Mini-planetarium maken

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Gemaakt door : Randy²¹ en Lorenzo ²¹
Advertisements

De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Problemen in de melkweg
De plattegrond.
Wat heb je allemaal nodig Een schroevendraaier nummer 4
Cursus 1 het verhaal: “De nieuwe rok” “Sem en Igor in de speeltuin”
Voorbij & Do Met enkele foto’s van Giovanni.
Herfstbladen maken met bordkrijt
Techniek: Een Brug Te Ver
Techniek en gezichtsbedrog
INSTRUCTIE 1: Verzamel zoveel mogelijk verschillende soorten gekleurd papier en pakpapier. Vergeet geen zwart en wit papier. Zorg dat ieder van jullie.
Zon  Maan  Verbind.
Leven, Vriendschap… Muziek: Nana Mouskouri.
Ha jongens, zo zag ik er uit toen ik net zou oud was als jullie… Man, wat was ik lui in die tijd… Gelukkig zijn jullie een stuk ijveriger, dus met dat.
2.8 Je mobieltje, GSM en UMTS-masten
Licht.
Frezen: verdelen. Direct verdelen Indirect verdelen.
Illusies Door Maarten De meest opzichtige illusies samengebracht in een flitsende PowerPoint.
Gideon Koekoek 8 september 2009
Tekenopdracht Voor en achter elkaar.
Voorbereiding post 1 Van wolf tot hond Groep
Ruimtevaartquiz De Maan De.
Door : Lucas Van Der Haven
Techniek en gezichtsbedrog bovenbouw Montessorischool Stad
Gezichtsbedrog, Op Art en techniek Opdrachten voor Montessorischool
en je hebt ook hele mooie wagons waar je uit kan kijken boven de trein, panoramawagons heette dat.
In het midden lag een grote dauwdruppel, zo groot als de mooiste parel.
5.3 Schaduw en spiegelbeeld Marianne & Janine H2C
Schaduw en Spiegelbeeld
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Weetjes over de zee ….
De Dobbelsteen.
Op de maan opdracht 10.
„Papa, waarom hebben wij indianen allemaal van die lange namen, terwijl de cowboys altijd korte namen hebben zoalsBill, Tex of Brad?
Klik telkens met de linkermuisknop om verder te gaan.
DAG De tijd die de aarde erover doet om één volledige beweging om zijn as te maken. Dit is 23 uur en 56 minuten óf De tijd die ligt tussen twee opeenvolgende.
Stel je voor, je bent weer kind…. En de wereld mag lekker helemaal om jou draaien.
Ladders Sport voor sport. Ladders Sport voor sport.
Spreekbeurt hockey IRIS.
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
Tekenopdracht Voor en achter elkaar.
Marleen loopt met de tijd mee Tekeningen en tekst: Dick de Jong.
Opdracht: ga voor het bord staan en houd de houtjes vast. Hou je handen zo ver mogelijk uit elkaar en ontdek wat jou spanwijdte is.
Workshop Portret Fotografie. Tips voor betere portretfoto’s 1. Stel scherp op de ogen 2. Gebruik een grote diafragma opening 3. Fotografeer op ooghoogte.
Open Les Wiskunde F.J. Brandsma 1 Open Les Wiskunde ‘ een wandeling over de Möbius band ’
Ziezo… nu ben je een echte “tijddeskundige”!
365 dagen = 1 jaar Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
Groep 6 Wat doe ik vandaag?. TIPS om te doen O Je zit vandaag onverwacht thuis. Je krijgt wat tips om vanmiddag te doen. Je hebt soms wel een PC nodig.
Trillingen Klik op de pijltjes van je toetsenbord om naar de volgende of vorige dia te gaan. Hallo allemaal, we gaan het hebben over: dubbelklik.
Eb & Vloed Wat is eb en vloed?
Materialen. Papieren Het papier waar je de kaartjes op plakt De kaartjes die je moet uitknippen en moet opplakken. De achterkant voor het papier waar.
MUZIEKPIETJES MAKEN Leven van een juf. BENODIGDHEDEN Per leerling: 1 gekleurd vel papier 4 satéprikkers 1 ballon 1 wc rol 3 of 4 strookjes gekleurd papier.
Het heelal Door Pascal Masson.
Kerststalletje in de nacht. Schilder een lichtblauwe rand om de witte cirkel: meng blauw met wit.
Rekenen!!! cito.
Flip-flops 1. Knutsel teenslippers.
Maan en sterren Genesis 1:14-19
Netwerkspel voor inclusie
IJsster maken.
Loodrechte lijnen tekenen
Flip-flops Opdracht: Maak een omtrek van jouw voeten op karton, iets groter dan je voeten echt zijn. Knip ze daarna uit. Dit worden jouw slippers. Neem.
De Dobbelsteen.
Hoofdstuk De aarde en het heelal.
De Wiskanjers Tijd.
Sint op wiebelpaard, deel I
HOOFDSTUK 6 ZONNESTELSEL
Goede vrijdag Lucas 23:44-48 uit De Bijbel in Gewone Taal “Om ongeveer twaalf uur ’s middags werd het opeens donker in het hele land. Drie uur lang bleef.
Maak een Powerpoint of Reader van een Product
Transcript van de presentatie:

Mini-planetarium maken

Kijk eens naar de aarde. Zie je de noordpool. Die zit in het midden Kijk eens naar de aarde. Zie je de noordpool? Die zit in het midden. In dit model kijk je dus bovenop de noordpool.   In het echt zijn zon, aarde en maan natuurlijk bollen. De zon is een ster en geeft licht. De aarde en maan weerkaatsen het zonlicht. Elke dag draait de aarde een rondje om haar as. Draai de aarde maar eens rond in de richting van de witte pijl. Ben je op aarde aan de kant van de zon, dan is het dag. Ben je aan de andere kant, dan is het nacht. In ongeveer één maand draait de maan rond om de aarde. Draai de halve spatel maar eens een rondje ‘tegen de wijzers van de klok’. Eén keer per jaar draait de aarde (samen met de maan) een rondje om de zon. Hou de zon vast en draai de hele spatel maar eens rond ‘tegen de wijzers van de klok’. In je werkstuk zou de maan kleiner moeten zijn en de zon véél groter. Bij de aarde uit jouw planetarium hoort een maantje dat maar half zo klein is. En jouw zon zou 5 ½ meter groot moeten zijn! En alles zit nu lekker dicht bij elkaar, dat is makkelijk. Maar de afstand zou eigenlijk veel groter moeten zijn: afstand maan tot aardbol: 1 ½ meter afstand aardbol tot zon: 600 meter

Maak je eigen Mini-Planetarium 1. onderdelen - Knip een aarde en maan uit het knipblad. Teken een zon op geel papier met behulp van een oude CD. Zet een kruisje midden in de zon. Knip de zon uit. - Plak zon, aarde en maan op karton. Knip zon, aarde en maan uit het karton. Knip er eerst ruim omheen, knip daarna precies langs de lijntjes. - Prik met een prikpen een gaatje in het midden van de zon en de aarde. Draai het prikgaatje iets groter met een potloodpunt. 2. boren - Pak twee spatels. Boor gaatjes in de ronde uiteinden van de spatels. - Knip (oude schaar!) of zaag voorzichtig één spatel doormidden. Je hebt een hele en een halve spatel nodig. 3. in elkaar - Plak de maan vast op de halve spatel aan de kant zonder gaatje. (De maan staat altijd met dezelfde kant naar de aarde toe, daarom mag de maan gelijmd.) - Maak met splitpennen de onderdelen aan elkaar (dus niet plakken). Teken met een pijl de draairichting op de spatels. De zon, aarde en maan draaien tegen de klok in. 4. Maak de zon met de splitpen vast op een ondergrond. Versier de ondergrond.

Leuke sites: www.stellarium.org Seizoenen