Buurtpreventie Zegge Januari 2014.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Tevredenheids onderzoek Door Lizanne Jespers HBO-V studente Maart 2014
Advertisements

23 januari 2014 / Raymond Buitelaar en Bart van Meurs
Nederland participatieland?
AANLEIDING Projecten die studenten moesten organiseren gingen vaak mis in de voorbereiding. Vaak lag dat aan miscommunicatie en te weinig voorbereiding.
De Groene Heuvel “Hof van heden en de toekomst”. Schetsen voor de toekomst.
Web 2.0 – stemmen via het web buurtbegroting presentatie juni 2010 door Peter van der Linden, Bob Stegman, Ester Weststeijn.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
5 stedelijke problemen – 5 stedelijke oplossingen
Een veilige en fijne buurt maak je samen
Stelling Doelgroep Portaal moet zich beperken tot waarvoor zij op aarde is: het verhuren van woningen aan huishoudens met de laagste inkomens. De “markt”
toolbox deco-procedure
  Donderdag 14 oktober 2010 bent u en uw gezin als buurtbewoners van harte welkom bij ROC Aventus om te zien wat buurtpreventie is en wat wij als uw Buurtpreventieteam.
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Toekomst bestendig wonen
Leefbaarheid en Vitaliteit van dorpen: Mythes en Uitdagingen
‘Nee zeggers’ – bewoners die niet meedoen
Politie Brabant Zuid-Oost Afdeling Gemert-Laarbeek
HET CURRICULUM VITAE = VISTEKAARTJE NUMMER 2
Trainingsproject voor burgers met kwetsbaarheid. Samenwerking.
Stichting Jeugdwerk Pottenberg.
Participatie en een Klantenraad
Jongeren Preventie Team
Rivierenland in eigen hand Leefbaarheid verbeteren door eigen verantwoordelijkheid en zelfwerkzaamheid van bewoners van kleine kernen in het Rivierengebied.
Openbare vergadering 26 november Activiteiten Dorpsplatform 2012 Contact met Gemeente Ondersteuning van burgerinitiatieven Buurtbusproject AED project.
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Resultaten KLANKBORDGROEP Donderdag 4 juli 2013 AANVANG 13:30 UUR RECREATIERUIMTE.
HET PROJECT IDEE ‘kijken naar de toekomst’ Bewonersavond terugkeerders Bloemenbuurt West 13 februari 2008 Ron Bertels, Projectadviseur Zorgberaad.
2030 Vlaardings Café 17 juli veilig schoon onderhoud 2030 op weg naar 2030 maar……. ook nu al van belang.
De Wet maatschappelijke ondersteuning
Sociale teams wat werkt (en in welke situatie)?
Dienst Wijken Wijkdialoog Leidsche Rijn In gesprek met bewoners en professionals over de wijkambities tot 2014.
Welkom op de inloopavond Wijk Noord-West
Exploitatie mfa’s Dan pas de H-vraag:
WELKOM op de Algemene Ledenvergadering van Bewonersvereniging Klapwijk Pijnacker, 1 maart 2010.
In gesprek Naast de online enquêtes zijn we dit jaar ook gestart met klantenpanelavonden. Dit heeft voor ons veel mooie inzichten, verklaringen en bruikbare.
LOKALE HUURDERSRAAD HATTEM 20 november GEWOON! Veranderingen in de regelgeving op het gebied van Welzijn en zorg vanaf 1 januari 2015 Afschaffing.
TRAJEKT Samen kunnen we alles
TRAJEKT Presentatie Jongerenbuurtbemiddeling 1. Wat is Jongerenbuurtbemiddeling (JBB)? Mediation Conflicthantering Richt zich op jeugd onderling of volwassenen.
Informatieavond ‘Vliegende Brigade’ Lage Zwaluwe
Het Mezennestje vzw KDV & BOKDV.  Voorschoolse opvang van 6u30 tot 9u  Naschoolse opvang van 15u30 tot 19u  Woensdagnamiddag van 12u tot 19u  Vakantie-
Hoe spelen we daar in de dorpen op in? Presentatie: 4 maart 2015 Veranderingen in de zorg.
Boeven de Buurt uit avond 22 april Agenda – 20.05Introductie Wat is WhatsApp? SAAR etc Verdachte situaties
Waarom Gewoon Sport? Voor mensen met een beperking.
RMC Radius verbindt Op 1 januari 2015 zijn RMC, Regionaal Maatschappelijk Centrum en Radius, welzijnsorganisatie Land van Cuijk gefuseerd. RMC Radius heeft.
Hoofdstuk 4 Bevolkingsontwikkelingen in de wijk.
Het project contactvaders in de Transvaalbuurt * 25 vaders ( 5 teams) * 05 dagen in de week aanwezig in de buurt Het project contactvaders in de Transvaalbuurt.
WhatsApp maakt uw buurt veiliger!
Welkom.
Onderzoek naar de veiligheidsbeleving van de bewoners in de wijken van de gemeente Maastricht Polina Putrik & Suhreta Mujakovic 21 Januari 2016 Buurtplatform.
WhatsApp-groep GB Welkom bij de bijeenkomst: WhatsApp-groep Veiligheid Gemert-Bakel.
Sociaal Plan fase I voor bewoners Siriusstraat 278 t/m 456.
24 februari 2016 Den Herd, Bladel Platform Informele Zorg.
VITALE GRUTTO DE GRUTTO SITUATIE 1 straat 30 woningen 100 bewoners.
Wijkaanpak in Gouda ‘Gebiedsgericht samenwerken aan leefbaarheid en bewonersparticipatie’ 1994 start wijkaanpak 2007 vernieuwde inhoudelijke werkwijze.
Huurdersraadpleging donderdag 27 oktober 2016
Buurtpreventie Samen voor een veilige en leefbare buurt.
ViaVia Info-presentatie
Openbare vergadering 10 juli :00 uur
Buurtpreventie WhatsApp Vollenhove
SAMEN VOOR EEN VEILIGE BUURT. Om snel én moeiteloos melding van verdachte personen, groepen, voertuigen en de omgeving te maken.
Leefbaarheid in Hellendoorn
Meer technologie op mijn stageplek
Burgerparticipatie BT Den Bosch Wat is nou precies burgerparticipatie.
Buurt Informatie Netwerk
Welkom bij de bijeenkomst: WhatsApp-groep Veiligheid
Ellen Verstraten & Mariska Sijs
Kennismaken met Uw wijkagent.
Welkom bij Ogen en Oren Zaanstreek.
Buurtplatform Groothandelsmarkt De start van Betrokkenheid
Buurtpreventie via Whatsapp
Gemeente Veenendaal Wijkbudget en Fonds Maatschappelijke
Transcript van de presentatie:

Buurtpreventie Zegge Januari 2014

Wat is buurtpreventie? Buurtpreventie is er… Hoe werkt buurtpreventie? Het doel van buurtpreventie is het creëren en in stand houden van een veilige en leefbare buurt. Dit gebeurt door inzet van de bewoners zelf en goede samenwerking tussen buurt en instanties als politie, gemeente, woningcorporaties en welzijnswerk. Buurtpreventieteams worden op- gezet vanuit het eigen initiatief van de buurtbewoners. Buurtpreventie is er… Om samen te zorgen dat de buurt een fijne woon- en leefomgeving en vooral veilige buurt blijft. Om het veiligheidsgevoel te verbeteren en criminaliteit terug te dringen. Om in een vroeg stadium veranderingen in de wijk te constateren zodat hier snel op ingespeeld kan worden. Om de weerbaarheid van de buurtbewoners te vergroten. Voor het bevorderen van sociale samenhang in de wijk. Voor het bevorderen van participatie en integratie van buurtbewoners onderling. Hoe werkt buurtpreventie? Informatie-uitwisseling in het buurtpreventieteam Informatie-uitwisseling met de buurt Draagvlak binnen de buurt. Dit kunnen we op verschillende manieren bereiken bijvoorbeeld door: - Groeps whats app Enquête buurtbewoners Kraampje bij de supermarkt om bewoners te benaderen om mee te doen. Elkaar op de hoogte te houden via de e-mail of sms - Alle voorstellen zijn welkom 2

Zegge schoon en veilig Kan ik ook meedoen ? Hoe kan ik meedoen ? Uiteraard kunt u als bewoner van Zegge meedoen, hoe meer buurtpreventisten, hoe meer ogen om alles in de gaten te houden . Hoe kan ik meedoen ? Zoals reeds vermeld, iedereen kan meedoen, op zijn eigen manier . Zowel anoniem als met een fluo jasje, in je eentje of samen met vrienden . Je kan meedoen als je even de hond uitlaat, een rondje fietst of even naar de buurtwinkel wandelt . Gewoon even wat extra opletten bij dit alles, dat is al een stukje buurtpreventie . Buurtpreventie is eigenlijk niet meer dan rondkijken en melden. Wie nemen er deel aan het project buurtpreventie Politie Zeeland-West-Brabant Stichting Thuisvester Gemeente Ruchpen Buurtbewoners Dorpsraad Zegge, want buurtpreventie maakt deel uit van de leefbaarheidsthema's 2013 - 2015 namelijk Zegge schoon en veilig Wonen voor jong en oud in Zegge Zegge helpt Zegge Aangenaam vertoeven in Zegge Ruimtelijke ontwikkelingen rondom Zegge 3

Aanmelding buurtpreventie Zegge Interesse ? Aanmelden kan via ondertaande aanmeldingsstrook die je in het gemeenschapshuis Nieuwenbergh, in de brievenbus van de dorpsraad, kan deponeren of via een van de coördinatoren . Coördinatoren Martin van Dijk Maurits Van Der Straeten 06 57 325976 buurtpreventiezegge@hotmail.com Aanmelding buurtpreventie Zegge Naam : ...................................................................................... Adres : ...................................................................................... Gemeente : ............................................................................... Telefoon : ................................................................................. E-mail : ..................................................................................... Wij willen graag van start met onze buurtpreventie !