Evangelie der genade Vragen :

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Over ladders en engelen Gods wegen kennen Engelen - OT Genesis 3:24 24 En Hij verdreef de mens en Hij stelde ten oosten van de hof van Eden de cherubs.
Advertisements

“Ik kan dit niet oplossen...”
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
De gevolgen van de zonde
Wat heb u er nu aan, dat u dit alles gelooft?
Tussen Pasen en Pinksteren.
I. De setting en aanleiding. Lucas 15: 1 Alle tollenaars en zondaars kwamen hem opzoeken om naar hem te luisteren. 2 Maar zowel de farizeeën als de.
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
1. 12 DAAROM, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen... 2.
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
Maar wat zeg jij?.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
zonder angst voor veroordeling
“Ik kan dit niet oplossen...” “Ik zal de weg voor jou banen”
God en ons.
Psalm 25.
Genade en veroordeling
Deel II verzoening.
Hel en verdoemenis II ver-doe-men, voor eeuwig veroordelen, naar de hel verwijzen “,,
Pasen & Pinksteren op één dag!
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
OVERVLOEDIG IN HET WERK DES HEREN. 22 Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. NIET: allen in Christus…
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Van boven bekeken – 4 – 27 oktober Van b0ven bekeken … Want zoals de hemelen hoger zijn dan de aarde, zo zijn mijn wegen hoger dan uw wegen en mijn.
GENADE IS VOOR VANAVOND ONS THEMA Welkom op deze tov avond.
de balans opmaken Rom 8: Wat moeten wij hier verder over zeggen? Zondag 1 Wat is je enige troost/houvast?
‘voor de kinderen’.
Onze Vader in de hemel.
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
Je gedrag verbeteren geeft je geen overwinning in je christenleven…!
God zegent je zodat je zult heersen 1.
“De andere kant van de medaille”
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Genade schenken 1.
Woord van Leven September 2011.
de Bijbel is een liefdesbief: Ik heb je lief
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Ik wil jou van harte dienen
Strijd tegen de zonde?.
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
 Heiliging, Reiniging & Bevrijding Zijn we nog slaaf van de zonde?
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Niets zonder Gods zegen
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Standvastig... waarin?.
Welkom in de samenkomst
Spreuken 9: 9 Geef aan de wijze, en hij zal nog wijzer worden, onderwijs de rechtvaardige, en hij zal aan inzicht winnen.
Het evangelie van de opstanding
1 Alle tollenaars en zondaars kwamen hem opzoeken om naar hem te luisteren. 2 Maar zowel de farizeeën als de schriftgeleerden zeiden morrend.
Geen angsten! Je hoeft niet bang te zijn… Waar komen angsten vandaan? Genetisch meegekregen Van kinds afaan aangepraat Door een traumatische ervaring.
Een voorbeeld dat navolging verdient
Vertrouwen.
Seizoensthema … GRAPES Gratie Genade GUNST.
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Les 12 voor 18 juni “Want toen zij deze zalf op Mijn lichaam goot, deed zij dat als voorbereiding op Mijn begrafenis.” (Mattheüs 26:12) Jezus werd.
Les 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? Ik leer mijn Vader beter kennen.
Transcript van de presentatie:

Evangelie der genade Vragen : Waar gaan wij als gemeente naar toe? Wat is nu onze visie ? Dia één : nadat Paulus een sterk fundament heeft gelegd………….. Sprak hij deze woorden tot de oudsten van de gemeente Efeze zie ook Efeze 2 – alles is genade, en wij hebben een plaats gekregen in Christus, in de hemelse gewesten, om in de komende eeuwen de overweldigende rijkdom zijner genade te tonen.

Handelingen 20:32 32 Nu vertrouw ik u toe aan God en aan het evangelie(*woord) van zijn genade, dat onze gemeenschap kan opbouwen en dat het beloofde erfdeel zal schenken aan allen die hem toebehoren. 24 Ik hecht echter niet de minste waarde aan het behoud van mijn leven, als ik mijn levenstaak maar kan voltooien en de opdracht uitvoeren die ik van de Heer Jezus ontvangen heb: getuigen van het evangelie van Gods genade. 25 Ik weet dat niemand van u, aan wie ik op mijn reizen het koninkrijk heb verkondigd, mij terug zal zien. Willibrord vertaling 32 En nu draag ik u op aan God en aan het woord van zijn genade, dat bij machte is om op te bouwen en het erfdeel te geven, met alle geheiligden.

Rom 5 17 Door de overtreding van één mens begon de dood te heersen, als gevolg van zijn val. Hoeveel heerlijker zullen zij die de overvloed van de genade en de gave van de gerechtigheid ontvangen, leven en heersen, dankzij de ene mens Jezus Christus! Ontvangen - engelse vertaling take = d.w.z. in ontvangst nemen Dit is een voortdurende handeling, niet 1 keer ontvangen, nee een proces van genade ontvangen en gaan heersen als koningen

LUC 15: 31 Zijn vader zei tegen hem: “Mijn jongen, jij bent altijd bij me, en alles wat van mij is, is van jou. 32 Maar we konden toch niet anders dan feestvieren en blij zijn, want je broer was dood en is weer tot leven gekomen. Hij was verloren en is teruggevonden.”’

Luc 15:21 21 “Vader,” zei zijn zoon tegen hem, “ik heb gezondigd tegen de hemel en tegen u, ik ben het niet meer waard uw zoon genoemd te worden.”, 24 want deze zoon van mij was dood en is weer tot leven gekomen, hij was verloren en is teruggevonden.” En ze begonnen feest te vieren. Ons begin punt en ons startpunt

Spreuken 3 5 Vertrouw op de HERE met uw ganse hart en steun op uw eigen inzicht niet. 6 Ken Hem in al uw wegen, dan zal Hij uw paden recht maken. 7 Wees niet wijs in eigen ogen,

Romeinen 8 1 Zo is er dan nu geen veroordeling voor hen, die in Christus Jezus zijn. 2 Want de wet van de Geest des levens heeft u in Christus Jezus vrijgemaakt, van de wet der zonde en des doods.