ALPHA Cursus Het Christelijke geloof

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

Is er leven na de dood?.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
1. Jezus laat zijn wonden zien
Waarom is Jezus aan het kruis gestorven?!
Het profiel van een christen
DE CHRISTEN = EEN GETUIGE
Welkom in de samenkomst
De allergrootste liefde
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Wie is wijs en verstandig?
Hoe kun je Geloven? 1.
Urk 1 december Want ALLEN hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods, 24 en worden OM NIET GERECHTVAARDIGD uit zijn GENADE, door de verlossing.
De christelijke boodschap
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
Open en toch duidelijk Week van Gebed: er is meer wat ons samenbindt dan wat ons scheidt! Komende synode: hoe blijven we samengaan? Mensen verlaten de.
MET JEZUS OP WEG DE WEG NAAR HET ECHTE GELUK.
Godsdienst.
SEKS voor het HUWELIJK SAMENWONEN Wat is er op tegen?
Zingen Vers 1 Ik ben het levensbrood, Ik red je van de hongersnood.
Psalm 25.
Efeziërs 1:1-14.
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Welkom in deze kerkdienst
Medewerkers voor de “Goed voor elkaar” activiteiten voor de basisschoolkinderen uit groep 1-4.  19 september “Filmmiddag” vanaf 14:45 uur  26 september.
Rotsen en bergen en water drinken.. EschatonEschaton Het christen leven.
Godsdienst.
Echt of nep?.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
‘voor de kinderen’. Johannes 1 3 x een nieuw begin de wording van de wereld de(mens)wording van Jezus de wording van Gods kinderen In het begin.
GOED NIEUWS.
DE KRACHT DIE IN ONS WERKT. Romeinen 1:16 16 Ik schaam mij niet voor dit goede nieuws. Het is immers door de kracht van God het middel waardoor mensen.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Uw liefde is meer dan het leven Psalm 63:4a. Uw liefde is meer dan het leven Psalm 63:4a Gods liefde… of het leven.
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
Onze identiteit in Christus
MEER? IS ER ONTDEK HET ZELF! Is er meer?
Handen af van het evangelie van genade! Paulus met hartstocht en passie in de bres voor het evangelie van genade om de jonge gelovigen in ‘Kelten-land’
Johannes 8: 12 Jezus zegt: Ik ben het licht der wereld, wie Mij volgt zal nimmer in duisternis wandelen, maar hij zal het licht des levens hebben.
U BENT GEMAAKT VOOR HET PLEZIER VAN GOD
Niemand kan tot Mij komen, tenzij de
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
Oktober 2014 Woord van Leven “Ik ben het brood dat leven geeft. Wie bij mij komt zal geen honger meer hebben, en wie in mij gelooft zal nooit meer dorst.
‘De weg, de waarheid en het leven’?
Zijn we werkelijk anders?!
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Welkom in ‘De Voorhof’ Zondag 23 HC Franeker 3 oktober 2010 Thema: Wanneer ben je blij met jezelf?
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Marcus 9.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Ben jij wel eens verwonderd?
ALPHA Cursus Wie is Jezus?
Welkom in de samenkomst
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Waar moet je op letten in deze loopbaan?
 ‘En zoals Mozes de slang in de woestijn verhoogd heeft, zo moet de Zoon des mensen verhoogd worden, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat,
Welkom in deze kerkdienst
Kom in de veilige schuilplaats bij God. Dan ben je veilig en behouden
Vertrouwen.
Een uitnodiging om na te denken over je geloof
Rotterdam. Romeinen 9 19 Gij zult nu tot mij zeggen: Wat heeft Hij dan nog aan te merken? Want wie wederstaat zijn wil? Gr. BOULÉMA = raad,
‘t Veerlicht Raamsdonksveer Hoe staat het er voor …in je leven? …….in je relatie met God? Welke emotie reflekteert jouw geloofs- leven het.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Leg al uw zorgen maar weg bij de Heer Psalm 55:23 1 LEG AL UW ZORGEN MAAR WEG BIJ DE HEER Angst – en dus vluchten? Boosheid – en dus vechten? God nodigt.
Johannes 3:16 Gods liefde voor wie anders verloren gaat Ga, getuig over Jezus Christus Motivatie - de liefde van God - de eer van Jezus Christus de Heer.
Wie is de machtigste? God is de Almachtige Wie is God? ver van huis het sluit niet bij ons aan.
Wij geloven in de goede Vader
Transcript van de presentatie:

ALPHA Cursus Het Christelijke geloof

Het Christelijk Geloof: SOA? (Saai, Onwaar, Achterhaald) Alpha Cursus: Het Christelijk Geloof Het Christelijk Geloof: SOA? (Saai, Onwaar, Achterhaald) Liever: BBB (Boeiend, Betrouwbaar, Belangrijk)

Alpha Cursus: Het Christelijk Geloof Jezus Christus Jezus: Jahwe is zaligheid God redt ons Christus: gezalfde degene met het hoogste ambt Johannes 14:6

Ik ben de weg Boeiend: op reis, op avontuur Alpha Cursus: Het Christelijk Geloof Ik ben de weg Boeiend: op reis, op avontuur Mensen missen een richting Waar kom ik vandaan? Waar ga ik naar toe? Waar ben ik? Wie ben ik?

Ik ben de weg Boeiend: op reis, op avontuur Alpha Cursus: Het Christelijk Geloof Ik ben de weg Boeiend: op reis, op avontuur Waar vullen we ons leven mee? Werk, sport, gezin, drank, seks, geld. God heeft ons gemaakt om te leven in relatie met Hem en andere mensen. Dat is ook wat we nodig hebben. Wie ben ik?

Ik ben de waarheid Betrouwbaar Alpha Cursus: Het Christelijk Geloof Ik ben de waarheid Betrouwbaar “Het maakt niet uit wat je gelooft, als je maar oprecht bent.” “Geweldig dat je gelooft, maar het is niets voor mij.”

Ik ben de waarheid Betrouwbaar Alpha Cursus: Het Christelijk Geloof Ik ben de waarheid Betrouwbaar Wat is waar? Wat moeten we geloven? Jezus zegt: Ik ben de waarheid. (verstand en gevoel) Is Jezus betrouwbaar?

Ik ben het Leven Belangijk Alpha Cursus: Het Christelijk Geloof Ik ben het Leven Belangijk God heeft ons leven gegeven. Wij kiezen vaak niet voor het leven, maar voor begeerte, angst, haat, eigenbelang. Jezus wil deze schuld weghalen: nieuw leven.