordig spreekt men niet meer over Hutu’s en Tutsi’s of daders en slachtoffers maar van overlevenden, ex- gevangenen en terugkerende vluchtelingen Verzoeningsprojecten People for People Rwanda

einde