1 Starterslening gemeente Veenendaal. 2  Verkoop van grote projecten steeds lastiger  Perfecte woning en goede balans in aantallen  Van start tot 70%

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
H 11: Eigen vermogen 11.1: aandelenvermogen 11.2: emissie van aandelen
Advertisements

Samen ouder worden in en rondom De Bron 10 oktober 2013 Werkconferentie.
WSN Volle kracht vooruit. Het roer om: volle kracht vooruit WSN staat er weer •Juist nu kunnen en willen we betekenisvol zijn in Nieuwkoop. •Huis op orde.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Rotterdam de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Rotterdam.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Amersfoort de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Amersfoort.
7 november 2013 Begroting 2014: algemene beschouwingen in een notendop Op weg naar de Almelose Maat.
Willen is Kunnen De centen Woonlasten en energiebesparende maatregelen
Zeven SIR-55 patiowoningen Plan Luchen
Wij, in een veranderende markt Platform Wonen Leeuwarden Ger W. Hukker, 5 april 2012.
Een werkmaatschappij van Volker Wessels. De Kreken van Nibbeland Gemeente Bernisse.
Maximale hypotheek berekenen en maandlast berekening afstemmen op toekomst plannen, wonen, werken en vrije tijd Hypotheek berekenen Waarschijnlijk is het.
Het kan met Zon op Castricum
Heuvelstraat AB Diessen T: F: E: I:
Onderwerpen Oude situatie Eerste aanpak en problemen
Duurzaamheid en energiebesparing
Rien Boskeljon.
1 november 2012 Kunnen corporaties nog investeren? Initiatieven om projecten te blijven realiseren Pierre Sponselee.
Koopwoning...  (het is niet zo moeilijk…). huiswerk  pak agenda en noteer bij ma 19 januri 5e lesuur:  leren tb 72 tm 77 maken 3.21 tm 3.23 wb 129.
Drenthe, hoe staan we er voor ? Ger W. Hukker, 13 oktober 2011.
Buikpijn van systeembeheer? Een praktijkvoorbeeld uit Wageningen Jan Inden uit Wageningen.
Welkom e.v.a.. Energie Gilze Rijen is een initiatief van Club Klimaatneutraal Gilze- Rijen Opgericht in 2009 met als doel een beweging te starten naar.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Amsterdam de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Amsterdam.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Utrecht de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Utrecht. In.
Houtskoolschets Starterswoningen. Aanleiding Wachtlijsten woningbouw Grondpositie en kosten Aantrekkelijke gemeente blijven Veel woningen te koop, maar.
Investeren in duurzaamheid en de financiële kaders: ‘waar gaat het mis en waar liggen kansen! ‘ dr. Mark Schweitzer 17april 2012.
H10: Prijsmanagement.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Arnhem de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Arnhem. In de.
Wie het begrijpt mag het uitgeven
Ontwikkelingen op Woongebied
De Buitenkans CPO: van ideaal naar bouwstroom. Maarten Vos Regisseur Wat beweegt de woningmarkt”” ►Niet alleen voor idealisten ►Tijd ►Geld ►Gemeenten.
Uitvoering toekomststrategie Essent Harm Assies en Henk Kosmeijer Portefeuillehouders nutsvoorzieningen en financiën Informatieavond Essent, 17 maart 2009.
Agenda  Les 44 tm 46  wkn 04 en 05  hs 13 vreemd vermogen op korte termijn  bestuderen par 13.1 tm 13.5 maken wb vragen 13.1 tm
Agenda  Lessen (6)  tot  hs 30
De kracht van HBSoftware B.V Onze kracht is branchekennis. Wij begrijpen wat vastgoedontwikkeling is. Wij weten wat de prioriteiten van het management.
Goedemorgen H3b.
Jezelf bewegen…… De ander bewegen……
Dorst! Hoe de woningmarkt een rol kan spelen in de verzorgingsstaat dr. Janneke Toussaint, AFM Prof. dr. ir. Marja Elsinga, TU Delft.
Extra Startersleningen 2012 Eindelijk weer doorstroming op de Veenendaalse woningmarkt.
Dmv een starterslening willen vele gemeenten de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt. Niet alle gemeenten.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Almere de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Almere. In de.
De beste hypotheek tegen de laagste kosten! Door de kredietcrisis, eurocrisis, etc wordt het steeds lastiger om exact te berekenen hoeveel hypotheek u.
Het beste hypotheek advies voor starters Door de kredietcrisis, eurocrisis, etc wordt het steeds lastiger om exact te berekenen hoeveel hypotheek starters.
Zeven SIR-55 patiowoningen Plan Luchen
Voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken met de beste prijs/kwaliteit verhouding bent u bij ons aan.
Voor de AOV verzekering met de beste prijs/kwaliteit verhouding bent u bij ons aan het juiste adres, want onze.
19 augustus 2014 Nu en in de toekomst Samen uw woonwensen realiseren.
Startersleningen zijn door veel gemeenten in het leven geroepen om de bereikbaarheid van koopwoningen te vergroten voor met name de starters op de woningmarkt.
Welkom! Woningmarkt Katwijk Rijnsburg en Valkenburg 2014.
Wat moet je doen voor je pensioen? 29 oktober 2014.
Concept presentatie A3. 1. Narrowcasting in past, present, future; 2. Het concept; 3. Checklist; 4. Opstarten van het concept & Casus; 5. Vragen van publiek.
8.1 Waarom handel met het buitenland?
Regie over eigen leven..
Hoofdstuk 12 financiering van snelgroeiende bedrijven 1 Hoofdstuk 12 De financiering van snelgroeiende bedrijven Integratie van winstverwachtingen in het.
Ondernemen moet je doen
Groeiprojecten identificeren ‘stap 7’ Welke projecten hebben het potentieel om de groeiambities waar te maken? -> laatste stap van de oriëntatiefase.
stap 6: Unieke toegevoegde waarde bepalen
Wanneer en hoe regel je je financiering. Programma Welkom Voorstellen Svn en bank Toelichting op proces financiering Vragen.
Je hebt nu € ,00 op de bank staan van jouw privé rekening (ABN) Het is
Basisboek Bedrijfseconomie hoofdstuk 3 Financiële overzichten Achtste druk © 2008 Noordhoff Uitgevers © 2010 Economie Leer Kracht.
Congres 2016 “Kerk in Uitvoering” Welkom bij de workshop Geld Door: Huib van der Burg, portefeuillehouder ‘geld’
Aanpassing grondprijzen sociale koop en huurwoningen Johan Brands, 15 maart 2016.
Financiële positie Grondbedrijf Prognose 2014 Adviescommissie
Grootboek / General Ledger
Welkom Havo/vwo 3..
liquiditeitsbegroting
Oisterwijk – Plannen van Nu ! Fundament voor de Toekomst !
Het uitbesteden van overheidstaken aan de particuliere sector
Financiering van de onderneming
Niet alleen op de wereld
Omgevingsvisie gemeente Heerenveen - thematafel wonen
Transcript van de presentatie:

1 Starterslening gemeente Veenendaal

2  Verkoop van grote projecten steeds lastiger  Perfecte woning en goede balans in aantallen  Van start tot 70% gaat meestal goed. Laatste woning blijft lastig  Prijs-kwaliteit woning goed, betaalbaarheid voor doelgroep op dit moment matig: overbrugging nodig = starterslening De huidige verkoop

3 Waarom starterslening JJuist bij LATEI AAfrekening korte termijn in tegenstelling tot Koopgarant, of andere vorm van terugkoopregeling HHet is een oplossing gericht op de toekomst KKosten zijn duidelijk!

4  Want wat kost (in tijd, vertrouwen en geld) een nieuw verkoopstimulerend product?  Onderhandelt de koper van de traditionele lening de kosten er niet uit?  De waarde van de woningen in het project blijven stabiel immers prijs-kwaliteit is goed!  Hoe vaak wordt het gebruikt? Zijn het wel kosten?

5  Vooraf strategische keuze maken  Wanneer toepassen: tot 70% of daarna pas  Welke woningen komen er voor in aanmerking  Gaan we reserveren of accepteren  Wat zijn de financiële gevolgen Hoe pakken we dit aan

6 Trucjes  Goede samenwerking is belangrijke basis voor een duurzame relatie  Lef tonen en creatief zijn is in een commerciële en risicodragende verkoop tegenwoordig noodzakelijk  maar tot welk niveau?

7  De starterslening heeft in de basis niet het beoogde voordeel – geen VON verlagende factor  Afhankelijk van derden (gemeente – banken)  Weinig ruimte meer voor VON verlaging De nadelen

8

9 Keuze / Resultaten tot op heden •Op al onze woningen tot € accepteren wij een aanvraag voor een starterslening. •Per project reserveren wij voor 1 woning een starterslening •Alleen projecten waar we zijn gestart wordt actief gepromoot met de starterslening •In ons geval: wel vraag maar nog niet toegepast – kopers willen uiteindelijk die contante korting.

10  De starterslening blijft een belangrijke basis voor betaalbaarheid en bereikbaarheid  Er moeten woningen verkocht worden voor een goede verhouding huur / koop  Ook voor starters moeten woningen op maat mogelijk worden De toekomst

11 LATEI projectontwikkeling • •