WAAROM Stierf JEZUS?.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De gevolgen van de zonde
Advertisements

ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Wat heb u er nu aan, dat u dit alles gelooft?
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
1. 12 DAAROM, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen... 2.
Urk 1 december Want ALLEN hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods, 24 en worden OM NIET GERECHTVAARDIGD uit zijn GENADE, door de verlossing.
De christelijke boodschap
zonder angst voor veroordeling
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
Het leven van Jezus. Hier leefde Jezus.
Leven door Christus’ dood
God en ons.
Genade en veroordeling
1 7 nov Rijnsburg 7 nov Rijnsburg. 2 Hebreeën 7 15 En nog veel duidelijker wordt het, als naar het evenbeeld van Melchisedek een andere priester.
Deel II verzoening.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
1. 33 GERECHTIGHEID GODS 21 Thans is echter buiten de wet om GERECHTIGHEID GODS openbaar geworden, waarvan de wet en de profeten getuigen, 34.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
MET CHRISTUS GEKRUISIGD ROM.6:1-11 GAL.2:20 GAL.2:20.
GENADE = FEEST Of toch niet?.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
DE KRACHT DIE IN ONS WERKT. Romeinen 1:16 16 Ik schaam mij niet voor dit goede nieuws. Het is immers door de kracht van God het middel waardoor mensen.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen -
De nieuwe hemel en aarde. God toont je het schitterende van de nieuwe hemel en aarde.
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.

Wat gaan we doen? Vrijdag: Wat ligt er bij jou op tafel? Zaterdagochtend: Wat wil je met God delen? Zaterdagavond: Wat heeft Jezus in jouw situatie? Zondag:
Wie heeft u in zijn ban gekregen? We houden niet zo van wetten, toch leveren we ons er makkelijk aan uit – alsof er een magische aantrekkingskracht is.
Mijn eerste levensbehoefte is…
Waar heb jij Jezus voor nodig?
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Christelijke Vrijheid
Romeinen 1:16  Voor dit evangelie schaam ik mij niet, want het is Gods reddende kracht voor allen die geloven, voor Joden in de eerste plaats, maar ook.
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
Niets anders dan het kruis!
Zondag 24 HC Franeker 10 oktober 2010
Hoe luister je naar de wet van God?
Hartelijk welkom bij deze Bijbelstudieserie. Thema: “Met Christus gekruisigd”
Dopen U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed. Galaten 3: 27 Vooraf: Marga kondigt video-interview aan Na.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Zie het lam Gods... Johannes 1:29.
Strijd tegen de zonde?.
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Welkom in ‘De Voorhof’ Zondag 23 HC Franeker 3 oktober 2010 Thema: Wanneer ben je blij met jezelf?
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Eén Heer: Christus Jezus
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
Niets zonder Gods zegen
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Het evangelie van de opstanding
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Heb je een offer. Jezus heeft het offer op het kruis gebracht
Jezus de redder 16/10/2015 Flow david hancart.
{ Bijbelstudie kinderkampen Gratis en voor niets.
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Wat is zonde?! Hebr.4: Nu wij dan een grote Hogepriester hebben, Die de hemelen is doorgegaan, namelijk Jezus, de Zoon van God, laten wij aan.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Brief aan de Galaten -20- geloof – vrijkoping belofte.
het ABC van het evangelie
Brief aan de Galaten -16- Paulus versus Petrus.
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
Transcript van de presentatie:

WAAROM Stierf JEZUS?

Vanavond: Vooraf: Het Oude Testament; doel 1) Het probleem van de zonde 2) De oplossing 3) Het resultaat

Vliegensvlug….

Geschapen naar zijn Beeld (Genesis 1:26,27)

Het Oude Testament; doel - Gods doel (Genesis 3:8) - Aanwezigheid - De boom van KvGeK - De boom van leven (Genesis 1:22) - Werken aan herstel (filmpje)

Het probleem…zonde - Aanwezigheid missen - Iedereen heeft gezondigd en ontbeert de nabijheid van God - Straf

Romeinen 3:22-24 God schenkt vrijspraak aan allen die in Jezus Christus geloven. Iedereen heeft gezondigd en missen daarom zijn nabijheid. Maar God is zo goed en vergevend hen weer aan te nemen (zonder kosten of verdienste) omdat hij ons door Jezus heeft verlost uit de greep van de zonde. Vrijspraak: van een leven zonder God.  doel Elke zonde maakt ons zondaar en snijdt ons daarom af van de heilige God.

Het probleem van de zonde Vervuiling door de zonde Macht van de zonde Straf op de zonde Scheiding door de zonde Vervuiling: Niet zuiver Voorbeeld wit shirt Macht: Zonde werk ver-slaaf-end Straf: God is rechtvaardig, veroordeeld zonde Loon van zonde is de dood Scheiding: Wij kunnen niet bij God komen, wij zijn vervuild, God is Heilig Probleem: 4-voudig Ernst: we ontberen de nabijheid van God, loon is de dood. Inherent: Er is voor de mens geen enkele mogelijkheid om dit zelfstandig op te lossen.

Als een vriend die het voor je opneemt Kruisiging wordt gezien als de meest wrede en gruwelijke foltering Wat gebeurde er? 3 dingen: Jezus werd gemarteld en stierf Jezus werd afgesneden van God 3) Gods toorn werd tegen Hem uitgesproken. Hij stond terecht voor alle mensen! Geen akkoordje met de zonde

De oplossing Want God nam Christus, die geen zonde had gedaan en belastte Hem met onze zonden. In ruil daarvoor rekent God de rechtvaardigheid van Christus aan ons toe. (2 Corintiers 5:21) God bied zijn rechtvaardigheid aan in ruil voor onze zonden Vs 25: God heeft Jezus gegeven als verzoeningsoffer.

Ik God De oplossing Jezus Romeinen 6: 23 Het loon van de zonde is de dood Maar het geschenk van God is het eeuwige leven In christus Jezus onze heer. Waarom is Jezus aan het kruis gestorven?

Het resultaat 4 Beelden Het gerechtshof De slavenmarkt De tempel Het gezin 4 beelden die het oude testament laten zien wat het kruis betekent: Gerechtshof: Rechter spreekt een veroordeling uit over een vriend en besluit de opgelegde boete zelf te betalen. Rechter neemt de straf over Slavenmarkt: Vroeger kon je je schulden aflossen door jezelf als slaaf te verkopen. Iemand krijgt medelijden en betaald de prijs. Jezus betaald de los-prijs en schenkt je de vrijheid Tempel: Oude Testament, zonde overdragen aan een dier zonder gebrek (zondebok) Dier wordt gedood ipv mens, hebreeen: kan niet door dier…. Beeld Jezus, lam zonder gebrek, volmaakte offer…..reinigt ons met het bloed van onze zonden en verwijderd de verontreiniging door de zonde Gezin: God de vader, wij zijn kinderen. God wil de band tussen hem en zijn kinderen herstellen De liefde van God!!! Waarom is Jezus aan het kruis gestorven?

Het resultaat God schenkt vrijspraak aan allen die in Jezus Christus geloven. En er is geen onderscheid. Galaten 2: 20a Ikzelf leef niet meer, maar Christus leeft in mij. Uitvoerbaarheid Het is al uitgevoerd, je hoeft er alleen maar aanspraak op te maken (moeilijk? kan in je kring verder over gepraat worden, want dit wordt persoonlijk) Doeltreffendheid God is rechtvaardig. Als je aanspraak maakt op het werk van Jezus kan hij niet weigeren Plus/minpunten Het kost je niets

WAAROM Stierf JEZUS?