Zeven kleuren Een Oosterse wijze leermeester ging eens

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Advertisements

‘Wees vruchtbaar en word talrijk; bevolk de aarde en onderwerp haar; heers over de vissen van de zee, over de vogels van de lucht, en over al het gedierte.
Thema najaar Face t0 face - 2 Hebr. 12: Want gij zijt niet genaderd tot een tastbaar en brandend vuur, tot donkerheid, duisternis en stormwind,
Johannes 11:1-44 Lazarus, de broer van Maria en Marta
De zeven kruiswoorden van Jezus…
Verrassing!!.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Louis.
We zijn toch allemaal gelijk…
Kerstmis.
Tussen Pasen en Pinksteren.
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
Zeven kleuren Een wijze leermeester ging eens
HET ZONNESTELSEL. We hebben in de ruimte zoals
Een romantisch sprookje
De sok van Lientje.
Gedeeltelijke terugkaatsing
Dit sprak Jezus Dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, die Gij gezonden hebt. (Joh.17:3) Meent niet,
Kleuren.
Maandag PASSIE met PETRUS Marcus 14 vers
Voor een lieve vriend of vriendin
Een geluksmopje….. Alleen het lezen van deze mop brengt geluk.
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
Bij het kolenvuur Johannes
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
Zondag 31 maart 2013 Zoetermeer 1. Jozua 5:9 Marcus 16:4 Lucas 24:2 2.
Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.. Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.
…..overrompeld door verdriet
Verpakt.
Er waren vele honderden nachtegalen, hoe moest hij nou Jorinde terugvinden?
Het Spel Kaarten Tekst Gerard De Vries.
Dennis Bakker Kai Molendijk H2B
Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!
Overdenking 17 januari 2010 Vissen met Jezus n.a.v. Lukas 5:1-11.
Op Weg Naar Pasen De Zeven Kruiswoorden
Matthéüs 26: Jezus in Gethsémané
Verlangen naar licht.
Jezus roept de leerlingen
Kleur illusie Links zie je een cirkel van blauw-violette (magenta) ballen, een van hen verdwijnt voor even rondcirkelend. Laat uw blik nu rusten op het.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
 Heiliging, Reiniging & Bevrijding Zijn we nog slaaf van de zonde?
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
De jonge Samuël was... hoofdstuk 1: uit een onvruchtbare vrouw geboren hoofdstuk 2: eerstegeborene, priesterlijk 3.
Het was in de tweede wereldoorlog.
Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk.
Wat een waarheid schuilen er in deze woorden
In dit winkelcentrum hebben vrouwen de mogelijkheid een echtgenote te kiezen uit verschillende mannen...
Een geluksmopje….. Alleen het lezen van deze mop brengt geluk.
Hartjes Kies een leuk spel
Exodus 13: De Here ging voor hen uit, des daags in een wolkkolom om hen te leiden op de weg, en des nachts in een vuurkolom om hun voor te lichten,
O Heer, wat ben ik moe!.
De doop in de Heilige Geest
Een voorbeeld dat navolging verdient
Een kruikenverhaal. Een waterdrager vervoerde twee kruiken
De robot en de uitvinder! Geschreven door de kinderen van groep 3 en 4a!
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Welkom op 3 jan. Voorganger: Ds. S. v.d. Zee Ouderling: G. Lindenberg Organist: J. Tijssen Lezing: Matth. 2: 1-12.
Jozua, de dienaar van de HEER, was gestorven toen hij 110 jaar oud was. Toen ook zijn leeftijdsgenoten met hun voorouders waren verenigd, kwam er een volgende.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
De discipelen hadden de hele nacht gevist en niets gevangen …
Toegewijd aan de Bijbel. Ezra 7:1 en 6 Later, tijdens de regering van Artaxerxes, de koning van Perzië, vertrok een zekere Ezra uit Babylonië. Hij was.
HAAR Juf staat voor de klas en schrijft wat op het bord. Jantje roept:
Ieue - Jireh Genesis 22: En het gebeurde na deze dingen dat de God (Elohim) Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie,
1.
Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met.
Een oosterse, wijze leermeester ging eens met zeven leerlingen een ochtendwandeling maken, terwijl de dauw nog over het land lag. Na enige tijd brak de.
Transcript van de presentatie:

Zeven kleuren Een Oosterse wijze leermeester ging eens met 7 leerlingen een ochtendwandeling maken terwijl de dauw nog over het land lag.

Na enige tijd brak de zon door en de dauwdruppels schitterden dat het een lieve lust was.

Bij een grote dauwdruppel liet de Oude Meester halt houden. Hij schaarde zijn leerlingen zo rondom de druppel dat de zon erop bleef schijnen en vroeg toen welke kleur de druppel had.

“Rood” zei de eerste, “oranje” zei de tweede, “geel” zei de derde, de vierde zei “blauw”, nee “indigo” zei de vijfde, de zesde zei “groen” en de zevende zei “violet”.

Ze stonden verbaasd over de verschillen en omdat ze er allen zeker van waren ontstond er bijna ruzie.

Toen liet de oude Meester hun enige keren van plaats wisselen en heel langzaam drong het tot hen door dat zij, ondanks de verschillen van hun waarnemingen, toch allemaal de waarheid hadden gesproken.

Nadat zo enige tijd verstreken was, liet de oude Meester hun weer hun oorspronkelijke plaats innemen. Maar omdat in die tijd de zon weer gedraaid was, kaatsten nu weer andere kleuren terug vanaf de grote dauwdruppel.

En de grote Meester sprak: hoe u de waarheid ziet, hangt af van de plaats en de tijd die u in het leven inneemt, zoals u zo-even een deel van het licht hebt gevonden en dat voor de volle waarheid aanzag.

Laat uw medemensen in volle vrijheid hun eigen weg bewandelen, hun eigen plaats innemen en hun eigen deel van het licht waarnemen.

U heeft alle waarheden nodig, want allen tezamen vormen zij het werkelijke spectrum van het licht als geheel, de volle waarheid.

Tot gij zelf één van de groten bent geworden en de zeven kleuren in één kunt waarnemen, zal ieder afhankelijk van zijn situatie een ander standpunt innemen en de waarheid op een andere manier zien.

Wees daarom niet alleen tolerant, want dat is slechts het dulden van andermans mening, maar wees zelfs blij dat er andere meningen zijn.

Zolang gij zelf nog niet het volle licht kunt zien, hebt gij uw medemens als medeleerling nodig om de volle waarheid te leren kennen.