Het Toverbos, opleidingsaanbod.. Toelichting ‘Het Toverbos’ binnen de opleiding: • Onderzoekstraject • Feedback studenten • Proeftraject • Ideaal traject.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
School Coach Student Docent/ Professional Lerende Persoon.
Advertisements

Kleuterschool De Zevensprong
Presentatie titel Rotterdam, 00 januari 2007 STAGE Voor stagedocumenten ga naar: Stagevoorlichting MT januari 2013 Leren.
ROC Mondriaan Domein Zakelijke Dienstverlening Haverkamp 250
27/06/2006Emma De Spiegelaere Kiezen Alfa Een loopbaanoriëntatie voor analfabete allochtonen.
De Biezenhof een BAS-school? een BAS-school?. Voorgeschiedenis n maart tot september 2010: Waar willen we naar toe? n september 2010: Presentatie BAS.
Driemaal Taal Sessies.
Karen van Hulten Rekenen in groep 1 en 2 Bijeenkomst 5: pientere kleuters, groepsplannen, planning en organisatie in de klas.
Gebruikersdag Gelukskunde 6 oktober 2009 VAN HARTE WELKOM! Gebruikersdag Gelukskunde.
Hoe word je een ster? *.
Bijeenkomst 26 mei 2011 avondbijeenkomst. Verleden  Materialen dekten niet de gevraagde leerstof  Nieuwe inzichten over de opbrengsten van de montessorimaterialen.
Het energieproject EEN BEELD UIT DE PRAKTIJK. van “Ik heb geen zin om therapie te doen en dieet te gaan volgen.” tot “Wanneer is het nog eens energieproject.
De kracht van motivatie, hoogtepunten en hobbels
Kinderen op De Schouw maken ook hun eigen keuze
Voorbeeld 1 Faculteit Geneeskunde. 1.Aanleiding: vaardigheidsonderwijs  Theoretische duiding en demonstratie in grote groep (n= 80)  Zelfstandig voorbereiding.
Leerlingenraad… eventjes de ouders informeren
& STAGEREGISTRATIE INFOSESSIE STAGE
Welp op het ATC Ontwikkeling en implementatie van ict-wiskundeonderwijs.
Ijsselronde-pabo opleiden doe je samen.
Intersectoraal Klas 3.
KIJK! voor groep 1-2 Informatie voor ouders.
Voortgangsgesprek fase 1
Welkom! Ouderavond 3 Havo / 3 Vwo 16 september 2014.
Welkom! Ouderavond klas 6 – Gedeelte: (Studie)keuze en LOB Dhr. Hegge of
Informatie-avond groep 1-2 September 2014
Welkom in het eerste leerjaar!
Hoogbegaafdheid van leerlingen in het primair onderwijs Ontwikkelingen en samenhangen met kenmerken van thuis, de groep en de school     Uitgegeven.
Vroege stage en feedback – departement lerarenopleiding Hasselt.
Presentatie Fontys Pabo Limburg 30 november jaar 4C-ID model
Ouderavond 3e klas schooljaar
22 september Tender POP Thomas Bossuyt & Maarten Andriessen.
RGO Middelharnis Voorlichtingsavond H3/A3 21 september 2015.
Welkom bij de derde bijeenkomst van Familie (in)zicht
Solliciteren: wat wil ik?
Slc kwartaal 3. programma Hoe is het gegaan Verwachtingen Tips and tricks Opdrachten slc.
Praktijkervaring en reflectie
Stagebegeleider: Johan v.d. Sloot Datum: 28 oktober 24 sept Bijeenkomst 2.
Communicatie 2 – kw 2 Les 2. Wat gaan we doen? Korte herhaling van vorige week. Het kennismakingsgesprek Casussen uit je stage Afsluiting van de les:
Durf ruimte te geven!. Uitgangspunten Bestuurders ervaren als problemen: Het is moeilijk goede en voldoende bestuurders te vinden Jongens blijven weg.
Informatieavond keuze leerjaar 2 naar leerjaar 3 Februari 2016.
Kiezen voor keuzedelen
Onderzoek doen Een complexe (maar uitdagende) klus!
Welkom!! Namens de Ouderraad. Wat is een ouderraad? We zijn een groep enthousiaste ouders die graag iets extra betekenen voor de school en de kinderen.
Studiekeuzes van uw kind Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 3 mavo.
Opleiding Kunst-, Muziek en Theaterwetenschappen Informatie Minors & Majors in het opleidingsprogramma Kunstwetenschappen Bachelor II & III Prof. dr. Linda.
LOB VWO Informatie over LOB Dennis See Decaan VWO.
Successen na 5 jaar BAS Van toen naar NU Een kleine greep………
Welkom! Ouderavond 3 Havo / 3 Vwo 27 september 2016.
Welkom!! Namens de Ouderraad.
Executieve Functies op het Stedelijk Gymnasium
Samenwerkingsverband Regio IJssel-Vecht
Welkom! Ouderavond 3 Havo / 3 Vwo 21 september 2017.
Het delen van kennis een onderlinge uitwisseling van praktische kennis
Dit jaar Kiezen voor een vervolgstudie
Gebruik van het annotatiesysteem
Kiezen voor keuzedelen
Hoe schoolontwikkeling een feestje wordt op de werkvloer
Opdracht Opkikker Boek Methodisch Begeleiden Thema 1 Planmatig werken
van VMBO naar MBO LOB in de 3e klas
Directievergadering BAKO specifiek
Best practice Doel: deskundigheidsbevordering collega’s
Masterclass voor lerarenopleiders
Overgang naar het secundair
Als je er graag toe doet en wat wil dóen!
PBS op het ROC MN Dinsdag 6 november 2018
van Basisschool naar Voortgezet Onderwijs
E health, Domotica en E-learning
DIVERSITEITSSTAGE Foto’s in presentatie van studenten TKO en Hilde Braet in het kader van de diversiteitsstage en het project visuele vertellingen.
DIVERSITEITSSTAGE Foto’s in presentatie van studenten TKO en Hilde Braet in het kader van de diversiteitsstage en het project visuele vertellingen.
Transcript van de presentatie:

Het Toverbos, opleidingsaanbod.

Toelichting ‘Het Toverbos’ binnen de opleiding: • Onderzoekstraject • Feedback studenten • Proeftraject • Ideaal traject Opleidingsaanbod voor externen

Onderzoekstraject

Tweedaagse opleiding (november): -Theorie: herhaling sociaal-emotionele ontwikkeling, spelontwikkeling. -Structuur ‘Het Toverbos’. -Oefenmomenten. -Bespreking van een aantal casussen.

Onderzoekstraject Geven van tien Toverbossessies: -In de stageschool -Vijf sessies als buitenstaander -Vijf sessies als klasleerkracht (lange stage)

Onderzoekstraject Begeleiding: -Bezoek door de onderzoeksmedewerkster. -Om de twee-drie sessies een supervisie aan de hand van casusbespreking en video-feedback.

Feedback studenten Verschil buitenstaander en klasleerkracht ‘ Ik vond als buitenstaander de sessies geven heel sterk en beter omdat je een exclusieve functie hebt. De kinderen weten echt wel dat je met hen naar ‘Het Toverbos’ gaat en met hen komt meespelen. Terwijl als je Toverbos geeft, als je in de klas staat, dan merk je wel dat ze iets terughoudender zijn omdat ze denken als ik iets ga doen, dan zal de juf kwaad worden want in de klas wordt ze daarvoor kwaad.’

Feedback studenten • Om de twee – drie weken een Toverbossessie organiseren. • Tien sessies is voldoende • Te zware belasting tijdens de stage (moeilijk in te plannen tijdens andere verplichte stage-activiteiten) • Moet een keuzevak blijven. • Opleiding dichter bij het effectief geven van de sessies.

Proeftraject Hetzelfde als vorig jaar. Alleen de opleiding werd meer uitgediept: -Videomateriaal ter bespreking. -Te verwachten uitdagingen op basis van de ervaringen van de studenten vorig jaar.

Ideaal traject Implementatie binnen de opleiding: -Tweede jaar BAKO: Korte kennismaking voor alle studenten binnen traject sociaal-emotionele ontwikkeling.

Ideaal traject Implementatie binnen de opleiding: -Derde jaar BAKO: -Tweedaagse opleiding oktober -Om de twee-drie weken Toverbos organiseren ofwel binnen stageschool ofwel vrij te kiezen school. -Het is een leertraject dat niet beoordeeld wordt. -Keuze totale klasgroep of kleine groep (max. 10 kleuters) -Supervisie aan de hand van videofeedback.

Aanbod voor externen Tweejarige gecertificeerde opleiding: -Eerste jaar -Tweedaagse opleiding -4 supervisies aan de hand van videofeedback -Inwerken in de structuur van de methodiek. -Tweede jaar -2 supervisies: -Hoe de methodiek aangepast aan het eigen functioneren? -Inbreng van videomateriaal.

VRAGEN???