De Servies van Warme Dranken – Thee, Koffie en Specialiteit Koffie

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1.
Advertisements

Warmte Hoofdstuk 4 Nova Klas 2HV.
TECHNIEKEN VAN VERSNIJDEN
START DIA.
Brieven thema eten & drinken correctie. correctie brieven  Het meest ben ik erop benieuwd hoe zal onze Tsjechische voeding je smaken.
De tafel Servetten leggen
ECHT DOELTREFFEND ! MUGGEN BESTRIJDEN
Soorten granen Brood wordt gemaakt van graansoorten als  tarwe, rogge, rijst, gerst, maïs, boekweit en spelt. Daarnaast bevat brood altijd water, gist.
Naam: Mijn info : Klik op “Naam”. Vul je naam in. Doe hetzelfde met “sport” Hier kun je een foto / tekening Invoegen.
Introductie tot de Horeca en Hospitality Industrie
Het Floraliaproject!!!.
Zuivelproducten en Eieren
Drogen en bewaren van kruiden.
Velen van ons hebben het in de zomervakantie periode hopelijk wat rustiger, daarom deze keer een stukje “hogere kookkunst” in combinatie met vanille ijs.
Desserts Desserts kunnen in twee groepen verdeeld worden;
Feestelijk dessert.
Dit eten is gezond. Je moet er elke dag wat van eten.
Gezond leven De quiz! Instructie voor de quizmaster en zijn/haar assistent: Leg eerst de bedoeling van de quiz uit: we gaan kijken wie er het meeste weet.
In de wereld van : chocola.
Steden: van hier tot Tokyo
BASISUITRUSTING VOOR MISE EN PLACE
Temperatuur en volume Uitzetten of krimpen
Mijn hobby: over het turkse eten (lachmahun)
Thema: Voedselrelaties
Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi
van grondstof naar product
ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema: Dranken.
Welke van onderstaande keuzemogelijkheden is geen stofeigenschap?
Papayediner.com Chocolatework.com. Warme desserts kunnen; Batter gebaseerd – Pannenkoeken & Beignets. Spons gebaseerd – Gebakken & gestoomde sponzen.
HALF-GLACE EN DERIVATEN -Bevochtig de mux met de kokende bouillon en breng het langzaam op smaak. Kook voor ongeveer 10 minuten. -Consumeer of conserveer.
Inhoud De Franse servies systeem Ideaal drink en serveer temperatuur
Het dekken van de tafel Bediening aan tafel
Hoofdstuk 14 Party Catering Srednja šola Zagorje.
Gemaakt door: Sophie de Vries en Joyce
Waarover gaat dit lied?.
Koffie. Waarom koffie? Hoe ontstaan de koffiebonen?  Granberry  De bes bestaat uit twee bonen (de zaden van de bes..)
La Tierra Home cooking Cuppens Nicky.
AMPS Assessment of Motor and Process Skills
Leefwereld Les 2 Producten van het land.
De kleine dingen van oma's!
BESLAG X DEEG (het) beslag kloppen (het) deeg kneden.
Koffie.
Thee Zumra Simsek Groep 7.
Staal Justin Joosen M1BM1N.
KOFFIE ZETTEN.
In de weer voor het klimaat
Je eigen groenten en kruiden kweken Wanneer moet je ze zaaien? Hoe verzorg je ze? Wanneer kun je ze oogsten? Wat kun je er van maken?
Thema 2 PLANTEN Basisstof 1 -De levenscyclus van een plant
Feestelijk dessert. Festijn voor zoetekauwen Wat serveer ik in een dessertenbuffet? Droog gebak Crème-au-beurretaart / kerststronk Slagroomtaart Petit-fours,
Regenwormen.
Trouble shooting voor het printen. Reservoir: 1) Er zit een coating in het reservoir, zodat bij het printen geen materiaal aan het platform hecht en niet.
Zwijsen College Test jezelf Pulsar Chemie Hfst 3.
Plastic.
Sportvoeding. Verschillende sportvoeding Energiedrank: Aanvullen van koolhydraatgehalte Dorstlesser: Aanvullen van mineralen en vocht Hersteldrank: Aanvullen.
Snijtechniek en snedige opmerkingen 2016 CGD Snijtechniek Wim de Kock.
Hygiëne omvat 2 begrippen Reinigen Steriliseren.
Klaren EN Bottelen Theo Jacobi. Klaren EN Bottelen Theo Jacobi.
Likeur zelf maken 1 Wat is likeur?.
De kleine dingen van oma's!
Kleur….
Spreekbeurt Koffie.
Regenwormen.
De koffieketen Producten en gewassen worden meestal geteeld op plaatsen die gunstig zijn voor dat gewas. Bijvoorbeeld: koffie en cacaobonen groeien het.
De kleine dingen van oma's!
Appelsap Productie en klaring.
Koffie quiz.
Koffie quiz.
De linnendienst Facilitaire dienst
Kenia voeding . Maarten & Floor.
De koffieketen 3de graad SO
Transcript van de presentatie:

‘Keuken en Restaurant Gids voor Starters’ Bereiding en serveren van Warme Dranken, thee en Koffie

De Servies van Warme Dranken – Thee, Koffie en Specialiteit Koffie

Belangrijkste Kenmerken van Apparatuur Voorbereiding Probeer altijd om grondig te reinigen, en controleer alle functies van apparatuur hoofdzakelijk voor hun dienst. Het dragen van een beschermende kleding boven je uniform, terwijl je die voorbereiding werk doet is goed voor als oefening. Alle elektrische apparaten moeten geïsoleerd worden van de hoofdzekering voordat begint met reinigen. Bepaalde apparaten zullen altijd een set van geschreven aanbevelingen en instructies hebben voor het te gebruiken, reinigen en onderhouden. Deze moet altijd gevolgd worden vooral met referentie van herkende schoonmiddelen.

Warme Dranken Warme dranken bevat de onderstaande: Thee soorten : – Indisch, Ceylon, Chinees en kruidenthee

Thee Een infusie van bladeren van groenblijvende struiken Thee gebruikt in de provisiekamer Gemengde thee verkocht onder merknamen Type van de gebruikte thee hangt af van: • De keuze van de klant • kost Provisiekamer dragen een gevarieerd aanbod van Indische, Ceylon en Chinese thee.

Brouwen en Dienen van thee Thee is een infusie - dus de maximum smaak is vereist van de brouwsel. De soorten van geserveerde thee zullen altijd de stijl van service bepalen.

Maken een perfect kop van thee http://www.youtube.com/watch?v=2ooT1Hl3mks&feature=related

Hoe de thee brouwen Verwarm de pot voor het toevoegen van droog thee of theezakjes om maximum temperatuur te bereiken van kokend water. Meet de droog thee / theezakjes volgens de hoeveelheid dat vereist is. Maak zeker dat de water wordt gekookt wanneer het word gegoten in de theekopje Geef het 3-4 minuten tijd om the brouwen

Gebieden waar thee groeit Oorspronkelijk uit China, thee groeit ook in India en Indonesië.

Thee De ruwe bladen zijn beïnvloed door: De aarde waar ze groeien De klimaat – Het weer Tijd van het plukken De bladen die de beste thee maken zijn de verste, regelmatig besnoeien moedigt nieuwe groei. Theeknopjes zijn met de hand geplukt.

Theeknopjes Geplukt Lucht gedroogd in fabriek Gedroogde bladen Gerold Verpletterd bladen Verpletterde bladen Vochtig atmosfeer gefermenteerd en geoxideerd Thee Gesorteerd op grootte Verschillende vergroeiing gemengd voor theezakjes Verpakt Wereldwijd verzonden Verwerking van Thee Theeknopjes worden naar een fabriek gebracht om dan gedroogd te worden door de lucht De gedroogde bladen worden dan gerold om zo verpletterd te worden De bladen zijn dan in een vochtig atmosfeer geplaatst en gefermenteerd en geoxideerd Thee word dan volgens de grootte van de bladen gesorteerd en verpakt om zo wereldwijd verstuurd te worden De verschillende vergroeiingen worden gemengd voor losse thee of theezakje

Indische of Ceylon Thee Geproduceerd in China of metalen theepotten Een mengeling van theeën van alle delen uit India is meestal na middag na een maaltijd geserveerd

China Thee Gemaakt van speciaal gemengde thee Delicater in smaak en geur dan eender welke thee Mist ‘body’(?)

Gemengde Thee Earl Grey befaamd voor zijn geur en aroma http://www.youtube.com/watch?v=VyQa0kIWBQ0&feature=related Engelse ontbijt thee Traditioneel prikkelende mix van Assam en Ceylon Helpt met verteren van een volledig Engelse (← … ?) Indiërs noemen het “bed thee” het is zijn kracht en vermogen om te wakker maken en het stimuleren van de metabolisme Melk en suiker is gemeenschappelijk aangeboden met het serveren.

Russiche of Citroen thee Meestal gemaakt uit Indische of Ceylon thee Meestal geserveerd met een stukje citroen. Geserveerd in ¼ liter (½ pint) glas in een zilver houder handgreep op een kleedje aan een secundaire plaat met een theelepeltje Suiker word apart aangeboden

Kruiden Thee of Tisane Enige kruiden infusie buiten de bladen van de theestruik Kan gemaakt worden uit verse of gedroogde bloemen, bladen, zaadjes of wortels Gemaakt door warm water toe te voegen over de plant deeltjes en ze laten onderdompelen voor een paar minuten Zaadjes en wortels kunnen ook gekookt worden op een stoof De tisane is gespannen, verzoet als nodig en geserveerd Er zijn veel verschillende fruit en kruiden thees beschikbaar ,waaronder kamille thee, munt thee, citroen verbana thee en brandnetel thee bestaan. Bijna elke kruid kan tot thee of infusie omgemaakt worden

Kruiden thee of tisanes zouden altijd in China potten gemaakt moeten worden zodat de delicate aroma's behouden word en ze zouden zonder melk of enige andere toevoeging geserveerd moeten worden

Variaties van Koffiebonen Grotendeels van koffie komt ofwel uit arabica koffiebonen ofwel uit robusta koffiebonen. De arabica boon heeft vele variaties.

Kaart waar koffiebonen op de wereld groeien

Variaties van arabica koffie Colombiaans – Colombiaanse koffie is vers geroosterd het heeft een heldere zuurtegraad, zwaar in lichaam en zeer intens aromatisch. Costa Ricaanse Tarrazu – Donkere, sterke bonen uit Costa Rica Ethiopiaanse Harrar – Complex and fruitige smaak Colombiaanse Milds – Koffie uit Colombia, Kenia, Tanzania – het zijn allemaal gewassen arabica’s Jamaicaanse Blue Mountain – Vanuit de Blauwe berg regio in Jamaica Java – Uit het Java eiland in Indonesië Keniaans – Gekend tussen koffiekenners om zijn heldere zuurtegraad smaak

De couvert van koffie De schenkbord rust op een netjes gevouwen kleedje. Dit geeft de bediende de mogelijkheid om de schenkbord te draaien zodat welke dan ook het dichtste is bij de koffiekopje. Let op de positionering van de items, de koffiepot, roomkruik en twee suikerpotten met hun theelepels dat een keuze uit bruine of witte suiker bevat. De nodige hoeveelheid is geplaatst in de kopje. Let op de positionering van de schenkbord net boven de koffiekopje. De schenkbord word nu gedraaid op het kleedje zodat de hete koffiepot en roomkruik op hun juist plaats staan voor bediening

Koffie De verschillende soorten van koffiebediening houd in: Koffie door zilverservies methode Filter methode Koffiezetmachine Koffie gemaakt met een espresso machine, zoals: Americano Espresso koffie Café au Lait Cappuccino Café latte Doubleshot Gearomatiseerde koffie Mokka

Bediening van koffie Couverts van koffie: Koffie word na lunch of avondmaal geserveerd. Traditioneel word het in een demitasse kopje geserveerd maar tegenwoordig word het geserveerd in een ontbijtkopje. Demitasse kopje Instelling van koffie: Koffie op een schoteltje Geplaatst op een zijplaat De koffielepel rust op de schoteltje – rechterhoek onder de handel van de kopje

Filter methode En elektrische filter koffiemachine word hier gebruikt. De machine bevat een water tank die de hoeveelheid water opwarmt dat nodig is voor een kopje koffie Een aantonend lichtje zal signaleren wanneer de juiste temperatuur is bereikt, en als een gemeten karaf, vol met koud water wordt gegoten in een gleuf aan de bovenkant van de machine, zal het warme water filteren door middel van een afgemeten hoeveelheid koffie in de kran hieronder Dit is een efficiënte en snelle manier om te kunnen gemalen koffie te maken. Het word gebruikt in restaurants, koffieshops, tijdens vergaderingen en in ontvangstruimtes

Koffiezetmachine Deze toestel is verwarmt door middel van elektriciteit of gas en het is een duur apparaat, gewoonlijk gebruikt in hotels waar men koffie in grote hoeveelheden serveert in de (stil room). Het heeft een centrale boiler dat gekookte water produceert via tap methode voor direct gebruik (dit is gebruikt voor thee Deze machine heeft ook een stoominjectie punt voor de opwarming van melk om bij koffie te serveren.

Espresso Machine Een typisch, pomp aangevoerd consumenten espresso machine. En espresso machine word gebruikt om traditioneel Italiaanse koffie te produceren, espresso genaamd.

Espresso koffie En enkel shot van koffie In en espresso kopje.

Americano koffie Americano koffie (gewone koffie) is een mix van een enkel shot espresso met ongeveer 200ml water.

Café au lait Een iets minder intense versie van Café Latte, Wegens de bereiding met gebrouwen koffie i.p.v. espresso.

Cappuccino Cappuccino is een Italiaans koffie bereid met espresso, warme melk, en gestoomde-melkschuim.

Café latte Een mix van een enkel shot espresso in gestoomde melk.

Doubleshot Een doubléshot is een dubbel shot van espresso.

Gearomatiseerde koffie Koffie met toegevoegde aroma Voorbeelden: Hazelnoot, Vanille, Frambozen en kersensiroop toegevoegd aan de koffie

Likeur koffie Specialiteiten Koffie Name Likeur/Spirit Irish Koffie Irish whisky Russische koffie Wodka Calypso koffie Rum Koffie Royale Brandy Baileys Koffie Baileys Irish Room Engelse Koffie Gin Jamaicaanse Koffie Tia Maria and Rum Monk’s Koffie Benedictine Sevilla Koffie Cointreau

Hoe maak je Irish Koffie Video : http://www.youtube.com/watch?v=Ivk_ZzVx0jQ

Maken van Likeur Koffie Verhit een 6 2/3e Parijs bekers, door de glazen met kokend water the vullen, zet een theelepel in de beker om de hitte the behouden en vermijd de beker te barsten Kap de water uit de glas, voeg suiker toe, de suiker helpt bij het zweven van de slagroom op het oppervlak van de hete koffie Giet de gloeiend hete sterke zwarte koffie Roer goed om de suiker te laten oplossen Voeg nu een maat van likeur of spirit toe en roer alles goed in deze fase om zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn. De vloeistof moet nu binnen 2 ½ cm van de bovenkant van de beker zijn. 7. Gebruik dubbele room, giet het langzaam langs de achterkant van de lepel naar de top van de koffie toe.