Jeugd in beweging Weert 14 oktober 2013 Jeugd in beweging.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Schets van preventieve zorg voor ouderen op lokaal niveau
Advertisements

Hoe ontstond dit initiatief ?
Werkgroep Lokale Belangenbehartiging. Lokale belangenbehartiging op gemeentelijk niveau Inkomen, Mobiliteit, Welzijn, Wonen en Zorg  Resultaat VBOB –
Programma – Voorstellen & verwachtingen
Het schoolondersteuningsprofiel en ondersteuningsplan als basis voor inhoudelijke samenwerking Eelco Dam Algemene Vereniging Schoolleiders 26 november.
VMBO in Beweging Nootdorp, 9 november 2011 Annemieke Maat.
Sport en Beweegbeleid 2.0 Platform Weert in Beweging
De Kor f Openbare basisschool Montessori Welkom.
TIJD VOOR SENIORENSPORT 'Bewegen als levenslange uitdaging' Task Force 50+ Sport en Bewegen Donderdag 1 december 2005 Remco Boer, Hans Arends (NISB)
Presentatie: Jan Paddenburg Manager Sportplan Niels Balke
Kansen voor kinderen Carla Scheffer Rens van Kleij Startbijeenkomst Brede School Wassenaar 18 december 2012.
1 European Union Regional Policy – Employment, Social Affairs and Inclusion EUROPEES SOCIAAL FONDS OPERATIONEEL PROGRAMMA Disclaimer: deze info.
Praktijkwerkplaats Poort Verbinding vrijwilliger en professional / Samenwerking formele en informele zorg Henriëtte Nauta (VMCA) en Marjan van Doorn.
Laat Nederland van zijn beste kant zien! Workshop Fondsenwerving 21 oktober 2008 Freek Mekking & Eylem Tanir Projectadviseurs Diversiteit Oranje Fonds.
Kansen Voor Jongeren Voorlichtingsbijeenkomst 26 maart 2012.
VSO de Widdonckschool Weert
Nova Vitaal Gezonde school…… Rosa Wassink Arbo coördinator
Sportcafé Amsterdam Zuid
Nieuwe vrienden maken en
VSO de Widdonckschool Weert
Flankerend onderwijsbeleid De beleidsprioriteiten van onderwijs in het decreet (art 19) gelijke onderwijskansen, kleuterparticipatie, spijbelen,
BROM Brede School Molenbeek Infodag Brede School 16 mei 2008.
112 juni 2012 Handreiking Gezonde Gemeente Handreiking Gezonde Wijk Betrekken van burgers bij opstellen en uitvoeren van lokaal gezondheidsbeleid.
Vmbo in beweging Waarom? Wat is het? Doel Wat gaan we doen? Wij doen mee.
Ken je Talent Jeugdige vrijwilligers in de sportvereniging Kees Zwemer Bas Oomen
SAMENWERKING!!!. VMBO in Beweging Stedelijk Dalton Lyceum (SDL) & Sportbedrijf Dordrecht (SBD) onderdeel uitmakend van Doe ff Gezond (SBD & GGD-ZHZ)
Tijdelijke subsidieregeling plusvoorzieningen voor overbelaste jongeren.
EMMen Maakt Meer Mogelijk. Impuls brede scholen, sport en cultuur maart 2008.
Sportimpuls “De kans voor iedere sportaanbieder”!.
Welkom Workshop: Vereniging van de Toekomst Programma: -Voorstellen -Introductie Huis voor de Sport Limburg -Vereniging van de Toekomst.
EEN IMPULS VOOR HET MBO EN ZAALVOETBAL VERENIGING.
Informatiemiddag 14 februari 2012 uitgevoerd door: in opdracht van:
Lessenserie gericht op gezonde leefstijl. Ontwikkeling 2002 Ontwikkeld  RCT 2009 Doorontwikkeld  pilot 2011 Landelijke uitrol  implementatie onderzoek.
Digitaal Vrouwenplein Drenthe
Beleidsregel combinatiefuncties Sport
Gemeente Rotterdam Xandra de Vroom Jeugd, Onderwijs en Samenleving 8 december 2009 Denken Voelen Doen. Het subsidiekader.
Sportdorp Maasbree 30 oktober 2014
Plan van Aanpak Banencommissie Gepresenteerd op ALV in Hoogwoud 6 okt door Gerrit de Groot.
Traject schooladvies Overzicht groep 7:
ontdek wat jij kunt bereiken
De ‘Zichtbare-schakel’-wijkverpleegkundige: een hele zorg minder Kosten-batenanalyse in opdracht van ZonMw Workshop effectieve innovaties in wonen, zorg.
Werksessie Een openbare ontmoetingsplek in de openlucht 20 juni 2014 Peter van Heek (VKK-FDG)
Zelhem 2mei 2013 Hanneke Verweij Biedt u hulp aan de meest kwetsbaren?
hdm Topclub in de maatschappij
Sportimpuls. Wat is sportimpuls? – Landelijke regeling van ZonMw en NOC*NSF – Opstartsubsidie voor verhogen van de sportparticipatie bij mensen die.
Subsidiebeleid Barendrecht
Introductie JOGG (Loek Leenen)
Sport en bewegen in de buurt Buurtsportcoaches in Deurne.
Sportimpuls Dirkshorn Sportdorp; Vitale kernen en Buurten
Afstudeeronderzoek Suzanne Doolaard
Doel: Met deze presentatie worden docenten geïnformeerd over DOiT en worden zij enthousiast gemaakt om met de methode aan de slag te gaan. Door de praktische.
Nieuw Welgelegen Nieuw Welgelegen: kansen voor sport en bewegen in de buurt G5 overleg 27 mei 2014 Koen Breedveld (bestuur) Cees van Rootselaar (participant)
Informatieavond woensdag 23 september 2015 Voortgezet Onderwijs.
Andere Schooltijden Obs Het Veenpluis. Welkom namens team en MR van Het Veenpluis! Fijn dat u bent gekomen.
Platform ‘Weert in Beweging’ Platform Weert in Beweging Iedereen gezond in beweging!
KERNgezond. “Kinderen kunnen gezond eten leren afkijken” (Telegraaf, 7 nov 2013) “15 Procent van de leerlingen op de basisschool ontbijt niet of niet.
Zaterdag 21 november 2015 Niet-leden als vrijwilligers, Een uitdaging NTB congres zaterdag 21 november 2015.
EINDPRESENTATIE WERKGROEP DORPSVISIE: 14 maart 2016 Dorpsvisie Zuidwolde.
Jelle Zwart Senior beleidsmedewerker Gemeente Groningen.
Sportplein Groningen werkt samen aan het optimaliseren van de Groninger sport Samen sterk.
Sport & Bewegen in de Buurt Brengt gezond leven dichterbij.
Wist u dat? ons cluster al jaren meer formatie krijgt dan waar we recht op hebben (1 : 25)… de krimp al een paar jaar gaande is… we ieder jaar maanden.
Nieuwe kansen voor groei van de handbalsport Slagkracht verhogen op: individueel niveau clubniveau landelijk niveau.
Participatieraad Assen 7 juni Gezond in Assen Landelijke regeling aanpak gezondheidsachterstanden Uitvoering Tinten Welzijnsgroep i.s.m. Progez,
Informatieavond voortgezet onderwijs September
Workshop Het wijk-zorg-model: Blijven bewegen in de wijk na de beweegkuur 13 december 2010 Senay Akdemir en Kristine Mourits.
Stapjefitter: Sportief en gezond (re-)integreren in de samenleving
Welkom Informatie presentatie groep 8 Door: Fenny & Koen.
Sportplatform De ontwikkeling van HARDERWIJK ACTIEF
Haarlem ? 2019 Januari, Februari & Maart JOGG HAARLEM
Transcript van de presentatie:

Jeugd in beweging Weert 14 oktober 2013 Jeugd in beweging

Inhoudsopgave Sportimpuls Aanvraag “Jeugd in Beweging” Doelstellingen Doelgroep Plan van aanpak Organogram Samenwerkingspartners Vragen

Sportimpuls Subsidie regeling die lokale sport- en beweegaanbieders financieel ondersteunt bij de opzet van sport- en beweeg activiteiten. Sportimpuls heeft een menukaart met een overzicht van succesvol sport- en beweegaanbod. Binnen het programma Sport en Bewegen in de Buurt krijgen organisaties de kans dit succesvol naar hun eigen buurt te “kopiëren”. Info: www.sportindebuurt.nl De sportimpuls is een subsidieregeling die lokale sport- en beweegaanbieders financieel ondersteunt bij de opzet van activiteiten die ze ondernemen om meer mensen te laten sporten en bewegen.

Aanvraag Werkgroep Jeugd in Beweging heeft met het project “Jeugd in beweging” een subsidie aanvraag gedaan gebaseerd op project “Alle leerlingen actief” van de sportimpuls menukaart. Het project Jeugd in Beweging heeft een subsidie van € 43.080,- toegekend gekregen. Onderzoek Jeugd in Beweging: Meer dan 50% van de brugklassers is onvoldoende op de hoogte van het sport- en beweeg aanbod in Weert. 10% van de brugklassers in Weert is in actief.

Doelstellingen In actieve leerlingen en te weinig actieve leerlingen in het voortgezet onderwijs doen ervaring op met meerdere sport- en beweeg activiteiten. Bestaand beweeg- en sportaanbod beter onder de aandacht brengen van in actieve leerlingen en ouders van in actieve leerlingen Leerlingen zijn fysiek actiever op de korte en lange termijn.

Doelgroep Jongeren in het voortgezet onderwijs die te weinig bewegen en/of overgewicht hebben. De focus ligt op leerlingen uit de onderbouw van het VMBO. Ouderbetrokkenheid.

Plan van aanpak 0-meting bij brugklassers van het Philips van Horne, het Kwadrant en de Widdonck. (eind 2013) Met behulp van de 0-meting de deelnemers van het project bepalen. (januari 2014) Met deze groep in actieve leerlingen in gesprek gaan om erachter te komen waarom ze in actief zijn, hen er op wijzen waarom sport zo belangrijk is en het sport aanbod in Weert onder de aandacht brengen. (motivational interviewing) (februari 2014) Deze leerlingen in contact brengen met het bestaande sport- en beweegaanbod. (maart/april 2014) Indien dit niet in hun behoeften voorziet nieuw sport- en beweegaanbod ontwikkelen in samenwerking met sport verenigingen en sportaanbieders. (mei 2014)

Organogram

Samenwerkingspartners Het Kwadrant, Philips van Horne en de Widdonck Sportverenigingen en sportaanbieders Platform Weert in beweging Weerter Sportraad GGD Punt Welzijn De project groep bestaat uit:

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:

Heeft u vragen of tips Neem contact op met: Niels Peulen John van Heel n.peulen@puntwelzijn.nl j.vanheel@efaa.nl 06-29567738 06-53623485 Punt Welzijn Weert in Beweging Koen Stoop k.stoop@puntwelzijn.nl 06-37346315 Punt Welzijn Heeft u vragen of tips