Vraag 1: Welk onderwijstype volgt uw kind? Vraag 2: In welk jaar zit uw kind?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1 Op Stap naar het SO. 2 • Waar gaat het om ? • Eerst even kijken naar het keuzewerkboek • Wat moest er zo dringend veranderen ? • Studiekeuzetaken !
Advertisements

Mijn Inburgering Hoe werkt dat?.
Tevredenheid met behandelaar en behandeling.
Op reis langs de voorzieningen
Praten met kinderen over de wereld !
KWALITEITSZORG november 2012
Tevredenheids onderzoek Door Lizanne Jespers HBO-V studente Maart 2014
Uit liefde voor het vak… Onderwijs slim organiseren!!!
De kinderen stellen zich graag aan u voor.
vrije basisschool De Bloesem
De nieuwste uitspraken
KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK
Tijdelijk onderwijs aan huis voor kinderen met een chronische ziekte Els Meerbergen Studiedag 18 maart 2013 Platform van Onderwijs aan Zieke Leerlingen.
Leer de namen van de noten 1
De historie & de toekomst
ZIEHIER 36 REDENEN WAAROM BIER
De gevolgen van de zonde
1 Resultaten marktonderzoek RPM Zeist, 16 januari 2002 Door: Olga van Veenendaal, medew. Rothkrans Projectmanagement.
November 2013 Opinieonderzoek Vlaanderen – oktober 2013 Opiniepeiling Vlaanderen uitgevoerd op het iVOXpanel.
‘Groot ICT project’ Een leerlijn mediawijsheid.
 Deel 1: Introductie / presentatie  DVD  Presentatie enquête  Ervaringen gemeente  Pauze  Deel 2 Discussie in kleinere groepen  Discussies in lokalen.
de genezing te Bethesda
Ronde (Sport & Spel) Quiz Night !
Project Sponsoring Kenia
Wist u dat … Meer dan 10% van de jongeren in het voortgezet onderwijs drugs gebruikt? Er meer dan 74% van de kinderen onder de 16 jaar alcohol heeft.
Mijn kind, Ik ben de Roos van Saron Hooglied 2,1 Zang : Betty Middler
Loopbaangesprekken 11 december 2012.
Leer de namen van de noten 2
© GfK 2012 | Title of presentation | DD. Month
Vergaderen Gebruikt materiaal Actie! Office3 bso blz. a Benoem het materiaal in de tweede kolom in je boek op blz b In de derde kolom.
2 3 Natuurkunde ≥ 6 Wiskunde ≥
Persoonlijk worden.
Workshop contentstrategie
Flexibele onderwijstijden
Kunnen we leren kiezen? Jan Bransen Alumnidag 2006.
Wet inburgering Heleen Veringa
In dit vakje zie je hoeveel je moet betalen. Uit de volgende drie vakjes kan je dan kiezen. Er is er telkens maar eentje juist. Ken je het juiste antwoord,
13 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam.
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
David, een profeet psalm 16.
Werken aan Intergenerationele Samenwerking en Expertise.
A H M F K EB C x 85 Korte zijde bij C 2 e secties volte 14 m en op afstand komen ( 0,5 rijbaan)
Welkom op deze informatie- Over groep 8 en het voortgezet onderwijs
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Enquête.
Nieuwe Meesters Delft Erfgoed = saai! 1. Nieuwe Meesters Delft Erfgoed = overal! 2.
ECHT ONGELOOFLIJK. Lees alle getallen. langzaam en rij voor rij
Het werken met portfolio
2 januari 2009Nieuwjaarsreceptie "Meule wal straete" 1 Nieuwjaarsreceptie 2 januari 2009 Eerste bijeenkomst van de bewoners van de “Meule wal straete”
De gezonde school en genotmiddelen
“Een dure GSM hebben ze wel, maar hun schoolrekening betalen…”
TEVREDENHEIDONDERZOEK 2014 GEMAAKT DOOR: NICK HENRIQUEZ.
ENQUETE ORA.
De financiële functie: Integrale bedrijfsanalyse©
Hoe en waar wordt de keuze voor de nieuwe auto bepaald? AutoRai 2005 Amsterdam, 10 februari 2005 Anne Hoff Research Director Interview-NSS.
Centrummaten en Boxplot
Even voorstellen : Groep 3b
JOUW WERELD MIJN WERELD
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
1 Zie ook identiteit.pdf willen denkenvoelen 5 Zie ook identiteit.pdf.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
De niveaus. De niveaus Advies van de basisschool Werkhouding, huiswerkhouding en zelfstandigheid van het kind Intelligentie en leerprestaties van het.
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Bloemschikken Modeshow bloemschikken in kleding.
Nieuwsbrief 7 december 2012 Agenda: 11 december: groep 7 en 7/8 excursie havenmuseum 14 december: kerst creamiddag 19 december: kerstviering vanaf
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
Transcript van de presentatie:

Vraag 1: Welk onderwijstype volgt uw kind?

Vraag 2: In welk jaar zit uw kind?

Vraag 3: Heeft u bewust voor Alicebourg gekozen? Met de bijkomende vraag “WAAROM?” argumenteerden de ouders als volgt: 6,75% ouders vonden het internaat als belangrijk argument om Alicebourg te kiezen. 1,35% ouder vond het feit dat hun ouder(s) ook op Alicebourg hadden gezeten belangrijk voor deze keuze. 17,56% ouders vonden de discipline als belangrijk argument om Alicebourg te kiezen. 2,70% ouders vonden het feit dat we kleine klassen hebben voldoende om hun keuze te maken. 2,70% ouders hadden het gewoon van anderen gehoord dat Alicebourg een juiste keuze is. 2,70% ouders vonden de kwaliteit van ons onderwijs een motief om voor KTA Lanaken te kiezen. 1,35% ouder was zelf leerkracht op onze school, en vond het heel normaal om naar Alicebourg te komen. 6,75% ouders kende onze school, waardoor de keuze gemakkelijk was. 5,05% ouders hadden hun kind al in de basisschool van onze campus zitten, en lieten deze doorstromen. 2,70% ouders vinden de goede begeleiding van leerlingen op onze school belangrijk. Daarom die keuze. 2,70% ouders kozen voor Alicebourg omdat ze vonden dat het onderwijs in Nederland niet toerijkend was. 1,35% ouder koos onze school omwille van de veiligheid. De overige ouders (46,29%) gaven geen speciale reden op om naar Alicebourg te komen.

Vraag 4: Hoe vindt u de discipline in de school?

Vraag 5: Kent u de oudervereniging?

Vraag 6: Weet u wat de oudervereniging doet? Van de 31 ouders die de oudervereniging kenden waren er slechts 2 die wisten wat ORA inhield (via website) Hier gokten enkele ouders, zoals: ”bij het secretariaat?, bij de directie ?, de leerkracht misschien ?..... De meesten konden echter niet vertellen hoe ze in contact konden komen met ORA. Vraag 7: Weet u waar u terecht kan voor informatie over de oudervereniging? Vraag 8: Weet u dat u veel info over de oudervereniging kan terug vinden via een link op de website van Alicebourg? Nu wij die vraag gesteld hebben weten ze het allemaal ( dat hopen we)

Vraag 9: Gebruikt u smartschool? JA NEEN Nooit van gehoord

Vraag 10 & 11: Weet u wie u kunt aanspreken als uw kind een probleem heeft? Kent u de PB’s?

Vraag 12: Weet u hoe en waar u de PB’s kan vinden en/of bereiken? Van de 74 ouders, wisten 69 hoe ze hun respectievelijke PB konden bereiken, daarentegen hadden 5 ouders daar geen nood aan, en hebben ze zich daar ook geen zorgen over gemaakt hoe of waar deze mensen te contacteren zijn. Vraag 13: Vindt u contact leggen met onze school gemakkelijk? REDEN: -het is anders dan op de basisschool. -smartschool werkt niet -het is moeilijk telefonisch contact te krijgen. -hadden alleen maar contact met de directeur.

Vraag 14: Heeft u het schoolreglement gelezen? Vraag 15: Vindt u het schoolreglement duidelijk? Van de 61 ouders die het schoolreglement hebben gelezen, vonden ze allemaal dat deze duidelijk was.

Vraag 16: Zijn er onderwerpen in het schoolreglement waar u het niet mee eens bent? 79,7% van de ouders waren het niet eens met bepaalde items, zoals:- Belgen pet af, moslims niet ! - te strenge straffen - normen moeten gelden voor leerlingen en leraars. Vraag 17: Weet u dat piercings binnen de school of tijdens schoolactiviteiten niet toegestaan zijn?

Vraag 18: Bent u het hiermee eens?

Vraag 19: Bent u bekend met het antidrugsbeleid binnen de school?

Vraag 20: Bent u het hiermee eens?

Vraag 21: Bent u voor controles dienaangaande?