H1 wikken en wegen Paragraaf 1+2.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Doelloze dingen!!  Je bent vast wel ooit iets doelloos tegen gekomen? Daarover hebben wij dus een mooie presetatie over gemaakt!!
Advertisements

Ik ben dankbaar ....
KINDERUITSPRAKEN enter.
Spreekbeurt van Pietje Puk Juni 2012
H4 Kopen is kiezen 4.1 Kopen en betalen 4.2 Consumeren en behoeften
Hoofdstuk 1 Genoeg voor iedereen?
Goedemorgen …….en.
KRITISCHE KOPER?.
Het kopen van goederen en diensten
Hoofdstuk 2 de tijd van jagers en boeren
De mayonaisepot en de koffie
VWO 4: Welvaart Hoofdstuk 1: Vakantie of werken
Ja maar, bij ons gaat alles goed Wij hebben geen problemen Ik heb een idee! Zullen we het zo doen? Andere prioriteiten, geen tijd Dat willen we nietPast.
Mijn toekomst/droom. Door Natasja van Dijk.
Vraag en aanbod H1. Vraag van de consument Over het algemeen geldt dat consumenten minder gaan kopen van een product als de prijs hoger wordt. Er bestaat.
Lesplanning Binnenkomst
Antwoord op vraag SOPO1-4
Mijn toekomst & dromen Mijn toekomst en dromen. In mijn toekomst wil ik graag mij n eigen parfumerie, een eigen Douglas! Want ik hou heel erg van geurtjes!
Rechter : Hoe bent U op het gedacht gekomen die auto te stelen? Beklaagde : Die auto stond voor het kerkhof en ik heb.
Mijn hobby: is over cultuur van Ethiopië
Zinsdelen zijn net puzzelstukken!
Boekje: Kopen en Werken Hoofdstuk 1:
Godsdienst.
Mijn kat..
Blz Prioriteiten stellen betekent dat je de belangrijkste dingen eerst koopt/ betaalt. Huishoudelijke uitgaven zijn producten die je vaak koopt,
Samenvatting Intro Samenvatting:
Samenvatting hoofdstuk 2
Wat moet je elke les bij je hebben? handboekwerkboek Potlood: hiermee maak je de opgaven. Pen: hiermee kijk je na, je verbetert fouten met pen en gumt.
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
Greet en Gerrit wonen beiden in een bejaardentehuis en hebben een relatie  met elkaar. Ze zijn beiden 98 jaar oud en aan een rolstoel gekluisterd. Elke.
JUNIOR Mijn vriend.
“Geef en je zal gegeven worden.”
Economie Paragraaf
Hoe was het ook alweer? Oorzaak en gevolg
Hoofdstuk 1 Waar blijft je geld?
Welkom bij het vak economie!
Hoofdstuk 1 Geld en Welvaart
Mijn Restaurant Opdracht ICT.
Herhaling Hoofdstuk 1.
§1.4 Waar kies je voor? In deze PowerPoint-presentatie leer je over:
8.1 Waarom handel met het buitenland?
Goedendag computerbezitter!
Madagaskar is een eiland in de Indische Oceaan, 430 km van Mozambique. Zo’n 2000 jaar geleden zetten de eerste bewoners ‘voet aan wal’ op dit eiland.
Antwoorden mobieltje- uit lagelonenlanden dus goedkoper.
Arbeidsmarkt Als je op de markt loopt zie je om je heen verschillende kopers en verkopers. De vraag naar een product bestaat uit de mensen die een product.
1 TH Hoofdstuk 1 Bevolking § 2 en 3
Titel wereld moet weg. 1 havo/vwo 1 Bevolking § 2-4.
Rekenen met rente Jnw, september 2015.
Basisboek Marketing Hoofdstuk 1 Vraag en aanbod.
Wat voor inkomen heb je & waar blijft je geld?
SamenLeven Rivierenland Verslag van de bijeenkomst op 9 november 2015 Bouwstenen voor een coöperatie van zzp’ers en andere ondernemers.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
MIJN WEBSHOP YANAH PRUYM, MEB D. HOME PAGINA
Powerpoint presentatie.
Vmbo 2 economie Overheid overbodig?
Welkom havo 4..
Keuzes maken Hoofdstuk 1 H3 & v3.
Paragraaf 2.3 Wat willen zij dat je koopt?.
Hst 4 Hoe wordt er gewerkt?
Welkom Havo 5..
Welkom Havo 5..
Cursus 2.2 Het Leven van de Eerste Mensen Klas 1 KGT Lesweek 2
Cursus 2.1 Wat hebben mensen nodig? Klas 1 KGT Lesweek 1
3L week 16: ‘Wij kijken naar de natuur op tv’ © JL
3L week 17: ‘Kopen … in alle maten en gewichten’ © JL
Vmbo 2 economie Ben jij een kritische koper ?
Vmbo 2 economie Waarom werken?
Economische kringloop
Hoofdstuk 3 Eerlijke handel
Transcript van de presentatie:

H1 wikken en wegen Paragraaf 1+2

Wie ben ik? Ik ben: Meneer Bongaerts “Voor dit jaar jullie economie leraar”

Wie ben ik nog meer?

Wat hebben we aan elkaar Wat vind ik belangrijk tijdens mijn lessen: RESPECT voor elkaar! Vertrouwen Hulp Humor Goede leeromgeving SAMENWERKING!

Kopen is kiezen! Behoefte: Als je iets graag wilt hebben.

Kopen is kiezen! Twee soorten behoeften: basisbehoeften: producten die echt nodig zijn: eten en drinken en het wonen in een huis. overige behoeften: alles wat geen basisbehoeften is: televisie en auto. Wat gebeurt er met de behoeften als het inkomen stijgt? Hoe rijker mensen zijn, hoe duurder de producten die ze als noodzakelijk ervaren.

Kopen is kiezen! Consumeren: het bevredigen van een behoefte, dus het kopen van producten en diensten. Stel: Erik wil graag een nieuwe laptop kopen, zijn oude laptop is namelijk kapot. Hij gaat naar de Saturn om een nieuwe laptop uit te zoeken, hij besluit een nieuwe ACER te kopen. Eric van Sauers- Consumeren.mp4 Wat is de behoefte en wat is de consumptie in het voorbeeld?

Kopen is kiezen! Het is niet altijd mogelijk om in alle behoeften te voorzien.  dit noemen we schaarste. We kennen twee soorten schaarste: schaarste in tijd en schaarste in middelen Voorbeeld: het tekort aan voedsel in arme landen. Mensen hebben behoefte aan meer eten, maar dit eten is er niet. We spreken dan van schaarste in middelen. Voorbeeld: Jan heeft na schooltijd 3 uur vrije tijd. Jan kan deze tijd op vullen met verschillende dingen. Zo kan hij gaan gamen, voetballen of TV kijken. Jan kan maar een ding tegelijk doen, hij moet dus prioriteiten stellen! Schaarste in tijd en middelen uitleggen.

Consumeren met en zonder geld Consumeren kun je door: Producten te kopen: bedrijven maken producten tegen betaling  produceren Zelfvoorziening: je maakt voor je zelf producten Het gebruiken van collectieve voorzieningen De natuur Voorbeelden uit de klas laten komen.

Consumeren met en zonder geld Collectieve voorzieningen: voorziening die wordt betaald door de overheid. MAAR, waarom betaalt de overheid dit? Voorbeelden vragen van collectieve voorzieningen en uitleg geven over reden van betaling.