EYE.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Inleiding: Leo Lenssen Voorjaarsconferentie Drenthe College 2007 Het roc (ook het Drenthe College?) staat zijn eigen toekomst in de weg.
Advertisements

Archeologie voor pakket++s
Maak een tentoonstelling
Buurt in Beeld in De Wijert 2010:
Carthago.
Godsdienst en wetenschap
PARIJS Een PowerPoint over de eendaagse reis
VISIE “Techniekmuseum HEIM is een interactief belevings- en ontmoetingscentrum waarin techniek, geschiedenis en wetenschap zijn gekoppeld aan vernieuwende.
De eerste mensen Paragraaf 1 Hoofdstuk 2.
Schatten van Stadsarchief Amsterdam 12 april 2011
Kenmerk 4: De ontwikkeling van wetenschappelijk denken en de ontwikkeling van het denken over burgerschap en politiek in de Griekse stadstaat Les 3: Griekse.
Conceptpresentatie Project Emerging Media. In week 9 leveren wij een uitgewerkt concept op rond het thema Dating&Kunst. Promise.
IMPACT HELMOND 2012  Opgericht in 2004  25 organisatievrijwilligers  Grootschalig, uniek, muzikaal en cultureel, jongerenfestival wat jaarlijks plaats.
Het rampjaar..  zonnig weer  topsfeer  prettige mensen  goede communicatie met de festivalgangers 
Delft delft open huis 18 november 2009 tak architecten arnhem.
Wat is Dutch design week
PowerPoint Luuk Henssen
De Bibliotheek onder vuur E-Books Tablets Internet Social Media Bezuinigingen Heeft de bibliotheek nog toekomst?
De rijkdom van de arme kunst
Door: Jessica Bacuna. De titel is Glamping omdat havo 5 een camping outfit moesten maken, maar het moest ook glamorous zijn.
Koninklijke Wachtkamer Hollands Spoor, Den Haag
Publieke ruimten, waarom? Jordi Farrando Sara Mispelter en Karolien Noppen.
Digitale duurzaamheid: (ook) een kwestie van organiseren Inge Angevaare, coördinator Nationale Coalitie Digitale Duurzaamheid DEN conferentie - 10 december.
Het project en de site beogen huidige en toekomstige generaties kunstdocenten op te leiden in het ontwikkelen en geven van kunstlessen op het snijvlak.
ArtEZ: 3100 studenten, waarvan ruim de helft in Arnhem 300 op master- en op bachelorniveau (25 AD) 700 in docentenopleidingen en kunsteducatie Disciplines:
Wat inspireert jou? Wat heb jij nodig om creatief te zijn?
DE KLASSIEKE OUDHEID DE KLASSIEKE VORMENTAAL VAN DE GRIEKS – ROMEINSE CULTUUR (KENMERKEN, VERSCHILLEN EN VOORBEELDEN)
Voor de buurt door de buurt De Linie vormt een klein wooneiland in een zich snel ontwikkelende omgeving. Gebouwen blijven verrijzen om ons heen en we mogen.
Crowdfunding en subsidies
Museum De Buitenplaats. Missie Museum De Buitenplaats is er voor iedereen: van bezoekers met liefde voor kunst, tuinen, muziek, theater en literatuur.
Paragraaf 6.3 Nederland in de 21e eeuw.
METAMORFOSEN EEN RUIMTELIJKE BIOGRAFIE VAN KORTRIJK.
Kunstautobiografie Arman Nobacht.
Mijn kunstbiografie: Hinse Wiltingh.
1 LEVEN WERKEN ONDERNEMEN DELFT, CREATING HISTORY Ligging in de randstad Bereikbaar Hoogopgeleid Historisch Technologisch.
Een praktijkvoorbeeld: ontwerppracticum cultuuronderwijs Fianne Konings Docent Kunst en Educatie Master Kunsteducatie ArtEZ.
Sticky Tactix Tattoo’s en Tutu’s Connecting “different” Vibes.
De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC)
Vergelijk het schilderij van Claude Monet met het Schilderij vanPaul Cezanne Claude Monet Boulevard de Capucine, Paul Cezanne Baai van Marsaille.
Social work Week 2.
Wetenschap voor iedereen Wetenschap toegankelijk maken voor een breed publiek Amito Haarhuis Adjunct-directeur Science Center NEMO 9 december 2015.
Hoe bereiken we Stadse Alleseters?. Kenmerken Stadse Alleseter jaar -Vrije tijd : uit eten, winkelen, terras, bioscoop -Zijn oververtegenwoordigd.
Lizzy Komen & Kelly Mostert Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid Erfgoed in Virtuele Werelden Cultuur in Beeld 14 december 2015.
Cultureel en kunstzinnige vorming
Onderwijs met Rap: Hip-Hop Headlines. ‘We starten de Week in Rap september vorig jaar te helpen studenten krijgen aangesloten op actuele gebeurtenissen’
FILMMUSEUM EYE HET TOLHUIS NAJAARSUITSTAP 23 OKTOBER 2012 VAN DE HEEREN VAN CASTRICUM Met teksten van Ruud van den Brand, eens huisarts in Amsterdam-Noord.
Theater de Stoomfabriek
Podiumkunsten 2016 Presentatie Congres. Programmering Educatie Projecten.
Tijs van Ruiten, directeur. Nationaal Onderwijsmuseum. Grootste collectie ter wereld; bezoekers in museum; bezoekers buiten museum;. Sterk.
Meer interactie met de OCMW's via de sociale media LinkedIn: een groep voor uitwisseling van goede praktijken.
Oer Krêft út de Noardlike Fryske Wâlden. Inhoud 1. Doel presentatie 2. De Kracht van de Mienskip 3. Rode Draad 4. Overige 5. Inleiding Oer Krêft 1.Doel.
Informatie Prins Bernhard Cultuurfonds. Algemene toelichting op het Cultuurfonds Overijssel Door: Ineke Bruggeman, ambtelijk secretaris Geschiedenis Doelstelling.
Kunstnijverheid en de Orient
Erfgoedcentrum DiEP
KUNST ALGEMEEN BEELDENDE VORMING
6vwo thema CSE, tehatex 2011 ‘Wat van ver komt…’ Presentatie G-0
Commercie-architectuur
Onderzoeken en Ontwerpen met Kunst
Ontwerpen van een woning
Stadswandeling Antwerpen: deel 1
museum na 6 jaar verbouwen
Cultureel en kunstzinnige vorming
Architectuur.
Futurisme 1909 schrijft Marinetti het Futristisch manifest
Theater en film Evenementen Horeca Verhuurbare ruimtes
Onderzoeksproject Cultuur in de Spiegel ( )
Ontwerpen van een woning
Architectuur Wat gaan we doen? Architectuur De architect
Ontdek ons thuis en ontwikkel het samen verder!
Bibliotheek en erfgoed
Transcript van de presentatie:

EYE

De architecten Het echtpaar Roman Delugan en Elke Meissl Oosterijkse zijn de architecten van het gebouw. Het gebouw heet Eye omdat het een filmmuseum is. Bij de opening van het gebouw waren de architecten afwezig. Dat was een protest van hen omdat het niet is uitgewerkt zoals zij bedacht hadden. Het gebouw moet een schelp voorstellen.   De lichtval en waterspiegeling op de huid van de witte aluminiumtegels veranderen gedurende de dag doorlopend het karakter van het gebouw en dat is natuurlijk een filmisch element. De ingang is een enorme houten trap. Dit is heel erg opvallend als je kijkt naar de architectuur van het gebouw. De bouwkosten van het gebouw zijn €35000.000. Er werken momenteel 165 mensen, de directeur is Sandra den Hamer. De Architect

Functie: Het gebouw biedt onderdak aan vier filmzalen. Er is volop ruimte voor tentoonstellingen en bijeenkomsten. Verder zijn er werkruimten, een winkel en een café-restaurant. Ook is er een zonnig terras aan het water. Een andere functie is het restaureren van films en het digitaliseren. Functie

Collectie EYE beheert het Nederlands cinematografisch erfgoed en beschikt over een internationale collectie, met onder meer 37.000 films, 700.000 foto's en 60.000 filmaffiches. Ieder jaar groeit deze collectie door aankopen, vondsten, legaten en schenkingen. De sector Collectie digitaliseert duizenden films en foto's in het kader van het samenwerkingsproject Beelden voor de Toekomst. Dit materiaal wordt vervolgens van context voorzien en toegankelijk gemaakt voor publiek, onderwijs, wetenschap en het bedrijfsleven.  Toegankelijkheid

openheid EYE presenteert zijn films in relatie tot actuele en historische ontwikkelingen in de kunst, cultuur, media en het maatschappelijke leven. Regelmatig betrekt het instituut theater, live muziek, poëzie, dans en beeldende kunst in zijn presentaties. In het nieuwe gebouw aan het IJ en op tal van andere locaties organiseert EYE tentoonstellingen, filmprogramma's, festivals en evenementen. Ook online is EYE op verschillende plaatsen actief. EYE staat open voor alle culturen. Geschiedenis van film museum

Geschiedenis EYE is ontstaan door een fusie va het filmmuseum, holland film, film bank en het nederlands instituut voor film educatie. Het werd opgericht in 1946 door paul keizer. Het doel was om het filmarchief veilig te stellen.