De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Website usability Door Dyonne en Yanthe.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Website usability Door Dyonne en Yanthe."— Transcript van de presentatie:

1 Website usability Door Dyonne en Yanthe

2 BC Broekhin http://www.broekhin.nl// (onderwijs)
Herkenbaarheid: Er staat een duidelijk logo van de school. Op de homepage zie je informatie over de school. Navigatie: Er is een duidelijke navigatiebalk die ook aangeeft op welke pagina je je momenteel bevind. Snelheid: De pagina’s komen binnen 10 seconden in beeld. Zoeken: Er is een zoekbalk beschikbaar. Opmaak: De website is op alle browsers goed beschikbaar. Schrijfstijl:  De tekst is makkelijk om te lezen. Hyperlinks: Ja die zijn er. Er is duidelijk aangegeven waar naar verwezen word. Interactie: Je kan op de website inloggen. Accessibility: Nee. Afbeeldingen: Er zijn niet te weinig maar ook niet te veel afbeeldingen. Ze maken het prettiger om de website te gebruiken en bovendien zie je dan ook een beetje hoe de school is.

3 Lyceum Schondeln http://lyceumschondeln.mwp.nl/ (onderwijs)
Herkenbaarheid: Er staat een duidelijk logo van de school. Navigatie: Er is een zeer duidelijke navigatiebalk bovenaan de pagina. Meer naar onder is ook nog een soort navigatiebalk. Snelheid: De site is snel. Zoeken: Er is een zoekbalk beschikbaar. Opmaak: De website is op alle browsers goed beschikbaar. Schrijfstijl: De tekst is makkelijk en door de layout ook prettig om te lezen. Hyperlinks: Er word duidelijk aangegeven waarnaar je verwezen word. Interactie: Je kan je inloggen op de site. Accesibillity: Nee, de layout is daar iets te druk voor. Afbeeldingen: Niet te veel, niet te weinig, maakt de site erg vrolijk.

4 Wehkamp http://www.wehkamp.nl/ (webshop)
Herkenbaarheid: Er staat een duidelijk logo, en aan de homepage kan je al zien wat de site te bieden heeft. Navigatie: Er is een zeer duidelijke navigatiebalk en het is goed zichtbaar waar je je bevind. Snelheid: De site is snel. Zoeken: Er is een zoekbalk beschikbaar. Opmaak: De website is op alle browsers goed beschikbaar. Schrijfstijl: De informatie is duidelijk. Hyperlinks: Er word duidelijk aangegeven waarnaar je verwezen word. Interactie: Je kan producten op je wensenlijst zetten of producten kopen. Accessibility: Nee. Afbeeldingen: Er zijn veel afbeeldingen, maar ze laten dan ook de producten zien dus dat is goed.

5 H&M http://www.hm.com/nl/ (webshop)
Herkenbaarheid: Er staat een duidelijk logo, je kan dus zien waar de site van is. Navigatie: Er is een duidelijke navigatiebalk, soms is het niet duidelijk waar op de site je je bevind. Snelheid: De site is redelijk snel. Zoeken: Er is geen zoekbalk beschikbaar. Opmaak: De website is op bijna alle browsers goed beschikbaar. Schrijfstijl: De informatie over de producten staat er zeer duidelijk bij. Hyperlinks: Er word aangegeven waarnaar je verwezen word. Interactie: Je kan of producten kopen. Accessibility: Nee. Afbeeldingen: Er zijn veel afbeeldingen, maar ze laten dan ook de producten zien dus ze domineren de site niet.

6 WNF https://www.wnf.nl (non-profit organisatie)
Herkenbaarheid: Het is duidelijk van wie de website is en wat de website inhoud. Navigatie: Er is een navigatiebalk, het is duidelijk waar op de site je je bevind. Snelheid: De site is redelijk snel. Zoeken: Er is een zoekbalk beschikbaar. Opmaak: De website is op bijna alle browsers goed beschikbaar. Schrijfstijl: Door de zeer simpele layout ziet het eruit alsof er meer tekst is dan dat er werkelijk staat. De tekst zelf is wel makkelijk. Hyperlinks: Meestal word er duidelijk aangegeven waarnaar je verwezen word. Interactie: Je kan je aanmelden voor een nieuwsbrief, geld doneren, producten kopen. Accessibility: Nee. Afbeeldingen: Er zijn veel afbeeldingen, ze hebben te maken met waar de organisatie voor staat.

7 SOS Kinderdorpen (non-profit organisatie) Herkenbaarheid: Het is duidelijk van wie de website is en wat de website inhoud. Navigatie: Er is een navigatiebalk, het is duidelijk waar op de site je je bevind. Snelheid: De site is behoorlijk langzaam. Zoeken: Er is een zoekbalk beschikbaar. Opmaak: De website is op bijna alle browsers goed beschikbaar. Schrijfstijl: De tekst is door de layout minder prettig om te lezen. Hyperlinks: Er word duidelijk aangegeven waarnaar je verwezen word. Interactie: Je kan geld doneren. Accessibility: Nee. Afbeeldingen: Er zijn veel afbeeldingen, ze hebben te maken met waar de organisatie voor staat.

8 VVD http://www.vvd.nl (overheid)
Herkenbaarheid: Het is duidelijk van wie de website is en wat de website inhoud. Navigatie: Het is niet duidelijk waar de navigatiebalk zich bevindt. Snelheid: De site is behoorlijk snel Zoeken: Er is een zoekbalk beschikbaar. Opmaak: De website is op bijna alle browsers goed beschikbaar. Schrijfstijl: De tekst is duidelijk. Hyperlinks: Er word duidelijk aangegeven waarnaar je verwezen word. Interactie: Je kan geld doneren en lid worden. Accessibility: Nee. Afbeeldingen: Er zijn afbeeldingen, ze overbelasten de site niet.

9 PvdA http://www.pvda.nl (overheid)
Herkenbaarheid: Het is duidelijk van wie de website is en wat de website inhoud. Navigatie: De navigatiebalk is duidelijk. Snelheid: De site is behoorlijk snel Zoeken: Er is een zoekbalk beschikbaar. Opmaak: De website is op bijna alle browsers goed beschikbaar. Schrijfstijl: De tekst is duidelijk weergegeven. Hyperlinks: Er word duidelijk aangegeven waarnaar je verwezen word. Interactie: Je kan je aanmelden voor een nieuwsbrief, geld doneren en lid worden. Accessibility: Nee. Afbeeldingen: Er zijn niet te veel afbeeldingen.

10 Facebook http://www.facebook.com (eigen voorkeur)
Herkenbaarheid: Het is niet zo duidelijk van wie de website is, het is wel duidelijk wat de website inhoud. Navigatie: De navigatiebalk is niet duidelijk voor gebruikers die Facebook voor de eerste keer gebruiken. Snelheid: De site is behoorlijk snel. Zoeken: Er is een zoekbalk beschikbaar. Opmaak: De website is op bijna alle browsers goed beschikbaar. Schrijfstijl: De tekst is duidelijk weergegeven. Hyperlinks: Soms is het niet duidelijk waarnaar je verwezen word. Interactie: Je kan lid worden en communiceren met anderen. Accessibility: Nee. Afbeeldingen: De website zelf heeft niet veel afbeeldingen maar je kan zelf we

11 Twitter http://www.twitter.com (eigen voorkeur)
Herkenbaarheid: Het is niet zo duidelijk van wie de website is, het is wel duidelijk wat de website inhoud. Navigatie: De navigatiebalk is niet duidelijk voor gebruikers die Twitter voor de eerste keer gebruiken. Snelheid: De site is behoorlijk snel. Zoeken: Er is een zoekbalk beschikbaar. Opmaak: De website is op bijna alle browsers goed beschikbaar. Schrijfstijl: De tekst is duidelijk weergegeven. Hyperlinks: Soms is het niet duidelijk waarnaar je verwezen word. Interactie: Je kan een account maken en communiceren met anderen. Accessibility: Nee. Afbeeldingen: De website zelf heeft niet veel afbeeldingen maar je kan zelf wel afbeeldingen posten.


Download ppt "Website usability Door Dyonne en Yanthe."

Verwante presentaties


Ads door Google