Een schooldag van Jemuel Hallo! Ik ben Jemuel. Ik ben 11 jaar oud en woon samen met mijn ouders en mijn zusje Gaby in de Filippijnen. De Filippijnen bestaat.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
IK WIL GRAAG MIJN FAMILIE, COLLEGA’S EN VRIENDEN UITNODIGEN VOOR EEN BARBECUE IN MIJN NIEUWE HUIS (IK WAARSCHUW JE ALVAST: HET IS MAAR EEN SIMPEL OPTREKJE.
Advertisements

Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Spreekbeurt van Pietje Puk Juni 2012
Kleine engelen Foto’s, tekst en geluid!.
Cursus1 thema gevoelens. Verhaal:
Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in.
Hoorde je ook net de bel? Heeft het secretariaat zich vergist? Het is toch nog maar tien voor drie? Toch niet… er is geen vergissing… Vandaag is het 5.
ONTSPAN JE..., LUISTER ..., EN BEWONDER
Terugblik Sevilla & Bezoek Spaanse twin aan Amsterdam
Neus-, keelamandelen en trommelvliesbuisjes
Niet echt maar mama zei dat ik naar school moest *hoest* *hoest*
NEDERLANDS WOORD BEELD IN & IN Klik met de muis
Cursus 1 het verhaal: “De nieuwe rok” “Sem en Igor in de speeltuin”
Werkwoorden De tegenwoordige tijd.
Hoorde je ook net de bel? Heeft het secretariaat zich vergist? Het is toch nog maar tien voor drie? Toch niet… er is geen vergissing… Vandaag is het 5.
Met 30% korting! Dus nu voor 50 euro!
Dagboek van een kleine kleuter
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Hallo, ik ben Willy de spin.
Digitaal Beeldverhaal
Gemaakt door: Leonie en Lincy. Het land heette oorspronkelijk Mumbai De Portugezen hadden allerlei verschillende namen voor het land. Maar het betekende.
Mijn toekomst/droom. Door Natasja van Dijk.
Mehmet.
Nieuwe buren deel 1 Gemaakt door; Aquinnah, Cédrick, Peter, Sarah Niveau 7.
Wat maakt het leven zinvol?
Gedachten bij het ouder worden.
Aanwezigheid meester Hans: Meester Hans is komende week aanwezig op: Maandag: – u – u Dinsdag: – u Woensdag:
De dag uit het leven van Mayibungi Hallo! Mijn naam is Mayibungi. Ik ben 12 jaar en woon samen met mijn ouders, mijn tante, mijn twee broers en mijn kleine.
Geen of niet de negatie.
Hoe is dat ... ouder worden ?.
School voor kinderen met een auditieve beperking
Ik zal me even in het kort voorstellen….
Vondeling Hoe ziet een poezenleven er zoal uit?. Dit hier lijkt mij wel een leuk plekje om te wonen!
Leeuw en schaap. Welpje is geboren… Ik zal goed voor je zorgen welpje!
Ik ga mijn mama eens plagen Met deze katapult ga ik schieten op mijn mama 3,2, 1 AuwAuw.
Ik ben Bob..
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
Nieuwsbrief De tijd van je leven! Aanwezigheid meester Hans: Agenda:
Ingreep met kapje.
De dag uit het leven van Jugat Hallo, ik ben Jugat, ik ben 10 jaar. Ik woon in Maulipadar, dat is een dorp in het zuiden van India.
Een dag uit het leven van Jugat
De dag uit het leven van Maria Elena
Een schooldag van Jemuel Hallo! Ik ben Jemuel. Ik ben 11 jaar oud en woon samen met mijn ouders en mijn zusje Gaby in de Filippijnen.
Maandag De aankomst om Lunchen in aula B Om naar gastgezin Om Hollandse spelen in aula B Daarna lekker slapen bij gastgezin.
Kirti Zeijlmans MSc Rijksuniversiteit Groningen Voor meer informatie:
Een onverwacht feest Les 2
Mm, lekker warm en veilig hang ik aan moeders takken. Het is hier zo fijn, zo gezellig. Mijn vrienden de dieren komen langs. Ze eten en rusten uit. Het.
Jullie dorp De kinderen over NIEHOVE in Wat doe je na schooltijd en in de vakantie? Waar ga je naar school en waar wonen je vriendjes? Wat vind.
Kom je bij ons wonen? WIL JE WETEN WIE WIJ ZIJN?
Hoe is dat ... ouder worden ?.
Binnenkort is het vakantie !! Je zal me toch niet achterlaten hé ???
Stel je voor, je bent weer kind…. En de wereld mag lekker helemaal om jou draaien.
CHEFKE DESIGNS Presents PET-SHOP Dierenwinkel Ga maar snel kijken.
Madagaskar is een eiland in de Indische Oceaan, 430 km van Mozambique. Zo’n 2000 jaar geleden zetten de eerste bewoners ‘voet aan wal’ op dit eiland.
Slide 3: Hoe kan ik mijn kind voorbereiden op de kleuterschool? Laat je kind een paar keer bij familie of vrienden spelen Zo went het aan spelen zonder.
Jennifer de Vries-Aydogdu med.hro.nl/vrije
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
mijn week mijn dag gebruikte tekens ga naar mijn volgende dia ga naar mijn voorgaande dia ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
En nu… Naar de basisschool! Een impressie van een schooldag in groep 1/2 Roermond 2009.
Hoi allemaal, ik zit achter de computer. Opa is jarig en ik wil hem feliciteren. Ik ga hem bellen via Skype.
Welkom in Hotsjietonia. Dit wil ik vertellen Hier staan voorbeelden, vul het zelf aan Scouting in Nederland Dit is mijn groep Het dorp Hotsjietonia De.
Wenboekje Wat fijn dat je er bent, hang je jas maar aan de kapstok..
Smakelijk ! Slaapwel !.
Papa brengt Bram naar school. School is leuk. Lekker spelen
Joepie, ik ben bijna een kleuter!
Transcript van de presentatie:

Een schooldag van Jemuel Hallo! Ik ben Jemuel. Ik ben 11 jaar oud en woon samen met mijn ouders en mijn zusje Gaby in de Filippijnen. De Filippijnen bestaat uit allemaal eilanden en is gelegen in Zuidoost-Azië.

Vandaag moet ik weer naar school. Ik sta elke dag om 6.00u op. Na een verfrissende douche is het tijd voor het ontbijt. Vandaag eet ik rijst, mijn favoriete eten! Mmm dat smaakt!

Na het eten wandel ik naar de halte van de jeepney. De jeepney is een Filippijns vervoersmiddel. Het lijkt een beetje op een bus. Ze zijn mooi beschilderd met leuke tekeningen. Ook vandaag ga ik weer met de jeepney naar school, net als mijn vrienden! Er wordt druk gepraat en gelachen.

Als ik op school aankom, gaat de bel. Het is al 8.00u. Oef! Juist op tijd. Ik moet in de rij gaan staan. Tijd voor de vlagceremonie! De vlag wordt gehesen. Iedereen steekt zijn hand omhoog en zingt het volkslied.

Vandaag hebben we Engelse les. Het is niet zo gemakkelijk, maar ik let wel goed op. Ik wil later als dokter in het buitenland werken. Het is belangrijk dat ik dan goed Engels spreek.

Het is 12.00u. Eindelijk middagpauze. Ik rammel van de honger! Samen met mijn klasgenootjes ga ik naar de cafetaria. Vandaag eet ik pancit. Dit zijn noedels met groenten en vlees ertussen gemengd. Na het eten is het tijd om te spelen. Samen met mijn vrienden speel ik een spelletje basketbal.

De les in de namiddag is heel wat saaier: wiskunde. Pfff! Om 16.00u gaat eindelijk de bel. Tijd om naar huis te gaan! Ik heb geen huiswerk vandaag dus ik ga itay (papa) helpen op de bananenplantage. We binden een plastic zak rond de bananentrossen. We doen dit om de bananen te beschermen tegen ongedierte.

Het is ondertussen al 19.00u. Na zo een drukke dag heb ik toch wel honger gekregen. Inay (mama) heeft rijst met kip en groene papaja klaargemaakt: het is echt lekker! Na het eten wil ik nog wat op mijn mountainbike rijden. Lolo (opa) heeft die voor mij gekocht. De tijd vliegt als je plezier hebt! Om 21.30u is het hoog tijd om te gaan slapen. Morgen moet ik terug naar school.