"verliefd, verloven en sexualiteit".

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Op zoek naar de ware Over de zoektocht naar een christelijke partner
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Trouw God wil dat wij elkaar trouw BELOVEN
Op zoek naar de ware This material is freely provided to help you build your own Power Point presentation to meet the needs of your group. 1 Based on eBook:
Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Water, schapen en vrouwen
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
7 april 2013 Zoetermeer 1. 1Korinthe Maar, zal iemand zeggen, hoe worden de doden opgewekt? En met wat voor lichaam komen zij? 2.
Tussen Pasen en Pinksteren.
Seksualiteit: gave van God
Het profiel van een christen
Huwelijk en seksualiteit. In het geloof ligt de meest intieme relatie, namelijk met God.
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
27 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Streeft dan naar de hoogste gaven. En ik wijs u een weg, die nog veel verder omhoog voert. 2.
Urk 1 december Want ALLEN hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods, 24 en worden OM NIET GERECHTVAARDIGD uit zijn GENADE, door de verlossing.
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
Overzicht onderdeel 1: genade, geloof, uitverkiezing
Gezonde Relaties
Dit sprak Jezus Dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, die Gij gezonden hebt. (Joh.17:3) Meent niet,
God en ons.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Vertrouwen dat God onze voorbeden verhoort
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
“De andere kant van de medaille”
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Wat doet de Heilige Geest?
Het huwelijk. Genesis 2:24 Zo komt het… Het huwelijk is Gods creatie Genesis 2:18-25.
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
‘Liever een open relatie?’
Gemeente Relaties Zorgzame Gemeente.
7 februari e cursusavond Ben jij er zelf klaar voor?
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Genade schenken 1.
10 april 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik en overzicht (I) 1Korinthe 12 t/m 14: "de geestelijke uitingen" (12:1) spreken in tongen/talen: de laagste in.
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
HOE KAN IK BREKEN MET EEN SLECHTE GEWOONTE? HOE KAN IK BREKEN MET EEN SLECHTE GEWOONTE? LEZEN: ROM.7:13-25; JOH.8:31-36.
13 juni 2013 Bodegraven vanaf hoofdstuk 7:1 1. 1Korinthe 7 1 Wat nu de punten betreft, waarover gij mij geschreven hebt, het is goed voor een mens niet.
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
1 4 september 2014 Rijnsburg 4 september 2014 Rijnsburg.
“Met Christus opgestaan”
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
12 sept 2013 Bodegraven 1. 2  vooraf lezen: 1Kor.7:12 t/m 24  indeling 1Korinthe 7  1 t/m 9: over het huwelijk  10 t/m 16: over echtscheiding  16.
Strijd tegen de zonde?.
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Zondag 51 HC Franeker 9 augustus 2009
Zitten - Wandelen - Standhouden
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
19 En Jered leefde, nadat hij Henoch verwekt had, achthonderd jaar; en hij verwekte zonen en dochters. 20 Al de dagen van Jered waren negenhonderdtweeënzestig.
Water, schapen en vrouwen Jacob’s ideetje. Genesis En Laban zeide tot Jakob: Zoudt gij, omdat gij mijn bloedverwant zijt, mij dienen om niet?
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
22 maart 2015 Zoetermeer 1. terugblik...  de relatie van Christus & de ekklesia wordt ten voorbeeld gesteld aan man & vrouw;  Hoofdschap = voorop gaan,
28 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe Dit is hun overkomen tot een voorbeeld voor ons en het is opgetekend ter waarschuwing voor ons, over wie.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
1Korinthe 10: Korinthe 10 1 Want ik stel er prijs op, broeders, dat gij weet... Lett. Want ik wil niet dat jullie onbekend zijn, broeders...
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
"de goede strijd".
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Wat is zonde?! Hebr.4: Nu wij dan een grote Hogepriester hebben, Die de hemelen is doorgegaan, namelijk Jezus, de Zoon van God, laten wij aan.
Genieten van Gods gave Seksualiteit is een gave van God Ook de verschillende beleving ervan door mannen en vrouwen is dat. Geniet van seksualiteit (Hooglied,
22 mei 2016 Rotterdam. Korinthe.... ... een havenstad met in Paulus' dagen rond de inwoners;
Les 1. Stay strong! B E L O V E D.
Transcript van de presentatie:

"verliefd, verloven en sexualiteit".

verliefd, verkering 1.Gebedszaak 2.Een gelovige 3.Innerlijke schoonheid 4.Zoeken

Doel van verkering/verloving een zekere 'bevestigingstijd' dat men de goede weg is ingeslagen. Maria was met Jozef ondertrouwd (Luk. 1:27), en wordt zelfs door de engel 'zijn vrouw' genoemd (Matth. 1:20,24), maar zij woonden nog niet samen.

verliefd, verkering Lichamelijke pijler,

verliefd, verkering Emotionele pijler

verliefd, verkering Geestelijke pijler.

verliefd, verkering Sociale pijler.

Verloofd Emotionele pijler, elkaar begrijpen en communiceren.

Verloofd Geestelijke pijler, het geloof, de relatie met God.

Verloofd Sociale pijler, de vriendschappen die je als stel hebt met anderen.

Verloofd Lichamelijke pijler, lichamelijke aantrekkingskracht, de seksuele verlangens.

Seks voor het huwelijk mag. Ook van christelijke jongeren. Wist je dat: Bijna de helft van alle gelovige jongeren seks heeft, Daarvan slechts 5 procent is getrouwd. Driekwart van de praktiserende gelovigen seks voor het huwelijk geen probleem vindt. 30 procent van alle christelijke jongeren niet gelooft dat de Bijbel seks voor het huwelijk verbiedt. Gelovige jeugd nauwelijks later aan seks begint (17,2 jaar versus 16,6 jaar) Schuldgevoelens ten opzichte van God over seks bij 14 procent wel eens voor komt, vooral jongeren vanaf 18 jaar aangeven zich niet of nauwelijks schuldig te voelen. Dat staat in een onderzoeksrapport van de EO, die 1400 gelovige en ongelovige jongeren tussen de 14 en 25 jaar oud ondervroeg over hun beleving van seksualiteit. Door: Jorien de Lege, Volkskrant van 14-01-2008

Wat leren we van: 2 Korinthe 11:2b: “Ik heb u aan één man verloofd om u als een reine maagd aan Christus voor te stellen.”

In welke auto zit je het liefst?

Hoever wil je gaan ?

Hoever mag je gaan ? Gaat niet met ongelovigen onder een juk. Want welk deelgenootschap heeft de gerechtigheid met de wetteloosheid? Of welke overeenstemming heeft het licht met de duisternis? En welke overeenstemming is er tussen Christus en Belial?Of waaraan kan een gelovige met een ongelovige deelhebben? 2 Kor.6:14,15 Daarom zal een man zijn vader en moeder verlaten En zijn vrouw aanhangen En zij zullen tot één vlees zijn. Gen.2:24

1. Neem niet te vroeg verkering -beheersing van gevoelens Adviezen: 1. Neem niet te vroeg verkering -beheersing van gevoelens -beheersing van verlangens En als je verkering hebt of verloofd bent: 2. Zoek geen eenzame plaatsen. -niet alleen, blijf in een groep 3. Maak duidelijke afspraken. -geen sex voor het huwelijk. -geen betasten van intieme zones 4. Kijk naar je (kijk) gedrag(TV, DVD,PC) -verkeerde gewoonten (Met wie chat je?) -pornografische verslaving

Wat, als je wel te ver gegaan bent? - ”Als wij onze zonden belijden, Hij is getrouw en rechtvaardig om ons de zonden te vergeven en ons te reinigen van alle ongerechtigheid.” 1Joh.1:9 -”Belijdt dan elkaar de misdaden en bidt voor elkaar, opdat gij genezen wordt.” Jak.5:16 - Vraag om hulp aan een oudere br./zr. die je vertrouwt. - Wacht niet te lang met trouwen: “Het is beter te trouwen dan van begeerte te branden.” 1 Kor.7:9