De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Reportmanager Eenvoudig en snel inzicht in hoge verbruikskosten

Verwante presentaties


Presentatie over: "Reportmanager Eenvoudig en snel inzicht in hoge verbruikskosten"— Transcript van de presentatie:

1 Reportmanager Eenvoudig en snel inzicht in hoge verbruikskosten

2 Ga naar: www.st.nl en klik op ‘Online reportmanager’ om in te loggen

3 Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord en klik op ‘Inloggen’.

4 Klik onder de rubriek ‘Applicaties’ op de optie ‘Report Manager’.
Er zal nu een nieuw scherm geopend worden. Het huidige scherm mag eventueel afgesloten worden.

5 Klik in de menubalk op ‘Mijn rapportages’.
Het scherm ‘Mijn rapportages’ zal nu geopend worden.

6 Onder de organisatienaam verschijnt een aantal standaard rapportages.
Mijn rapportages: Onder de organisatienaam verschijnt een aantal standaard rapportages. Om een inzicht te krijgen op (bijzonder) hoge belkosten klikt u op de rapportage ‘Aansluitingen met een verbruik boven onder gekozen eenheid’.

7 Het rapportagescherm is nu geopend.
Stapsgewijs kunt u nu eenvoudig de rapportage instellen naar gelang de behoefte. Kostenplaatsen: Klik op het selectievakje voor de organisatienaam als u de rapportage wilt toepassen voor de gehele organisatie. Indien u de rapportage wilt toepassen op specifieke kostenplaatsen (indien aanwezig), dan klikt u op het ‘+’ teken voor de organisatienaam en maakt u daar een selectie.

8 Verkeerscategorieën:
Indien u bij ST vaste telefonie en GSM diensten afneemt ziet u beide categorieën staan, anders ziet u maar een van deze twee categorieën staan. In dit voorbeeld kiezen we voor Mobiel (GSM). Klik op het selectievakje voor ‘Mobiel’. Indien u de rapportage wilt toepassen op specifieke items, dan klikt u op het ‘+’ teken voor ‘Mobiel’ en maakt u daar een selectie van de gewenste items.

9 Klik op het selectievakje voor ‘Periode’.
In dit gedeelte kunt u de periode instellen waarbinnen de rapportage gedraaid dient te worden. Klik op het selectievakje voor ‘Periode’. Het is alleen mogelijk om een hele maand op te geven als ‘Start’ of ‘Eind’ maand. In dit voorbeeld kiezen we de ‘Start maand’: januari 2013 en als ‘Eind maand’: januari 2013. De rapportage zal nu alleen de maand januari analyseren.

10 Boven / onder gekozen eenheid:
In dit gedeelte kunt u de aangeven binnen welk bereik u de kosten wilt inzien, ofwel: wilt u de kosten zien die boven, onder of gelijk zijn aan de ingevoerde waarde (€) . In dit voorbeeld willen we de kosten zien die hoger (boven) zijn dan € 200,- Klik op het keuzemenu naast het item ‘Eenheid’ op ‘Kosten’.

11 Boven / onder gekozen eenheid:
Klik op het keuzemenu naast het item ‘Selectie’ op ‘Boven’.

12 Boven / onder gekozen eenheid:
Geef een ‘Waarde’ op (€). Klik op de knop ‘Rapportage tonen’ De rapportage wordt nu gegenereerd. Het linker rapportagescherm zal automatisch naar links inschuiven en het resultaat zal getoond worden.

13 Klik op het uitschuifpijltje
Getoonde resultaten: Indien er in de opgegeven maand resultaten zijn die aan uw aangegeven waarden voldoen zullen deze getoond worden in een soortgelijk overzicht. In dit voorbeeld is zien welke GSM abonnementen (06-nummers) in de maand januari meer dan € 200,- aan kosten gegenereerd hebben. Klik op het uitschuifpijltje indien het scherm is ingeklapt om de rapportagecriteria eventueel aan te passen.

14 Resultaten exporteren:
Indien gewenst is er de mogelijkheid om de resultaten te exporteren naar Microsoft Excel. In Excel kunt u de gegevens eventueel verder verwerken voor uw eigen administratie. Klik op het icoon ‘Exporteren’. Sla het document op of open het meteen voor verdere bewerking.

15 Voorbeeld van een geëxporteerde rapportage resultaten.
Microsoft Excel: Voorbeeld van een geëxporteerde rapportage resultaten.


Download ppt "Reportmanager Eenvoudig en snel inzicht in hoge verbruikskosten"

Verwante presentaties


Ads door Google