De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vraag en aanbod H1. Vraag van de consument Over het algemeen geldt dat consumenten minder gaan kopen van een product als de prijs hoger wordt. Er bestaat.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vraag en aanbod H1. Vraag van de consument Over het algemeen geldt dat consumenten minder gaan kopen van een product als de prijs hoger wordt. Er bestaat."— Transcript van de presentatie:

1 Vraag en aanbod H1

2 Vraag van de consument Over het algemeen geldt dat consumenten minder gaan kopen van een product als de prijs hoger wordt. Er bestaat dus een negatief verband tussen de prijs en de gevraagde hoeveelheid. In grafiek: Let op; in de economie staat de gevraagde hoeveelheid (het gevolg) ALTIJD op de x-as en de prijs (de oorzaak) ALTIJD op de y-as! P Q V

3 Vraag van de consument De vraag van de consument naar een product wordt beïnvloedt door: 1.de behoefte/voorkeur van de consument 2.inkomen 3.de prijs van het product 4.prijs van andere goederen 5.het aantal consumenten (Als we naar de collectieve vraag kijken)

4 Vraag van de consument en een verandering van de behoefte/voorkeur 1.Wat gebeurt er met de vraag van de consument als de behoefte/voorkeur van de consument toeneemt (door bijvoorbeeld reclame) en al het andere blijft gelijk (ceterus paribus)? Bij dezelfde prijs, zal er meer gevraagd worden. De vraaglijn verschuift naar rechts. 2. Wat gebeurt er met de vraag van de consument als de behoefte/voorkeur van de consument afneemt, ceterus paribus? Q P V V’ 1 2 V’’

5 Vraag van de consument en een verandering in het inkomen 1. Wat gebeurt er met de vraag van de consument als de behoefte/voorkeur van de consument toeneemt (door bijvoorbeeld reclame) en al het andere blijft gelijk (ceterus paribus)? Bij dezelfde prijs, zal er meer gevraagd worden. De vraaglijn verschuift naar rechts. 2.


Download ppt "Vraag en aanbod H1. Vraag van de consument Over het algemeen geldt dat consumenten minder gaan kopen van een product als de prijs hoger wordt. Er bestaat."

Verwante presentaties


Ads door Google