Computergebruik tijdens het natuurkunde practicum Inrichting van het lokaal De looppaden zijn vrij; dus tassen voor of achter in de klas.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Presentatie Clubmiddag 16 december 2008
Advertisements

VLEKHO-HONIM Om deze presentatie op je eigen tempo te volgen klik je telkens met de muis voor een volgende stap of een volgende dia. •Starten met je Digitaal.
Windows XP Tips en trucs Door Johan Lammers. Verzoek voor verzenden van foutrapporten voorkomen 1)Klik op Start > Configuratiescherm > Prestaties en onderhoud.
Inloggen in Bass Powerpointpresentatie: 6 pagina’s Gebruik pijltjestoetsen of muiswiel om te bladeren.
Een tablet voor elke docent……
Wireless internet Voordracht bij HCC Zoetermeer op dinsdag 8 december 2009 door Theo de Zeeuw Deel 1.
Formatteren van uw harde schijf.
CJBONLINE.NL pc-hulp Organisatie Computer & Windows (Uitgangspunt is Windows-XP SP2/feb2006)
Als je de CD opent (klik op START), verschijnt er dit scherm. Er wordt nu contact gezocht met de server en gecontroleerd of het wachtwoord bij de CD van.
Wat is DALI? Digital Addressable Lighting Interface
1 nüMaps Lifetime Europe: installatie procedure. 2 Product verpakking.
Nee, er zijn geen icoontjes. Dit is een schoolbord!!
ICT conferentie 10 februari 2011 ICT in de klas
WiFi netwerk Door Nico Van Damme.
Compex Natuurkunde Een complex aan mogelijkheden?
Meten, sturen en regelen met de
Schoolgegevens nakijken en bezette plaatsen invoeren Surf naar Log in via het blokje ‘bestaande.
& mailings in Adlib Een overzicht van de mogelijkheden.
Informatica op het Kalsbeek College. Informatica op het Kalsbeek College.
Inhoud workshop Knelpunten Babbage ICT-coach Pluspunten Babbage ICT-coach Hoe werken de auteurs er mee? Inbreng gebruikers: tips, vragen, suggesties.
Hulp op afstand Presentatie door Kick de Wolff Hulp op afstand Hulp op afstand Hoe kom ik van mijn SPAM af (afhankelijk van de beschikbare tijd) Hoe kom.
Operating Systems Informatica.
Order IT v1.03 (01/03/2005) Order IT V Order IT v1.03 (01/03/2005) Opstarten De client applet wordt opgestart vanuit een html pagina in een browser.
Reportmanager Eenvoudig en snel inzicht in hoge verbruikskosten
Instructie eBook Pack via ELO.
Inleiding
Databanken in de PXL-Bibliotheek
Aan de slag met:. Door hier te klikken komt u op het inlog scherm.
Basis Computer Gebruik
Context switching Heidi Snoek. Het proces Twee applicaties: A en B CPU voert de instructies van programma A uit. Op een bepaald moment wordt er data weggeschreven.
Leidy Bolhuis Communicatie en Marketing Gebruikers, Rekeningen en Passen.
Stoomcursus Muiswerk Compleet
Achterkant laptop. Zijkant laptop S-Video Poort Deze poort wordt gebruikt om de computer via een kabel aan de tv te koppelen. De S-video poort verdeeld.
Zet de telefoon aan en voer je pincode in.
Instructie weblog. Start van je eigen weblog 1) Ga naar weblog.aocfriesland.nl 2) Je krijgt het volgende scherm te zien. 3) Ga naar inloggen, zowel links.
Hoe een pc met behulp van
Handleiding LoGiApp tbv Riwo Transport
1. Starten Zet de telefoon aan en voer je pin code in Als dit scherm verschijnt klik dan vervolgens op de Boordcomputer Icoon 2.1 Inloggen Log in door.
Magister voor ouders.
POVO-bijeenkomst 24 november 2015 Centraal Digitaal Systeem (Onderwijs Transparant)
Haarlem Foto’s op computer en internet Cloud. Haarlem Werken met Google foto’s.
-Deze procedure kan men doen op de computer zonder dat men verbinding met de centrale nodig hebt. Kopieer “mxconfig.exe” + “mx.mcf” naar de harde schijf.
POVO-bijeenkomst 6 januari 2016 Centraal Digitaal Systeem (Onderwijs Transparant)
POVO-bijeenkomst 6 januari 2016 Centraal Digitaal Systeem (Onderwijs Transparant)
Aanvragen OSO dossiers binnen Magister Ga in de RDP versie van Magister naar Leerlingen > leerlingen> Overstapdossier aanvragen:
Niels-Jasper van den Berg, Steven van Duijne, en Alexander van Brakel Woudschouten Natuurkunde Didactiek 2010.
Inloggen >> Gegevensaanlevering en controle in Peridos In Release 3.3 van Peridos is er een nieuwe module gebouwd voor het aanleveren en bekijken van gegevens.
ICT-convenant tussen het Primair Onderwijs en het Voortgezet Onderwijs op Walcheren betreffende de basisvaardigheden ICT waarover leerlingen moeten beschikken.
Stappenplan Toegang tot eBook Pack via ELO/schoolportaal.
Hoe gebruik je de leerlingvragenlijst?. Inhoud presentatie 1.Klaarzetten van een leerlingvragenlijst 2.Invullen van de vragenlijst 3.Gegevens van de leerlingvragenlijst.
Inleiding….. NetOp School brengt een complete oplossing voor lesgeven op de computer voor het klaslokaal met een netwerk. NetOp School brengt een complete.
Hoe gebruik je de leerlingvragenlijst?. Inhoud presentatie 1.Klaarzetten van een leerlingvragenlijst 2.Invullen van de vragenlijst 3.Gegevens van de leerlingvragenlijst.
 Schakel je pc aan.  Misschien moet je ook het scherm inschakelen.  Soms moet je een gebruikersnaam selecteren en een paswoord invoeren. Informeer.
Hans Schillemans Adoption Consultant Online Werken.
KWS opstarten Bekijk deze presentatie in ‘afspeelmodus’: klik rechts onderaan uw scherm op het projectiescherm:
Operating Systems Informatica.
Gebruiksaanwijzing Hoi stelletje gozerts, dit is allemaal onzin over een computer. Veel plezier ermee.
How to use a Imac.
HANDLEIDING MAC.
Werken met Proware en Wordpress
Hoe verleng ik de uitleentermijn van een geleend boek?
Computer Quiz.
Opstarten computer voor DWF
Mediawijsheid Netiquette.
Chromecast Door Google.
AGSO GDPR Voorbeeld ransom Algemene verordening gegevensbescherming
Netwerken & Internet 1.
Wat is het Office Pakket?
Installeren van het Office pakket vanuit Office 365 in Google Chrome
Wat is het Office Pakket?
Transcript van de presentatie:

Computergebruik tijdens het natuurkunde practicum Inrichting van het lokaal De looppaden zijn vrij; dus tassen voor of achter in de klas

De tafelinrichting Bij het gebruik van Coach Experimenteerruimte Coach interface Laptop

Benodigdheden Coachopstelling: 1.Laptop 2.Laptop voeding 3.Muis 4.Coach interface 5.Interface voeding 6.Interface kabel (kabel tussen laptop en interface) Aansluitvolgorde : 1.Interface-laptop verbinding 2.Muis 3.Interface voeding 4.Laptop voeding

netvoeding laptop interface kabel muis netvoedinginterface interface kabel usb interface

Bedieningsprotocol Coach 1.Sluit de hardware aan 2.Start de laptop op wacht geduldig tot inlog scherm verschijnt 3.Selecteer gebruiker (leerling) geen wachtwoord nodig wacht geduldig tot bureaublad verschijnt

Bedieningsprotocol Coach 4.Start Coach docent op (icoon) 5.Log in Coach in als docent geen wachtwoord nodig 6.Kies: Laboratorium 7.Kies: Natuurkunde

Bedieningsprotocol Coach Voor verder gebruik Coach zie practicum instructie Om de centrale printer te kunnen gebruiken moet er een netwerkverbinding gemaakt zijn. Dit gebeurt automatisch (geduld). Waarschuwing: Meerdere applicaties gelijktijdig openen kan leiden tot computerproblemen en nodige vertraging in de uitvoering van je practicum Waarschuwing: Meerdere applicaties gelijktijdig openen kan leiden tot computerproblemen en nodige vertraging in de uitvoering van je practicum

Waarschuwing: Meerdere applicaties gelijktijdig openen kan leiden tot computerproblemen en nodige vertraging in de uitvoering van je practicum Bedieningsprotocol Excel Systematic en I.P. 1.Sluit de hardware aan 2.Start de laptop op wacht geduldig tot inlog scherm verschijnt 3.Selecteer gebruiker (leerling) geen wachtwoord nodig wacht geduldig tot bureaublad verschijnt 4.Start Excel, Systematic, I.P. Voor verder gebruik van Excel,Systematic en I.P. zie practicum instructie Om de centrale printer te kunnen gebruiken moet er een netwerkverbinding gemaakt zijn. Dit gebeurt automatisch (geduld). Waarschuwing: Meerdere applicaties gelijktijdig openen kan leiden tot computerproblemen en nodige vertraging in de uitvoering van je practicum