Wouter Mennen & Paul van Ulft Informissi

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Over de cursus Eenvoudige websites bouwen in Rijswijk
Advertisements

WWW’s World Wide Webs. Webshops trowaa.nl bol.com Onderwijs tudelft.nl steenenbrug.nl Non-profit organisatie rodekruis.nl demaakbaremens.org Onze sites.
Analyse klantgerichte websites
Ook buiten de klas kennismaken met de taal van je ‘buren’!
AV de Liemers heeft een nieuwe website Een drie minuten durende presentatie over de nieuwe website 1.
Website usability Door Dyonne en Yanthe.
Ontwikkeld door Anne Coppens en Carlo Verhaar les Navigatie I-C1#, datum.
Presentatie Advies rapport voor: “Museum het Valkhof”
Voortgangspresentatie Project Eenmaal Andermaal Groep 16 Presentatoren: Paul Polkamp en Errel Kelly ` Demonstrator: Martijn Kraaijevanger.
Concept Voorstellen. Het Concept Ons definitieve concept is een informatieve website met informatie over de uitgaansgebieden en uitgaansgelegenheden in.
W EBSITE U SABILITY. H&M. COM Herkenbaarheid: 8 Navigatie: 9 Snelheid: 9 Zoeken: 7 Opmaak: 9 Schrijfstijl: 8 Hyperlink: 7 Interactie: 7 Accessibility:
Websites maken Waarom? Voor Wie? Hoe?
Marktonderzoek Danneels
15/10/2013. De meest voorkomende soorten navigatie zijn:  Tekstlinks  Afbeeldingen  Roll-over images  Flashnavigatie  jQuery-navigatie.
Website usability Door Niels Verheyden en Aaron Saam (V4C)
Hoe is de usability van een website te optimaliseren? Remco Slager & Ruben van Uden.
Thinkquest2 versie 2013 info: vanaf februari 2013.
Usability analyse.
Aandachtspunten Voldoende en duidelijke informatie
Het oog wil oog wat. Kijk ook op
Presentatie adviesplan gemeente Westland Versie:1.0 Datum:
Project Sponsoring Kenia
Website Usability.
Toedracht multimedia (Liesbeth).
Cindy Van Meenen 1TRMa Inge Van Meenen 1TRMa Elke Eeckhaut 1TRMa
Aantrekkingsfactoren
Webpagina ’ s maken ITV 10 maart Onderwerpen Ontwerp en inhoud Navigatie HTML: de basis Webpagina’s in Word.
Nieuw relatiemanagement, SCRM
Oefenen met de zoekmachine Google Deel 1 Zoeken op alle sites Zoeken op Nederlandse sites zoeken van afbeeldingen Arkelstein, School voor Praktijkonderwijs.
Door Daan, Pim, Rik en Karlijn
Melanie : De creatieve Kevin: De informatie zoeker Joseph: Maakt beslissingen Katja: Zorgt dat de presentatie goed in elkaar zit.
HOM COM LEDENVERGADERING 20 / 09 / Programma  1. Demo van een netbook  2. Picasa met gezichtsherkenning  3. AppRemover  4. Bureaublad.
3 factoren die de Google Ranking bepalen 1. Pagerank 3 factoren die de Ranking bepalen: “ Goede content “ 2. Duur op website + social media knoppen 3.
het bouwen van een website
Geen natuurlijke kleur. Het moet groen,bruin, zandkleurig etc. zijn. Maar geen blauw. Logo en plaatjes van het bedrijf.
Welkom bij workshop webdesign
DÉ SUCCESFACTOR… BILLBOARD.COM. ONDERZOEKSVRAAG: WAT IS DE SUCCESFACTOR? Dat ben ik gaan onderzoeken…
Wouter Mennen & Paul van Ulft
Welkom De techniek van websites
Website Usability.
NOS Journaal Kijk een week lang het NOS Journaal. Ga op zoek naar de succesfactor.
Public Design Technologisering Paul van Den Hogen Martino Wullems.
Typ hier je eigen naam Naam van de school
Website Usability Anouk Wassenbergh & Dimfy Lambriex V4.
Uitleg: Je pp moet uit minimaal 12 dia’s bestaan.
HANDIGER MET WORD Les 1A. Onderwerpen  Kennismaking en verwachtingen/wensen  Op één lijn komen  Verschillende versies van Word  Sneltoetsen  Het.
Programma Eindpresentatie ICT-2000 Het project ICT 2000: –Doelen, Opzet, Werkwijze Website presentaties –De site, didactisch.
(Her)Schrijven voor het web Is schrijven voor het web anders? Voordat we schrijven… Basisprincipes schrijven voor het web.
herkenbaarheidJa,er staat altijd bol.com boven NavigatieSubmenu’s zijn makkelijk te gebruiken snelheidNee, soms laden ze heel langzaam zoekenJa, een heel.
Websites. Een succesvolle website Een succesvolle website bevat: Een goede usability Een mooie lay-out Een goede kwaliteit.
Ismay Sonnemans & Khedy Gorissen
Minecraft het spel MINECRAFT.
Even voorstellen: Docent Internet Marketing Internetmarketeer
Planning Usability Week 1: Wat is usability, Homepage H1,2 Week 2: Navigatiestructuur, Zoekdienst, Servicepagina’s H3,4,5 Week 3: Ontwerp en Webschrijven.
Planning Usability Week 1: Wat is usability, Homepage H1,2 Week 2: Navigatiestructuur, Zoekdienst, Servicepagina’s H3,4,5 Week 3: Ontwerp en Webschrijven.
Planning Usability Week 1: Wat is usability, Homepage H1,2 Week 2: Navigatiestructuur, Zoekdienst, Servicepagina’s H3,4,5 Week 3: Ontwerp en Webschrijven.
Website usability. Inhoud Webshop Onderwijs Non-profit organisatie Overheid Eigen keus.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Organisatie van de LGOG Website. Hoofdmenu Standaard menu In-/uitloggen Algemene informatie Volgende activiteiten Laatste nieuws Zoekfunctie Inhoud pagina.
Hoe maak je een presentatie die mensen kan overtuigen van jouw idee.
Spreekbeurt in groep 8 Hoe pak je het aan?.
„Om het eerlijk te houden krijgen jullie allemaal dezelfde opdracht:
Wouter Lamme “Vindt de beste online supermarkt!”
Presenteren van gegevens
Infographics Wat is de functie van infographics en hoe haal ik belangrijke informatie uit ze? NU Nederlands 2F.
Usability voor het web en mobiele apparaten
GAME MAKER ONLINE Les 1 / Sokoban Michel Fiege.
Plaats hier bijvoorbeeld het onderwerp of activiteit
Transcript van de presentatie:

Wouter Mennen & Paul van Ulft Informissi Website Usability Wouter Mennen & Paul van Ulft Informissi

www.bol.com

www.bol.com Sterke punten: Zwakke punten: De navigatie De zoekfunctie Accessibility De website heeft geen extra opties voor mensen met een handicap Afbeeldingen en multimedia De afbeeldingen zijn af en toe te nadrukkelijk aanwezig, en hierdoor kunnen mensen knoppen moeilijker vinden

www.wehkamp.nl

www.wehkamp.nl Sterke punten: Zwakke punten: De navigatie De zoekfunctie Zwakke punten: Accessibility De website heeft geen extra opties voor mensen met een handicap Hyperlinks Er zijn weinig hyperlinks

www.broekhin.nl

www.broekhin.nl Sterke punten: Zwakke punten: Snelheid De pagina’s worden allemaal zeer snel geladen, hierdoor is de wachttijd minder lang Afbeeldingen en multimedia De afbeeldingen en multimedia geven een beeld van de school Zwakke punten: Zoekfunctie Dit moet openbaar worden, niet inloggen om te kunnen zoeken Accessibility De site biedt geen extra mogelijkheden voor mensen met een handicap

www.denhulster.nl

www.denhulster.nl Sterke punten: Zwakke punten: Snelheid De pagina’s worden allemaal zeer snel geladen, hierdoor is de wachttijd minder lang Afbeeldingen en multimedia De afbeeldingen en multimedia geven een beeld van de school Zwakke punten: Hyperlinks Er zijn weinig hyperlinks Accessibility De site biedt geen extra mogelijkheden voor mensen met een handicap

www.warchild.nl

www.warchild.nl Sterke punten: Zwakke punten: De zoekfunctie De schrijfstijl Er wordt een kort maar krachtige schrijfstijl aangehouden, ook worden er plaatjes bij de tekst gezet, dit helpt met het begrijpen van de tekst Zwakke punten: Afbeeldingen en multimedia De plaatjes zijn aangrijpend en het zijn er te veel Accessibility De site biedt geen extra opties voor mensen met een handicap

www.soskinderdorpen.nl

www.soskinderdorpen.nl Sterke punten: Zwakke punten: Snelheid De pagina’s worden allemaal zeer snel geladen, hierdoor is de wachttijd minder lang Afbeeldingen en multimedia De afbeeldingen en multimedia geven een beeld van de organisatie Zwakke punten: Hyperlinks Het zijn er veel, misschien wel te veel Accessibility De site biedt geen extra mogelijkheden voor mensen met een handicap

www.rijksoverheid.nl

www.rijksoverheid.nl Sterke punten: Zwakke punten: De zoekfunctie De navigatie Zwakke punten: De opmaak Deze is te kaal, te weinig aan gedaan Accessibility Deze site heeft geen extra opties voor mensen met een handicap

www.werkenbijdelandmacht.nl

www.werkenbijdelandmacht.nl Sterke punten: Zwakke punten: Interactie Er is veel interactie, wat het leuker maakt voor de bezoeker Afbeeldingen en multimedia De afbeeldingen en multimedia geven een beeld van de landmacht Zwakke punten: Zoekfunctie Je moet heel specifiek zeggen wat je zoekt Accessibility De site biedt geen extra mogelijkheden voor mensen met een handicap

www.rsm-wmv-riskmanagement.nl

www.rsm-wmv-riskmanagement.nl Sterke punten: Zwakke punten: Navigatie Schrijfstijl De tekst is kort en krachtig, en zegt het straight to the point Zwakke punten: Opmaak: De opmaak is veel te kaal, de site is niet aantrekkelijk voor bezoekers Afbeeldingen en multimedia Er zijn bijna geen foto’s of multimedia te vinden, dit maakt de site aantrekkelijker voor de bezoeker en geeft de bezoeker een indruk

www.vvreuver.nl

www.vvreuver.nl Sterke punten: Zwakke punten: Opmaak De afbeeldingen en de achtergrond hebben met voetbal te maken, waardoor het onderwerp van de site nog beter naar voren komt Afbeeldingen en multimedia De afbeeldingen en multimedia geven een duidelijk beeld van de voetbalclub Zwakke punten: Zoeken Er is geen zoekoptie Accessibility De site biedt geen extra mogelijkheden voor mensen met een handicap

Wij hopen dat jullie het leuk vonden! Bedankt voor de aandacht! The End! Wij hopen dat jullie het leuk vonden! Bedankt voor de aandacht!