Autoverzekering BA bij jongeren Car Insurance Survey

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Informatie over voeding zoeken en bespreken
Advertisements

Klimaatquiz Als 500 leerlingen een jaar lang geen aluminiumfolie gebruiken om hun boterhammen te verpakken, besparen ze energie. Hoeveel? a) De energie.
Masterproef door Karl Destoop Academiejaar David Schroyens (Agentschap voor onderwijscommunicatie) Leen Neirynck (Vrij CLB Roeselare)
Vrijwilligers vóór ouderen, tegen sociaal onrecht
‘SMS’ Studeren met Succes deel 1
UITZONDERLIJK VERVOER Update via View > Header and Footer2 UITZONDERLIJK VERVOER Nieuwe reglementering sinds 1 juli 2010.
Persconferentie minister Johan Vande Lanotte: De Federale Ombudsdienst voor de Consument 18 februari 2014
HET IN OVEREENSTEMMING BRENGEN VAN HET RIJKSREGISTER MET HET BESTAND VAN DE AFGEVOERDEN GEHOUDEN DOOR DE KRUISPUNTBANK VAN DE SOCIALE ZEKERHEID ADVIES.
Wat zijn goede peilingen?
NEDERLANDS WOORD BEELD IN & IN Klik met de muis
VERZEKEREN.
Uitgaven aan zorg per financieringsbron / /Hoofdstuk 2 Zorg in perspectief /pagina 1.
LST Kuurne 14 maart 2011 Evaluatie “nieuwe” toelagen en diensten Sociaal Huis.
December 2007 Dimarso N.V., opererend onder de commerciële naam TNS Dimarso en hierna TNS Dimarso genoemd, beschikt exclusief over het auteursrecht van.
Je bent jong & je wilt wonen En als het even kan in Vianen.
Dégage ! Dé Gedeelde Autovloot Gent Karel Lootens Februari 2014
Jonas Pauwels 1 BaSwC.  Carpooling  Wat is Carpooling?  Hoe werkt het?  Carpooling is te regelen naar eigen wensen .Cambio-autodelen  Wat is cambio-autodelen.
Willebroekkaai, 38 B-1000 Brussel Website KSZ: Afschaffing van de SIS-kaart.
Welkom op de regiodag van Verkeerspro
Global e-Society Complex België - Regio Vlaanderen e-Regio Provincie Limburg Stad Hasselt Percelen.
15.000,00 korting , % ,00 AAN TE GEVEN WAARDE (ATW) ATW = Catalogusprijs =Prijs excl. korting BTW ,00 BTW catalogusprijs Totale.
 Deel 1: Introductie / presentatie  DVD  Presentatie enquête  Ervaringen gemeente  Pauze  Deel 2 Discussie in kleinere groepen  Discussies in lokalen.
Resultaten bevraging voorzieningen “participatie ouders”
INITIATIECURSUS COMPUTER EN INTERNET VOOR ONTHAALOUDERS.
De vrijwilligerswet in een notendop! VSVw vzw 2009.
Boek: Vervoer Hoofdstuk 3: Verzekeren tegen risico.
© Q&A Research & Consultancy 2009 Moederdag onderzoek 2009.
Nooit meer onnodig groen? Luuk Misdom, IT&T
Krachten en verkeer.
EENMANSZAAK Geen onderscheid tussen eigen vermogen en vermogen van de activiteit Onbeperkte aansprakelijkheid Geen specifieke boekhouding Inkomen uit beroep.
Koninklijk besluit betreffende het opsporen van radioactieve stoffen in bepaalde materiaal- en afvalstromen en betreffende het beheer van weesbrongevoelige.
Marathonlopen … M. Becker, Opbouw Zou je het wel gaan doen? Persoonlijke loopgeschiedenis Het eigenaardige van de marathon.
Duurzame samenwerking voor verse groenten verhoogt kwaliteit voedselhulp in West-Vlaanderen Het Welzijnsconsortium is een samenwerkingsinitiatief tussen.
Doel -werkervaring; -volledige opbouw sociale zekerheids-rechten.
Opdrachten Snelheid.
Opdrachten Snelheid.
Bewegen Hoofdstuk 3 Beweging Ing. J. van de Worp.
Bewegen Hoofdstuk 3 Beweging Ing. J. van de Worp.
Cultuurparticipatie bij jongeren
Key-consult - T 03/ Is uw privé leven even belangrijk als uw werk? Kunnen we in balans leven of is het een contradictio.
Inkomen les 14 Begrippen & 65 t/m Begrippen Primaire sector Bedrijven die zaken aan de natuur onttrekken (landbouw, jacht, bosbouw, visserij)
User management voor ondernemingen en organisaties
NVP 2009 Werknemerspensioen Henriëtte de Lange. Agenda  Inleiding  Soorten pensioenregelingen  Partnerpensioen  Life-events: wanneer pensioen belangrijk.
2.6 Het gebruik van formules en diagrammen
Goedemorgen.
SAMENWERKING WO EN HBO BIJ AANSLUITINGSONDERZOEK V0-HO Rob Andeweg DAIR 7 en 8 november 2007.
Gecompliceerd Ulcuslijden Bloedingen en Perforaties Stichting BG Reinier de Graaf Groep Bare Buttocks Sessie Bare Buttocks Sessie Maagbloedingen: de Dagelijkse.
Bevraging huisartsen /09/2005 Wat werd bevraagd? Enquête 1: verslaggeving (op naam)  Tevredenheid m.b.t de wijze van verslaggeving  De wijze.
De Dagen van de Kaaien 19, 20 & 21 maart De Kaaien op tafel - inhoud 1.Methodiek tafelgesprekken 2.Aantal tafelgesprekken en aantal deelnemers.
Enquête.
Nieuw in België Exclusief via ADMB
Of u nu een ZZP, freelancer, DGA of een andere ondernemer bent, en in welke beroepstak u ook werkzaam bent, wij hebben voor elke soort ondernemer een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.
Wat vinden bewoners van Maarsseveen-Molenpolder van het verkeer in hun straten? Gerco van den Berg, Liesbeth Tettero, Gerard Baars, Wim de Groot, Helena.
De Hoge Kleij - Klanttevredenheidsonderzoek
Drupal Omega Theme + LESS Drupal User Group 13/12/2012 Maarten De Block 13/12/2012www.entityone.be1.
Toets 1 Examen Reinder Reen.
IMAGO ZORG CONSUMENTEN 2013
Programma EFMB bijeenkomst 17 december 2014
Zo zit dat met uw pensioen!
Vergelijking Wijkraadpleging Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern 2014 voor Wijkraad Leidsche Rijn en Vleuten-de Meern.
De bibliotheek je keert tevreden terug Bart vercruyssen (VCOB) Maja Coltura (VCOB) Dieter Vandenbroeck (TOR)
Informatieavond BSO 17 november 2008 Clubhuis DZC'68.
Valkuilen van de blokpolis
Uw veiligheid, onze zorg. Bereken je autopremie Baloise Insurance brengt klanten tot bij u Uw veiligheid, onze zorg.
Speelstraat. Wettelijke bepaling. Openbare weg waar tijdelijk en tijdens bepaalde uren aan de toegangen volgend hek is geplaatst. Ganse breedte van de.
Het (meervoudig) gebruik van tabak, alcohol en illegale drugs in Vlaanderen Tabaksgebruik.
Waar moet je allemaal aan denken,
Tieners en hun verzekeringsdossier
Autoverzekering Is een autoverzekering verplicht?.
Transcript van de presentatie:

Autoverzekering BA bij jongeren Car Insurance Survey

Autoverzekering BA bij jongeren I.Onderzoeksvraag II.Methodologie III.Resultaten «toegang tot een verzekeringspolis» IV.Resultaten «kostprijs van een verzekeringspolis»

I. Onderzoeksvraag Centrale vraag: Hoe verloopt de toegang voor jongeren tot een autoverzekering?  Hoe actief zijn jongeren op dit gebied?  Worden jongeren vaak geweigerd tijdens hun zoektocht?  Op welke wijze wordt er een verzekering aangegaan?  Doen jongeren hiervoor een beroep op het Tariferingsbureau?

II. Methodologie  Combinatie van bevraging via web en post van de jongeren op basis van een vragenlijst  Vragenlijst:  ­ 5 onderdelen  Geen peiling naar meningen  Enkel beschrijvende vragen

II. Methodologie  Jongere: gedefinieerd als 18 tot 29-jarige  Steekproef:  Getrokken uit het Rijksregister  Brutosteekproef van +/ jongeren  Nettosteekproef van respondenten  Steekproefresultaten zijn gekalibreerd

III. Resultaten “toegang tot een verzekeringspolis”(1)  +/- 1/3 de van de jongeren heeft geen rijbewijs B  Significant verband tussen leeftijd en bezit rijbewijs

III. Resultaten “toegang tot een verzekeringspolis”(2)  Ongeveer 40% jongeren met een rijbewijs heeft geprobeerd om op eigen naam een verzekering af te sluiten  Jongeren maken keuzes op basis van weinig offertes van de verzekeraars  Meer dan 60% vraagt maximaal 1 offerte aan

III. Resultaten “toegang tot een verzekeringspolis”(3)  Iets minder dan 10% is minstens één keer geweigerd bij de zoektocht naar een verzekering  Geen verband tussen leeftijd en weigeringen

III. Resultaten “toegang tot een verzekeringspolis”(4)  55% van de jongeren staat vermeld als hoofdbestuurder in hun polis

III. Resultaten toegang polis (5)  In de gevallen waarbij de jongere NIET als hoofdbestuurder opgenomen is in de polis, rijdt 38% van die jongeren in de praktijk evenveel of zelfs meer kilometers dan de in de polis vermelde hoofdbestuurder De jongere, die niet opgenomen is als hoofdbestuurder in de polis, rijdt ‘...’ km met het voertuig dan de hoofdbestuurder ‘meer’‘evenveel’‘minder’ 23%15%62%

III. Resultaten “toegang tot een verzekeringspolis”(6)  Bij 54% van de jongeren die thuis wonen staan de ouders als hoofdbestuurder vermeld  Bij 76% van de jongeren die alleen wonen en bij 68% van de jongeren die samenwonen met een partner, staat de jongere zelf als hoofdbestuurder vermeld

III. Resultaten “toegang tot een verzekeringspolis”(7)  Voor meer dan 90% van de jongeren zijn geen voorwaarden opgenomen in de verzekeringspolis => kan nochtans de basis zijn van korting op de premie

IV. Resultaten “kostprijs van een verzekeringspolis”(1) De resultaten inzake kostprijs van de polis zijn van toepassing op jongeren die:  in het bezit zijn van een geldig rijbewijs  eigenaar zijn van de wagen  als hoofdbestuurder vermeld staan in de polis

IV. Resultaten “kostprijs van een verzekeringspolis”(2)  De hoogte van de premie wordt hoofdzakelijk bepaald door de leeftijd en het schadeverleden  Gemiddelde premie jaar: 821 euro  Gemiddelde premie jaar: 575 euro

IV. Resultaten “kostprijs van een verzekeringspolis”(3)  Ongeveer 80% van de jongeren weet niet wat de bedoeling is van het Tariferingsbureau –Nuttig indien geweigerd door minstens 3 verzekeraars –Of indien enkel aan een zeer hoge premie kan worden verzekerd

Meer informatie op onze website:  Deze studie is elektronisch beschikbaar via volgende link : tatistiques/verkeer_vervoer/l_assurance_auto mobile_chez_les_jeunes_cars_insurance_sur vey.jsp tatistiques/verkeer_vervoer/l_assurance_auto mobile_chez_les_jeunes_cars_insurance_sur vey.jsp  Informatie over autoverzekeringen : ering/Assurance_auto/ ering/Assurance_auto/