Welkom op de informatie-avond voor groep 6

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Een impressie van een schoolweek in groep 5 t/m 8
Advertisements

Informatieavond groep 4/5
Informatie groep 7a Juf Willeke (ma-di) Juf Marlon (woe-don-vrij)
Werkwijze groep
Kennismakingsavond Groep 6 17 september 2013.
Welkom in groep 6.
Informatieavond 30 september 2013
Werkwijze groep 5a
Hartelijk welkom op de informatieavond van groep 5/6
r.k. daltonbasisschool 'De Leer '
Dinsdag 14 september 2010: introductie-avond Groep 4A: Wendy Simons (ma-di-wo)/ Gertie Boosten (wo-do-vrij) Groep 4B: Myra Mayer (ma-di-wo)/ Susanne Even.
Informatieavond groep 7b
Informatie avond 18 september 2013
Ouderavond Jaaroverzicht groep 5
Informatieavond groep 8
Welkom in groep 5/6 B.
Welkom op de informatie avond van groep 5/6
Welkom in groep 7 Even voorstellen Wat vinden wij belangrijk? Vakken
Het is hier TE GEK!.
Welkom in groep 6 Informatieavond
Info avond CBS De Bargeweide
Welkom in groep 7M Koffie/thee vooraf!.
Op de informatieavond van groep 6
Informatieavond groep 4
Op de informatie avond van groep 5 en 6
Welkom in groep 5.
Informatieavond Groep 6C
Informatieavond groep 6 Welkom ! Leerkracht: Juf Saskia: ma di wo om de week Juf Ineke: wo om de week, do vrij.
Werkwijze groep 5A
Welkom in groep 4b informatieavond ‘15-’16
Welkom op de informatieavond Praktische zaken “Kijkje in de groep”
Welkom op de informatie avond voor groep 7
Basisschool Op De Horst
Informatieavond Groep 6C Welkom. Algemene schoolinfo Gym op donderdag om tot uur Bezoek tandarts, dokter etc. Klassensite foto’s,
Basisschool Op De Horst
Welkom op de informatie avond van groep 5/6
Yvonne Telgen: ma, di, do en vrij Chrissy van der Vliet: wo.
Welkom op de informatie avond van groep 4
Welkom op de informatieavond
Informatieavond groep 6. Groep 6 Juf Renée Fijlstra ( ma-di-wo ) en juf Tineke Klappe ( do-vrij )
Op de informatieavond van de groepen 5
Welkom in groep 5. In groep 5 is veel nieuw voor de kinderen.
Welkom op de ouderavond van groep 7. Doel van de avond KKKKennismaken TTTTijden VVVVakken GGGGeen vakinhoudelijke avond PPPPraktisch.
Welkom Groep 6.
Welkom in groep 3b-4b.
WELKOM bij de informatie-avond van groep 5.
Groep 5/6 René Hellingman
WELKOM OP DE INFORMATIE AVOND VAN GROEP 3-4. Even voorstellen Op de maandag, dinsdag en vrijdag staat juf Janneke voor de klas. Op woensdag en donderdag.
Welkom bij de informatieavond van groep 7!. Dit zijn wij!
Welkom!. Een voorstellen: Een voorstellen: Even voorstellen.
Voorlichtingsavond groep 8 Schooljaar Welkom Voorstellen Planning.
Welkom! Op de informatieavond van de groepen 6. Wat gaan we bespreken?  Even voorstellen…  Vakken  Overige activiteiten  Huiswerk  Rapportage  Algemene.
Welkom in groep 4. Voorstellen Ilze Arts: maandag, dinsdag en om de woensdag. Marian van Rengs: om de woensdag, donderdag, vrijdag.
Informatie avond Groep 6 Nellie van Dongen
Informatie avond Groep 5-6 Basisschool Sint Jozef Noordhoek.
Welkom Informatieavond voor de ouders Groep 6. Welkomstwoord Wie zijn wij? Erwin Bos Woonachtig in Heino 33 jaar oud Liduine van Drunen. Sonar van 31.
Welkom bij Groep 5 en 6. Welkomstwoord Voorstellen: Wouter Grave Arno Roelofs.
Zo min mogelijk op de fiets en lopen op het schoolplein Graag een briefje bij verzuim (huisarts/tandarts/gym Gebruik van medicijnen graag doorgeven.
Informatiemiddag groep 5
Welkom op de informatieavond van groep 5a
Informatieavond groep 4
Welkom in groep 5.
Welkom bij de ouderavond van groep 6
Welkom in groep 5!.
Informatieavond groep 5
Welkom in groep 6 Voorstellen Algemene zaken Toelichting vakken Vragen.
Informatieavond groep 4
Informatieavond groep 4K
Welkom in groep.
Welkom in groep 6/7!.
Transcript van de presentatie:

Welkom op de informatie-avond voor groep 6 26 augustus 2013

Inhoud van de avond Voorstellen Uw kind in de bovenbouw Afspraken en regels Contact met school/leerkracht(en) Vakken Overige zaken

Uw kind in de bovenbouw: meer zelfstandigheid ontwikkelen meer verantwoording leren dragen voor eigen presteren beter begrijpen op welk niveau er zelf gepresteerd wordt beter begrijpen wat er voor nodig is om te ontwikkelen beter leren zien dat er verschillen zijn in kunnen tussen alle klasgenoten meer inzet tonen om anderen te helpen zodat het eigen kunnen beter beklijfd

Afspraken Algemene regels  zie schoolgids die deze week op de website staat. De deur gaat ‘s morgens open om 8.20u en ‘s middags om 12.50u. 10-uurtje graag zo gezond mogelijk. Vrijdag is ‘gruitdag’ Trakteren  niet te veel en graag gezond

Klassenregels Schoolregels 1. We horen er allemaal bij 2. We houden rekening met elkaar 3. We zorgen goed voor alle spullen Problemen eerst proberen zelf op te lossen, lukt dit niet dan naar juf. Mobieltjes en (huis/fiets)sleutels Taken volgens lijst of klassendienst

Contacten met school/leerkracht(en) Vaste momenten in het jaar (10-minuten gesprekken). In de week van 14 oktober zijn er facultatieve gesprekken. In de week van 17 februari zijn de eerste rapportgesprekken. In de week van 16 juni zijn de tweede rapportgesprekken. Afspraak maken als er behoefte of noodzaak is voor een contactmoment. Dit graag na schooltijd. Afspraken huisarts/tandarts liefst zoveel mogelijk buiten schooltijd of aan het eind van de dag. Deze graag noteren in de klassenagenda. Ziekmeldingen graag telefonisch voor 8.30 uur.

Via de nieuwsflits en de groepsflits blijft u op de hoogte van ontwikkelingen op school- en klassenniveau.

Dagtaak Dagtaak staat op het bord geschreven. De dagtaak wordt langzaam uitgebreid naar een weektaak. Leerlingen die meer instructie nodig hebben krijgen dat aan de instructietafel. Leerlingen werken zoveel mogelijk op eigen niveau.

Vakken in groep 6 Rekenen Taal Spelling en werkwoordspelling Technisch lezen Begrijpend lezen Wereldoriëntatie Schrijven Gymnastiek Overige vakken

Rekenen Methode: Pluspunt Doelen in groep 6. 2 keer per week instructieles en 3 keer per week zelfstandig werken. Na 3 weken volgt er een toets. Bij zelfstandig werken *, ** en *** werkboeken. Tafels van vermenigvuldiging. Graag thuis de tafels tot van 1 t/m 10 oefenen als deze nog niet worden beheerst. Rt-bladen rekenen als huiswerk voor * en Cito-E/D.

Taal Methode Taaljournaal Doelen in groep 6. We werken elke dag met de methode taaljournaal. Er wordt gebruik gemaakt van een lesboek, activiteitenboek en kopieerbladen. Elke twee weken is er een taaltoets op vrijdag. Hier is geen huiswerk voor.

Spelling Methode: Taaljournaal Doelen in groep 6. Elke week 1 nieuw woordpakket, met uitleg van de spellingregels. Dit wordt op vrijdag getoetst d.m.v. een dictee. De leerlingen krijgen elke vrijdag een nieuw woordpakket mee. Behalve elke vierde schoolweek. Dit is een herhaling/verdiepingsweek. In deze week is er ook een mixtoets. Voor de kinderen die extra oefening nodig hebben is er bloon.nl Nieuw in groep 6: Werkwoordspelling.

Technisch lezen Vrij lezen Iedere ochtend/middag lezen de kinderen uit AVI boeken. Deze komen uit de schoolbibliotheek en de biebbus. Twee keer per jaar worden AVI toetsen afgenomen om het niveau te bepalen. Kinderen die dat nodig hebben, krijgen extra ondersteuning door middel van Ralfi- en tutorlezen. Twee keer in de week is er een moment voor vrij lezen. De kinderen mogen dan ook uit tijdschriften lezen.

Begrijpend lezen Methode Tekst verwerken, aangevuld met teksten van Nieuwsbegrip. Doelen in groep 6. Na elk blok van 5 lessen van Tekst verwerken volgt er een toets. Kinderen die veel moeite hebben met begrijpend lezen, krijgen de teksten vooraf mee naar huis.

Wereldoriëntatie incl.Topografie Methode: Argus Clou Deze is in bestelling. Vermoedelijke startdatum midden september. *Geschiedenis *Natuur en techniek *Aardrijkskunde incl.Topografie Topografie zit geïntegreerd in Argus Clou. We starten met lessen uit groep 5.

Schrijven Methode: Schrift, 1x per week. Verbonden schrift blijft, wel wordt ook het losse (hand)schrift geoefend.

Gymnastiek De kinderen hebben 2 keer per week gym op maandag- en dinsdagmiddag. Schoolregel; douchen! De schoolafspraak is dat als kinderen hun gymkleren vergeten dat ze wat kunnen lenen.

Overige vakken Levensbeschouwing Methode: Trefwoord Verkeer Methode: Verkeerskrant Muziek en expressie Presentaties Boekbespreking Actuakring Spreekbeurt

Huiswerk Huiswerkmapje, mee op woensdag en vrijdag. Spelling (woordpakket) Wereldoriëntatie (samenvattingen) en topografie Extra rekenwerk Extra teksten begrijpend lezen

Overige zaken Klassenouders Gevonden voorwerpen Luizentassen Nablijven/werk afmaken Excursies

Dank voor uw aandacht en tijd Vragen? Dank voor uw aandacht en tijd