De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Autoverzekering Is een autoverzekering verplicht?.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Autoverzekering Is een autoverzekering verplicht?."— Transcript van de presentatie:

1 Autoverzekering Is een autoverzekering verplicht?

2 Autoverzekering Is een autoverzekering verplicht?
Ja, onverzekerd rondrijden is strafbaar en levert een boete op. Iedereen die een auto, vrachtwagen, motor, brommer of scooter bestuurt is volgens de WET verplicht een WA-verzekering af te sluiten. WA > betekent Wettelijke Aansprakelijkheid.

3 Autoverzekering Is een autoverzekering verplicht?
Ja, onverzekerd rondrijden is strafbaar en levert een boete op. Iedereen die een auto, vrachtwagen, motor, brommer of scooter bestuurt is volgens de WET verplicht een WA-verzekering af te sluiten. WA > betekent Wettelijke Aansprakelijkheid. Waarom ben je verplicht een WA-verzekering af te sluiten?

4 Autoverzekering Is een autoverzekering verplicht?
Ja, onverzekerd rondrijden is strafbaar en levert een boete op. Iedereen die een auto, vrachtwagen, motor, brommer of scooter bestuurt is volgens de WET verplicht een WA-verzekering af te sluiten. WA > betekent Wettelijke Aansprakelijkheid. Waarom ben je verplicht een WA-verzekering af te sluiten? Wanneer je een ongeluk veroorzaakt, ben je volgens de WET aansprakelijk (= verantwoordelijk) voor de schade die een ander door jouw schuld heeft. En…. die schade kan heel hoog zijn.

5 Autoverzekering Is een autoverzekering verplicht?
Ja, onverzekerd rondrijden is strafbaar en levert een boete op. Iedereen die een auto, vrachtwagen, motor, brommer of scooter bestuurt is volgens de WET verplicht een WA-verzekering af te sluiten. WA > betekent Wettelijke Aansprakelijkheid. Waarom ben je verplicht een WA-verzekering af te sluiten? Wanneer je een ongeluk veroorzaakt, ben je volgens de WET aansprakelijk (= verantwoordelijk) voor de schade die een ander door jouw schuld heeft. En…. die schade kan heel hoog zijn. Wat wordt vergoed door de WA-verzekering?

6 Autoverzekering Is een autoverzekering verplicht?
Ja, onverzekerd rondrijden is strafbaar en levert een boete op. Iedereen die een auto, vrachtwagen, motor, brommer of scooter bestuurt is volgens de WET verplicht een WA-verzekering af te sluiten. WA > betekent Wettelijke Aansprakelijkheid. Waarom ben je verplicht een WA-verzekering af te sluiten? Wanneer je een ongeluk veroorzaakt, ben je volgens de WET aansprakelijk (= verantwoordelijk) voor de schade die een ander door jouw schuld heeft. En…. die schade kan heel hoog zijn. Wat wordt vergoed door de WA-verzekering? De schade die je aan een ander hebt toegebracht. Het gaat namelijk niet alleen om de schade aan de auto van de ander, maar ook als door jouw schuld de ander b.v. invalide wordt of (tijdelijk) niet meer kan werken.

7 Autoverzekering Is een autoverzekering verplicht?
Ja, onverzekerd rondrijden is strafbaar en levert een boete op. Iedereen die een auto, vrachtwagen, motor, brommer of scooter bestuurt is volgens de WET verplicht een WA-verzekering af te sluiten. WA > betekent Wettelijke Aansprakelijkheid. Waarom ben je verplicht een WA-verzekering af te sluiten? Wanneer je een ongeluk veroorzaakt, ben je volgens de WET aansprakelijk (= verantwoordelijk) voor de schade die een ander door jouw schuld heeft. En…. die schade kan heel hoog zijn. Wat wordt vergoed door de WA-verzekering? De schade die je aan een ander hebt toegebracht. Het gaat namelijk niet alleen om de schade aan de auto van de ander, maar ook als door jouw schuld de ander b.v. invalide wordt of (tijdelijk) niet meer kan werken. Kun je ook de schade aan je eigen voertuig verzekeren?

8 Autoverzekering Is een autoverzekering verplicht?
Ja, onverzekerd rondrijden is strafbaar en levert een boete op. Iedereen die een auto, vrachtwagen, motor, brommer of scooter bestuurt is volgens de WET verplicht een WA-verzekering af te sluiten. WA > betekent Wettelijke Aansprakelijkheid. Waarom ben je verplicht een WA-verzekering af te sluiten? Wanneer je een ongeluk veroorzaakt, ben je volgens de WET aansprakelijk (= verantwoordelijk) voor de schade die een ander door jouw schuld heeft. En…. die schade kan heel hoog zijn. Wat wordt vergoed door de WA-verzekering? De schade die je aan een ander hebt toegebracht. Het gaat namelijk niet alleen om de schade aan de auto van de ander, maar ook als door jouw schuld de ander b.v. invalide wordt of (tijdelijk) niet meer kan werken. Kun je ook de schade aan je eigen voertuig verzekeren? Ja, dan zul je een WA- + cascoverzekering moeten afsluiten. Het cascogedeelte vergoedt de blikschade aan je eigen voertuig, zelfs als het je eigen schuld is.

9 Autoverzekering Hoe verzeker je jouw auto?

10 Autoverzekering Hoe verzeker je jouw auto?
Je kiest een verzekeringsmaatschappij uit en je verzekert je door premie te betalen. Premie is het bedrag dat je moet betalen om recht te hebben op een uitkering.

11 Autoverzekering Hoe verzeker je jouw auto?
Je kiest een verzekeringsmaatschappij uit en je verzekert je door premie te betalen. Premie is het bedrag dat je moet betalen om recht te hebben op een uitkering. Hoeveel premie betaal je voor een autoverzekering?

12 Autoverzekering Hoe verzeker je jouw auto?
Je kiest een verzekeringsmaatschappij uit en je verzekert je door premie te betalen. Premie is het bedrag dat je moet betalen om recht te hebben op een uitkering. Hoeveel premie betaal je voor een autoverzekering? De premie van een autoverzekering is afhankelijk van vele factoren, waaronder het schadevrij rijden door de bestuurder, de woonplaats, het geslacht, de leeftijd, merk en type auto, en het aantal gereden kilometers per jaar. Ook speelt de hoogte van het eigen risico een rol in het bepalen van de hoogte van de premie.

13 Autoverzekering Hoe verzeker je jouw auto?
Je kiest een verzekeringsmaatschappij uit en je verzekert je door premie te betalen. Premie is het bedrag dat je moet betalen om recht te hebben op een uitkering. Hoeveel premie betaal je voor een autoverzekering? De premie van een autoverzekering is afhankelijk van vele factoren, waaronder het schadevrij rijden door de bestuurder, de woonplaats, het geslacht, de leeftijd, merk en type auto, en het aantal gereden kilometers per jaar. Ook speelt de hoogte van het eigen risico een rol in het bepalen van de hoogte van de premie. Wat heeft schadevrij rijden te maken met de premie?

14 Autoverzekering Hoe verzeker je jouw auto?
Je kiest een verzekeringsmaatschappij uit en je verzekert je door premie te betalen. Premie is het bedrag dat je moet betalen om recht te hebben op een uitkering. Hoeveel premie betaal je voor een autoverzekering? De premie van een autoverzekering is afhankelijk van vele factoren, waaronder het schadevrij rijden door de bestuurder, de woonplaats, het geslacht, de leeftijd, merk en type auto, en het aantal gereden kilometers per jaar. Ook speelt de hoogte van het eigen risico een rol in het bepalen van de hoogte van de premie. Wat heeft schadevrij rijden te maken met de premie? De basispremie (= normale premie of brutopremie) wordt verhoogd of verlaagd aan de hand van de bonus/malustabel.

15 Autoverzekering Hoe verzeker je jouw auto?
Je kiest een verzekeringsmaatschappij uit en je verzekert je door premie te betalen. Premie is het bedrag dat je moet betalen om recht te hebben op een uitkering. Hoeveel premie betaal je voor een autoverzekering? De premie van een autoverzekering is afhankelijk van vele factoren, waaronder het schadevrij rijden door de bestuurder, de woonplaats, het geslacht, de leeftijd, merk en type auto, en het aantal gereden kilometers per jaar. Ook speelt de hoogte van het eigen risico een rol in het bepalen van de hoogte van de premie. Wat heeft schadevrij rijden te maken met de premie? De basispremie (= normale premie of brutopremie) wordt verhoogd of verlaagd aan de hand van de bonus/malustabel. Wat is een bonus/malustabel?

16 Autoverzekering Hoe verzeker je jouw auto?
Je kiest een verzekeringsmaatschappij uit en je verzekert je door premie te betalen. Premie is het bedrag dat je moet betalen om recht te hebben op een uitkering. Hoeveel premie betaal je voor een autoverzekering? De premie van een autoverzekering is afhankelijk van vele factoren, waaronder het schadevrij rijden door de bestuurder, de woonplaats, het geslacht, de leeftijd, merk en type auto, en het aantal gereden kilometers per jaar. Ook speelt de hoogte van het eigen risico een rol in het bepalen van de hoogte van de premie. Wat heeft schadevrij rijden te maken met de premie? De basispremie (= normale premie of brutopremie) wordt verhoogd of verlaagd aan de hand van de bonus/malustabel. Wat is een bonus/malustabel? Als je schadevrij rijdt dan krijg je een korting op de basispremie en …. als je schade maakt dan krijg je een soort boete en dat betekent dat je dan minder tot geen korting meer krijgt op de basispremie. Bekijk het voorbeeld!

17 Autoverzekering Mevr. Van Lin heeft in 2004 een verzekering afgesloten voor haar auto met een brutopremie van € 1175,-. In 2004 bevindt zij zich op trede 7. Bereken haar premie in 2004? Bonus / malus tabel: kortingen en toeslagen op de premie T R E D korting percen-tage na elk verzekeringsjaar verandert de trede van trede naar trede zonder schade met 1 met 2 schades met 3 schades 10 60 7 3 1 9 55 6 2 8 50 5 45 4 40 30 20 2* -20 * Op trede 2 begint elke nieuwe automobilist

18 Autoverzekering Mevr. Van Lin heeft in 2004 een verzekering afgesloten voor haar auto met een brutopremie van € 1175,-. In 2004 bevindt zij zich op trede 7. Bereken haar premie in 2004? Basispremie = € 1175,-. In 2004 zit zij op trede 7. Bonus / malus tabel: kortingen en toeslagen op de premie T R E D korting percen-tage na elk verzekeringsjaar verandert de trede van trede naar trede zonder schade met 1 met 2 schades met 3 schades 10 60 7 3 1 9 55 6 2 8 50 5 45 4 40 30 20 2* -20 * Op trede 2 begint elke nieuwe automobilist

19 Autoverzekering Mevr. Van Lin heeft in 2004 een verzekering afgesloten voor haar auto met een brutopremie van € 1175,-. In 2004 bevindt zij zich op trede 7. Bereken haar premie in 2004? Basispremie = € 1175,-. In 2004 zit zij op trede 7. Trede 7 = 45% korting Bonus / malus tabel: kortingen en toeslagen op de premie T R E D korting percen-tage na elk verzekeringsjaar verandert de trede van trede naar trede zonder schade met 1 met 2 schades met 3 schades 10 60 7 3 1 9 55 6 2 8 50 5 45 4 40 30 20 2* -20 * Op trede 2 begint elke nieuwe automobilist

20 Autoverzekering Mevr. Van Lin heeft in 2004 een verzekering afgesloten voor haar auto met een brutopremie van € 1175,-. In 2004 bevindt zij zich op trede 7. Bereken haar premie in 2004? Basispremie = € 1175,-. In 2004 zit zij op trede 7. Trede 7 = 45% korting Basispremie € 1175,-- Bonus / malus tabel: kortingen en toeslagen op de premie T R E D korting percen-tage na elk verzekeringsjaar verandert de trede van trede naar trede zonder schade met 1 met 2 schades met 3 schades 10 60 7 3 1 9 55 6 2 8 50 5 45 4 40 30 20 2* -20 * Op trede 2 begint elke nieuwe automobilist

21 Autoverzekering Mevr. Van Lin heeft in 2004 een verzekering afgesloten voor haar auto met een brutopremie van € 1175,-. In 2004 bevindt zij zich op trede 7. Bereken haar premie in 2004? Basispremie = € 1175,-. In 2004 zit zij op trede 7. Trede 7 = 45% korting Basispremie € 1175,-- Korting 0,45 x € 1175,- = € 528,75 Bonus / malus tabel: kortingen en toeslagen op de premie T R E D korting percen-tage na elk verzekeringsjaar verandert de trede van trede naar trede zonder schade met 1 met 2 schades met 3 schades 10 60 7 3 1 9 55 6 2 8 50 5 45 4 40 30 20 2* -20 * Op trede 2 begint elke nieuwe automobilist

22 Autoverzekering Mevr. Van Lin heeft in 2004 een verzekering afgesloten voor haar auto met een brutopremie van € 1175,-. In 2004 bevindt zij zich op trede 7. Bereken haar premie in 2004? Basispremie = € 1175,-. In 2004 zit zij op trede 7. Trede 7 = 45% korting Basispremie € 1175,-- Korting 0,45 x € 1175,- = € 528,75 Te betalen premie € 646,25 Bonus / malus tabel: kortingen en toeslagen op de premie T R E D korting percen-tage na elk verzekeringsjaar verandert de trede van trede naar trede zonder schade met 1 met 2 schades met 3 schades 10 60 7 3 1 9 55 6 2 8 50 5 45 4 40 30 20 2* -20 * Op trede 2 begint elke nieuwe automobilist

23 Autoverzekering In 2004 heeft mevr. Van Lin geen schade gehad.
Bereken haar premie in 2005? Bonus / malus tabel: kortingen en toeslagen op de premie T R E D korting percen-tage na elk verzekeringsjaar verandert de trede van trede naar trede zonder schade met 1 met 2 schades met 3 schades 10 60 7 3 1 9 55 6 2 8 50 5 45 4 40 30 20 2* -20 * Op trede 2 begint elke nieuwe automobilist

24 Autoverzekering In 2004 heeft mevr. Van Lin geen schade gehad.
Bereken haar premie in 2005? Basispremie = € 1175,-. In 2004 zit zij op trede 7. Bonus / malus tabel: kortingen en toeslagen op de premie T R E D korting percen-tage na elk verzekeringsjaar verandert de trede van trede naar trede zonder schade met 1 met 2 schades met 3 schades 10 60 7 3 1 9 55 6 2 8 50 5 45 4 40 30 20 2* -20 * Op trede 2 begint elke nieuwe automobilist

25 Autoverzekering In 2004 heeft mevr. Van Lin geen schade gehad.
Bereken haar premie in 2005? Basispremie = € 1175,-. In 2004 zit zij op trede 7. Zonder schade Bonus / malus tabel: kortingen en toeslagen op de premie T R E D korting percen-tage na elk verzekeringsjaar verandert de trede van trede naar trede zonder schade met 1 met 2 schades met 3 schades 10 60 7 3 1 9 55 6 2 8 50 5 45 4 40 30 20 2* -20 * Op trede 2 begint elke nieuwe automobilist

26 Autoverzekering In 2004 heeft mevr. Van Lin geen schade gehad.
Bereken haar premie in 2005? Basispremie = € 1175,-. In 2004 zit zij op trede 7. Zonder schade gaat zij in 2005 naar trede 8. Bonus / malus tabel: kortingen en toeslagen op de premie T R E D korting percen-tage na elk verzekeringsjaar verandert de trede van trede naar trede zonder schade met 1 met 2 schades met 3 schades 10 60 7 3 1 9 55 6 2 8 50 5 45 4 40 30 20 2* -20 * Op trede 2 begint elke nieuwe automobilist

27 Autoverzekering In 2004 heeft mevr. Van Lin geen schade gehad.
Bereken haar premie in 2005? Basispremie = € 1175,-. In 2004 zit zij op trede 7. Zonder schade gaat zij in 2005 naar trede 8. Trede 8 = 50% korting Bonus / malus tabel: kortingen en toeslagen op de premie T R E D korting percen-tage na elk verzekeringsjaar verandert de trede van trede naar trede zonder schade met 1 met 2 schades met 3 schades 10 60 7 3 1 9 55 6 2 8 50 5 45 4 40 30 20 2* -20 * Op trede 2 begint elke nieuwe automobilist

28 Autoverzekering In 2004 heeft mevr. Van Lin geen schade gehad.
Bereken haar premie in 2005? Basispremie = € 1175,-. In 2004 zit zij op trede 7. Zonder schade gaat zij in 2005 naar trede 8. Trede 8 = 50% korting Basispremie € 1175,-- Bonus / malus tabel: kortingen en toeslagen op de premie T R E D korting percen-tage na elk verzekeringsjaar verandert de trede van trede naar trede zonder schade met 1 met 2 schades met 3 schades 10 60 7 3 1 9 55 6 2 8 50 5 45 4 40 30 20 2* -20 * Op trede 2 begint elke nieuwe automobilist

29 Autoverzekering In 2004 heeft mevr. Van Lin geen schade gehad.
Bereken haar premie in 2005? Basispremie = € 1175,-. In 2004 zit zij op trede 7. Zonder schade gaat zij in 2005 naar trede 8. Trede 8 = 50% korting Basispremie € 1175,-- Korting 0,50 x € 1175,- = € 587,50 Bonus / malus tabel: kortingen en toeslagen op de premie T R E D korting percen-tage na elk verzekeringsjaar verandert de trede van trede naar trede zonder schade met 1 met 2 schades met 3 schades 10 60 7 3 1 9 55 6 2 8 50 5 45 4 40 30 20 2* -20 * Op trede 2 begint elke nieuwe automobilist

30 Autoverzekering In 2004 heeft mevr. Van Lin geen schade gehad.
Bereken haar premie in 2005? Basispremie = € 1175,-. In 2004 zit zij op trede 7. Zonder schade gaat zij in 2005 naar trede 8. Trede 8 = 50% korting Basispremie € 1175,-- Korting 0,50 x € 1175,- = € 587,50 Te betalen premie € 587,50 Bonus / malus tabel: kortingen en toeslagen op de premie T R E D korting percen-tage na elk verzekeringsjaar verandert de trede van trede naar trede zonder schade met 1 met 2 schades met 3 schades 10 60 7 3 1 9 55 6 2 8 50 5 45 4 40 30 20 2* -20 * Op trede 2 begint elke nieuwe automobilist

31 Autoverzekering Mevr. van Lin heeft in 2005 een schade gehad. Die schade heeft ze bij de verzekeringsmaatschappij geclaimd (= schade-uitkering aangevraagd). Bereken haar premie in 2006? Bonus / malus tabel: kortingen en toeslagen op de premie T R E D korting percen-tage na elk verzekeringsjaar verandert de trede van trede naar trede zonder schade met 1 met 2 schades met 3 schades 10 60 7 3 1 9 55 6 2 8 50 5 45 4 40 30 20 2* -20 * Op trede 2 begint elke nieuwe automobilist

32 Autoverzekering Mevr. van Lin heeft in 2005 een schade gehad. Die schade heeft ze bij de verzekeringsmaatschappij geclaimd (= schade-uitkering aangevraagd). Bereken haar premie in 2006? Basispremie = € 1175,-. In 2005 zit zij op trede 8. Bonus / malus tabel: kortingen en toeslagen op de premie T R E D korting percen-tage na elk verzekeringsjaar verandert de trede van trede naar trede zonder schade met 1 met 2 schades met 3 schades 10 60 7 3 1 9 55 6 2 8 50 5 45 4 40 30 20 2* -20 * Op trede 2 begint elke nieuwe automobilist

33 Autoverzekering Mevr. van Lin heeft in 2005 een schade gehad. Die schade heeft ze bij de verzekeringsmaatschappij geclaimd (= schade-uitkering aangevraagd). Bereken haar premie in 2006? Basispremie = € 1175,-. In 2005 zit zij op trede 8. Door 1 schade te claimen Bonus / malus tabel: kortingen en toeslagen op de premie T R E D korting percen-tage na elk verzekeringsjaar verandert de trede van trede naar trede zonder schade met 1 met 2 schades met 3 schades 10 60 7 3 1 9 55 6 2 8 50 5 45 4 40 30 20 2* -20 * Op trede 2 begint elke nieuwe automobilist

34 Autoverzekering Mevr. van Lin heeft in 2005 een schade gehad. Die schade heeft ze bij de verzekeringsmaatschappij geclaimd (= schade-uitkering aangevraagd). Bereken haar premie in 2006? Basispremie = € 1175,-. In 2005 zit zij op trede 8. Door 1 schade te claimen zit zij in 2006 op trede 5. Bonus / malus tabel: kortingen en toeslagen op de premie T R E D korting percen-tage na elk verzekeringsjaar verandert de trede van trede naar trede zonder schade met 1 met 2 schades met 3 schades 10 60 7 3 1 9 55 6 2 8 50 5 45 4 40 30 20 2* -20 * Op trede 2 begint elke nieuwe automobilist

35 Autoverzekering Mevr. van Lin heeft in 2005 een schade gehad. Die schade heeft ze bij de verzekeringsmaatschappij geclaimd (= schade-uitkering aangevraagd). Bereken haar premie in 2006? Basispremie = € 1175,-. In 2005 zit zij op trede 8. Door 1 schade te claimen zit zij in 2006 op trede 5. Trede 5 = 30% korting Bonus / malus tabel: kortingen en toeslagen op de premie T R E D korting percen-tage na elk verzekeringsjaar verandert de trede van trede naar trede zonder schade met 1 met 2 schades met 3 schades 10 60 7 3 1 9 55 6 2 8 50 5 45 4 40 30 20 2* -20 * Op trede 2 begint elke nieuwe automobilist

36 Autoverzekering Mevr. van Lin heeft in 2005 een schade gehad. Die schade heeft ze bij de verzekeringsmaatschappij geclaimd (= schade-uitkering aangevraagd). Bereken haar premie in 2006? Basispremie = € 1175,-. In 2005 zit zij op trede 8. Door 1 schade te claimen zit zij in 2006 op trede 5. Trede 5 = 30% korting Basispremie € 1175,-- Bonus / malus tabel: kortingen en toeslagen op de premie T R E D korting percen-tage na elk verzekeringsjaar verandert de trede van trede naar trede zonder schade met 1 met 2 schades met 3 schades 10 60 7 3 1 9 55 6 2 8 50 5 45 4 40 30 20 2* -20 * Op trede 2 begint elke nieuwe automobilist

37 Autoverzekering Mevr. van Lin heeft in 2005 een schade gehad. Die schade heeft ze bij de verzekeringsmaatschappij geclaimd (= schade-uitkering aangevraagd). Bereken haar premie in 2006? Basispremie = € 1175,-. In 2005 zit zij op trede 8. Door 1 schade te claimen zit zij in 2006 op trede 5. Trede 5 = 30% korting Basispremie € 1175,-- Korting 0,30 x € 1175,- = € 352,50 Bonus / malus tabel: kortingen en toeslagen op de premie T R E D korting percen-tage na elk verzekeringsjaar verandert de trede van trede naar trede zonder schade met 1 met 2 schades met 3 schades 10 60 7 3 1 9 55 6 2 8 50 5 45 4 40 30 20 2* -20 * Op trede 2 begint elke nieuwe automobilist

38 Autoverzekering Mevr. van Lin heeft in 2005 een schade gehad. Die schade heeft ze bij de verzekeringsmaatschappij geclaimd (= schade-uitkering aangevraagd). Bereken haar premie in 2006? Basispremie = € 1175,-. In 2005 zit zij op trede 8. Door 1 schade te claimen zit zij in 2006 op trede 5. Trede 5 = 30% korting Basispremie € 1175,-- Korting 0,30 x € 1175,- = € 352,50 Te betalen premie € 822,50 Bonus / malus tabel: kortingen en toeslagen op de premie T R E D korting percen-tage na elk verzekeringsjaar verandert de trede van trede naar trede zonder schade met 1 met 2 schades met 3 schades 10 60 7 3 1 9 55 6 2 8 50 5 45 4 40 30 20 2* -20 * Op trede 2 begint elke nieuwe automobilist

39 Autoverzekering Pieter Hermans heeft een WA-verzekering afgesloten voor zijn auto. De normale premie bedraagt € 1850,-. Hij heeft in 2005 al 4 jaar schadevrij gereden. Bereken zijn premie in 2005? Bonus / malus tabel: kortingen en toeslagen op de premie T R E D korting percen-tage na elk verzekeringsjaar verandert de trede van trede naar trede zonder schade met 1 met 2 schades met 3 schades 10 60 7 3 1 9 55 6 2 8 50 5 45 4 40 30 20 2* -20 * Op trede 2 begint elke nieuwe automobilist

40 Autoverzekering Pieter Hermans heeft een WA-verzekering afgesloten voor zijn auto. De normale premie bedraagt € 1850,-. Hij heeft in 2005 al 4 jaar schadevrij gereden. Bereken zijn premie in 2005? Basispremie = € 1850,- Het 1e jaar is hij begonnen op trede 2. Bonus / malus tabel: kortingen en toeslagen op de premie T R E D korting percen-tage na elk verzekeringsjaar verandert de trede van trede naar trede zonder schade met 1 met 2 schades met 3 schades 10 60 7 3 1 9 55 6 2 8 50 5 45 4 40 30 20 2* -20 * Op trede 2 begint elke nieuwe automobilist

41 Autoverzekering Pieter Hermans heeft een WA-verzekering afgesloten voor zijn auto. De normale premie bedraagt € 1850,-. Hij heeft in 2005 al 4 jaar schadevrij gereden. Bereken zijn premie in 2005? Basispremie = € 1850,- Het 1e jaar is hij begonnen op trede 2. Door 4 schadevrije jaren zit hij in 2005 op trede 6. Bonus / malus tabel: kortingen en toeslagen op de premie T R E D korting percen-tage na elk verzekeringsjaar verandert de trede van trede naar trede zonder schade met 1 met 2 schades met 3 schades 10 60 7 3 1 9 55 6 2 8 50 5 45 4 40 30 20 2* -20 * Op trede 2 begint elke nieuwe automobilist

42 Autoverzekering Pieter Hermans heeft een WA-verzekering afgesloten voor zijn auto. De normale premie bedraagt € 1850,-. Hij heeft in 2005 al 4 jaar schadevrij gereden. Bereken zijn premie in 2005? Basispremie = € 1850,- Het 1e jaar is hij begonnen op trede 2. Door 4 schadevrije jaren zit hij in 2005 op trede 6. Trede 6 = 40% korting Bonus / malus tabel: kortingen en toeslagen op de premie T R E D korting percen-tage na elk verzekeringsjaar verandert de trede van trede naar trede zonder schade met 1 met 2 schades met 3 schades 10 60 7 3 1 9 55 6 2 8 50 5 45 4 40 30 20 2* -20 * Op trede 2 begint elke nieuwe automobilist

43 Autoverzekering Pieter Hermans heeft een WA-verzekering afgesloten voor zijn auto. De normale premie bedraagt € 1850,-. Hij heeft in 2005 al 4 jaar schadevrij gereden. Bereken zijn premie in 2005? Basispremie = € 1850,- Het 1e jaar is hij begonnen op trede 2. Door 4 schadevrije jaren zit hij in 2005 op trede 6. Trede 6 = 40% korting Basispremie € 1850,- Bonus / malus tabel: kortingen en toeslagen op de premie T R E D korting percen-tage na elk verzekeringsjaar verandert de trede van trede naar trede zonder schade met 1 met 2 schades met 3 schades 10 60 7 3 1 9 55 6 2 8 50 5 45 4 40 30 20 2* -20 * Op trede 2 begint elke nieuwe automobilist

44 Autoverzekering Pieter Hermans heeft een WA-verzekering afgesloten voor zijn auto. De normale premie bedraagt € 1850,-. Hij heeft in 2005 al 4 jaar schadevrij gereden. Bereken zijn premie in 2005? Basispremie = € 1850,- Het 1e jaar is hij begonnen op trede 2. Door 4 schadevrije jaren zit hij in 2005 op trede 6. Trede 6 = 40% korting Basispremie € 1850,- Korting 0,40 x € 1850,- = € 740,- Bonus / malus tabel: kortingen en toeslagen op de premie T R E D korting percen-tage na elk verzekeringsjaar verandert de trede van trede naar trede zonder schade met 1 met 2 schades met 3 schades 10 60 7 3 1 9 55 6 2 8 50 5 45 4 40 30 20 2* -20 * Op trede 2 begint elke nieuwe automobilist

45 Autoverzekering Pieter Hermans heeft een WA-verzekering afgesloten voor zijn auto. De normale premie bedraagt € 1850,-. Hij heeft in 2005 al 4 jaar schadevrij gereden. Bereken zijn premie in 2005? Basispremie = € 1850,- Het 1e jaar is hij begonnen op trede 2. Door 4 schadevrije jaren zit hij in 2005 op trede 6. Trede 6 = 40% korting Basispremie € 1850,- Korting 0,40 x € 1850,- = € 740,- Te betalen premie € 1110,- Bonus / malus tabel: kortingen en toeslagen op de premie T R E D korting percen-tage na elk verzekeringsjaar verandert de trede van trede naar trede zonder schade met 1 met 2 schades met 3 schades 10 60 7 3 1 9 55 6 2 8 50 5 45 4 40 30 20 2* -20 * Op trede 2 begint elke nieuwe automobilist

46 Autoverzekering Gedurende 2005 heeft Pieter Hermans 2 keer een schade gehad die hij bij de verzekeringmaatschappij heeft geclaimd (= schade-uitkering aangevraagd). Bereken zijn premie in 2006? Bonus / malus tabel: kortingen en toeslagen op de premie T R E D korting percen-tage na elk verzekeringsjaar verandert de trede van trede naar trede zonder schade met 1 met 2 schades met 3 schades 10 60 7 3 1 9 55 6 2 8 50 5 45 4 40 30 20 2* -20 * Op trede 2 begint elke nieuwe automobilist

47 Autoverzekering Gedurende 2005 heeft Pieter Hermans 2 keer een schade gehad die hij bij de verzekeringmaatschappij heeft geclaimd (= schade-uitkering aangevraagd). Bereken zijn premie in 2006? Basispremie = € 1850,-. In 2005 zat hij op trede 6. Bonus / malus tabel: kortingen en toeslagen op de premie T R E D korting percen-tage na elk verzekeringsjaar verandert de trede van trede naar trede zonder schade met 1 met 2 schades met 3 schades 10 60 7 3 1 9 55 6 2 8 50 5 45 4 40 30 20 2* -20 * Op trede 2 begint elke nieuwe automobilist

48 Autoverzekering Gedurende 2005 heeft Pieter Hermans 2 keer een schade gehad die hij bij de verzekeringmaatschappij heeft geclaimd (= schade-uitkering aangevraagd). Bereken zijn premie in 2006? Basispremie = € 1850,-. In 2005 zat hij op trede 6. Door 2 schades te claimen Bonus / malus tabel: kortingen en toeslagen op de premie T R E D korting percen-tage na elk verzekeringsjaar verandert de trede van trede naar trede zonder schade met 1 met 2 schades met 3 schades 10 60 7 3 1 9 55 6 2 8 50 5 45 4 40 30 20 2* -20 * Op trede 2 begint elke nieuwe automobilist

49 Autoverzekering Gedurende 2005 heeft Pieter Hermans 2 keer een schade gehad die hij bij de verzekeringmaatschappij heeft geclaimd (= schade-uitkering aangevraagd). Bereken zijn premie in 2006? Basispremie = € 1850,-. In 2005 zat hij op trede 6. Door 2 schades te claimen zit hij in 2006 op trede 1. Bonus / malus tabel: kortingen en toeslagen op de premie T R E D korting percen-tage na elk verzekeringsjaar verandert de trede van trede naar trede zonder schade met 1 met 2 schades met 3 schades 10 60 7 3 1 9 55 6 2 8 50 5 45 4 40 30 20 2* -20 * Op trede 2 begint elke nieuwe automobilist

50 Autoverzekering Gedurende 2005 heeft Pieter Hermans 2 keer een schade gehad die hij bij de verzekeringmaatschappij heeft geclaimd (= schade-uitkering aangevraagd). Bereken zijn premie in 2006? Basispremie = € 1850,-. In 2005 zat hij op trede 6. Door 2 schades te claimen zit hij in 2006 op trede 1. Trede 1 = -20%, betekent 20% meer betalen. Bonus / malus tabel: kortingen en toeslagen op de premie T R E D korting percen-tage na elk verzekeringsjaar verandert de trede van trede naar trede zonder schade met 1 met 2 schades met 3 schades 10 60 7 3 1 9 55 6 2 8 50 5 45 4 40 30 20 2* -20 * Op trede 2 begint elke nieuwe automobilist

51 Autoverzekering Gedurende 2005 heeft Pieter Hermans 2 keer een schade gehad die hij bij de verzekeringmaatschappij heeft geclaimd (= schade-uitkering aangevraagd). Bereken zijn premie in 2006? Basispremie = € 1850,-. In 2005 zat hij op trede 6. Door 2 schades te claimen zit hij in 2006 op trede 1. Trede 1 = -20%, betekent 20% meer betalen. Basispremie € 1850,- Bonus / malus tabel: kortingen en toeslagen op de premie T R E D korting percen-tage na elk verzekeringsjaar verandert de trede van trede naar trede zonder schade met 1 met 2 schades met 3 schades 10 60 7 3 1 9 55 6 2 8 50 5 45 4 40 30 20 2* -20 * Op trede 2 begint elke nieuwe automobilist

52 Autoverzekering Gedurende 2005 heeft Pieter Hermans 2 keer een schade gehad die hij bij de verzekeringmaatschappij heeft geclaimd (= schade-uitkering aangevraagd). Bereken zijn premie in 2006? Basispremie = € 1850,-. In 2005 zat hij op trede 6. Door 2 schades te claimen zit hij in 2006 op trede 1. Trede 1 = -20%, betekent 20% meer betalen. Basispremie € 1850,- Meer betalen 0,20 x € 1850,- = € 370,- Bonus / malus tabel: kortingen en toeslagen op de premie T R E D korting percen-tage na elk verzekeringsjaar verandert de trede van trede naar trede zonder schade met 1 met 2 schades met 3 schades 10 60 7 3 1 9 55 6 2 8 50 5 45 4 40 30 20 2* -20 * Op trede 2 begint elke nieuwe automobilist

53 Autoverzekering Gedurende 2005 heeft Pieter Hermans 2 keer een schade gehad die hij bij de verzekeringmaatschappij heeft geclaimd (= schade-uitkering aangevraagd). Bereken zijn premie in 2006? Basispremie = € 1850,-. In 2005 zat hij op trede 6. Door 2 schades te claimen zit hij in 2006 op trede 1. Trede 1 = -20%, betekent 20% meer betalen. Basispremie € 1850,- Meer betalen 0,20 x € 1850,- = € 370,- Te betalen premie € 2220,- Bonus / malus tabel: kortingen en toeslagen op de premie T R E D korting percen-tage na elk verzekeringsjaar verandert de trede van trede naar trede zonder schade met 1 met 2 schades met 3 schades 10 60 7 3 1 9 55 6 2 8 50 5 45 4 40 30 20 2* -20 * Op trede 2 begint elke nieuwe automobilist


Download ppt "Autoverzekering Is een autoverzekering verplicht?."

Verwante presentaties


Ads door Google